DIY projecten | Onze nieuwe woning

In het artikel van laatst: HEAD FULL OF IDEAS: DIY’s voor ons toekomstige nieuwe huis, schreef ik al over de leuke DIY’s die ik wilde maken en al mee bezig ben. Ik zou nog een apart artikel maken over de leuke DIY’s die ik al heb gemaakt. Al eerder deelde ik mijn creaties, zoals bijvoorbeeld bij dit artikel.

Oude DIY’s Die ook een plekje krijgen in onze nieuwe woning

In het artikel: Mijn eigen 4 DIY’s van de afgelopen tijd, deelde ik deze 4 mooie creaties van jaren terug. Zo maakte ik een leuke gastenboek lijst, een lijst met alle herinneringen van mij & M. (hij is al bijna vol! – dit is een oude foto) en een leuke creaties die ik maakte voor mijn beste vriendinnetje die ging trouwen, plus een wissellijst met allerlei attribute en foto’s van onze trouwdag. Nog steeds kan ik genieten van de 3 creaties die in mijn woning hangen, en ze krijgen in onze nieuwe woning zeker een prachtige plek. De gastenboek lijst hang nu al in de hal, de momenten-lijst hangt op de overloop en de trouw creatie met wissellijst, moet even vervangen worden (lijst heb ik al) aangezien deze stuk is. Dan even gaan bedenken waar deze tot zijn recht zou kunnen komen.

Dit is de momentenlijst hoe hij er nu uitziet:

Wat ik voor de bovenstaande DIY’s heb gebruikt?
Gastenboeklijst: Lees het hier.
Momentenlijst: Lijst van de Action en heb alle kaartjes/tickets e.d. bewaard.
Creatie beste vriendin die ging trouwen: Het komt her en der vandaan. Het beeldje is van een kringloop, de letters van een scrabble spel maar ook kleinere houten letters van een soort ketting, hartje(s) van de Action, plateau van de Action en het klokje van de kringloop. Ik heb heel wat leuke letters e.d. van de kringloop waardoor ik vaker van deze leuke borden kan maken.
Trouw wissellijst: Lijst van de IKEA. Verder attribute van onze trouwerij gebruikt (zoals stof van de jurk op de achtergrond, onze trouwkaart, foto’s en kussentje ringen en een bloem uit mijn boeket)

Nieuwe DIY’s

Deze deelde ik al in het eerste artikel: een lijstje met alle belangrijke data’s van mij en M.

Wat de data’s (op volgorde) betekenen: onze wij-kregen-verkering-datum, aankoop van ons appartement, trouwdag en aankoop van onze nieuwe droomwoning.

Deze kon ik niet eerder delen, aangezien hier breeduit ons adres opstaat. Dit is een lijstje die ik heb gemaakt als herinnering aan ons eerste koop appartementje. 15 december (gisteren!) was de sleuteloverdracht, wat het geheel officieel maakt. We hebben een mooie nieuwe woning een een leeg appartement overgedragen. Gek, maar voelt erg goed.

Wat ik voor de bovenstaande DIY’s heb gebruikt?
Belangrijke data’s: Alles komt van de Action
Herinnering appartement: Lijstje: kringloop. Letters: scrabble, weer die ketting en 44 van de Action. Sleutels van onze deur/brievenbus, stadskaart, huisje/hartje uit een doodle boek van de Action, naambordje van onze brievenbus

Daarnaast ben ik voor een aantal mensen nog bezig leuke DIY’s te maken. Maar dat blijft uiteraard nog even geheim πŸ˜‰ Ik kom mijn vakantie straks wel door met lekker freubelen.

Heb jij DIY’s in je huis met een bepaalde herinnering?

21 reacties op “DIY projecten | Onze nieuwe woning

 1. Ik vind het DIY project met de data echt cool. Die is super persoonlijk dat het alleen jullie wat zegt. Heel leuk gedaan. Ik vind hem ook minder druk dan de overige projecten. Dus dat zou ook zo hier kunnen hangen.

  Ik doe vooral veel met foto’s. Ik heb de foto’s van mijn instagram account (die van mijn zoontje) laten printen in het vierkante mini formaat. En die heb ik vervolgens in hartjes vorm op de deur geplakt in de woonkamer, bijvoorbeeld.

  Ik heb je trouwens getagd πŸ™‚

 2. Leuke DIY’s! Je hebt me een beetje geΓ―nspireerd om de peter en meter van ons kindje te verrassen, maar daar mag ik voorlopig niets ober zeggen πŸ™‚ lastig is dat als je trots bent op iets!

 3. Oeh, ik bewaar zulke kaartjes/ticketjes ook altijd maar gooi ze dan in een doos. Ziet er echt heel mooi uit in zo’n kader. Origineel.

 4. Prachtige diy’s, je bent lekker creatief bezig geweest. Nee helaas geen diy’s in huis met een herinnering. Wel een paar gewone diy’s gemaakt. πŸ™‚

 5. Wauw wat geweldigeen creaties! Nu ik zo je artikel lees ben ik ook van plan om iets te gaan maken van mijn herinneringen met mijn vriend.

  1. Ik had het eerst als boekje, maar M. kwam ermee dat het zeker ook wel leuk zou staan in een lijst. En hij had gelijk πŸ˜‰

 6. Ik hou hier van! Maar ik ben niet creatief!? Maar ik heb wel een hele grote lijst met een collage van foto’s in de gang hangen.met foto’s van ons maar ook van vrienden en familie!

 7. Ze zien er heel gezellig uit, maar ik zou zelf zoiets niet in mijn huis zetten. Het is gewoon niet zo mijn ding πŸ™‚ Ik maak vaker dingen maar ik kan zo eigenlijk even niet iets noemen met echt een bepaalde herinnering. πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *