Hallo, crea-bea Sas hier!

Zoals jullie weten ben ik een crea-bea en graag op verschillende manieren creatief bezig. Heel wat creatieve manier liggen mij niet: denk aan haken, breien en dat soort spul. Echter creatief bezig zijn met borden, hout of leuke lijsten maken vind ik altijd erg leuk om te doen.

Wat maak je vooral?
Ik maak eigenlijk verschillende dingen. Het leukste wat ik vind om te doen is creatief bezig zijn met verschillende borden. Super leuk om voor mensen te maken en tof te zien hoe blij ze ermee zijn. Daarnaast probeer ik ook nog wel eens wat dingetjes uit. Ik heb genoeg inspiratie voor leuke projectjes. Ook wil ik straks heerlijk in mijn zwangerschapsverlof gaan freubelen.

Bekijk mijn creaties op mijn blog onder de zoekfunctie: ‘diy’
Of bekijk mijn creaties/voortgang hiervan via Instagram via de hashtag: #sasdiy

Creaties die ik onder andere maakte:
Geboorte, trouw, verhuis en jarig borden
Gespoten Star Wars Lamp
Hartjes met data’s en trouwbord ouders
Momentenlijst (met kaartjes van al onze bezoekjes/trips/reizen)
Trouwlijst met accessoires
Belangrijke data’s lijstje
Herinnering voor ons oude flatje

Hoelang ben je al creatief bezig?
Eigenlijk ben ik altijd al een creatief persoon geweest en bezig geweest dingen te maken, van kids af aan al. Echter ben ik pas de afgelopen jaren begonnen met de borden maken en dingen weer oppakken/verzinnen.

Waar haal ik inspiratie vandaan?
Eigenlijk overal wel. In pin heel veel via Pinterest en geef er dan een nieuwe draai aan. Of ik verzin gewoon geheel wat zelf en ga ermee aan de slag.

Grote projecten of kleine werkjes?
Dit verschilt met wat ik aan het maken ben. Het momentenbord hieronder is een project van jaren geweest. Over een gemiddeld bord doe ik een aantal weken. Ligt er een beetje aan of ik de materialen heb en inspiratie hoe ik het bord wil maken. Ik wil tekens weer wat nieuws verzinnen, niet dat er bijvoorbeeld 2 trouwborden super op elkaar lijken.

Zelf bedacht of goed gejat?
Wat ik al hierboven aangaf: ik doe heel veel inspiratie op bij andere en geef hier dan een eigen draai aan. Of ik verzin écht iets helemaal nieuws en ga ermee aan de slag om te kijken of dat lukt. Het is zo leuk om creatief bezig te zijn en mezelf telkens uit te dagen door nieuwe projectjes te bedenken en uit te voeren.

Pinterest.nl of welke.nl?
De 2de site ken ik niet eens, maar de meeste ideeën pin ik via Pinterest. Zie mijn (beveiligd) bord Pinterest: DIY Ideeën
Ik vind het leuk ideetjes op te doen en te kijken of ik dat ooit kan maken of gebruiken. Zo pin ik ook zeker heel wat leuke ideetjes voor op mijn werk om te kunnen maken met de kinderen. Out of the box denken vind ik hierbij erg fijn. Net als het gebruiken van nieuwe materialen.

Een project per keer of alles door elkaar?
Ik ben meestal met 1 project tegelijk bezig, die maak ik dan het liefste af. Wel kan het zijn dat ik meerdere dingen door elkaar doe, echter zijn dit dan verschillende materialen. Zo kan ik met een bord bezig zijn en daarnaast creatief aan het rijgen of iets anders. Ook wil ik meer gaan aquarelleren. Dit heb ik jaren geleden veel gedaan en deed ik tijdens mijn babyshower ook weer (foto’s hieronder). Super leuk om weer op een andere manier creatief bezig te zijn.

Welk materiaal gebruik ik het liefste
Ali, action of merk? Ik gebruik veel via Ali, Action maar ook zeker kom ik veel in kringloopwinkels en rommelmarkten tegen. Erg leuk om budget spullen te gebruiken en sommige dingen weer een 2de leven te geven.

Sale of presale? Ligt eraan wat ik aan het maken ben, maar meestal heb ik het al in huis. Misschien nog wat kleine dingen bij halen maar grotendeels kan ik gewoon aan de slag gaan met mijn voorraad.

Potlood of stift? Potlood voor de aquarel tekeningen. Verder gebruik ik weinig als stift/potlood/pen tijdens het freubelen.

Lijm of dubbelzijdig tape? Lijm

Knippen of snijden? Doe ik eigenlijk ook weinig, maar als ik wat gebruik is het qua bijknippen omdat iets niet past of kleiner gemaakt moet worden.

Hoe ziet je werkplek eruit?
Hieronder rechts zie je een foto van mijn gezamenlijke werkplek.

Georganiseerd of chaos? Dit ligt eraan wat ik aan het maken ben. Als ik klaar ben ruim ik het wel netjes op, tijdens het knutselen ligt alles op tafel wat ik denk nodig te hebben.

Eigen kamer of gezamenlijke ruimte? Gezamenlijk, deze tafel staat boven op zolder in de gedeelde ruimte van mij en M. Ik heb er mijn boekenkast & leeshoekje en M. heeft er zijn eigen kamer. Deze tafel is zijn knutseltafel en gebruik ik dus voor mijn werkjes.

Genoeg plek of te krap? Genoeg plek op onze zolder en erg blij met mijn eigen knutselkast die op de overloop staat van de zolder. Eerst zat alles opgestapeld in een doos en moest álles eruit als ik wat nodig had. Nu heb ik alles netjes in mandjes zitten zodat het er zo uit te trekken is als ik wat nodig heb. Ideaal! En maakt dat ik zeker eerder aan de knutsel ga.

Nog wat overige vragen:
Creatieve wens? Eigenlijk heb ik die niet: het is super fijn nu een plekje te hebben waar ik bezig kan zijn. Daarbij heb ik eindelijk een knutselkast en straks zeeën van tijd met mijn verlof. Ik kijk er erg naar uit om met sommige projecten te beginnen of het af te maken.

Creatieve blunder? Weinig blunders heb ik eigenlijk begaan met knutselen. Ik zou het voor nu in ieder geval zo even 1,2,3 niet weten.

Creatieve tip? Begin. punt. Vaak als ik eenmaal bezig ben krijg ik zoveel inspiratie dat ik niet kan stoppen. Wel moet ik me er vaak even toe zetten om er echt even voor de gaan zitten, maar dit doe ik nu met het plekje op zolder steeds vaker.

Nog een extra tip: neus eens rond in budget winkels of in de kringloop. Ik heb er zoveel leuke dingen vandaan voor een klein prijsje. Leuke poppetjes voor trouwborden, beeldjes, sleutels voor verhuis borden maar ook cijfers/letters om op borden te plakken. Super leuk en daarbij nog lekker goedkoop ook.

Projectjes van dit moment?
Ik ben met een aantal secret projectjes bezig. Zo ben ik bezig met 3 borden, waaronder een samenwoon-bord voor een collega die binnenkort in haar nieuwe huisje gaat. De rest verklap ik niet 😉

Toekomstige projecten:
Daar heb ik er héél veel van in mijn hoofd, vooral voor ons toekomstig kindje. Hieronder wat dingen die ik alvast heb aangeschaft. Op het vierkanten bord wil ik de handen maken die je ook ziet op de foto ernaast. Het hartje hou ik nog even geheim maar heb ik ook ideeën voor. Ook wil ik binnenkort bij de IKEA nog een grote wissellijst halen voor een geboortebord te maken voor peanut. Daarin wil ik het geboortekaartje, eerste pakje en dergelijke in doen. Lijkt me prachtig om op het kamertje te hangen. Ook komt er binnenkort een samenwerking aan waarin ik op een creatieve manier de echo’s die we hebben gehad wil verwerken. Zoals je leest, genoeg inspiratie dus 👶🏻😅

Ik kwam deze leuke creatieve tag tegen bij MamaMaai.nl

Zijn jullie creatievelingen en wat maken jullie dan zoal?

12 reacties op “Hallo, crea-bea Sas hier!

 1. Als ik aan jouw knutselprojecten denk zijn de borden met herinneringen het eerste dat me te binnen schiet. Zelf maak ik vrij veel verschillende zaken. Deze middag heb ik bijvoorbeeld nog twee verjaardagskaarten gemaakt maar ik doe ik ook vrij veel handwerk (haken, breien en kruisjessteken), vroeger heb ik een aantal jaren cupcakes versierd en ik maak ook regelmatig bladwijzers en allerlei boekgerelateerde DIY-projecten. Zo ben ik nog steeds heel blij met de haarspeld met boeken die ik heb gemaakt.

 2. Oh… die hand afdrukken is een super leuk idee! Dat ga ik hier thuis eens doen. Heel simpel en toch heb ik dat niet eerder gezien. Leuk, zeg. Ik word er ook helemaal blij van. Even binnenkort naar de Action 😉

 3. Wat leuk om te lezen. Heerlijk als je zo creatief bezig kunt zijn. Je hebt prachtige dingen gemaakt, vooral het bord met de herinneringen vind ik heel mooi.

 4. Ik ben graag creatief met foto’s bezig. Ik vind het leuk om online fotoboeken in te vullen, maar heb ook veel materiaal om een fysiek boek mee op te vullen. En dan word ik altijd helemaal hebberig van de Action, omdat ze daar echt leuke spulletjes verkopen om mee aan het knutselen te gaan.

 5. Wat een leuke tag en ik vind je borden echt leuk! Ik zag die van ons ook al <3 Zo leuk!!!
  Oja en ik ga deze tag ook nog even overnemen op mijn blog 😄

 6. Deze tag ga ik sowieso ooit zelf invullen. Creatief zijn is mijn brandstof. Alleen op een andere manier dan jij dan. Ik teken heel vaak en maak soms eens iets in papier mache, maar knutselen zoals jij doe ik niet. Maar dat is oke, ieder zijn hobby en bezigheid. En zelfgemaakte projecten zijn de leukste om in huis te zetten natuurlijk!

 7. Wat een leuke tag om te lezen. Ik krijg er zelf zin van om te knutselen…. 🙂

  Ik maak vooral kaartjes zelf en in de tuin vind ik het leuk om een beetje te ‘knutselen’ met planten en takken etc.

 8. Wat een leuk artikel zeg! En prachtige projecten heb je gemaakt! Dat bord met herinneringen en vele filmkaartjes is echt heel leuk. Een tof idee om eens te onthouden 🙂 Ik ben nu al heel benieuwd naar je nieuwe DIY-projecten voor de baby en voor de babykamer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *