Waar ik de afgelopen tijd meer & meer mee bezig ben geweest

Minder online. Minder hier op mijn blog. Heb je dan geen inspiratie? Oh nee zeker wel. Maar dan laat ik de laptop lekker dicht en kies voor iets anders. Offline tijd; series, (kerst)films (jaja ze zijn bijnaaaaa op) of een fijn boek. En als ik dan al op de latop ben, ben ik bezig achter de schermen met mailtjes beantwoorden en blogs bij jullie bijlezen. Vooral nu de nachten wisselend zijn met de tandjes van Noa die doorkomen neem ik even wat meer tijd voor mezelf. Vooral nu ik van de week een speelblok tegen m’n hoofd aan kreeg van Noa (inclusief goedmaak kusje) en daardoor nog hoofdpijnen heb neem ik even extra mijn rust.

Waar ik de afgelopen tijd meer & meer mee bezig ben

Stress, stress en nog meer stress door wisselende roosters (de verlengde lockdown), onduidelijkheden en het halen/brengen van Noa daarbij opgeteld. Het maakt dat ik het jaar niet geheel lekker begin, ook lichamelijk. Een mooi moment dus om wat meer offline te zijn, wat meer te genieten van de vrije tijd.

Genieten van kerstfilms & series
1 van mijn favoriete bezigheden als Noa op bed ligt; films of series (her)kijken. Ik had tig kerstfilms van RTL 8 opgenomen en er staat ook nog een reeks films klaar uit dit nieuwe jaar. Ook heerlijk even wat series kijken (op Netflix moet ik nog even een nieuwe zoeken) of een fijne film. Ja, met een grote mok thee maakt het dat ik even ontkoppel van alle stress en even geniet van de vrije tijd die ik dan heb.

Lekker weer lezen, lezen, lezen!
Elke dag lees ik weer heerlijk een stukje; vooral in bed om even de dag af te sluiten. Ik ben nu nog bezig in een pocket van Nora maar wil hierna met een nieuw boek beginnen. Er liggen er genoeg dus dat wordt even nadenken met welke ik ga beginnen.

Meer quality time met Noa houden
Ik geniet van de vrije ochtenden en vrije dagen met hem. Ga met hem op pad als het weer het toelaat, lees boekjes, ben met hem aan het spelen of laar hem even lekker zelf zijn gang gaan en kijk hiernaar. Ik ben nog steeds heel erg dankbaar om mama te zijn en te genieten van deze alweer grote kerel. #waarisdetijdgebleven

Creatief bezig zijn
Ik ben wat meer bezig met creatieve dingen. Zowel op schrijf gebied als lekker knutselen. Zo ben ik bezig met het schrijven van het DIY projectje van Noa zijn keukentje, die af is. Ik merk dat ik er erg veel plezier uithaal om dit soort dingen te maken. Ook een vriendinnetje krijgt binnenkort een kindje waar ik weer een tof bord voor wil maken.

Opruimen in huis & digitaal
Geeft mij ook zeker een stukje rust; kamer voor kamer ben ik aan het ruimen, opruimen en uitzoeken. Ook met het oog op een verbouwing dit jaar is het noodzakelijk zoveel mogelijk op voorhand al te doen. Even ontspullen en kijken waar ik een ander blij mee kan maken. In de vakantie pakte ik de kledingkast al aan en ben begonnen met het dressoir beneden op te ruimen. Elke keer wat doen geeft me zeker een fijn gevoel.

Maar ook digitaal ben ik een grote schoonmaak aan het houden. Zo ben ik een aantal accounts gaan ontvolgen op Instagram & Facebook en schoon ik m’n mailbox regelmatig op. Het voelt bij even wat minder ‘binnen te krijgen’ qua social media en echt alleen de accounts volgen die mij blij maken.

Waar ben jij de afgelopen tijd meer mee bezig?

About the Author

25 Comments

Heidi

β€’ Hier hebben we ook veel kerstfilms gezien, daarvoor heb ik ook Netflix genomen. En vooral omdat er zo leuke series er op staan, tis echt verslavend. We hebben hier ook veel gewandeld. Je hebt gelijk dat je het bloggen soms laat liggen, hier gebeurt dat ook soms. Het gezinnetje ga soms voor e.

Reply
zwartraafje

Digitaal opruimen brengt vrijwel evenveel rust als in huis alles mooi gesorteerd hebben hΓ©. Minder online zijn blijft hier een werkpuntje maar ooit gaat dat helemaal in orde komen.

Reply
SAS

I know, alles al geprobeerd en het verlicht maar vooral de nachten heeft hij toch wel erge last. We moeten er nog een paar πŸ˜‰

Reply
SAS

Och sneu is dat he? Heel erg veel sterkte. Hoop dat ze inmiddels alweer wat beter zijn!

Louise

Goed van je hoor, wat minder online. En echt top dat je die rust voor jezelf inplant, lekker lezen en (slechte) films kijken πŸ™‚ maar een speelblok tegen je hoofd… ouch!

Reply
Ilona Wielinga

Klinkt goed! Ik neem meer de tijd om te lezen en mijn rustmomenten te pakken, ik merk gewoon dat dat heel belangrijk is (gezien mn psychisch ziek zijn) en dat het me goed doet. Ik ben elke dag wel buiten te vinden, voornamelijk met de hond of op de fiets. En het allerleukste, ik ben veel bezig met de laatste dingetjes voor de publicatie van mijn boek, jeej!

Reply
Nicky

Lekker hoor, om wat meer off line te zijn. Ik heb het druk met de verhuizing van mijn moeder en het is druk op mijn werk. Dus tussendoor ben ik heel lief voor mezelf!

Reply
Xiana

Groot gelijk! Jezelf goed volgen en voor jezelf zorgen staat op de eerste plaats. Alleen dan kan je de allerbeste versie van jezelf zijn. Ben ik met de lockdown ook meer en meer gaan beseffen.

Bij ons eventjes een drukkere periode want wij zijn in de verbouwingen gevlogen maar ik kijk al uit naar de voldoening nadien.

Reply
Tamara

Ik snap je focus op wat meer offline leven, en een opgeruimd huis met een opgeruimd hoofd. Groot gelijk, zeker als het jaar al niet zo lekker begint.
Ik ben wel benieuwd naar die kerstfilms ook! De meeste kerstfilms die ik kijk, zijn eigenlijk niet veel soeps. Ik denk dat ik altijd de verkeerde kies, haha.

Reply
SAS

Sommige films waren vermakelijk, andere waren ronduit slecht haha. Het zit er een beetje tussen in maar heb nog steeds (afgezien van m’n favo Wile you were sleeping – wat niet echt een standaard kerstfilm is maar wel afspeelt in die periode) geen mega goede kerstfilm gevonden. Meer vermakelijk met je verstand op 0.

Reply
Laurine

Zo fijn dat je even focust op het ‘offline’ leven, daar kan je zo opladen hΓ©. Het klinkt alsof je erg aan het genieten bent, doe dat vooral. πŸ™‚

Reply
Irene

Fijn dat je kan ontspannen door series of een film te kijken. Ik vind dat zelf ook fijn maar als Dallasje zijn dutjes doet dan blog ik liever of lees zelf wat blogs want dat komt er anders niet echt van.

Reply
SAS

Ja keuzes, keuzes πŸ˜‰ Ik herken dat wel… Ik kies nu wat vaker voor een filmpje of een serie, aangezien ik ’s ochtends voordat Noa uit bed is mijn blog onder handen neem. Artikelen maken, bijlezen..

Reply
Wanda

Iedere keer als ik bij jou lees om minder online te zijn, dan weet ik dat ik dat ook nodig moet gaan doen. En ja, dat is dus ook onderdeel van mijn Project Gezonder Leven en tot nu toe gaat dat redelijk goed in 2021, dus hopelijk lukt het om dit vast te houden en zo weer meer te lezen of inderdaad gewoon weer eens een serie te kijken.

Reply
SAS

Zeker doen! Ik dacht dat het lastig was maar dat valt reuze mee. En heb zoveel meer tijd voor leuke dingen <3
Succes met dit doel!

Reply
Morgaine

Nou ja, in feite ben ik met precies hetzelfde bezig als jij, hahahaha Mijn laptop aan het opruimen en uitpluizen, wat weg kan en nog niet, naar de externe schijf, nieuwe mappen voor het komende foto jaar klaar gemaakt en aangemaakt op de externe, dat soort dingen. Muziek gedownload voor Liefste, voor zijn werk, de top40 is weer compleet, kortom, dat soort dingen. Verder ook lezen, mijn kerstpakket is er, en daar heb ik De Kaasfabriek in gekozen, kunnen kiezen, van Simone van der Vlugt, ben ik al in gestart, hoewel het gisteren pas geleverd is.

Ook op insta heb ik wat opgeruimd en gekeken, veel familieleden die niets neer zetten zelf, ja maar wel likes komen brengen… zo lijkt het of ik boel volg maar dat valt dus eigenlijk erg mee. ik probeer er ook weer wat vaker te zijn, lees zelf up te loaden.

En dan ook nog, Netflix, toevallig heb ik nu 2 blogs staan met tips voor op Netflix eventueel, en komt er morgen nog eentje online, wie weet zit er wat tussen voor jou ook. Spinning Off ben ik nog vergeten overigens, die vond zelfs Liefste mooi om te zien! En ik denk wat ik vandaag heb staan, dat dit jou ook wel aanspreekt.

Kortom, druk met vele dingen, en tegelijk toch wel online, maar dat is mijn vaste ritueel in de ochtend zoals je inmiddels wel weet πŸ˜‰

X

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *