Verander je Wachtwoordendag

Wachtwoorden, we hebben ze allemaal. En om de zoveel tijd verander ik ze ook, zowel op mijn blog als op mijn andere accounts. Maar als je er al 20 hebt gehad wordt het een uitdaging om er weer eentje te verzinnen. Eentje die je daarbij ook nog onthoud.

En áls je er dan eindelijk 1 hebt, krijg je te horen dat het met een hoofdletter moet. Of met een ‘speciaal teken’ Of hij is te kort. Zucht. Het is altijd puzzelen maar uiteindelijk kom ik er altijd uit.

Verander je Wachtwoordendag

Ik heb een soort rode draad altijd voor mijn wachtwoorden. Uiteraard ga ik deze hier niet delen, maar ik probeer wel altijd iets met afleveringtitels te doen en cijfers. Het maakt dat ik zeker mocht ik ‘wachtwoord is niet correct’ krijgen, er na een aantal pogingen wel uitkom.

Op mijn blog verander ik hem per een aantal maanden eens. Zo hou ik ook goed bij wie er nog meeleest en dat ik niet zomaar mijn algemene wachtwoord mail. Ik krijg wel altijd van bloggers complimenten dat het weer een geniaal wachtwoord is, aangezien ik de aller daagse dingen gewoon gebruik als wachtwoord. Zo had ik ooit suikerklontje, of pollepel als wachtwoord. Nu uiteraard niet meer 😉

Vandaag is het nationale verander je wachtwoordendag. Even een reminder om je wachtwoord aan te gaan passen als dit alweer een tijdje geleden is.

Ik moet altijd ZO lachen om het onderstaande filmpje.. Slaat de spijker op z’n kop 😉

Mijn wachtwoord heb ik pas geleden aangepast. Wil je deze ontvangen?
Check dan hier hoe je hem kan ontvangen.

Hoe doe jij dat met je wachtwoorden? Verander jij ze vaak en onthoudt je ze altijd?

About the Author

11 Comments

Sofie

Ik probeer nu voor elke website een ander paswoord te bedenken. Deze schrijf ik uiteraard ergens op. Maar soms ben ik te lui om mijn boekje erbij te nemen en kies ik mijn oude paswoord. Maar veranderen van paswoorden doe ik eigenlijk nooit… Ik zou het toch eens moeten doen, vooral voor belangrijke zoals mail.

Reply
Morgaine

Hahahaha, heb de helft gekeken, en ja zo gaat dat dan. Ik verander sommige wachtwoorden met regelmaat, er is er zelfs eentje die dat automatisch elk jaar vraagt, welke vertel ik niet. En ik schrijf alles ouderwets op ergens, waarin zeg ik niet, maar het zijn er zoveel tegenwoordig dat het niet bij te houden is. En het op de laptop bewaren met weer een password? Dat vind ik alsnog gevaarlijk, dat zal wel mijn leeftijd zijn denk ik… ouderwets, opschrijven ergens. Alleen mijn dochter weet ook waar, zodat mocht er ooit wat gebeuren? Dat ze overal bij kan.

X

Reply
nicole

Oh vreselijk wachtwoorden. Breek me de ‘bek’ niet open. Ik ben er helemaal niet goed in en vergeet ze echt altijd. Ik heb er altijd veel gedoe mee.

Reply
Nicky

Ik heb ook een vast wachtwoorden-thema. Hoewel dat thema bij een bepaalde app niet werkte. Het wachtwoord daar is nu scheldwoord met een hoofdletter en een uitroepteken! Dat pakte -ie ineens wel. Zul je altijd zien.

Reply
zwartraafje

Het zijn er ondertussen gewoon teveel geworden en ik merk dat ik er steeds vaker vergeet waardoor ik dan weer een nieuw paswoord moet aanvragen. Eigenlijk moet ik net als Simone eens zo’n programma gaan gebruiken waar alles onder valt én dan één extreem moeilijk paswoord om dat alles te bewaken.

Reply
Liesbethblogt

Ik heb een systeem en ik hoop dat je begrijpt dat ik die niet uit kan leggen. Ik gebruik geen apps of wat dan ook om ze in op te slaan. Ik moet er over 2 weken weer een paar veranderen.

Reply
Simone

Ik gebruik een wachtwoordgenerator. Bij mij zit er dus absoluut geen rode draad in, maar ze zijn heel erg moeilijk en ik kan ze ook niet onthouden. Daarvoor heb ik een programmaatje die dat voor mij wel kan onthouden. Ook afgeschermd met een moeilijk wachtwoord, maar dan hoef ik er maar 1 te onthouden 🙂

Reply
Madelon

Hahaha dat filmpje, geweldig! En goede reminder trouwens. Ik heb ooit gehad dat alle accounts van een site gehackt waren en daarbij ook mijn account. Nog in de goede oude tijd dat ik één wachtwoord voor zowat alles gebruikte (dat doe ik gelukkig allang niet meer). Ik gebruik nu heel vaak suggesties van Google als wachtwoord en een andere tip die ik kreeg was lange zinnen maken met zoveel mogelijk tekens en hoofdletters erin.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *