Achter de schermen | Hoeveel tijd neemt mijn blog eigenlijk (nog) in beslag?

Dat mijn blog al ruim 11 jaar een fijne hobby is weten jullie wel. Ondanks dat ik van bloggen hou ben ik meer en meer offline te vinden. Een blog neemt nou eenmaal wat tijd in beslag. Tijd die ik liever met mijn gezinnetje besteed. Echter ben ik achter de schermen altijd bezig met artikelen typen, blogs van jullie bijlezen en inspiratie op doen. Hoeveel tijd neemt mijn blog nu eigenlijk in beslag en wat zijn de ‘werkzaamheden?’

Ik denk zelf dat mijn blog nu minder tijd inneemt dan voorheen. Juist nu ik mama ben is offline zijn juist belangrijker voor me geworden. Als ik kan kiezen tussen bezig zijn met mijn blog en tijd met Noa kies ik uiteraard voor het laatste. Dit maakt dat ik minder tijd over heb voor artikelen te maken en bij jullie te lezen. Soms jammer, want als ik artikelen van jullie later lees is het eigenlijk ‘oud nieuws’ als het overzichtjes betreft.

Nog steeds blog ik eigenlijk op deze zelfde manier. Ik maak me niet druk om mijn statistieken, ik plan nog steeds artikelen wekelijks in en probeer het zo persoonlijk mogelijk te houden ondanks bewust bloggen. Ook met samenwerking probeer ik er iets van te maken wat echt bij mij past.

Wanneer ik nu mijn artikelen maak? In de ochtenden. Ik sta vroeger op, neem een mok thee en ontbijtje erbij en maak deze artikelen als Noa op bed ligt. Ik heb dan ook het idee dat ik de meeste inspiratie heb maar ook het fijnste is qua rust.

De dingen die ik zoal doe voor mijn blog

✿ Artikelen maken (zowel persoonlijke als samenwerkingen)
✿ Inspiratie op doen voor artikelen (bij andere bloggers)
✿ Artikelen lezen & reageren bij jullie 😊
✿ Mailtjes beantwoorden
✿ Samenwerkings producten reviewen / bijhouden per jaar administratie
✿ Samenwerkingsvoorwaarden bijhouden / facturen maken voor eventuele samenwerkingen
✿ Foto’s maken voor artikelen
✿ Alle artikelen nog even goed doorlezen #ietsmeteenpietjeprecies
✿ Werken aan mijn layout/blog achter de schermen qua HTML/CSS
Foto’s vervangen bij artikelen waarvan ze het niet meer doen (nog druk mee bezig helaas)
Werken aan mijn pagina’s en deze up to date houden

Maar dan even terug te komen op de vraag in de titel. Hoeveel tijd neemt mijn blog nu eigenlijk in beslag? Uren per dag? Eigenlijk verschilt dit. Zodra Noa ’s ochtends vroeger wakker is verdwijnt mijn blog ochtendje. Deze haal ik in de weekenden dan weer in. Ik denk dat ik gemiddeld per week zo’n +-10 á 12 uur bezig ben met mijn blog. Dit is de ene keer veel meer en andere keer minder. Komt ook door de hoeveelheid samenwerkingen die af ‘moeten’ zijn op een bepaald moment of de zin die ik erin heb. Zo staat dit artikel al weken naar me te koekeloeren en had ik geen inspiratie. Een ochtendje heb ik dit zo achter elkaar getypt… Voor Noa was ik veel & veel meer vrije tijd aan mijn blog kwijt en was ik er dagelijks wel mee bezig.

De artikelen waar ik het meeste tijd aan kwijt ben en het meest mee bezig ben zijn de uitgebreide maandoverzichtjes. In de maand zelf voeg ik al dingen toe, zodat ik aan het einde van de maand alleen de puntjes nog op de i moet zetten. Het zijn wel de blogartikelen waar ik het meeste plezier uithaal.

Hoeveel tijd denk jij dat je bezig bent met je blog?

Meer lezen over bloggen?

Hoe doe jij dat toch? Dat regelmatig bloggen
Bewust bloggen | Dingen die ik niet deel op mijn blog (en waarom niet)
Bloglife | Waarom ik niet meer zonder vooruit bloggen kan

22 reacties op “Achter de schermen | Hoeveel tijd neemt mijn blog eigenlijk (nog) in beslag?

 1. Ik vermoed dat ik er steil van achterover zou vallen wanneer ik dat een keer in detail zou bijhouden. Zeker wanneer je het bijhouden van social media en het lezen van je blogfeed ook meetelt. Voor sommige posts moet ik immers eerst foto’s maken en die dan manueel omzetten tot collages. Ik denk echt dat ik zou schrikken van het totaal aantal uren dat daar op een week inkruipt. Zelfs nu ik minder frequent blog dan vroeger.

  1. Nu maak je me toch wel nieuwsgierig 😉 En ach, zolang je er maar plezier aan beleefd maken de uren eigenlijk weinig uit hé.

 2. Leuk om te lezen hoe het achter de schermen bij jou is. Bloggen kost veel tijd, dus goed dat je let op de tijd die je eraan besteed en de grootste focus op je gezin en Noa hebt liggen.

 3. Logisch dat Noa voor gaat 🙂 Ik besteed eerlijk gezegd niet zo heel veel tijd aan mijn blog. Ik plaats bewust ook maar één blog per weer (op zondag) omdat ik gewoon niet zoveel tijd heb. Meestal typ ik dat vrij vlot. Zoek foto’s op uit mijn archief (of ik maak foto’s) en klaar. De meeste tijd ben ik kwijt aan het lezen en reageren bij andere blogs. Maar dat vind ik ook nog steeds heel erg leuk! En oh ja! Ik kan ook uren zoet zijn met rond neuzen in mijn eigen archief!

  1. Oh ja daar geniet ik ook van, lezen bij andere bloggers en daar reageren! <3
   Ik waardeer elke reactie die je achterlaat op mijn blog, zo fijn!

 4. Bloggen is tijdrovend en weinigen beseffen dit. Het is en blijft een hobby (die soms nog wel eens vreemd bekeken word). Ik spendeer eveneens heel veel tijd aan mijn blog. Niet alleen het schrijven vergt tijd, maar eveneens word er achter de schermen heel wat gewerkt.

 5. Leuk om te lezen! Mijn blog bestaat volgende maand ook alweer 10 jaar en ik wil ook nog helemaal niet stoppen. Ik doe het in hoofdzaak voor mezelf, het geeft me energie. Denk dat ik er 2 uurtjes per week mee kwijt ben. Het zou allemaal beter/professioneler kunnen maar daar heb ik het te druk voor naast mijn baan en gezin. Wie weet ooit?
  Groetjes!

 6. Je maakt nog best wat uren voor je blog! Dat had ik eigenlijk niet verwacht. Nu ben je volgens mij wel veel bezig met de lay-out qua uren? Of heb ik dat mis?
  Ik heb de lay-out echt los gelaten tegenwoordig. Als hij mooi is, is het goed. Soms wil ik wel eens een andere template maar wil eigenlijk niet meer te veel wisselen.
  En nu heb ik dan een nieuw blog gemaakt, om seo-technische redenen, waardoor ik dus ook een nieuwe look heb. Maar erg blij mee met deze rustige en eenvoudige lay-out!

  1. Nee hoor, de lay-out is denk ik nog het minste waar ik mee bezig ben van het lijstje 😉 Alleen het lettertype heb ik een tijdje geleden aangepast de rest is hetzelfde. De meeste tijd besteed ik echt aan artikelen (zoals de maandoverzichten die uitgebreid zijn en veel tijd innemen), maar ook de andere artikelen ben ik altijd even mee bezig (+ de foto’s) & het bijlezen van jullie. Ik heb 100den blogs staan om te lezen, aangezien ik niet elke dag online ben. Hier gaat ook zeker heel wat uurtjes inzitten; lezen, reageren, dingen opslaan… mailtjes van bedrijven…

 7. Kruipt wel wat tijd in zo te zien! Ik probeer zoveel mogelijk bij te houden in m’n weekoverzichten. Dagelijks wat dingen noteren om er op het einde van de week een leuk tekstje van te maken.

  Voor de rest zijn m’n teksten in een uur of 1.5 wel geschreven denk ik! Maar sowieso eh, bloggen is geen verplichting. Als het niet uitkomt, komt het niet uit. Als er andere prioriteiten zijn dan zij het zo 😛

  1. Dan blijft het bloggen ook leuk! Ik blog ook op deze manier; als ik zin heb, tijd heb, inspiratie heb… Alleen met samenwerkingen is het even anders als ik een bepaalde periode heb afgesproken maar daar ga ik ook altijd rustig mee om. Als het er niet uitkomt mail ik het bedrijf dat het wat langer duurt, nooit een probleem geweest.

 8. Interessant om te lezen hoeveel tijd jij aan je blog besteedt! Super logisch dat Noa voorrang heeft, dat is hier ook het geval. Ik denk dat ik wel nog wat meer uur aan mijn blog besteed omdat ik vrijdag een vrije dag heb en er dan echt eens voor ga zitten 🙂

  1. Toen Noa klein was had ik er ook zeker meet tijd voor, vooral op mijn vrije Vrijdag. Echter als ze eenmaal ouder worden heb je er toch minder tijd voor en meer je handen vol..

 9. Gezinstijd is sowieso altijd prioriteit, ook hier. Ik zou ook graag een tiental uur bezig zijn met mijn blog, maar tijd (of energie) schiet er vaak aan te kort. Maar op zich heb ik ook al leren loslaten, het is goed zo. Er is altijd morgen. 🙂 Ik lees alvast heel graag mee met je!

 10. Ik denk dat ik meer dan 40 uur per week aan mijn blog(s) besteed, maar dat is ook omdat ik er mijn werk van heb gemaakt. Het is ideaal te combineren met een gezin vind ik.

  1. Dat is zeker een andere insteek als het je werk ik. Ik lees je blog met plezier. Snap ook zeker dat het ideaal is te combineren met een gezin, dat zou ik zeker het voordeel ervan vinden.

 11. Heel begrijpelijk dat je meer tijd aan je gezin besteed, dat is ontzettend belangrijk! Ik besteed gewoonlijk zo’n half uur per dag aan mijn blog behalve op vrijdag, dan ben ik vrij en dan zit ik heel wat uurtjes te tikken en foto’s te verzamelen.

 12. Ik snap helemaal dat tijd met Noa veel belangrijker is! In zulke week- of maandoverzichten gaat inderdaad veel tijd zitten. Dat houdt mij wel tegen om het permanent te doen, al is het natuurlijk wel heel leuk om naar terug te kunnen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *