Klusserdeklus | Over raamdecoratie & onze verbouwingen

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Veneta

Zoals jullie weten zijn wij echte klussers. Wij verbouwde al heel wat in ons oude flatje, maar ook in ons nieuwe huis zijn wij druk bezig geweest de afgelopen 2.5 jaar. Van nieuwe meubels, kleine accessoires tot echte renovaties van onze achtertuin, steenstrips in de woonkamer tot een verbouwing van de schuur. Nou helpt het zeker wel mee dat ik een handige man heb, die alles zelf kan en wil doen.

Nou krijgen wij dus een kleintje op komst. Alweer een reden voor verplaatsingen en verbouwingen in huis. Zo werden alle kamers verplaatst, maar moest er ook zeker weer wat verbouwd worden.

Nou zijn we dus al begonnen in de kerstvakantie, toen wij het nieuws nog niet hadden gedeeld met de rest van de wereld. Er moest namelijk een hoop gebeuren. Wij hadden namelijk de opslag op zolder, die naar de extra kleine kattenkamer ging. Die werd dus volgezet met stellingen en daar moest alle ’troep’ heen die we wilden bewaren in dozen. We zijn dus flink bezig geweest met ruimen, uitzoeken en vooral veel wegdoen. De kamer stond met stellingen vol en alles kreeg een plekje. Wat een ruimte boven op zolder bracht dit met zich mee.

Daarna werd de zolder dus voorbereid als kamer van M, die nu eerst op de eerste verdieping lag. Er werd geverfd, stopcontacten aangelegd, spotjes gemaakt en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er werden kasten aangeschaft, dingen opgehangen en we stroomde over van de ideeën

De linkerkant is van M. geworden en rechts heb ik nog mijn prachtige boekenkast staan inclusief stoel. Echt een plekje straks om me te kunnen terug te trekken als de baby er is, hetzelfde geldt voor M. Hij kan lekker gamen en er is genoeg ruimte voor alle ideeën die wij hadden.

Wel moesten we gaan nadenken over wat voor een soort gordijnen/raamdecoratie wij wilde hebben. Man wat heb je een hoop soorten tegenwoordig: van overgordijnen tot glasgordijnen en ik las zelfs over in between gordijnen. Wij hadden namelijk op zolder en in de extra kamer nog geen raamdecoratie nodig gehad. Onder het mom van ‘dat komt wel en we hebben het nu niet echt nodig’ hadden we dit laten zitten. Daarbij is ons huis best lastig, aangezien het aan de voorkant super warm wordt met de zon erop, en de andere kant van ons huis is juist wat meer schaduw. 

Uiteindelijk zijn we eruit gekomen en hebben gekozen voor een soort verduisterende rolgordijnen. Hier hadden we al ervaring mee, aangezien we dit hadden in onze flat bij onze balkondeur. Onderhoudsarm, zonwerend en makkelijk te gebruiken. Tevens door de dubbele gordijnen kan 1 kant nog open gezet worden, waardoor het kantelraam ook nog gebruikt kan worden. Ideaal! Ik ben erg blij met onze keuze en het feit dat alle kamers nu gordijnen hebben.

Wij zijn dus uiteraard nog wel even bezig. De extra stellingkast-kamer is dus af (maar 1 grote bende) en ook de zolder is zo goed als af, nog wat puntjes op de i. De babykamer is inmiddels leeg en gaan we dus aan de slag met verven deze week. De babykamer zelf wordt begin April geleverd en dan wordt het weer in elkaar knutselen en stylen. Leuk, leuk, leuk! Zoveel ideeën en mogelijkheden. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in. & uiteraard, worden er foto’s gedeeld op mijn blog als de babykamer af is.

Doen jullie wel eens aan verbouwen thuis?

6 reacties op “Klusserdeklus | Over raamdecoratie & onze verbouwingen

  1. Momenteel wordt ons nieuwe huis nu gebouwd. Als we er in komen is het een kwestie van verven en de vloer erin en dan kunnen we over. Wij zijn geen echte klussers, maar een huis helemaal eigen maken vinden we wel weer leuk. Beetje dubbel he?

  2. Fijn dat je zo’n Bob de Bouwer hebt! Wat een gedoe altijd met dat schuiven van kamers. Dan staat eigenlijk alles op zijn kop. Maar het wordt wel heel mooi! Wij klussen niet (meer). Alles is af – behalve de plafondlampen in de woonkamer. Vriendjelief kan dat niet meer en ik heb er de puf niet voor. Mijn broer gaat ze ophangen maar die is niet zo snel. Geeft niks. Komt wel. Ik zie het niet eens meer.

  3. Toen onze dame onderweg was, hebben we niet heel veel hoeven doen. We hadden dat kamertje toen we er kwamen wonen al een beetje bestempeld als “toekomstige babykamer”. Alleen de rommel die er in de tussen tijd was ‘ingeslopen’ moest even een andere plek krijgen. Maar als er nu ooit een tweede mag komen. Tja… dan moeten we wel een heleboel gaan omgooien. Dat gaat nog wel een flinke klus worden.
    Maar ziet er goed uit allemaal bij jullie. Ik ben ook reuze benieuwd hoe het babykamertje er uit gaat zien.

  4. Een hele klus, maar wel een prachtig resultaat al tot nu toe! Jullie hebben hard gewerkt zo te zien 🙂 Wat fijn dat er nu in alle kamers gordijnen hangen. Toch handig om op alle kamers iets te hebben hangen 🙂 Ik krijg toevallig vandaag mensen over de vloer die voor de gordijnen in mijn slaapkamer wat dingen gaan opmeten. Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *