Hallo verlof! 10x wat ik wil gaan doen deze periode

Hallo laatste werkdag! Als dit artikel online komt is mijn laatste werkmiddag aangebroken. Wauw, eindelijk is het daar: lang verwacht en naartoe gewerkt. Vanaf vanmiddag 18:00 is het klaar voor de aankomende maanden. Een heel gek idee om straks niet meer naar werk te hoeven. En eigenlijk niéts te hoeven, terwijl je zo in het ritme zit. De tijd van opladen, uitrusten en dromen over de toekomst is begonnen!

Wat ik al zei heb ik er echt naartoe gewerkt en ben ik super blij dat het eindelijk is aangebroken. Vooral aangezien ik afgelopen 2 weken al minder ben gaan werken door lichamelijke klachten. Maar nu, voor het echie rust nemen. Ik heb zeker heel wat ideeën die ik wil gaan uitvoeren in mijn verlof. Hieronder een lijstje van 10 dingen die ik graag de aankomende tijd wil gaan doen.

10x dingen die ik graag wil gaan doen in mijn zwangerschapsverlof


1. Lijstjes maken en afstrepen
Nou ben ik dat al wéken aan het doen: lijstjes maken en dingen afstrepen wat ik nog moet doen. In mijn verlof wil ik ruimte maken om uit te zoeken hoeveel geboorte kaartjes we willen versturen (en enveloppe schrijven – geboorte kaartje is trouwens al uitgezocht), mijn vluchttas en die van de baby klaar maken, de laatste dingetjes in de kamer en in het algemeen de laatste dingetjes regelen.

2. Bloggen
Zeker dat ik tijd wil gaan nemen om te bloggen! Uiteraard een hoop inspiratie en straks ook eens fijn de tijd ervoor om uit te werken. Uiteraard zullen er periodes zijn dat er wat minder artikelen online komen, aangezien ik dan offline aan het genieten ben.

3. Met de voetjes omhoog
Niks, noppes, nada. Ik wil zeker wat échte rustdagen inplannen waarin ik gewoon even lekker kan niksen. Hoewel ik dit lastig vind heb ik het de afgelopen maanden wel wat meer onder de knie moeten krijgen: minder doen. Ik wil vooral goed luisteren naar wat mijn lichaam aangeeft en mijn rust pakken wanneer nodig.

4. DIY’en
Ik heb heel wat leuke DIY projecten in mijn hoofd zitten. Zowel voor vriendinnen, kennissen en voor babypeanut. Ik heb dan ook een fijne kit gekocht om te kunnen knutselen en er liggen wat borden klaar om gemaakt te worden. Ook wil ik bij de IKEA een grote wissellijst kopen voor een leuk bord te maken voor als babypeanut geboren is inclusief geboortekaartje, eerste pakje en dergelijke. Lijkt me super leuk om lekker creatief aan de slag te gaan!

5. Lezen, lezen & lezen. En series kijken
Er staan nog heel wat ongelezen boeken in mijn prachtige boekenkast. De afgelopen tijd was ik de leesflow een beetje kwijt, veel aan m’n hoofd en deed liever andere dingen. In mijn verlof wil ik zeker wat fijne boeken gaan lezen en er zijn zeker nog wat series via Netflix op mijn to-watch-list om te gaan bekijken.

6. Uitkijken naar het moment dat we babypeanut kunnen vasthouden
Toekomstdromen. Over een aantal weekjes hebben wij gewoon een kleintje in onze armen. Nog echt onwerkelijk, maar oh zo bijzonder om deze periode bij stil te staan. De laatste weekjes dat er iemand in mijn buik woont. Iemand die een combi gaat zijn van M. & mij. Op wie zal het lijken? Welk karakter zal het hebben…? #verderdromen

7. Nagelbijten over de naderende bevalling
Iets wat steeds meer nadert en waar ik best wel tegenop zie: de bevalling. Ik kan er altijd een beetje slecht tegen als ik ergens geen controle over heb. Check! haha. Geen idee wanneer de bevalling zich gaat aandienen, hoe deze gaat lopen en hoe ik eruit ga komen. Ik laat het allemaal op me afkomen, maar denk dat ik er wel meer over na ga denken nu ik straks tijden thuis zit.

8. Afspreken met lieve mensen
Ik heb tijd. Tijd om lekker af te spreken met vriendinnen, iets wat ik zeker wil gaan doen. Lekker theeleuten bij mij thuis en lekker bijkletsen met vriendinnen. Ik kijk er erg naar uit om deze laatste momenten ook met hun te delen.

9. Dutjes, dutjes en nog meer lange dutjes
Ik kan nu nog meer dutjes gaan doen, waarna ik niet meer hoef te werken of heb gewerkt. Lekker tukken op de bank of een powernap doen op bed. Tevens kan ik gaan uitslapen (mits babypeanut niet een ‘Gan Gam Style’ aan het dansen is in mijn buik😅👶🏻) en daar kijk ik zeker naar uit. Niets moet, alles kan. Ook dutjes.

en 10. Genieten.
Ik ga dat zeker proberen te doen deze bijzondere periode. Genieten van het getrappel in mijn buik, van de voorbereidingen en de toekomst dromen van ons kleintje.

Byebye laatste werkdag! Als ik weer ga werken ben ik gewoon alweer 3 maanden mama….


Uiteraard komen de aankomende weken gewoon artikelen online. Zoals ik al aangaf bij puntje 2 blijf ik gewoon lekker bloggen, en heb ik zelfs al voor een aantal weken wat dingen voorbereid. Hallo blogflow! Genoeg inspiratie en ook daarbij een fijne afleiding om lekker mee bezig te zijn. Daarbij ben ik zeker te vinden via Instagram en uiteraard ook lekker wat vaker offline me-time aan het nemen.

About the Author

21 Comments

Michelle

Heerlijk dat je verlof hebt! Inmiddels een paar daagjes verder, maar hoe bevalt het tot nu toe?
Lekker je rust pakken en die dutjes doen! En die bevalling komt zoals het komt, niet teveel over piekeren. En dat zegt een mede- control freak 😉 Hoe rustiger jij bent en blijft, hoe makkelijker het zal gaan. Geniet van je vrije weken!

Reply
SAS

Tot nu toe bevalt het heel goed, moet er alleen lichamelijk en ook geestelijk nog even aan wennen dat ik verlof heb en niets hoef haha. Soms lastig om dat in te schatten en ga soms nog wel eens over mijn grenzen heen. Leer steeds beter naar mijn lichaam te luisteren. Vandaag dan ook een erg rustige dag.

Reply
zwartraafje

Hier heb je inderdaad al een hele tijd naar uitgekeken hé. Ik hoop dan ook volop van je verlof én de bijhorende rust kan genieten. Er staan alvast veel leuke plannen op je lijstje.

Reply
Tamarah

Wat fijn dat je verlof is aangebroken. Een bijzondere tijd, zeker als je nog geen kleine hebt waar je dan ook in je verlof nog druk mee bent 😉 . Je kunt nu heerlijk bewust genieten van je zwangerschap en hebt alle tijd voor jezelf! Geniet van deze periode en doe vooral alles wat je niet laten kunt en wat je nog wel kan 😉 .

Ik snap dat je veel nadenkt over de bevalling en het gevoel dat je nergens grip op hebt. Maar je hebt wel invloed op je gedachten en op je ademhaling en of je goed kan ontspannen. Ik kan je zeker aanraden om naar een zwangerschapscursus te gaan waar je dit soort dingen leert zodat je voor je gevoel toch nog een beetje controle hebt. En ja voor de rest is het vooral het over je heen laten komen en niet teveel verwachtingen hebben, het loopt vaak toch anders dan je denkt en dat hoeft niet eens altijd in je nadeel te zijn.

Reply
SAS

Thanks voor je lieve reactie <3
Ik heb zeker al wat tips en trucs gekregen en ga van de week weer langs voor bevallingstips, om toch wat voorbereid te zijn op alles. Ik sta er dan ook heel open in en heb er zeker niet teveel verwachtingen van. Het loopt nou eenmaal hoe het loopt. Echter, denk ik er nu wel meer over na nu we het geboorteplan hebben doorgesproken en ik meer thuis zit en het in zicht komt.

Reply
Borduursaramsades

Mooie t-shirt met de vlindertjes.
Waar heb je deze gekocht als ik vragen mag ?

Geniet er maar van. Nu ga je tijd overhebben en vanaf de kleine er is soms te kort.
Hier is onze baby al 1 jaar oud ondertussen dus kan ervan meespreken.

Probeer je nie te veel zorgen te maken voor de bevalling.
Zorg alleen voor 1 body en kruippakje bij de hand. Want hier leggen ze die warm als je baby op komst is 😉
Zo heb je minder zoekwerk in je valis

Reply
Wanda

Lekker dat je nu van je verlof kunt gaan genieten. Hopelijk laat de kleine nog even op zich wachten zodat je ook helemaal tot rust kunt komen en je energie kunt doen voor de bevalling. Staat er trouwens onder de foto dat je 28 maanden zwanger bent? Kan zijn dat ik het niet goed kan lezen op mijn mobiele hoor…

Reply
SAS

Haha, aangepast 😉 Je had het goed gelezen hoor… 28 maanden is wel érg lang. Die 9 is al héél wat haha. Thanks voor het melden 🙂

Reply
Nikita

Eindelijk je verlof! Je keek er echt wel naar uit denk ik zo. Geniet ervan! Hopelijk met inderdaad niet al te veel gepieker, hoewel me dat ergens ook onvermijdelijk lijkt. Geniet van je verlof en van je plannen!

Reply
Simone

Aaahhh wat gaat het toch snel zeg! Maar fijn dat je straks lekker tot rust kunt komen. Dat hebben jullie allebei hard nodig. Neem je rust en geniet nog eventjes <3

Reply
Morgaine

Ik wens jou een heel fijn verlof en dat al je lijstjes uit mogen komen nog, voor de kleine komt 😉 Het lijkt weinig allemaal, maar het gaat zooooo snel!

X

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *