Waarom While you were sleeping (uit 1995) nog steeds mijn favoriete film is ♡

‘Wat is je favoriete film?’ Op deze vraag kan ik altijd direct antwoorden. Hoewel ik meerdere films heb die ik geweldig vind, staat While you were sleeping toch echt op nummer 1. Al járen. Vorige week keek ik hem weer eens voor de 80.000ste keer en nog steeds kan ik erom lachen, voel ik de romantiek en moet ik huilen. Het heeft voor mij gewoon álles wat een film moet hebben. Benieuwd waarom deze klassieker uit 1995 mijn favoriet is? [deze post is spoiler free!]


Waar gaat deze film over?

Lucy (Sandra Bullock) werkt als loketbediende in een station. Ze wordt stilletjes verliefd op Peter Callaghan (Peter Gallagher) die elke dag de trein neemt. Wanneer hij op de rails valt en in coma geraakt, bezoekt Lucy hem in het ziekenhuis. De verpleegster vertelt Peters familie dat Lucy zijn vriendin is, waarop deze haar aanvaardt als familielid… Maar wat gebeurt er als Peter uit zijn coma ontwaakt? En dan heb je nog die leuke broer.. (Bill Pullman) Bron: Wiki

Bekijk hier de trailer van deze film

♡♡♡

(Mijn) 13 redenen waarom deze film ook jou favoriete (kerst)film zou moeten zijn…

1. Dit intro nummer alleen al.. → Ik kan daar dus echt super vrolijk van worden…

2. Het feit dat Lucy verliefd is op iemand die ze nooit heeft gesproken (en je leven waagt voor diegene) → Dat is toch prachtig.. Dat je zit weg te zwijmelen bij iemand, nooit iemand hebt gesproken en dan je leven waagt voor iemand die je praktisch niet kent maar gevoelens voor hebt.. Sight.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

3. HALLO JACK. → Zeker niet de hoofdreden maar ik had zeker een crush op Bill Pullman toen der tijd.. Die blikken… Ik wilde zeker mijn eigen Jack. Als iemand zo naar je kijkt.. ?

Jack: I guess I don’t remember meeting you.
Lucy: Well, that’s probably because we’ve never met.
Jack: That could have something to do with it.
(bron)

4. De cast ansich → Ik vind de cast echt geweldig. Zowel de hoofdrollen als de bijrollen van de familie, haar baas en buurman. Ik las dat Lucy eigenlijk gespeeld zou worden door Julia Roberts of Demi Moore. Man, wat ben ik blij dat het Sandra is geworden (op haar eigen verzoek) Ook Jack had eigenlijk Dennis Quaid of Patrick Swayze kunnen zijn, waarbij ik dat zeker minder had gevonden. En zelfs voor Peter (coma guy) hadden ze eigenlijk Pierce Brosnan in gedachte.

De familie rollen worden ook goed vertolkt en hebben allen hun eigenheid en karakter. En dan als bijrol, Joe Jnr, die in het flatgebouw van Lucy woont en een oogje op haar heeft. Meesterlijk!

5. Kerstcadeautjes verstoppen was nog nooit zo handig

6. De romantiek spat eraf → Ik bedoel check deze (ijs)scene. Het is gewoon voelbaar wat er tussen deze 2 gebeurd. Ik denk toch wel mijn favoriete scene van de hele film (hoewel dat zeker lastig kiezen is haha)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

7. Op het ijs wegglijden is dus ook blijkbaar romantisch → Ik wilde ook een ijs scene <3

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

8. De ‘leaning thing’ → Daarvoor moet je de film hebben gezien maar het is echt een toffe scene. Kort gezegd: Jack spreekt Lucy erop aan dat ze stond te leunen met Joe Jnr en gaat het even voor doen…

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Lucy: [to Jack] Okay, um. What do you mean by the leaning thing? You mean because he gave me flowers?
Jack: And then you *leaned*
Lucy: And then I leaned.
Jack: Yeah.
Lucy: Okay, how did I lean when I leaned?
Jack: It was a lot different from hugging. Hugging’s very different. Hugging that involves arms and hands; and leaning is whole bodies moving in like this
[leans toward her suggestively]
Jack: . Leaning involves *wanting*… and *accepting*. *Leaning*…
Joe Jr.: Hey Luce! Is this guy bothering you?
Lucy: [Laughs] No, no.
Joe Jr.: Are you sure? Because it looks like he’s *leaning.*
(bron)

9. De cuteness → Zoals bijvoorbeeld deze speech die Jack geeft aan Peter, en aangeeft hoe erg hij verliefd is geworden op Lucy. Daarbij zitten er zeker wat mooie dialogen in deze film.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg  photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

10. De humor → In deze film zit een hoop humor, zowel uitvergroot als de kleine details.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg  photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

11. Het familie gevoel → Het geeft je echt een warm, familie gevoel. De Callaghan’s zijn echt een liefdevolle warme en ook knotsgekke familie. Je sluit ze na het kijken van deze film in je hart.

12. Het heeft ALLES → Alle emoties komen in deze film voorbij. Liefde, humor, vriendschap, maar ook zeker eenzaamheid (super realistisch gespeeld door Sandra) en vertrouwen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


(bron)

13. HUILEN → Dit is 1 van de weinig films, die ik 80.000x heb gezien en telkens bij het einde hou ik het niet droog.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Echter kan ik nog veel meer verklappen, maar ik hou deze post verder spoiler free voor degene die hem nog willen kijken ♡

Weetjes over mij van deze film..

✩ Ik kan hem geheel in het Engels en Nederlands mee zeggen. Woord. voor. woord.
✩ Vroeger had ik zeker wel een crush op Jack (Bill Pullman)
✩ Het is de film die ik de meeste keren heb gezien (die 80.000x is echt niet overdreven)
✩ Ik hou van de film muziek van deze film
✩ Ik heb deze film nog nooit samen met iemand gekeken
✩ Sandra Bullock is mijn favoriete actrice
✩ Aan het einde huil ik altijd tranen met tuiten

Dit is 1 van de weinig films die, als ik hem heb gezien nogmaals zou aan kunnen zetten. De cast is trouwens ook super sterk neergezet en de chemie tussen Sandra en Bill is AMAZING. Dit was mijn meisjesdroom die ik aanhield (in mijn tienerjaren) als het aankwam op liefde en romantiek. Ik wilde ook die blikken, de humor, de interesse in elkaar en het die scene met het wegglijden op het ijs.

Nog niet gezien? Ik raad het je zeker aan (DUH) als je een sucker bent voor romantiek met humor en een goed liefdes verhaal. Deze film kan je laten lachen, huilen en je hart laten kloppen. De film speelt zich af tijdens kerst en oud & nieuw, dus zeker een tip om hem in ‘kerstsferen’ te kijken!

idee artikel


(bron)

Wat is jou favoriete film EVER (en waar gaat hij over in het kort) en waarom? Ik ben er erg benieuwd naar!

About the Author

16 Comments

Nicky

Haha! Je bent echt fan! Terecht, want hij is erg leuk. Ik zou zo 1-2-3 geen favoriet weten. Er is niet één film die ik 80.000 x gezien heb. Of nou ja, Bambi misschien. Toen Mich klein was. Die ken ik ook uit mijn hoofd.

Reply
Saar

Ik dacht dat ik deze niet gezien had, maar dat heb ik dus wel 😀 Alleen is het heel lang geleden. De leeftijd van die film spat ook van het scherm. Heerlijk, even nostalgisch!

Reply
Annouska

Oh het is al zo lang geleden dat ik deze film gekeken heb. Ik snap heel goed dat dit een favoriet van je is want het verhaal is gewoon heel tof!

Reply
Luna

Je hebt me nu wel nieuwsgierig gemaakt!
Een film die ik al duizend keer gezien heb is Stepmom met Susan Sarandon en Julia Roberts. Julia speelt Isabel, de nieuwe vriendin van Luke en de stiefmoeder van Anna en Ben. Maar Jackie (Susan) haat Isabel en de kinderen ook. Maar dan wordt Jackie ernstig ziek en is ze genoodzaakt om vertrouwen te krijgen in de relatie tussen Luke en Isabel.

Reply
Louise

Oke je hebt me overtuigd! Ik ga hem in december kijken! En ik laat je wel weten of ik moest huilen (vast wel, ik ben een onwijze huilebalk met films :’)). Sandra Bullock is trouwens echt fantastisch.

Reply
Louise

Oh en mijn lievelingsfilms zijn Gladiator en Schindler’s List. Ze zijn zo bekend dat volgens mij wel algemeen bekend is waar ze over gaan 🙂

Reply
Linda

Ik heb deze film dus nog nooit gezien! HOE DAN. Ik vind Sandra Bullock ook echt een leuke actrice! 🙂
Ik heb een favoriete Disneyfilm, dat is The Lion King. Zó mooi <3 En een favoriete andere film: Julie & Julia. Dit is een film over Julia Child (gespeeld door Meryl Streep – die vind ik sowieso geweldig), een vrouw die dolgraag wil leren koken, als Amerikaanse in Parijs (Julia Child heeft echt bestaan); en Julie uit New York (gespeeld door Amy Adams, ook zo'n leuke actrice!) die Julia's recepten allemaal gaat koken in één jaar en daar over blogt. Het klinkt enorm saai, maar het is zo'n ontzettend leuke, lieve, grappig en romantische film! En het gaat over koken en bloggen, twee dingen waar ik dol op ben haha.

Daarnaast vind ik heel veel andere films ook niet erg om heel vaak te kijken – The Fault in Our Stars (HUILEN!), Mama Mia (ik vond de tweede film nóg leuker), Beauty and the Beast (de nieuwe), de Harry Potter-serie (allemaal), Lincoln, The Shawshenk Redemption, alle Night at the Museum films…

Reply
Rianne

Ik twijfel… 28 Days met Sandra Bullock staat hoog op het lijst, net als The Lake House (ook met SB) … Maar ook You’ve got mail’ met Tom Hanks en Meg Ryan kan ik blijven bekijken.
While you were sleeping behoort ook tot de favorieten btw.
Waar de films over gaan… De laatste twee zijn romcoms, de eerste….Over jezelf vinden en keuzes maken.

Reply
Amy

Ik heb deze film dus nog nooit gezien, maar word gewoon helemaal enthousiast door jouw enthousiasme. Misschien toch maar eens kijken waar ik hem (online) kan vinden.

Reply
Simone

Ik ken deze film dus niet. En ik moet zelfs bekennen dat ik er niet eerder van gehoord heb. Misschien moet ik hem maar eens bekijken…

Reply
Mrs. T.

Hahahaha echt, kan jij die hele film navertellen? Woord voor woord? Dan ben je echt verslaafd. Mijn favoriete film is ‘The bridges of Madison County’. Maar die kan ik echt niet navertellen. Wel een quote: this kind of certainty comes comes but just once in a lifetime. *zwijmel*

Reply
Morgaine

1x gezien ooit, maar het is niet mijn film, hahahaha sorry? 😉

Nu moet ik ook eerlijk zijn, dat ik niet zo’n fan ben van Sandra herself, daar ligt het aan… en als je mij nu vraagt waarom niet? Kan ik je niet vertellen, alleen Practical Magic kijk ik zo nu en dan, maar de rest, ook wel gezien, het doet mij weinig…

X

Reply
SAS

Haha tsja als de actrice je niet ligt is de film ook gelijk minder. Dat heb ik bijvoorbeeld met Angelina Jolie.. ^^

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *