1 jaar | Onze eengezinswoning: een droom die uitkwam

Ik ben blij.
Dankbaar.
Gezegend.

Zo ontzettend blij met onze woning. Wie had dat gedacht?! Dat we in dit kleine dorpje (zeg maar vooral gehucht) zouden wonen? Dat we éindelijk onze flat zouden verkopen en zo’n prachtige 130m2 woning zouden treffen? En dat geheel (voor zover we de gebreken die we daarna vonden even achterwegen laten) af en gerenoveerd? Ik in ieder geval niet. Ik zou je vierkant hebben uitgelachen.


Ik schreef al een artikel over dat het precies 1 jaar geleden was dat we ons flatje verkochten. En vandaag schrijf ik een artikel dat het 1 jaar geleden is dat wij introkken in onze nieuwe woning. 4 dagen hadden we gebikkeld met verhuizen (nog super bedankt iedereen voor alle hulp!) En we plofte neer op de bank. Uitgeput maar oh zo blij dat alles nu eindelijk geregeld was. Het was een hectische tijd. In 2 maanden tijd moesten we alles inpakken & regelen. Van een jaar hélemaal niets doen en afwachten ging alles ineens in een sneltrein vaart.

Terugkomen ’s nachts uit Londen en dezelfde dag rond 17:00 een belletje krijgen dat ons appartement VOV is. Het was sowieso een prachtige reis (waarvan ik echt 1000% heb genoten) maar dit maakte het toch wel heel erg bijzonder. Binnen 2 weken tijd (we hadden nog vakantie – dus zijn in een sneltreinvaart afspraken bij de hypotheker gaan maken & huizen gaan bekijken) hadden we ons flatje verkocht en dit gékocht. Het huis waarin ik dit blogje zit te typen. Het huis, waar ik me echt al direct thuis voelde.


Bovenste foto: Ons oude appartement 2008-2016 **** Onderste foto: Onze nieuwe woning 2016-
Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door een professionele fotograaf voor FUNDA

Alles is zo snel gegaan, aangezien het niet voelt als een jaar. Wat hebben we in dit jaar alweer veel gedaan aan onze woning & de plannen zijn zeker nog niet op. Dit is het huis waar we oud & gelukkig gaan worden. We gaan onze 2de keer kerst hier vieren en voor de 2de keer oud & nieuw. Het was een nieuwe start. Eentje waarvoor ik erg dankbaar ben.

Dit huis is:
Samen. Genieten. & Creëren.
Ik voel me hier thuis.

Elke ochtend als ik opsta of als ik heerlijk op de bank een theetje drink: overvalt me een gevoel van geluk. Geluk dat dit allemaal zo als een puzzel stukje voor stukje, in elkaar is gevallen. Alle stress en narigheid van de afgelopen periodes afgesloten en opnieuw begonnen. Samen.

Lees hier meer van de oude posten over onze woning:
Plattegrond van onze woning
10x gedachten die ik had de eerste keer bij onze nieuwe woning
Beveiligd: Foto’s van onze woning (FUNDA)
Hoe wij onze droomwoning kochten onder voorbehoud

Of lees meer artikelen onder de categorie Home Sweet Home


Foto’s van FUNDA van toen wij onze woning kochten (vandaar erg leeg 😉 ). Gemaakt door een professionele fotograaf.

Daarbij wil ik jullie nog allemaal bedanken. Ik weet nog goed alle bemoedigende woorden toen ik het niet meer zag zitten met de verkoop. De felicitaties en het medeleven met alles. Ik ben zo blij met jullie lieve (vaste) lezers en ben super dankbaar dat ik deze reis erheen met jullie heb kunnen delen<3

Hoelang woon jij al in je huidige (ouderlijk) huis?

20 reacties op “1 jaar | Onze eengezinswoning: een droom die uitkwam

 1. Grappig, hè? Hoe zoiets kan lopen! Ik heb dat ook heel sterk. Wij wonen hier nu een klein half jaar met veel plezier. Een jaar geleden had ik zelfs nog nooit van dit dorp gehoord!

 2. Zo heerlijk he, als je je thuis voelt in je eigen huis. Een speciaal gevoel die ik ook herken en ik zou het ook zeker als dankbaar en bijzonder omschrijven. Zeker als de weg ernaar toe hobbelig was. Een jaar alweer.. Wauw. Hopelijk mogen jullie er nog vele jaren fijn en gelukkig wonen!

 3. Wauw in 4 dagen tijd verhuisd? Wij hadden een week om flink te klussen vooral schoonmaken en dat was eigenlijk al geen doen haha. Super mooi huis hebben jullie, wij hebben sinds september onze flat verkocht waarvan ik ook nooit had gedacht deze nog te kunnen verkopen na alle crisis. Binnen een week verkocht en nu wonen we in een hoekhuis. Super fijn met die kleine die tuin en slaapkamers op de eerste verdieping, maar helaas geen zolder of extra slaapkamer dus weet niet hoe lang we hier zullen wonen. We wonen er nu twee maanden maar het bevalt super! Gezellige buren zijn ook een groot pluspunt!

  1. Zo fijn dat jullie ook je flat hebben kunnen verkopen. Weet er alles van, dat het met de crisis allemaal wat sloom verloopt. Gelukkig bij ons ook goed gelukt, net als bij jullie. Ja in 4 dagen, aangezien wij een geheel gerenoveerd huis hadden. We zijn zeker nog wel langer bezig geweest met alles in/op te ruimen maar het verhuizen zelf was in 4 dagen. Helemaal gesloopt haha.

 4. Jeetje, wonen jullie hier alweer een jaar. De tijd vliegt echt voorbij.
  Fijn dat je nog steeds zo gelukkig bent met jullie huis en dat je er zo van geniet.

 5. Wat gaat de tijd snel he, ik woon nu hier 7,5 jaar met mijn vriend en aan de ene kant vind ik het heerlijk maar aan de andere kant zou ik ook graag verhuizen alleen gaat dit financieel gewoon niet helaas.

 6. Wat fijn dat jullie zo genieten van je eigen plekje! Ik hoop dat mijn vriend en ik over anderhalf jaar ook samenwonen (als ik afgestudeerd ben). Daar kan ik ook echt niet op wachten. Fijn dat je je zo fijn voelt in je eigen huis! 🙂

 7. Waauw, is dat al een jaar? Wat gaat de tijd snel! Ik woon nog steeds in het ouderlijk huis en dat al 32 jaar lang. Het kriebelt wel om alleen te gaan wonen, maar het moet financieel ook nog mogelijk zijn. Dat is het lang niet geweest, maar voorlopig speel ik nog wat op safe. Ze gooien er mij ook niet uit 😉

 8. Jeetje, wat gaat de tijd dan snel hé! Heerlijk hoor dat jullie nu lekker je eigen plekje hebben en je daar nog steeds zo blij mee bent! Op naar nog veel meer jaren, haha 🙂 .

 9. Wat vliegt de tijd en hoe fijn dat je je zo thuis voelt! Ik woon sinds 2014 in mijn appartement. Nog steeds erg blij mee. Langzaamaan beginnen mijn vriend en ik na te denken over samenwonen en dat betekent dat ik waarschijnlijk de grens naar België over zal gaan. Het is allemaal nog niet erg concreet, maar het betekent wel dat mijn huis tegen die tijd verkocht moet worden. Ik geniet er daarom van zolang ik hier nog woon.

 10. Met andere woorden, jij hebt mij dus vierkant uit zitten lachen voor elke keer dat ik je vertelde dat jij of jullie voor kerst vorig jaar jullie huisje zouden vinden en kopen… good to know 😛 whahahaha Volgens mij zei ik dat al vanaf het eerste moment dat jullie bezig waren met zoeken en het hier op blog stond… believe, trust, let go…

  In dit huis, komende februari 2018, 25 jaar, ik ga pas weg als ik mijn perfecte partner heb ontmoet en hij een groter huis heeft buiten Almere of we samen kunnen gaan zoeken naar een perfecte stek… voor nu heeft het weinig zin omdat ik niet kan kopen, en als ik ga verhuizen kom ik weer eerst op flat uit of zo met een wachttijd van 7 jaar, de kant op naar mijn ouders toe… of zo…

  X

  1. Inderdaad lieve Suus haha 😛
   Ik geloofde er hélemaal niets van.

   Kan me voorstellen dat je dan wacht op een partner. Hopelijk komt die tijd snel voor je. Dat je gelukkig en fijne in een nieuwe woning samen mag vertoeven 🙂

 11. Van een huis een thuis maken is toch wel het aller-, allerbelangrijkste. Heel blij voor jullie dat jullie er zo goed kunnen aarden 😉

 12. Wauw, alweer een jaar geleden! Wat vliegt de tijd! Wat ontzettend fijn om te horen dat jullie nog altijd zo genieten van jullie eigen huis en dat je je er echt op je plekje voelt. Ik hoop dat jullie nog heel lang met plezier op deze fijne plek kunnen blijven wonen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *