Making a house a home | Mini make-over: eindelijk wat boven onze bank

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Photowall

Inmiddels wonen wij alweer ruim 3 jaar in onze woning. Zoals jullie weten hebben we heel wat verbouwingen en aanpassingen gehad én staat er ook nog heel wat op ons willen-we-nog-doen-lijstje. Er zijn een aantal dingen waar we zo tegen aan liepen tijdens een zoektocht naar items voor ons huis. Echter waren er ook een aantal dingen die wat langer duurde zoals bijvoorbeeld ons vloerkleed. Jaren hadden we een oude liggen totdat we ineens in de aanbieding hét vloerkleed tegen kwamen. Lampen, precies hetzelfde verhaal. En zo hing er niets boven onze bank sinds we hier wonen: een kale bedoening waarvan we niet wisten wat we er wilde hebben.

Daarbij ben ik altijd een beetje huiverig met boren; doordat we in ons flatje te pas en te onpas dingen ophingen denk ik er in dit huis nog even over na. Anders krijg je van die gaten, waaroverheen weer iets anders moet worden gehangen. Zo hing ons flatje bomvol, aangezien er overal gaten in de muur zaten. Iets wat ik hier niet wilde. En zo bleef de plek boven de bank dus leeg.

Het was dus tijd eens te kijken wat we daar wilde hebben. Iets persoonlijks, zoals ik vaak heb in huis. Zo hou ik ontzettend van mijn eigen gemaakte foto van Londen, die groot in onze woonkamer hangt. Zo is er heel wat van Londen te vinden in onze woning. Maar wat wilde we boven de bank? Uiteraard wilde ik eigenlijk iets met Noa, maar wat?! Een groot canvas met 1 foto of… Na lang brainstormen bedacht ik dat ik bij Photowall wel een groot collage kon ontwerpen met heel wat foto’s van Noa. Na veel over & weer contact bleek dat dit op 1 doek niet mooi zou worden qua kwaliteit van de foto’s. Het zijn er dus uiteindelijk 2 geworden! Een heel gepuzzel begon: welke foto’s? En was hij eindelijk af viel de foto net niet lekker in een hoek. Ik ben dus weken bezig geweest de goede foto’s te zoeken. Gelukkig is de site erg makkelijk in gebruik; je kan de foto uploaden: ziet hoe het eruit komt te zien en je kan de maten aanpassen & prijsopgave zien. Toen ik eenmaal de juiste foto’s had was het dan ook zo gepiept.

Toen kwam mijn pakket binnen. Of liever gezegd 2 kokers. Kokers? Een canvas is toch helemaal plat? Iets wat twijfelend maakte ik de pakketten open en daar zaten 2 netjes opgerolde doeken in, met daarbij houten frame delen van 30 mm . Deze moest je dus nog in elkaar zetten, het doek strak trekken en zo kreeg je een prachtige canvas. De beschrijving die erbij zat was erg uitgebreid en ook is er online een instructie video te vinden. Echter, vond ik dit wel een fijn klusje voor M. 😉

Before…

En hoe het er dan nu uit ziet….

Met het oog op bewust bloggen en i.v.m. zijn privacy is onze zoon Noa niet zichtbaar. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

De voetjes zijn via Drukwerknodig.nl

Het is bijna zonde dat jullie niet de blik op alle foto’s kunnen zien. Ik ben echt zó ontzettend blij met dit stukje Noa in onze woonkamer. De eerste foto’s tot de foto’s van een half jaar. Welke foto’s er bijhangen? Zijn aller eerste foto in het ziekenhuis, foto’s uit de kraamweek, met al zijn geboortekaartjes, zijn new born shoot, eerste keren zoals zwemmen en kerst..

Deze canvassen hebben een bijzonder plekje gekregen, prominent in onze woonkamer. Een mooie binnenkomer (naast onze Londen foto) Ik ben erg tevreden met de kwaliteit van de canvasdoeken, de levering en de montage. Het feit dat je zelf je frame in elkaar moet zetten geeft een heel ander effect dan wanneer je een ‘normale’ canvas koopt. Mochten jullie ook zo’n mooi canvasdoek willen bestellen, een gehele maand (tot 8 Maart 2020) krijgen jullie 25% korting met de code iliveformydreams2021

Wat hebben jullie in de woonkamer hangen?

13 reacties op “Making a house a home | Mini make-over: eindelijk wat boven onze bank

 1. Bij ons hangt er niets omhoog. Net als jij zie ik op tegen het boren van gaatjes. Maar er staan wel enkele kaders in de boekenkast, op de lage boekenkast, op een verwarming die nooit aanstaat, op de dressoir, … Zo wordt de ruimte toch een beetje opgevrolijkt zonder dat er iets moet worden opgehangen.

 2. Wat leuk om zo al die mooie foto’s gecombineerd in leuke canvassen aan de muur te hebben!

  In verband met het boren in de muur, wij hebben (bijna) overal een soort rails hangen waar je dan de kaders aan een touwtje kan inklikken. Heel handig als je eens wil wisselen. Rails zijn ook gewoon overschilderbaar dus vallen helemaal niet op als je ze in dezelfde kleur als de muur zet.

 3. Leuk! Altijd mooi dat dat kan. Ik heb ooit een digitale foto gemaakt van een schilderij waar de brug op staat waar mijn vader werkte en die op canvas af laten drukken. Daar was ik ook zo blij mee. Wij hebben twee kleurige schilderijen hangen en een gravure van Kuifje. We hebben ook veel foto’s staan maar die staan in de kast.

 4. Wat ziet het er mooi uit! En wat een mooie, persoonlijke toevoeging boven de bank! Ik kan me voorstellen dat je hier heel blij mee bent. Mooi hoor!

 5. Ik heb een fotolijst met diverse foto’s hangen, dat is een duurzamer dan een (gratis) canvas. Ik zou niets bij die firma bestellen omdat het meer dan genoeg kost om het ook nog zelf in elkaar te moeten zetten.

  1. Dit hebben wij inderdaad ook aan 1 muur hangen, met daarbij dus onze Londen foto & nu de canvassen van Noa’ foto’s. Verder lekker blanco in huis. Ik krijg wel altijd een beetje jeuk van de term ‘gratis’ maar dat laat ik even achterwegen 😉 Was juist wel een leuke toevoeging om het zelf nog op die manier in elkaar te zetten, met een mooi resultaat. Wij zijn er in ieder geval erg blij mee.

 6. Ziet er mooi en netjes uit! Wij hebben op twee wanden helemaal niks hangen, want daar zit fotobehang. Verder hangen er een paar mooie foto’s van de hondjes aan de muur, en een foto van ons samen.

 7. Wij hebben sinds kort een soort ornament aan de muur hangen. Weer eens wat anders dan een foto of een schilderij. Hoewel eerst het plan was om een foto op te hangen van ons huwelijk, maar dat matcht gewoon niet zo met het intrieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *