Badkamer inspiratie | Dit ga ik zeker toepassen bij het realiseren van een nieuwe badkamer

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Megadumptiel

Zoals ik al eerder aangaf op mijn blog zijn we zeker nog wel eventjes bezig met aanpassingen aan ons huis. Zo willen we ook nog eens de badkamer geheel renoveren. De indeling die we nu hebben vinden we niet fijn en de kleur is niet geheel onze smaak. Toen we er gingen wonen en deze 4 jaaren (en komende jaren) is het een prima badkamer maar we willen uiteindelijk toch iets anders. Ik neem jullie graag mee in de dingen die ik zeker wil gaan toepassen in onze nieuwe badkamer (hallo meer-jaren plan maar wegdromen mag, toch?) en laat jullie wat mooie inspiratie plaatjes zien.

Foto’s vanaf Funda door professionele fotograaf – hoe wij het huis kochten.

Rustige neutrale kleuren
Ik wil vooral rust in onze badkamer, niet met drukke printjes of extra prulletjes in de ruimte. Echter de ‘oud rozige stenen’ die we nu hebben vinden we niet mooi en zijn lastig in onderhoud. Een rustige badkamer vind ik belangrijk om heerlijk te kunnen douche, mijn hoofd leeg te maken, te ontstressen en relaxen. En… de ene keer zonder Noa douchen is ook toch wel een extra momentje me-time. Neutrale kleuren (minimaal maar 2) en verder alleen een plantje of klein kastje in de ruimte is al voldoende. Plantjes heb ik er nu sowieso niet staan maar zou ik er zeker wel willen.

Glazen douchewand
Dit is een no brainer; ik zou graag een douchewand van glas willen hebben. De wat kleine ruimte die we hebben zou dit groter maken en ik vind het daarbij ook altijd gewoon mooi. Ook zo’n wand met van die glazen blokken lijkt me ook tof. Eens even kijken wat het budget ons toelaat 😉

Opbergruimte
Lekker praktisch. Ik zou zeker ook kijken voor opbergruimte op een handige manier. We hebben nu een staande kast waar al mijn voorraad shampoo e.d. in staat en medicijnen. Ik zou dit fijner willen opruimen en alleen bijvoorbeeld een kast willen hebben voor de handdoeken. De rest wil ik in andere ruimtes onderbrengen, zodat de badkamer wat leger blijft.

Praktische badkamermeubel
We hebben nu een lomp, groot badkamermeubel. Ziet er prachtig uit, maar in gebruik is het super onhandig. In ons flatje hadden we diepe lades en een compactere tafel. Ideaal! Ik kan geen handdoeken meer fijn opstapelen en ook het opvang gedeelte van het water is mega huge, terwijl je maar een klein deel ervan gebruikt en de rest is sier.

Nis voor mijn douchespulletjes
Ik zou zeker graag een nis willen in ze wand, waar ik al onze douchespulletjes neer kan zetten. Heb dat altijd al tof gevonden als ik dat ergens zag, dus in mijn eigen badkamer zou ik dit zeker wel fijn vinden. Geeft ook net even een andere look dat een lelijk rekje voor al je shampoo.

Bad of geen bad?
Daar zijn we nog niet helemaal over uit. Of lees beter: niet helemaal over eens. Ik ben geen bad-persoon maar M. wel en Noa vind in bad ook prachtig. Echter, zou dit de badkamer naar mijn mening weer vol maken & hoe vaak zou je het écht gebruiken? We zouden nog eens moeten puzzelen en meten want in bad douchen vinden we beide niks.

En dan nu, de inspiratie foto’s

*alle foto’s heb ik via Pinterest gevonden zoekterm: badkamer

Het lijkt me zeker wel mooi om wat te werken met hout kleuren en zwart/wit. Ook zou mijn droombadkamer zo’n glazen tegelwand hebben waar je kan douchen. Maar of we dit allemaal gaan realiseren, geen idee! Wat ik al aangaf, het zal nog wel eventjes duren eer wij onze badkamer gaan verbouwen. Ten eerste een hele klus (gelukkig een vent die het grotendeels zelf kan) en er zit natuurlijk ook een prijskaartje aan en we doen het graag meteen goed. Voor nu is het lekker eventjes wegdromen en een hoofd vol ideeën. Die ik dan tijdens het douchen weer kan uitwerken 😉

Idee artikel

Zijn jullie tevreden over jullie badkamer? Heb je een droombadkamer en hoe zou dat eruit zien?

9 reacties op “Badkamer inspiratie | Dit ga ik zeker toepassen bij het realiseren van een nieuwe badkamer

 1. • Hier ook niet echt te vrede over mijn badkamer.
  • Maar in de komende jaren willen we die ook volledig weg hebben en een nieuwe zetten. Hier is de bedoeling dat gans mijn achterbouw waar keuken badkamer is. Gans af te gooien en een nieuwbouw op te zetten. Maar zal der wel eens over schrijven.
  • Leuke inspiratie heb je voor je badkamer.

 2. Het is maar net waar ik ben nu, hahahaha Almere, is huur, en heb ik een douche, is prima, heerlijk zelfs! Groot genoeg om een wandkast om de wastafel heen te zetten, die staat er ook, met een spiegelkast met lichtje, kortom, ik kan al mijn spullen kwijt achter deurtjes, voorraad en de handdoeken en al het andere wat je nodig hebt bij elkaar in 1 ruimte, heerlijk!

  Drachten, de badkamer is oud, er zit een bad in, die zat er al in, en willen we eruit hebben, een toilet ook nog, direct naast de wastafel, wie heeft dat verzonnen, maar ja het huis is nu eenmaal oud… kortom, in Friesland is het vreselijk, en is het een soort van kamperen, maar we redden ons ermee, komt goed! Gaat een enorme klus worden als het zover komt.

  Oh ja… over een bad gesproken, inderdaad, hoe vaak, je moet het wel schoon houden, er komt toch stof op en in als je het niet gebruikt. Ik heb mensen gekend, die hun badkuip als opslag gebruikten, de wc rollen, toilet ernaast, en alle boeken en tijdschriften lagen er ook in, lekker makkelijk… lol… Wel stond de douche al apart… dat is hier niet, ik moet in de badkuip douchen.

  X

 3. Heerlijk om lekker weg te dromen! Onze badkamer is niet helemaal mijn smaak wat betreft de tegeltjes maar ik vind het prima zo. Wel mis ik een bad enorm. Maar wij huren en ik ben nogal van het verhuizen dus ik ga geen badkamer verbouwen.

  1. Kan me voorstellen dat je het in een huurhuis dan laat inderdaad. Wij willen hier oud worden en hebben gekocht, net even een ander verhaal 😉 Ben benieuwd hoe onze badkamer er uiteindelijk uit komt te zien. Met of zonder bad 😉 #teamgeenbad

 4. Hele mooie inspiratie. Vorig jaar hebben we de badkamer verbouwd en zijn er zo blij mee! We hebben eerst veel inspiratie opgedaan en tekeningen gemaakt voordat we aan het project zijn begonnen.

 5. Oh, ik kan daar ook zo over dromen! Op zich ben ik hier zeker tevreden van de badkamer, maar er moeten wel nog wat kastjes bijkomen. En de spiegel is niet met een spiegelkast waardoor de spiegel (door de lavabo) echt redelijk ver is. Dat staat me echt niet aan, haha. Dus dat gaat als eerste aangepast worden!

 6. Als ik over 2 maanden verhuis ga ik toch wel ongeveer mijn droombadkamer hebben. Met een glazen douchewand, houtkleuren en zwart, een nis in de douche én een bad 🙂
  Ik ga ook voor een kleurtje want mijn douchewand wordt met oudroze tegels gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *