DIY projecten | Speenkoorden, wagenspanners & bijtringen

In deze 5 favorieten deelde ik al dat ik een leuke DIY doos had besteld bij AliExpress. Ik ben dus naast het maken van die toffe gipsen buik ook bezig geweest om wat leuke dingen voor ons kindje te maken, maar ook als cadeau voor anderen. Eindelijk kan ik laten zien wat ik allemaal gemaakt heb, aangezien de kleuren die ik heb gebruikt konden verraden of het een jongen/meisje was & de naam stond op het speenkoord wat ik had gemaakt. Leuk om dus eindelijk na weken te kunnen delen wat ik allemaal heb geknutseld.

  • Set gehaakte/houten kralen (doos via AliExpress)
  • Houten clipjes (via AliExpress)
  • Letters voor de naam aan het speenkoord (via AliExpress)
  • Naald voor het makkelijker rijgen

Ik heb wat voorbeelden via AliExpress opgezocht om zo een beetje te kijken wat ik wilde maken. Een speenkoord met naam en een wagenspanner stond sowieso op mijn lijstje om te maken. Daaruit waren er wat ideeën ontstaan en ben ik gestart. De benodigde dingen had ik allemaal al in huis via AliExpress, dus ben begonnen met alles in elkaar te knutselen tijdens mijn verlof.

Speenkoord

Eindelijk kan ik het speenkoord delen wat ik een tijdje terug heb gemaakt! Uiteraard door de kleuren en de naam heb ik het helaas niet eerder met jullie kunnen delen. Dit is hem uiteindelijk geworden: het speenkoord handgemaakt voor Noa.

Ik heb eerst een lus gemaakt voor de speen aan te kunnen bevestigen. Daarna ben ik ga rijgen met de gekleurde balletjes, houten rondjes en de letters. Daarna heb ik het clipje om aan zijn kleding te bevestigen goed vast gemaakt.

Wagenspanner

Zoals ik al vertelde wilde ik ook graag een wagenspanner. We hebben een prachtig opzetstuk op de kinderwagen, waaraan deze spanner makkelijk kan worden bevestigd. Ik heb beide clipjes strak eraan geknoopt en ben daarna begonnen wederom met rijgen. Zowel kleine houten ringetjes (die niet verplaatsen) als de grote houten ringen (die juist wel verplaatsen voor de motoriek te stimuleren). Ik heb verschillende lichte tinten bolletjes gebruikt, aangezien deze ook prima bij de kleur van onze wagen passen. Zo kan Noa in de wagen naar iets kijken en eventueel mee spelen als hij wat ouder is.

Bijtring

Deze bijtring werd ook al goedgekeurd door Ayla, die het prachtig vond in de ringen te bijten haha. Ik maakte wederom de uiteinden aan de houten ringen goed vast en ben weer gaan rijgen. Dit keer ook met houten hartjes (krengen, aangezien het gat voor het rijgen niet erg groot is) erbij.

Cadeautje…

Al jaren contact met lieve Shanti en waren we nou precies dezelfde maand uitgerekend van ons eerste kindje beide. Het leek me dus super leuk, naast een aantal andere cadeautjes een eigen gemaakte baby rammelaar / bijt ring meesturen. Ik ging dus aan de knutsel voor hun mooie pasgeboren dochter. Ik maakte hem met een enkel touw, stak deze 2 maal erdoorheen ter stevigheid en bevestigde nog 2 houten ringen (die kunnen verschuiven) erin.

Hoewel het best wel een pittiger werkje was dan verwacht heb ik ze allemaal met plezier gemaakt. Ook super leuk om ze nu eindelijk te kunnen gebruiken. Daarbij heb ik nog een aantal speenkoorden en bijtringen als cadeau gemaakt om te kunnen geven.

Daarbij heb ik wederom bij AliExpress een nieuwe doos besteld met daarbij ook wat houten kralen, andere kleuren kralen en houten dieren om te kunnen bevestigen. Ik kan dus voorlopig even vooruit om verder te knutselen.

Heb jij wel eens baby gerelateerde dingen zelf gemaakt? Met vilt, haken of koorden zoals in dit artikel? Ik zie graag de mooie creaties.

Tip: Nu vond ik via MySimplySpecial ook wat leuke DIY’s voor baby/kinder gerelateerde dingen zoals ook speenkoorden.

7 reacties op “DIY projecten | Speenkoorden, wagenspanners & bijtringen

  1. Oh, wat leuk! Ik breidde vroeger truitjes. Nou ja, twee maar. 🙂 Eentje met Dikkie Dik er op en eentje met konijntjes. Die hadden een pompom als staart. Ook veel knuffeltjes gemaakt van stof. Vooral van die tutdoekjes. Je weet wel; een vierkant lapje met in het midden een bolletje als hoofdje. Wel altijd heel leuk om te doen.

    Wat vindt Ayla trouwens van de baby?

    1. Ayla moest er in het begin weinig van hebben: beetje ruiken en deed haar eigen ding. Na de eerste week is ze nu tijdens de nachtvoedingen in zijn kamertje gezellig erbij, ruikt ze wat vaker aan hem en kwam ze zowaar een aantal dagen terug tijdens het boertje laten van Noa op mijn schoot(!) liggen. Ze raakt er dus steeds meer aan gewend en super fijn te zien dat ze er zo rustig onder is. Hebben haar verder ook niets opgedrongen en gewoon haar haar ding laten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *