DIY project | Cadeau Starwars Lamp

Al jaren terug kwam ik een leuke DIY tegen. Zoals jullie weten ben ik steeds vaker DIY’s aan het knutselen. Nou wilde ik deze graag maken voor M, zodra we een nieuwe woning hadden. Het zou namelijk erg lastig zijn dit op ons (oude) balkonnetje te maken. maar met onze prachtige nieuwe tuin: alle plek! Kijken jullie mee naar het verjaardagscadeau van M: een Starwars lamp.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
bron idee 1/2

Benodigdheden

* Spuitbus met verf (ik kocht de mijne bij de Action voor €2.09, dekt goed!)
* Figuurtjes (ik kocht de mijne in de uitverkoop van de Intertoys)
* Een lamp (kocht ik voor €4.00 bij de kringloop)
* Lijm (kocht ik ook bij de Action)

Het proces

Ik had het idee dus al een aantal jaren en ben langzamerhand van alles gaan verzamelen. Hij is wel iets anders geworden dan ook het voorbeeld: aangezien de figuurtjes die je daarvoor koopt mega duur zijn. En dit vond ik toch echt zonde, aangezien ik ze ga overspuiten. Bij toeval kwam ik de 3 figuurtjes tegen van Star Wars en paste ze precies op de lamp. Ik had eerst nog het idee verschillende figuren te gebruiken van ook Marvel en favoriete games/films. Echter was dit niet haalbaar, wederom door de prijs.

Ik ben telkens als M. de deur uit was gaan overspuiten. De figuurtjes en de lamp heb ik meerdere keren gespoten. Ik was wat huiverig hoe het zou uitpakken, ik had uiteraard maar 1 kans. de spuitverf van de Action is erg goed dekkend en na een aantal keren spuiten in de hoekjes waren de figuurtjes goed grijs/zilver gespoten.

Het resultaat

Het verdere proces was niet zo lastig. Toen alles goed gespoten was heb ik de figuurtjes goed vastgezet op de onderste poot. Het resultaat is goed gelukt, al zeg ik het zelf. M. was erg blij met zijn verjaardagscadeau en de lamp staat mooi op zijn bureau in z’n kamer. Misschien dat ik ooit ook nog zoiets maak alleen dan ook weer net even anders.

Ik heb veel plezier gehad aan het maken van de lamp. Deze DIY is niet zo ingewikkeld, lekker simpel maar toch erg mooi om te maken.

Mijn DIY’s zijn verder ook nog te vinden op mijn Instagram account onder de hashtag: #sasdiy

About the Author

13 Comments

Nicky

Oh, wat leuk! En zo grappig om dat stiekem te maken. Vriendjelief is in juni jarig… Maar ja, die heeft pas een tetrislamp gehad. Ik onthoud je idee gewoon. Je weet nooit!

Reply
Michelle

Super leuk en persoonlijk om zo’n cadeau te geven én te krijgen. Al had ik zelf nog wat meer figuurtjes erbij gelijmd denk ik. Maar ik kan mij goed voorstellen dat M er erg gelukkig mee was/is!

Reply
zwartraafje

Ik vind het zelf ook super leuk om diy-projecten uit te proberen of er zelf nieuwe te bedenken. Alleen vreesde ik dat deze veel te kostelijk zou worden door de figuurtjes. Gelukkig heb jij er enkele op de kop kunnen tikken tijdens een uitverkoop.

Reply
Cynthia

Wat onwijs creatief!! Ik ben zelf niet zo’n DIY typje. Maar alle bewondering voor anderen die dit wel kunnen! X

Reply
Sheila

SW doet het hier ook altijd erg goed. Het is een super leuk idee. En je kan er natuurlijk alle kanten mee op gaan. Het resultaat is erg leuk. Al vind ik dat ‘gestapelde’ wel weer wat speelser en leuker. Maar dat is natuurlijk gewoon een kwestie van meer poppetjes kopen 🙂 . Leuk dat je dit als cadeau hebt gegeven, zeg.

Reply
SAS

Dat was ook het oorspronkelijke idee, echter door tijd gebrek en aankopen die ervoor moesten worden gedaan op deze manier opgelost. Maar wil zeker iets een keer maken wat meer naar het voorbeeld.

Reply
Nesrin

Heel gaaf!Mijn zoon is gek op Star Wars en ik denk dat hij dit heel gaaf zou vinden.Nu ben ik geen held met DIY’s maar dit zou wel moeten lukken denk ik 😉

Reply
Morgaine

Als je ervan houdt is het mooi, hahahaha Als hij er maar blij mee is, wat je wel hebt gedaan, is dat het ook met andere dingen kan natuurlijk zo’n lamp oppimpen 😀

X

Reply
Sylvia

Leuk gedaan. Ik denkt dat zoiets ook leuk is voor de kinderkamer als nachtlampje met natuurlijk andere figuurtjes. Je brengt me op ideeën? thanks

Reply
Romy

Wauw, dat ziet er gaaf uit! Echt een toepasselijk project als cadeau voor je man en heel leuk gedaan!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *