Making a house a home | Oh my god I’m in LOVE, mijn nieuwe boekenkast

Al eerder vertelde ik over het idee voor de boekenkast op onze nieuwe zolder. Er zitten namelijk 2 schuine nissen in, waarvan ik er eentje wel wilde hebben zoals onderstaande foto. Nou we een lang weekend vrij hadden was er tijd (en de materialen) om eindelijk aan de slag te gaan. M. heeft hem in een halve dag gemaakt en ik ben er zΓ³ super blij mee.Mijn oude boekenkast

Dit was mijn oude boekenkast in ons appartement: een kast gekocht bij de IKEA. Erg blij mee, alleen moesten mijn boeken in 3 dubbele rijen in de kast gepropt worden. Verticaal, horizontaal. Om het maar te laten passen. Want ik wild ook graag wat leuke accessoires en souvenirs in mijn kast.

Before & after foto’s

*tromgeroffel* Hier komen dus dan de before & after foto’s van de nieuwe boekenkast

Hoe het eruit zag toen we het kochten.

De planken erin

Ingeruimd<3

Naast alle fijne, spannende thrillers staan er ook veel accessoires in. Dingen die ik heb gekregen, voor mij zijn gemaakt door vriendinnen of kinderen van mijn werk, foto’s en souvenirs van mooie trips/reizen die we hebben gemaakt.

Hoe ik mijn boekenkast heb ingedeeld? Op schrijver. Graag wil ik alle ‘series’ van schrijvers nog op volgorde neerzetten maar dat komt nog wel.


Kleed: Sukhi – Krukje: Xenos – Planken & monteren: M.

Ik ben er zo ontzettend blij mee, al mijn mooie boeken hebben een fijn plekje. Het is echt een fijn hoekje geworden. En woow, wat heb ik eigenlijk veel boeken he? Haha. Tevens wil ik nog een stoel een een vloerlamp aanschaffen, zodat ik heerlijk een leeshoekje kan maken.

Ik sta nu telkens al ik klaar ben met een boek uren te bedenken welke ik hierna ga lezen…

Wat vinden jullie van de boekenkast? En hebben jullie ene boekenkast/waar staat deze?

About the Author

35 Comments

Nicky

Wat mooi geworden, zeg! Echt gaaf! Doet me denken aan de boekenkast die ik altijd wilde. Zal er eens een logje over schrijven πŸ™‚

Reply
Michelle

Oh wat heerlijk zeg! Helemaal Saskia! Wat zal jij er gelukkig mee zijn, mooie oplossing om gebruik te maken van schuine muren ook

Reply
Yvonne

In zo’n wand kan je inderdaad het beste zelf iets maken en dat is echt goed gelukt zeg. Ik weet hoe lastig dat soort klussen zijn! Die bovenste boekenkast van het voorbeeld is wel heel erg gaaf hoor… als je die toch eens kan hebben in je huis! Wow!

Reply
Sheila

Super gedaan! Leuk dat je je hebt laten inspireren door een foto van een andere boekenkast. Ik houd echt van boekenkasten. Zelf hebben we een bibliotheek in huis. Zo noemen we onze reiskamer die vol staat met onze reis souvenirs en boeken. De kast is dan ook zo’n boekenkast met een trap die je kan schuiven. Altijd al gewild. Ik word daar ook zo blij van! Alleen hebben we teveel boeken. Hij staat echt ram vol.

Reply
Saskia

Oh jeetje wat ziet het er gaaf uit zeg! Echt een droomkast, fijn dat ‘ie voor jou nu ook echt werkelijkheid is geworden.

Reply
Paul

Wauw, dat is inderdaad een prachtig en lekker grote boekenkast! Daar kun je nog wel een tijdje mee toe, qua nieuwe boeken.

Reply
Annelies

OMG die eerste foto! Ik wil ook zo’n boekenwand. Ik doe het nog ff met Billy’s van Ikea, waar ik inmiddels ook weer eentje extra van moet aanschaffen. Ooit in m’n leven maak ik in een huis echt een hele kamer waarin elke wand boeken heeft. Zo’n leeskamer. Met een Chesterfield bank en een butler die m’n thee de hele tijd aanvult als ik verzonken ben in een boek :’)

Reply
SAS

Nee, dit zijn boeken van vroeger: Nancy Drew reeks, Dawson’s Creek, De Wildhof reeks en de Engelse Nora Roberts die ik verzamel maar eigenlijk nog moet lezen. Plus, als ik de boeken uit de bakken zou uitstallen heb ik er geen plek (meer) voor haha.

Reply
Simone

Erg mooi geworden zeg! Komende week wil ik hem graag in het echt bewonderen. Ik ben geen boekenverslinder, mijn vriend wel maar heeft een boekenkast, maar vergelijkbaar met jouw vorige kast.

Reply
Jenn

Ooh heel gaaf! Ik heb helaas geen ruimte voor zoiets, mijn boeken staan nu in twee goedkope kasten op de slaapkamer.

Reply
zwartraafje

Oh, een Pinterest-droom die werkelijkheid wordt. Ik kom daar steeds meer prachtige boekenkasten tegen. Hele muren vol, speciale kasten met verlichte planken om al je souvenirs in uit te stallen. Maar eigenlijk ben ik wel heel blij met mijn eigen boekenmuur hoor.

Reply
Amy

Wauw, wat is het mooi geworden! Super gaaf om die ruimte zo te benutten dat je je boeken mooi kwijt kunt. Heel leuk gedaan πŸ™‚

Reply
Michelle Weijers

Gaaf! Leuk ook zo in een driehoek, heel sfeervol. Wij hebben oude fruitkistjes als boekenkast waar ook wat andere spulletjes instaan. Deze hangen in de woonkamer πŸ™‚

Reply
Evelyne

Waauw, zo tof! Mijn oom heeft ook zoiets dergelijks, alleen zit het boekenrek niet in het dak, maar gewoon midden in zijn living van grond tot plafond. Daarbij heeft hij nog een laddertje laten installeren die er zo aanhangt dat je die makkelijk over de kast kan rollen om een boek bovenaan te zoeken/vinden πŸ™‚

Reply
Evi

Wauw! wat een schitterende kast! Als ik ooit de kans heb, wil ik ook wel zo’n tof hoekje in mijn huis!

Reply
Romy

Wauw, het ziet er echt zo tof uit! Past precies in dit hoekje zo en je kunt alle boeken mooi kwijt. Kan me voorstellen dat je helemaal blij bent met deze boekenkast πŸ™‚

Reply
Nancy

Wauw! Heel erg mooi! Ik heb al mijn boeken verkocht toen we gingen verhuizen! Zo jammer, maar ik kan t hier gewoon niet kwijt. Maar dit is echt heel erg mooi.

Reply
Shirley

Wauw heel tof! Ik ben stiekem een beetje jaloers. Op mijn 45m2 heb ik geen ruimte gemaakt voor een boekenkast en inmiddels heb ik ook geen boeken meer. Ik heb ze allemaal weggedaan, weggegeven of verkocht.

Reply
Morgaine

hahahaha die is echt supergaaf geworden, ik heb een vriendin die hetzelfde heeft, maar dan nog groter EN met een heuze trap zodat ze tot aan het plafond kan komen πŸ˜€

Zelf heb ik best veel boekenkasten, de Billy Boekenkasten, maar 4 stuks, in de hal staat er eentje, en in de logeerkamer nog een boekenkast van dochter die nog hier staat, en ja overal staan boeken in πŸ˜‰

X

Reply
Liset

Wat is hij gaaf! Ik dacht overigens dat de eerste foto jouw eigen boekenkast was, had ik dat even mis πŸ˜‰ . Super dat je je hierdoor hebt laten inspireren, want je boekenhoekje is echt heel tof geworden.

Reply
Lesley

Wat is dit leuk πŸ™‚ ! Echt super gaaf geworden. Onze boeken moeten nog steeds een plekje krijgen, we hebben alleen rechte muren dus eens kijken hoe we dat gaan doen.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *