5 baby must haves waar ik (en Noa) niet meer zonder kunnen

Wat je koopt en nodig lijkt te hebben voor je baby het eerste jaar iets is heel persoonlijks. Ik lees veel dingen die je zou ‘moeten’ aanschaffen en op Facebook bij mama-groepen dat sommige dingen de ene overbodig vindt en een ander er juist bij zweert. Door mijn werk met kinderen wist ik wel aardig welke spulletjes ik wel en niet zou willen aanschaffen. Of met welke dingen ik wilde wachten totdat Noa een aantal maanden oud was zoals bijvoorbeeld een stoeltje en een mobiel om onder te liggen. Hieronder een lijst van mijn baby must-have’s en waar hij nu nog steeds heel erg veel plezier van heeft.

* Alle items zijn zelf gekocht (of heb ik gekregen van vrienden), niets is gesponsord (was het maar zo’n feest) maar ben er zelf gewoon erg enthousiast over.

Schommelstoeltje

We hebben met de aanschaf hiervan gewacht to Noa 3 maanden was. Vond het eigenlijk altijd een beetje onzin, maar ben uiteindelijk super blij met het mooie Blij’er Derk schommelstoeltje. Wat vind Noa het fijn erin te zitten! Zo kan hij alles overzien in huis (vooral de tv is rete interessant, vooral de kinderseries op Netflix) en wordt hij heerlijk heen & weer gewiegd. Ook zitten er fijne muziekjes op (en kan hij je eigen muziek afdraaien) en kan je hem op verschillende standen zetten. Hij vindt het heerlijk er op deze manier gezellig bij te zitten.

Flesvoeding

Voordat ik kinderen had wist ik al dat ik graag flesvoeding wilde geven, een bewuste keuze. We zijn erg blij met de Dr. Brown flessen, (en 2 van Avent) aangezien deze helpen tegen darmkrampjes en het veel voeding binnen krijgen. Noa heeft nog al de neiging te schrokken en gaf in het begin vaak voeding terug. Sinds we deze flessen hebben doet hij dat totaal niet meer en drinkt hij rustiger uit zijn fles. Heel erg fijn. Hij drink Nutrilon vanaf het begin af aan al heel erg goed waar we ontzettend blij mee zijn.


Knuffels

Via een leuke mamabox kreeg ik een fijn knuffeltje van het merk Bonbébé. Noa is er weg van, het is een soort knuffeldoekje als konijn. Op de onderste foto is hij omgedraaid. Het knuffeltje zelf is niet verkrijgbaar alleen in 1 van die boxen. Na een emailtje heb ik toch nog een extra knuffeltje gekregen voor als deze stuk of vies is geraakt. Hij slaapt er bijna elke avond mee en vind het fijn er mee te knuffelen.

Maar ook zijn leuke Happy Horse konijn die hij kreeg van lieve collega’s (met op beide oren een opdruk: zijn naam en geboortedatum) is favoriet. Wat een super fijne knuffels zijn dit! Ook is hij helemaal blij met een kleinere variant ervan die ik deze week aanschafte.

Voedingskussen

Ook zijn we erg blij met ons grote en stevige voedingskussen . Het was erg zoeken wat we wilde maar uiteindelijk blij met de keuze: we liepen ertegen aan bij de IKEA. Zeker een fijn kussen waarbij hij heerlijk kan liggen en gevoed kan worden door 1 van ons. We gebruiken hem vaak om Noa op te leggen, vooral in de eerste maanden voordat we het schommelstoeltje hadden lag hij hier vaak in.

KipKep Woller wartmekussen

Heerlijk voor Noa als hij krampjes heeft en straks voor het koudere weer: een warmtekussen. Deze is speciaal voor baby’s waardoor hij ideaal is in gebruik zelfs ’s nachts. Ook gebruiken we hem vaak om zijn bedje heerlijk op te warmen. Hij vindt het heerlijk hem op zijn buik te hebben tijdens krampjes.

Bron: Bol.com / Wij hebben de 2de van links


Kinderwagen

Ik ben zó blij met de keuze voor onze Mutsy kinderwagen. Want wat een hoop keuze hebben ze qua wagens. We wilde graag eentje met meerdere opzet stukken, die handig in gebruik was en en makkelijk te vervoeren was in onze auto. Check, check, dubbel check. We hebben een wagen waar de maxcosi op kan, een bak voor de kinderwagen en straks als hij groter is een zitje. Ook erg blij met het dock wat wij ervoor hebben in de auto: een standaard waarop je de maxicosi klinkt en zo weer eraf haalt. Echt ideaal tijdens het vervoeren naar mijn schoonmoeder wekelijks en als we op pad gaan. Echt een top aankoop en een aanrader!

Ook gebruiken we op beide opzetstukken een fijne Dooky cover . Heel lang opzoek geweest en deze was vrij universeel. Tegen de zon en regen kan ik deze makkelijk bevestigen en ligt Noa droog en uit de zon.

Wat ik nog meer kocht van de week? Een super toffe Egel muziekmobiel alleen via een goedkopere prijs via Mamaloesbabysjop. Niet noodzakelijk maar Noa vindt hem erg leuk! Hij maakt geluid en je kan hem aanzetten zodat hij beweegt. Ideaal om aan de box te bevestigen.

Wat waren voor jou onmisbare items en wat zou jij graag aanschaffen van de bovenstaande dingen?

Artikel idee / » Lees meer over de affiliate links

Babyfoon met camera van Luvion

4 reacties op “5 baby must haves waar ik (en Noa) niet meer zonder kunnen

  1. Het happy horse konijn, die is echt onmisbaar in dit lijstje! Mijn dochter koos haar ‘nijn’ direct uit tot favoriete knuffel. Ze is inmiddels 3 en nijn en zij zijn onafscheidelijk. Ook het voedingskussen hebben we veel plezier van gehad. Nu moet ik bekennen dat ik het ook nog steeds heerlijk vind om ermee te slapen haha.

  2. Wat zijn er toch een hoop leuke dingen te koop, hè! Ik voel me wel heel oud als ik al die dingen zie, hoor. Dat stoeltje beweegt, denk ik? Da’s wel heel lollig! Dat was er toen niet. Die had ik wel willen hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *