Wat ik deed, keek en las in mijn zwangerschapsverlof

Ik schreef een tijdje terug een artikel over 10x dingen ik graag wilde gaan doen in mijn zwangerschapsverlof, voordat #babypeanut is geboren. Toen nog baby peanut nu alweer 3 maandjes bij ons: onze lieve Noa. Vanaf vandaag moet ik na heerlijk vanaf begin Juni thuis te zijn geweest, aan de slag. Het normale ritme weer oppakken en aan het werk. Vandaag gewoon mijn eerste werkmiddag en morgen gaat Noa voor het eerst een volle dag naar het kinderdagverblijf. Spannend en vooral erg wennen aan het weer-van-alles-moeten na maanden thuis te zijn geweest. Ik heb genoten en vertel jullie graag wat ik allemaal zoal heb gedaan, keek en las tijdens mijn fijne verlof, zowel in mijn zwangerschap als de weken na de komst van onze Noa.

Ik las…

Ik las minder dan ik eigenlijk zou hebben willen doen. Vooral in mijn zwangerschap heb ik weinig tot niet gelezen en koos ik eerder voor een serie of film. Wel na de geboorte van Noa ben ik meer gaan lezen: met hem slapend op mijn buik op de bank met een mok thee. Heerlijk! Ik las Oktober, een spannende thriller die me niet heeft teleurgesteld. Ook maakte ik een recensie van De twijfelmoeder en schreef ook over het feit dat ik eerst geen kinderwens had. Ook een nieuw boek van Nora Roberts, Onderstomen waarna ik om weer in de leesflow te komen de pocketboekjes van haar herlas. Altijd heerlijk, aangezien ik deze boekjes kan dromen en altijd met veel plezier lees. Lees hier over alle boeken die ik las

Ik zag…

Ik keek weer eens heel wat fijne series: Ik herkeek er een aantal op tv zoals Castle en CSI. Daarnaast was Netflix in mijn verlof ook favoriet. Ik keek alle seizoenen van Elementary, Sherlock en ben nu nog bezig in seizoen 3 van Lucifer.

Op tv keek ik ook nog Bones S2 (en nam S8,9 en 10 op, aangezien ik eerst seizoen 3 wil gaan kijken uiteraard) en kwam S.W.A.T seizoen 1 & 2 op tv.

Hoewel ik altijd weinig series en films keek, was dat dit jaar wel anders in mijn verlof. Heerlijk genieten van heel wat films, zowel op tv als via Netflix en Disney+. Ik herkeek onder andere The Notebook (Netflix), Charlies Angels (TV), de 2 Taken films (Netflix) en my all time favorite: While you were sleeping

Ook keek ik wat nieuwe films zoals Falling INN love en To all the boys I’ve loved before via Netflix. Gewoon heerlijke films waar je je verstand lekker op 0 kan zetten. Ook waren er heel wat fijne films op tv zoals Basic, Harry & Meghan: A Royal Romance en Ever After: A Cinderella Story .

Bekijk hier de lijst van alle films & series die ik zag

Daarnaast is het niemand ontgaan dat je gratis een proef periode kon aanvragen op DISNEY+. Ik genoot dus van de toffe Disney films zoals o.a Aladdin, de kleine zeemeermin (heerlijk om alle muziek mee te zingen) en daarnaast zag ik ook voor het eerst High School Musical en herkeek The Lizzy Mcguire the movie. #nostalgie

Ik maakte…

Ik was weer lekker aan de knutsel en had er nu ook heerlijk de tijd voor. Ik maakte een leuke wagenspanner, wat speenkoorden en cadeaus. Daarbij was ik ook nog bezig met mijn gipsenbuik, die 11 weken na de geboorte van Noa nog niet af was *oeps… Binnenkort komt er een artikel online over het geboortebord & de gipsenbuik. Met 1 leuk bord ben ik nog bezig om te knutselen (als verassing…) en de andere heb ik gegeven op de trouwerij van mijn lieve vriendinnetje. Ook knutselde ik een lijstje voor mijn ouders: met de echo van Noa van 29 weken toen ze erbij waren.

Tevens was ik erg creatief bezig met foto’s in babyboeken te plakken en teksten te schrijven. Als mooie herinnering en later voor Noa. Ook zijn geboortekaartjes die ik kreeg heb ik netjes in een boek geplakt. Super leuk om dit te hebben.

Ik luisterde…

Op repeat stond de nieuwe CD van P!NK Hurts 2B human. Wauw, wat een super toffe nummers staan daarop. Favorieten? 90 days, Love me anyway & Courage Maar ook kwam er een nieuw nummer uit van Westlife, Better man. Wat een fijn nummer en kan niet wachten op de CD in November.

Wat ik nog meer veel luisterde?
Lewis Capaldi – Someone You Loved
Backstreet Boys – No Place
Shawn Mendes & Camila Cabello – SeΓ±orita

Ik deed…

Ik had zoveel leuke dates, zowel thuis als op stap. Ik ging een aantal keren met vriendinnen weg maar ook naar ze toe samen met Noa. Ik ging met vriendinnen gezellig lunchen bij een cafΓ© in ons dorp maar ook een aantal keren langs Bagels & Beans. Er kwam uiteraard heel wat kraambezoek langs, zowel familie, vrienden als collega’s van werk.

Ik begon mijn verlof met het leuke vrijgezellenfeestje van mijn vriendinnetje en maakte in September als getuige haar prachtige bruiloft mee.

Wat ik nog meer deed:
Wij hadden uiteraard een super fijne kraamweek & deden 11 dagen na de geboorte van Noa een Newborn shoot. Ik genoot zeker de eerste weken van onze kleine, hoewel het uiteraard erg wennen was. Wel super fijn dat M. 4 weken thuis was waardoor we de eerste maand heerlijk samen hebben kunnen genieten. Er waren (na)controles bij de verloskundige, CJG afspraken en we kwamen regelmatig bij de fysio i.v.m Noa zijn voorkeurshouding. (wat nu de goede kant gelukkig opgaat)

Ik probeerde zoveel mogelijk lekker te bloggen waar ik tijd en zin had. Daarbij ontdekte ik ook een aantal fijne nieuwe blogs die ik toevoegde aan mijn feed. Hoewel ik vaak al fruit at was ik er tijdens mijn zwangerschap & kraamweek zowat aan verslaafd. Ik lustte ineens kiwi en at dit dan ook regelmatig. Wandelen deed ik ook met regelmaat, elke dag. Soms een half uur soms wel uren in ons fijne dorp met al het groen. Ik bezocht de dieren weide, hertjespark, het park naast onze deur en maakte nog wat andere uitstapjes. Ik kwam regelmatig bij de winkels om even wat boodschapjes te doen en maakte onderweg heel wat praatjes met mensen. Ik ging eindelijk weer sporten. Zo deed ik thuis veel oefeningen voor mijn herstel en maakte aan het einde van mijn verlof ook nog de eerste skate rit sinds mijn zwangerschap.

Wij waren 7 jaar getrouwd, ik ging nog een keer richting de tandarts om 2 gaatjes te laten vullen (super vervelend en Noa leefde helemaal met me mee, aangezien hij bijna de gehele sessie aan het huilen was in zijn maxi cosi πŸ˜…). De voor & achtertuin werden onkruid vrij gemaakt waar ik erg blij mee was, we gingen karten en eten met mijn schoonfamilie, Noa had een ID bewijs en ik haalde mijn nieuwe rijbewijs op. De laatste week kwam lieve Romy kwam langs (super leuk je te ontmoeten!) en had Noa zijn eerste wendag bij het kinderdagverblijf.

En? Is alles gelukt wat ik voor ogen had in het artikel 10x wat ik wil gaan doen?
Lijstjes maken en afstrepen βœ”
Bloggen βœ”
Met de voetjes omhoog βœ”
DIY’en βœ”
Lezen, lezen & lezen en series kijken βœ” (meer series dan lezen)
Uitkijken naar het moment dat we peanut kunnen vasthouden βœ”
Nagelbijten over de naderende bevalling – dit viel me reuze mee, bevalling kwam ook erg onverwacht dus was er nog niet echt op voorbereid.
Afspreken met lieve mensen βœ”
Dutjes en nog meer dutjes βœ”
en genieten. βœ”

Verlof… ik mis je nu al!

Β» Lees meer over de affiliate links hier

10 reacties op “Wat ik deed, keek en las in mijn zwangerschapsverlof

 1. Fijn om hier te lezen dat je zoveel kon doen tijdens je verlof (ook al vloog de tijd veel te snel voorbij). Iedere keer dat ik jouw serie-posts zie verschijnen bedenk ik me dat ik wat minder achter de laptop en wat meer in de zetel voor de tv zou moeten zitten. Ik loop echt zo ontzettend achter met het kijken van series en dat terwijl het net zo heerlijk ontspannend kan zijn.

 2. Heerlijk om te lezen dat je zo te horen lekker veel hebt kunnen doen tijdens je verlof! Ik kan me voorstellen dat het ook een ideale periode is om lekker met een boek of een film of serie op de bank te kruipen. Wat handig trouwens, dat proefabonnement op Disney+! Daar ga ik ook eens naar kijken. Lijkt me inderdaad heerlijk nostalgisch om een heleboel Disney-films te kunnen terugzien.
  Ik vond het ook onwijs leuk om bij jullie op bezoek te zijn vorige week! Zo bijzonder om elkaar na al die jaren eens in het echt te zien en om ook kleine Noa te bewonderen πŸ™‚
  Veel succes met de eerste werkdagen na je verlof! Wel even spannend en wennen, denk ik.

  1. Ja is zeker ideaal dat Disney+. Ik geniet er nog telkens van (tip: mijn all time favoriete film staat er ook op, While you were sleeping πŸ˜‰ ) Ja vond het echt super leuk je in het echt te ontmoeten<3

 3. Zo te lezen heb je je goed vermaakt tijdens je verlof. Het zal wel eventjes wennen zijn, weer beginnen.. maar hopelijk heb je je nieuwe ritme met werk en Noa snel te pakken!

 4. Volgens mij heb jij je uitstekend vermaakt haha! Ik heb jammer genoeg de serie Elementary niet kunnen afkijken. Hij was ineens van Netflix af. Super jammer, want ik vond hem echt kei leuk! Hopelijk komt ie nog eens terug, dan kan ik verder.

 5. Nou, dat was toch wel een geweldig verlof. Het is wel voorbij gevlogen, hè. Hilarisch dat Noa huilde bij de tandarts. Hij voelde jouw spanning, denk ik. Heel veel succes met het nieuwe ritme. Het is even wennen maar dan vind je het vast ook wel weer lekker om aan het werk te zijn.

 6. Heerlijk al die films en series die je hebt gekeken. Elementary staat niet meer op Netflix jammer genoeg πŸ™ Veel plezier en succes met het weer beginnen met werken en het vinden van jullie nieuwe ritme.

 7. Het zal zeker even wennen zijn, weer aan de slag op je werk! Hopelijk vinden jullie snel een nieuw ritme. Je hebt toch lekker veel gedaan tijdens je verlof πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *