Hoe doe jij dat toch? Dat regelmatig bloggen

Ik krijg zeer regelmatig te horen: ‘Hoe doe jij dat toch? Je blogt al zoveel jaar en nog nooit een blog-dip of onregelmatig bloggen’

Confession: ik had ook echt niet gedacht al die jaren lang inspiratie te hebben en vooral hoúden. Maar toch is het me gelukt. Elke keer blog ik met meer plezier en lees ik jullie reacties met veel aandacht. Ook lees ik met heel erg veel plezier blogs van anderen. Ik krijg misschien ook deels wel inspiratie van jullie! Dus, hoe doe je dat nou toch precies?

Prioriteiten

Ik doe ook maar wat
Tsja, het is de waarheid. Ik doe (net als elke blogger) ook maar wat. Ik heb geen kaas gegeten van het ‘nieuwe’ bloggen of van wat zou moeten. Seo, statistieken, bezoekersaantallen, groter worden, niches, samenwerkingen. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en wat ik denk dat leuk is om over te bloggen. En blijkbaar werkt dit voor mij en mijn blog. Leuke samenwerkingen stromen binnen (ook minder leuke, die ik net zo makkelijk weer afwijs) en ik heb overvloed aan inspiratie, die vooral in mijn concepten staat (of mijn mapje ‘Inspiratie’ in mijn favorieten-balk). Zo maak ik dat, zodar ik inspiratie heb voor een bepaald artikel, ik er meteen mee aan de slag kan.

Soms heb ik ook wel eens dagen dat de woorden niet uit mijn vingers willen komen. Dan speur ik tussen mijn concepten naar iets dat op dat moment wél bij me past. Een Currently blogje of juist alleen wat foto’s i.p.v. inhoudelijke artikelen. Die komen wel weer als mijn vingers er zin in hebben. Zo stond dit artikel ook erg lang tussen mijn concepten, nu vloeit het allemaal uit mijn vingers.

Frequentie van publiceren
Ik moet niks maar mag alles. Mijn motto. Komt er dagelijks een blogartikel online? Nee. Komen er soms 4 per week online? Ja. Of 1? Ook. Het is maar net hoeveel inspiratie ik heb. Ook probeer ik het meestal een beetje te verdelen over de dagen. Heb ik 1 week alles een beetje het begin van de week, doe ik het de week erna andersom. Of een beetje gemixt. Het is eigenlijk een beetje uitproberen en ook vooral wat ik zelf prettig vind.

Sommige bloggers zweren bij elke dag een nieuwe blogpost online. Waarom? Omdat ze het zelf fijn vinden dat hun blog ‘levend’ blijft en ze hun bezoekers houden. Tenminste, dat is wat ik denk dat het is. Hoewel ik niet dagelijks wat plaats, merk ik dat je vaste bezoekers toch wel terug komen. Die vinden immers je content belangrijker dan de frequentie. Kwaliteit boven kwantiteit.
*Nou wil ik zeker niet zeggen dat bloggers die elke dag wat posten geen kwaliteit leveren, die zijn er zeker bij. Maar er zijn ook zeker bloggers bij die posten om-het-elke-dag-posten. Zelf als ik elke dag zou posten (wat ik in een ver verleden deed) zou dit echt ten kosten gaan van mijn kwaliteit aan blog posten.

 photo IMG_20161105_120618_zpsb1ub9ofn.jpg

Offline vs Online
Ik heb 2 levens: Online en offline. Soms is het lastig hier een balans in te vinden, maar ik probeer dit toch altijd goed aan te laten voelen voor mezelf. Soms ben ik helemaal niet op mijn laptop, maar plaats ik alleen even een fotootje op Instagram. Of ik ben even op mijn blog en ben verder niet op social media. Er zit geen bepaalde routine in, of dat ik sommige dingen niet van mezelf mag. Maar ik probeer wel op te letten dat het ene leven de andere niet belemmerd.

Inplannen / vooruit werken
Ik maak 9 van de 10 keer artikel in het weekend. Hier schreef ik al eens een artikelen over. (1 / 2) En heb ik geen inspiratie of tijd? Dan komen de artikelen even niet online. Of minder. Door de weeks met mijn werkrooster komt het gewoon weg niet uit om te schrijven en heb ik juist weer andere prioriteiten > van mijn offline-leven.

Geniet!
Dit is nog eigenlijk het belangrijkste: genieten van wat je doet. Of het nou in je privé leven is, met het werk dat je doet of met bloggen… Plezier is the key. Als je dat niet heb straal je dit ook niet uit en vergeet je de essentie van waar je mee bezig bent.

Hoe zie jij dat regelmatig bloggen? Vind jij elke dag een blogpost noodzakelijk of plaats je alleen bij inspiratie? Ik ben erg benieuwd naar jullie visie, dus laat vooral je mening achter in de comments hieronder.

About the Author

27 Comments

Nicky

Ik denk er eigenlijk niet eens over na. Inspiratie heb ik altijd wel. Tijd vaak niet. Als ik weinig blog, ben ik gewoon druk met andere dingen. Die ideetjes blijven wel hangen tot ik wél tijd heb. Ik vind het altijd wel knap hoe jij vooruit plant. Ik dénk daar gewoon niet aan.

Reply
Hilde

Leuke en inspirerende post. Zelf blog ik volgens een bepaald blogritme, daar voel ik me goed bij. Dat variëert van 2 à 3 berichtjes tot soms al eens meer per week. Steeds over dingen die ik graag doe of volgens inspiratie van het moment. Concepten heb ik ook wel steeds achter de hand, als ik dan toch eens wat minder tijd heb of omdat dat berichtje op dat ogenblik van toepassing is.

Reply
Michelle

Ik denk dat het belangrijkste is dat je moet doen wat je leuk vind, de rest komt vanzelf. Als je bloggen leuk vind, kom je vanzelf in een fijn ritme terecht. En of dat nu 1 artikel per dag is of eentje per week, helemaal prima toch. Zolang je er maar plezier in hebt denk ik dan, want dat zien je bezoekers ook weer terug.

Reply
Nathalie

Mooi artikel!

Bloggen wanneer je wil en kan, hier is het al een paar maanden bijna dagelijks. Maar het is ook wel drie keer in de week geweest, het ligt er zo aan hoe het ervoor staat en hoeveel inspiratie er is.

Reply
Renske

Wat een raak geschreven artikel! 🙂 Ik kan hier volledig achter staan, hihi. Zelf probeer ik vijf blogjes per week te posten, welke ik ook in het weekend schrijf. Dat lukt alleen niet altijd en dat vind ik ook hélemaal niet erg! 🙂 Jammer dan! Precies wat je zegt: de vaste bezoekers komen wel weer terug als je weer een blogje hebt geschreven. 🙂

Reply
Marcella

Leuk om te lezen! Ik doe ook wat goed voelt. Qua onderwerpen en ook qua frequentie. Soms komt er niks uit mijn vingers en soms juist wel. Ook loop ik wel eens vast op een onderwerp en dan pak ik gewoon een ander concept en dat lukt het wel. Prima!

Reply
Vivian

Mooi gezegd Sas! Ik sluit me er helemaal bij aan en ik voel het net zo. Zolang je het op je eigen manier kunt doen, gaat het altijd goed en dat is het belangrijkste.

Reply
Sheila

Ik snap precies wat je bedoelt. Dat was ‘vroeger’ ook meer de insteek van iedere blogger. Toen ik je nog van web-log kende. En diezelfde insteek is voor mij ook niet veranderd. Ik wil gewoon bloggen als ik iets te melden heb. En dan moet ik nog wel tijd kunnen vinden met mijn baan, 2 relaties, een kleine en het zwanger zijn. Dus je vindt bij mij echt niet elke dag een blog. Maar volgens mij maakt dat ook niet uit. Als ik wat plaats, zijn ze (althans, ik ben er tevreden over) inhoudelijk ook goed en/of leuk. Ik ga niet bloggen om het bloggen.

Ik vind daarom jouw blog ook zo leuk. Hij is gebleven zoals vroeger, zeg maar. Persoonlijk. Ik heb gewoon niets met beauty blogs of van die onpersoonlijke blogs. Daarvoor koop ik wel de Viva, waar tenminste nog één persoonlijk verhaal in staat. Dus doe mij jouw blog maar 🙂

Reply
SAS

Dit compliment is dus het mooiste wat ik kan krijgen he! Super lief van je Sheila, vooral omdat ik weet dat je het 100% meent. Ik ben qua schijf stijl zeker wel ontwikkeld de afgelopen jaren maar de insteek is zeker nog hetzelfde. Mooi om te horen dat het wordt gewaardeerd en dat er nog best veel mensen van ‘vroeger’ zijn die mijn blog lezen. (digitale) hartjes voor jullie allemaal!

Reply
Eva

Ik sta er wel een beetje hetzelfde in. Probeer mezelf wel een soort planning te geven omdat ik anders volgens mij helemaal af en toe het spoor bijster kan raken maar die is wel maar heel lichtjes, vooral bloggen wanneer het leuk is en lukt en er niet hysterisch moeilijk over te doen als het een keer niet gaat 🙂

Reply
Saar

Als je wekelijks iets online laat komen dan denk ik dat je al goed bezig bent. Daarom heb ik dan ook een wekelijkse rubriek ingevoerd, een soort dagboekje waardoor ik getriggerd wordt om elke week iets te plaatsen. En verder leg ik mezelf wel een blogschema op voor als ik inspiratie heb, zodat het contrast tussen inspiratievolle en inspiratieloze momenten minder opvalt.
Ik denk dat onze manier van bloggen vrijwel overeen komt. Gewoon lekker doen waar je zin in hebt en waar je graag over schrijft. En de rest volgt wel, enfin, ik hoop dat toch LOL

Reply
zwartraafje

Ik heb lange tijd dagelijks geblogd en ben dat blijven doen zolang ik het leuk vond. Na een tijd merkte ik echter dat ik hierdoor niet voldoende tijd overhield voor andere dingen die ik ook nog steeds graag wil doen. Daarom ben ik nu iets minder frequent aan het bloggen. Normaal 5x per week, soms dagelijks. Het hangt er een beetje vanaf hoe het voor me uitkomt. Vooruitplannen doe ik zelf ook steeds. Daar ben ik echt wel fan van. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk afwisseling te houden vermits ik steeds schrik heb om in herhaling te vallen.

Reply
jeapiebel

Ik probeer ook te geniet als ik blog en dat vind ik heel belangrijk en ik doe ook maar wat. Ik sla soms ook een leuk samenwerking af, misschien een flinke fout gemaakt. Geen idee. Wel nu, misschien door donkere dagen, heb ik iets minder zin om te bloggen.

Reply
Mylene

De laatste tijd schrijf ik ook meerdere artikels op een dag. Meestal zit ik dan in een flow en heb ik opeens heel veel inspiratie. Maar soms zit ik ook dagen voor me uit te staren zonder leuke ideeën.
Iedere dag posten zou ik trouwens nooit willen. Ik word daar een beetje nerveus van, haha. Heb het zelfs al bij andere mensen. Als ik in bloglovin 10 ongelezen berichten zie staan terwijl ik maar drie dagen heb gemist, dan word ik gek.

Reply
Sarah

Bloggen voor je plezier is inderdaad key. Ik heb een tijdje op vaste dagen gepubliceerd omdat ik dat toèn plezant vond, maar tegenwoordig doe ik dat ook niet meer. Als het eens niet lukt dan komt er gewoon niets online. Heb ik geen problemen mee 🙂

Reply
Eva

Zelf blog ik twee keer per week en dat vind ik echt voldoende.
Er plezier in hebben vind ik het belangrijkste.

Reply
Sofie

Ik post als ik inspiratie heb. Ik volg trouwens niet graag blogs waarbij er elke dag geblogd wordt want dan ga ik niet alles lezen en ben ik selectiever.

Reply
sammie

Ik merk dat ik de laatste tijd wat vaker een dag oversla en dit bevalt goed. 3 of 4 artikelen per week vind ik op dit moment wel goed. Verder hou ik ook van inplannen en vooruit schrijven.

Reply
Nesrin

Leuk om te lezen en ik had al aardig door dat jij op gevoel blogt, dit doe ik zelf ook. Als er even niks is dan komt er ook niets online.

Reply
Els

Genieten is inderdaad het meest belangrijkste! Ik hou van bloggen en van mijn bezoekers! Mede-bloggers zijn ook zo leuk. Ik blog 2x in de week (soms 3x), ik plan heel graag vooruit! Sommige weken gaat het schrijven en knutselen heel goed, andere weken schrijf ik minder.

Reply
Merel

Ik wil het liefst 2 blogposts per week! De ene keer gaat dit makkelijk, de andere keer ben ik zo druk dat ik echt een gaatje moet vinden om te schrijven. Ook is inspiratie vaak iets wat ontbreekt bij mij.

Reply
Darina

Mooi geschreven! Ik publiceer 3x per week een nieuw artikel, meer is niet haalbaar en ik wil vooral plezier in het bloggen houden en kwaliteit leveren.

Reply
Joni

Ik plaats een beetje zoals jou. Alleen bij inspiratie, of wat in me opkomt.
Soms staan er een 3 tot 5 concepten klaar, soms geen eentje.
Statistieken ben ik (nog) niet echt mee bezig, het loopt goed zo 😉

Reply
Madeleine

FIjn artikel Sas. 🙂 Je motto is mooi en zo is het ook! Ik plaats nu 2x per week. Ik kan nu wel beter loslaten door als ik niet kan niks te plaatsen. De wereld vergaat immers niet. Idd we hebben een leven on- en offline!

Reply
Simone

Goed artikel Sas! Voorheen probeerde ik ook écht elke dag te bloggen, maar inderdaad wat je zegt: het wordt dan meer kwantiteit dan kwaliteit. Toen kwam er een heuse blogdip die langer duurde dan gedacht. En nu begin ik daar echt overheen te komen. Ik blog gewoon wanneer ik weer ideeën heb, dat past nu beter bij me.

Reply
Amy

Mooi onderwerp Sas. Ik denk inderdaad dat jouw kracht echt ligt in het feit dat álles wat jij plaatst 100% Sas is. Dat is waardevoller dan iedere dag iets plaatsen ‘omdat het moet’. Voor mijzelf merk ik dat een vast blogritme totaal niet aan de orde is op dit moment.. is gewoon niet haalbaar door mijn drukke baan. Maar merk ook een terugloop in bezoekers als ik niet op tijd iets plaats, dus ik probeer daar wel een balans in te vinden en minimaal 1x per week iets te plaatsen. En dat gaat met fases beter of juist minder goed. Plezier in het bloggen is wel iets dat altijd voorop staat!

Reply
SAS

Zoals ik al zei op Instagram: echt een super lief compliment<3 Heel erg lief en dankjewel voor deze lieve woorden. Mooi om over jou insteek te lezen met bloggen. Ik lees al jaren met veel plezier je blog.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *