De eerste 4 weken samen

*NOTE: Oeps. Wel geschreven en ingepland, alleen niet op publiceren gedrukt. Toch vandaag online alleen dus later dan gepland.

Vanaf vandaag ben ik alleen thuis met Noa. M. had 5 dagen vaderschapsverlof en daarachter een aantal weken vakantie geplakt. Dit maakte dat wij de eerste weken na de geboorte samen aan de nieuwe gezinssituatie konden wennen. Een nieuw ritme, een nieuw hoofdstuk. Super fijn om dit de eerste weken geheel samen mee te kunnen maken. Vandaag is Noa alweer bijna 1 maandje oud. ๐ŸŽˆ

Spannend wel, want de aankomende 2 maanden ga ik het dus alleen overdag doen. Gelukkig hebben we een tevreden mannetje die alleen van zich laat horen als er wat aan de hand is. Toch ben ik erg benieuwd hoe alles gaat lopen de dagen dat we met z’n 2tjes zijn. Maar de afgelopen 4 weken heb ik zeker genoten en ik vertel graag wat wij zo allemaal hebben beleefd en gedaan.

Hallo kraamdagen!

Uiteraard begon alles op 4 Juli, de dag dat Noa geboren werd. We waren de middag alweer thuis en daarmee begon onze fijne kraamweek. Ik schreef al een uitgebreid artikel over deze fijne 8 dagen met extra hulp in huis. Uiteraard genoot ik extra deze dagen (ondanks lichamelijke ongemakken) en was veel offline te vinden in onze babybubbel.

Kraambezoek & momentjes voor mezelf

We hebben er bewust voor gekozen de eerste daagjes met z’n 3tjes door te brengen. Alleen mijn ouders & schoonouders zijn langs geweest. Daarna druppelde langzaam de bezoekjes binnen. Soms even wat dagen niets, soms in de ochtend en avond een kort bezoekje. Erg fijn dat we het op deze manier rustig hebben opgepakt (tevens zonder kinderen het bezoek gehouden) aangezien ik nog best wel vermoeid was nadat er bezoek was gekomen.

Ook probeerde ik zoveel mogelijk mijn rust te nemen. Ik deed veel dutjes (ook samen met Noa) en was eventjes actief op Instagram of keek even een serie onder het genot van een kopje warme chocolademelk. Ik nam bewust tijd voor mezelf om op die manier even op te laden van ons nieuwe dag/nacht ritme.

New born shoot

Zo naar uit gekeken en zo ontzettend blij met het resultaat! Wij hielden toen Noa 11 dagen oud was thuis een new born shoot. Ik heb echt prachtige foto’s gekregen (waarvan de rechter mijn nieuwe profielfoto overal is op social media) waar ik ontzettend blij mee ben. Echt dierbaar om dit op foto te hebben โ™ฅ Een aantal foto’s ga ik zeker delen in artikelen, uiteraard zo onherkenbaar mogelijk. Zoals ik ook bewust blog met foto’s van M., mezelf en dierbaren zal dit met Noa ook zo zijn: hij zal niet op mijn blog te zien zijn. Wel deel ik zeker soms wat foto’s via mijn Instagram.

Uitstapjes & voor de eerste keer naar buiten

Ik zat uiteraard de eerste dagen wat meer binnen. Happy de peppy toen ik dus uiteindelijk wat kleine uitstapjes kon maken. We wandelde een klein stukje in onze buurt voor het eerst met Noa, ik maakte een tripje naar mijn ouders/schoonouders en ging een dagje richting de Action. Aan het einde van de 4 weken gingen we ook nog naar de Primark en eventjes wat eten. Uiteraard toen ik onderstaande Winnie the Pooh kleding zag kon ik dit niet laten liggen. To cute!

Offline, series & bloggen

Ik was regelmatig wat meer offline aan het genieten. Tussen de voedingen door deed ik veel middagdutjes samen met Noa, dronk veel fijne theetjes, keek wat series (ze zonden toevallig Bone S2 uit, heerlijk om te kijken! en starten met een nieuwe serie op Netflix) en maakte ik heel wat leuke blog artikelen. Ook was ik bezig met deze nieuwe layout en luisterde veel muziek om lekker tot rust te komen.

Hoe mijn dagen er het meeste uitzagen:

Heerlijk knuffelen met onze kleine man ๐Ÿ’™

En hoe gaat het met Noa?

Nou heel erg goed! Hij is zoals ik al zei erg tevreden en je hoort hem echt alleen als hij honger heeft, een vieze luier of krampjes. Daarbij zit er steeds meer tijd tussen de voedingen (ook ’s nachts – hallo slaap!) en hij knuffelt erg graag. Ik ben al wat meer gewend aan het ritme en probeer de dagen die ik thuis spendeer ook wat meer ritme en regelmaat te krijgen voor mezelf. Zo blij dat hij het sinds dag 1 al erg goed doet ๐Ÿ’™

Binnenkort wat Noa gerelateerde artikelen online maar ook zeker een aantal niet baby gerelateerd. Hallo inspiratie!

14 reacties op “De eerste 4 weken samen

 1. Had het nog helemaal niet meegekregen. Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje! Wat mooi! EN wat fijn dat het de eerste weken goed gaat. Spannend lijkt mij wel ‘ineens’ alleen thuis zonder de vader overdag, maar zo te lezen doen jullie het goed.

 2. Wat een prachtige foto’s van die shoot! Lijkt me heel bijzonder die eerste weken. Fijn om te lezen dat het goed met jullie gaat en dat je ook de tijd neemt om zelf wat op te laden, zal niet makkelijk zijn waarschijnlijk. Geniet nog van jullie bubbel!

 3. Leuk om te lezen hoe de eerste weken zijn verlopen. Ik kan me voorstellen dat het best even een dingetjes is om de komende tijd met zijn tweetjes te zijn. Maar ik weet zeker dat dat helemaal goed gaat komen!

 4. Mooi dat het goed gaat! Gefeliciteerd met de kleine. Zelf ben ik ook een aantal maanden geleden voor het eerst moeder geworden, maar het blijft zo bijzonder!

 5. Heerlijk om te lezen dat het zo goed gaat met Noa, dit is echt een tijd waar je dubbel en dwars van moet genieten want het gaat zoooooo snel! Het klinkt als heel erg cliche… maar het is gewoon waar… voor je het weet ben je zelf oma ๐Ÿ˜‰

  X

 6. Erg fijn dat het zo goed met Noa gaat en uiteraard ook met jou. Ook fijn dat jullie 3en de eerste maand samen hebben kunnen doorbrengen. Spannend is het he om het dan opeens alleen te moeten doen, maar dat komt helemaal goed. Geniet van je kleine vent.

 7. Wauw wat fijn dat het zo goed met jullie gaat! Heerlijke dagen zo te horen. En dutjes, wat goed van je! Ik kon dat toen echt niet en daar heb ik achteraf zoo spijt van gehad. Ben mezelf zo voorbij gelopen, kwam er met zes maanden pas allemaal uit ๐Ÿ™ Geniet nog lekker van je baby bubbel en van je eerste weken ‘alleen’met Noa.

  1. ja ik moet me er zelf wel toe zetten om die dutjes te doen en soms schieten ze erin. Maar vaak kan ik m’n ogen niet eens meer open houden dus dan is het wel noodzakelijk eventjes te gaan liggen met die kleine of gewoon even zelf. Naar te horen dat het er maanden later pas uitkwam, kan me voorstellen dat dit lastig is vooral na zo’n tijd erna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *