MOM life | De babykamer TAG

Zoals ik al eerder in vorige artikelen liet weten… Ik hou echt van onze babykamer. Ik geniet er telkens weer van als ik Noa zijn laatste fles aan het geven ben. Als ik hem zie liggen in zijn bedje… Heel bijzonder om eerst maanden in een leeg kamertje te zitten met een schoppende Noa in mijn buik en dan nu, gewoon samen te zijn. Ik kwam deze tag tegen over de babykamer en vind het leuk om jullie uitgebreid daarin mee te nemen.

MOM life | De babykamer TAG
Kamer Noa / Door bewust bloggen is de 2de naam van onze zoon niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie) / Posters: Desenio * Geborduurde echo: Gülsüms Atelier * Meubeltjes: Babydump * Slaapzak: Schattigebabykleertjes.nl / Meeste accessoires: AliExpress, Wibra en Kwantum

Gebruik je een thema voor de babykamer?
Nee wij hebben niet echt een thema voor de babykamer gebruikt. Dit willen we misschien wel later doen als Noa ouder is. Nu hebben we gekozen voor een bepaald kleurenpalet waarbij we de kamer met accessoires hebben ingericht.

Welke kleuren gebruik je voor de babykamer? Is dat afhankelijk van geslacht of toch neutraal?
De kleuren die we hebben gebruikt vind ik neutraal, M. vind ze meer voor een jongen. Dit is ook de reden dat we de babykamer niet hebben gedeeld voordat Noa was geboren. De kleuren zijn gebroken wit, grijs en mint groen.

Door bewust bloggen is de 2de naam van onze zoon niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie) / Geborduurde echo: Gülsüms Atelier / Vlaggetje & Klokje: Kwantum / regenboog AliExpress en poster eekhoorn gekregen vriendinnetje

Hoeveel wil/heb je uitgegeven aan de babykamer? Ging je voor tweedehands of heb je alles nieuw gekocht?
Ik zal geen nummers noemen, want een babykamer is duur. Wij hebben ervoor gekozen om zoveel mogelijk nieuwe spullen aan te schaffen. Dit kon, doordat we flink gespaard hadden door het langer moeten wachten op deze zwangerschap. Iets met elk nadeel heeft…. Wel staan er wat 2de hands spulletjes in zijn kamer, maar de grote meubeltjes e.d. zijn allemaal nieuw.

Hoe lang voor de bevalling had je de babykamer klaar? Of toch liever lastminute?
De babykamer was klaar in April 2019 en ik ben in Juli 2019 bevallen. Ruim op tijd zijn we eraan begonnen, dit had ook te maken met het verbouwen van alle kamers. De kamer van Noa was eerst de hobby kamer van M, die is naar zolder verplaatst. Maar op zolder moest ook het een en ander worden opgeruimd en verplaatst naar een ander kamertje.

Wie heeft wat gedaan voor de babykamer? Bijvoorbeeld voor het kiezen van de kleuren, behangen, inrichten, meubels uitzoeken etc.
We hebben samen de kleuren en babykamer meubeltjes gekozen. Daarnaast heeft M. al het werk gedaan qua verven en meubels in elkaar zetten. Ik was tijdens mijn zwangerschap zó moe dat ik nergens fun voor had. De styling en het inrichten van de kleertjes heb ik dan weer gedaan.

Wat hang je aan de muur in de babykamer? En waarom?
Ik heb heel wat fijne posters hangen van Desenio. Daarnaast hangt nog een meetlint (Action) aan de muur en wat plankjes met accessoires erop. Verder in dit artikel zie en lees je er meer over.

Via Desenio / Lampje good night: Action / Bolletjes om lijst: Wibra

Heb je zelf iets gemaakt /laten maken voor de baby?
Ja ik heb een Echo op hout laten maken van alle 9 keer dat we een echo hadden. Nog steeds heel bijzonder (zie vraag hieronder voor de foto). Ik wilde ook heel graag een geborduurde echo en na lang zoeken kwam ik deze tegen bij Gülsüms Atelier via Instagram. Nog steeds zó ontzettend blij mee, het is een foto van de 20 weken echo toen we erachter kwamen dat Noa een jongetje was. Echt een aanrader als je zwanger bent.

Daarbij heb ik een Wagenspanner, bijtringen en een aantal speenkoorden zelfgemaakt. Super leuk om dit te hebben gedaan. Noa is er in ieder geval erg blij mee en ik ben lekker creatief bezig geweest. Ook op mijn werk maakte ik van hout een grote letter N.

Gemaakt op werk 🙂

Ook maakte ik natuurlijk mijn gipsenbuik zelf qua maken & versieren en maakte ik een geboortebord voor Noa. Deze staan beide in zijn kamer. Lees hier alles over het geboortebord en de gipsenbuik.

Heb je iets dat een speciale waarde heeft?
Uiteraard de echo foto’s waar ik elke dag nog erg van geniet. Een bijzonder wonder, om het zo terug te zien als ik Noa in mijn armen heb tijdens het voeden.

Echo’s op volgorde: Eerste echo: 06-12-2018 | 2de echo: 24-12-2018 | Proef echo: 04-01-2019 |20 weken echo: 19-02-2019 | 3D/4D echo: 20-03-2019 | Extra echo: 29-03-2019 | Extra echo (handjes): 29-03-2019 | 25-04-2019 Echo samen met familie | Laatste extra echo: 06-06-2019 / Gemaakt via Fotoophout.nl / Letter N: kwantum / Huisje: Kringloop

Vanaf wanneer ging de baby slapen op de babykamer?
Vanaf dag 1 hebben wij Noa in zijn eigen bedje gedaan. Dit ging eigenlijk meteen al goed. Onmisbaar was ook zeker onze babyfoon met camera hierbij, aangezien we daardoor wel goed zicht hadden op hem. Het gaf me een stukje rust waardoor wij ook rustig konden slapen en niet van elk geluidje wakker werden.

Wat is je favoriete meubel of ander voorwerp in de babykamer?
Oh ik heb er wel een aantal.. Zo vindt ik mijn zelfgemaakte dingen erg tof om te zien in zijn kamer. Maar ook zit ik graag in de schommelstoel en ben ik blij met het boekenmandje in zijn kamer! Ik lees graag boekjes met hem en kan niet wachten tot hij zelf boekjes uit het mandje kan pakken

Welke spullen had je gekocht maar heb je vervolgens nooit gebruikt?
Oh ik zou hier echt geen antwoord op weten. Door mijn werk met kinderen (vroeger bij de kleintjes) wist ik wel een beetje wat wel en niet gekocht moest worden. Met sommige dingen hebben we ook bewust gewacht totdat we wisten dat we het zouden gaan gebruiken.

Wat is volgens jou onmisbaar voor op de babykamer?
Een schommelstoel tijdens het voeden of knuffelen. Echter ideaal! Wij hebben er eentje die heen en weer kan, zowel horizon als verticaal. Ben er erg blij mee. Ook deze 5 items o.a. knuffels, flessen, babystoeltje en onze babyfoon met camera van Luvion zijn onmisbaar. Vond ik het eerst nog al onzin zo’n camera, ben ik er achteraf echt super blij mee dat we hem zo in de gaten kunnen houden.

Speelboog: IKEA / kussen met naam: gekregen

Wat zou je achteraf anders doen?
Met de kamer eigenlijk niks… Ik ben echt super tevreden met hoe het is geworden. Wat ik wel anders had willen doen is meer genieten zowel tijdens als na mijn zwangerschap van de kamer en het komende wonder.

Tot hoe lang heb je de babykamer gebruikt?
Deze is nog steeds in gebruik en deze gaat voorlopig nog als kamer van Noa dienen, tot hij het huis uit gaat. Maar laat meneer maar eerst even 1 worden 😉

Als je de babykamer niet meer gebruikt? Wat ga je er dan mee doen?
Och geen idee, voorlopig is het Noa zijn kamer en wat daarna mee gebeurd… Is ook voorlopig niet aan de orde 😉

Wat staat er op je wishlist als budget geen rol speelt?
Ik zou me rot kopen aan kleding haha. Nu hou ik me nog redelijk in en koop echt alleen wat nodig is en budget. Daarbij heb ik redelijk ‘goedkope’ dingen op mijn wishlist staan, zoals bijvoorbeeld deze Babyplacemat

Last but not least; show me the foto’s!

Letter N: Kwantum / Huisje: Kringloop / Echo foto’s: Fotoophout.nl / Groot huisje: Action / Letterblokken: kringloop / Aankleedkussenhoes: Zeeman / Vestje: Dirkje van Schattigebabykleertjes.nl
Meetlat: Action
Babyfoon met camera van Luvion / Posters: Desenio / Slaapzak: Schattigebabykleertjes.nl
Via Desenio
Poster: Desenio / Ster & maan: AliExpress
Speelkleed: Ikea / Vloerkleed: Otto / Kleed eronder: van mij van vroegâh

Artikel idee (tag origineel van Mamaliefde) / » Lees meer over de affiliate links

Laat het weten als je de tag overneemt, aangezien ik erg benieuwd ben naar jullie kamers…

BabyBaby

About the Author

9 Comments

SAS

Blijven zeker prachtige schilderijen! ben erg blij met alles van Desenio, ik had 2 maal een samenwerking. Sommige hangen in de keuken en gang en uiteraard alle babylijsten. Zo leuk!

Reply
Irene

Leuk tag en leuk kamertje! Ik vind het ook eerder neutrale kleuren maar ik snap wel dat anderen het meer als jongenskleuren zien. Supertof met die verschillende vlakken op 1 muur 🙂 En die echo’s op hout zijn zo leuk!

Reply
SAS

Ja ben nog steeds erg blij met de keuze van de vakken op de muren en de kleuren. Net als met mijn echo’s op hout <3

Reply
Nicky

Het is echt zo’n leuk kamertje! Mooie kleuren ook! Ik ben zo klaar, tag-technisch. Ik had geen babykamer. Er was maar één slaapkamer in mijn flatje. Het ledikantje stond naast mijn bed. En ik had een ladekast als commode daar tegenover staan. Boven het ledikantje hing een gekleurd boxkleed. Het was in het begin heel handig. Toen Mich wat groter werd niet meer. Toen heb ik een kamerscherm tussen onze bedden gezet. Toen ze 10 maanden was, zijn we verhuisd naar een huisje en kreeg ze een eigen kamertje. Met ballonnetjes behang en ingelijste posters van Kleine Beer ❤️

Reply
Romy

Ik moest wel lachen om je opmerking “laat hem eerst maar 1 worden”. Inderdaad, uit huis gaan zal vast nog wel een tijdje duren 😉 Wat een mooi kamertje heeft Noa toch! Ik vind de kleuren en alle lieve en persoonlijke details zo leuk. Ik kan me goed voorstellen dat je nog steeds erg blij bent met het kamertje.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *