Over onze fijne kraamweek en babybubbel

Dit product is ter beschikking gesteld door Creationsofhappiness

Hallo, eventjes een teken van leven vanuit onze babybubbel 💙 Zoals jullie weten is onze zoon op 4 Juli geboren, en zijn we heerlijk aan het genieten samen thuis. Ik ben nog nooit zolang weggeweest op mijn blog en vond het heerlijk! Maar nu dus wel even tijd om een update te geven: hoe gaat het met Noa, hoe hebben wij de kraamweek ervaren en ga ik mijn bevallingsverhaal delen?

Uiteraard start het verhaal op 4 Juli, aangezien bovenstaande foto de laatste buikfoto is die ik maakte. In de auto. Op de parkeerplaats van het ziekenhuis. Noa besloot al om met 39 weken ter wereld te komen, iets wat ik zelf niet had gedacht. Ik was van mening dat hij nog wel over de 40 weken zou blijven zitten. Verrassing! Of ik mijn bevallingsverhaal ga delen? Ik weet het nog niet. Ik vind het een erg persoonlijk verhaal, hoewel ik het altijd wel super tof vind om bij andere te lezen. Daarbij is het misschien wel fijn om het over een tijdje van me af te schrijven. Wie weet….

Alles is in ieder geval goed gegaan, zowel met Noa als met mij. Het was fijn te kunnen delen dat wij een gezonde zoon op de wereld hebben gezet en zelf te kunnen herstellen van de bevalling. Wij mochten dezelfde dag nog naar huis en hadden dus heerlijk wat dagen kraamhulp in huis.

Het is altijd even afwachten wie je in huis haalt en we waren dan ook super benieuwd naar onze kraamhulp. Wij hebben echt een super fijne kraamtijd gehad met 2 hele lieve kraamverzorgende. De eerste dagen was er C., een wat oudere dame die ons super goed heeft begeleid en bezorgd. Elke ochtend ontbijt op bed, deed veel dingen uit haarzelf en kwam met wat fijne tips. De klik was er direct wat erg fijn was. Daarbij deed Noa het ook erg goed en was het fijn om even wat extra handen in huis te hebben (hoewel ook vreemd als iemand anders in je huis je vaatwasser staat uit te ruimen…)

De laatste dagen hadden we een wisseling, maar ook bij S. was het een erg fijne tijd. Ze had heel wat andere tips weer en maakte dat we met een goed gevoel deze periode konden afsluiten. Daarbij kwam in deze week ook de verloskundige langs en kreeg Noa zijn hielprik en gehoortest.

Ik ben dus heerlijk aan het bubbelen. We zijn bezig een nieuw ritme op te bouwen met Noa. Nachtvoedingen, overdag ons ritme vinden. Wat erg fijn is, is dat M. zijn vakantie achter zijn vaderschapsverlof heeft geplakt. Dit maakt dat wij de eerste weken dus heerlijk samen thuis zijn om alles structuur te geven. Noa doet het verder erg goed, hij huilt alleen als hij een fles wil, een schonen luier of krampjes heeft. Verder is het een heel tevreden mannetje en knuffelt graag met ons. Ik ben dus fijn bezig te genieten van ons nieuwe leventje offline. Af en toe plaats ik een foto op Instagram en leg mijn telefoon dan weer heerlijk weg.

Dit product is ter beschikking gesteld door Creationsofhappiness

Daarna volgde uiteraard het kraambezoek. We hebben dit bewust de eerste dagen lekker afgehouden om samen te kunnen genieten. Alleen mijn ouders & schoonouders kwamen langs in het ziekenhuis en de dagen erna. Daarna hebben we pas druppelsgewijs wat bezoek langs laten komen. Soms eventjes iemand in de ochtend en daarna de avond. Maar ook dagen om gewoon even samen te genieten. Al deze lieve mensen lieten wij dit leuke kraambezoekboek invullen van Creationsofhappiness. (klik op de link voor een kijkje in het boek en op de site, waar nog veel meer invulboeken beschikbaar zijn) Lang gezocht naar een simpel kraamboek en uiteindelijk gevonden. Hij is rustig, overzichtelijk en er staan korte vragen in voor het bezoek. Daarbij kan de kraamverzorgende, verloskundige en wij als ouders ook wat stukjes erin schrijven. Er staan al heel wat lieve mensen in en het is echt een super leuk aandenken straks voor als Noa later groter is. We hebben nog heel wat mensen op de planning staan die gezellig langs komen voor beschuit met muisjes om onze lieve zoon te komen bekijken.

Wij zijn aan het genieten. Ik ben zo blij dat Noa het zo goed doet en daarbij gaat mijn herstel elke dag iets beter. Deze weken gaan wij genieten van ons nieuwe gezinnetje 💙

14 reacties op “Over onze fijne kraamweek en babybubbel

 1. Altijd fijn als alles goed gaat, hier ging het niet zo goed met de kraam, de kinderen hadden gevraagd of ik de eerste 2 nachten nog thuis wilde blijven voor de nacht,e n overdag was kraamzorg er, dus hoefde ik niets te doen, dacht ik… ze kregen een mens wat net zo oud was als mijn moeder… en dat bij een super jong gezin van midden 20?

  Ze hing aan mij, waar ik dat niet wilde, en ze had tips waarvan ik dacht, hoe kom je er op! Ik bedoel, sorry… maar Eliza mocht niet eens met Luca in samen in bed liggen… Luca moest apart, Eliza moest apart… nou.. Luca sliep niet, dus ik heb toen zij er niet was, mijn eigen kind in mijn bed gestopt en mijn kleinzoon heel dicht tegen haar aan.. en wat denk je.. slapen, heerlijk slapen, allebei, grrr ik word nog pissig als ik eraan denk.

  Dus echt, koester je fijne kraamtijd met super kraamhulp! Mocht hier ooit een tweede komen… bij hen dan… dan hopelijk wel een goede kraamtijd.

  X

 2. Lekker genieten van je babybubbel, dat bloggen komt vanzelf wel weer een keertje. Voor nu gewoon lekker genieten van jullie kleine wonder!

 3. Gefeliciteerd met jullie kleine schat! Het eerste waar ik aan moest denken toen ik die datum zag, was dat hij op de 4th of July was geboren. In Amerika zou hij geboren zijn op een feestdag 🙂
  Ik wens jullie alle geluk toe met z’n drietjes, maar het komt wel goed. Dat weet ik wel zeker. Ik denk dat Noa in geen liefdevoller gezinnetje kon terechtkomen dan dat van jullie. En groot gelijk dat je offline geniet. De tijd gaat snel, dus geniet er ten volle van! Niet alles hoeft op sociale media te staan. Veel gelukç

 4. Ah ik heb helemaal gemist dat je bevallen bent. Van harte Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon. Ik ben heel blij dat je zo lekker aan het genieten bent van en met je mooie gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *