Oh Baby | Mijlpalen: Bijzondere momenten van mijn zwangerschap

We zijn alweer richting eind Mei aan het gaan, over een aantal weken ligt er een klein frummeltje in onze babykamer en zullen er geen schopjes meer zijn in mijn buik. Heel onwerkelijke allemaal, vooral voor iemand die altijd heeft geroepen geen kids te willen. Ik wilde graag een mijlpalen artikel maken, als terugblik op deze zwangerschap. Nu heb ik natuurlijk sowieso de Oh Baby zwangerschapsupdates per een aantal weken, maar vond dit toch ook wel bijzonder om te maken.

Positieve test in handen
5 November 2018 schrok ik me een hoedje. De test, waar we al ruim een aantal jaren op hoopte gaf 2 streepjes. Totaal niet meer verwacht, omdat we al zolang bezig waren. Een extra fijn cadeautje dus zo, aan het einde van 2018. Ik heb dan ook echt mijn kaken op elkaar moeten houden met het maken van de jaarlijkse terugblik van 2018, waarin ik het nog niet kon vermelden. Het was een hectische tijd, met privé ook heel veel dingen. Daarbij geloofde ik het nog niet helemaal. Waarbij M. gelijk overtuigd en blij was de eerste test, deed ik nog 3 testen en maakte ik een afspraak voor een echo.

Zoals ik al aangaf in de terugblik van 2018: Wat is het belangrijkste dat je in 2018 geleerd hebt?
Dingen gebeuren nu eenmaal als je ze het minste verwacht

Die aller eerste echo
Dat was toch voor mij wel de bevestiging dat er écht een kleintje in mijn buik zat. Verbaasd, gelukkig, verwarrend. Ik denk dat ik nooit zoveel gevoelens heb gevoeld toen ik daar weg liep met de aller eerste echo op 6 December 2018. Zo bijzonder om te weten dat er een kleine frummel in je buik groeit.

In December: Al onze dierbare het nieuws vertellen
December was verder de maand van alle lieve familie & vrienden op de hoogte stellen van onze zwangerschap. Ik vond het super spannend en soms zelfs wat ongemakkelijk om te vertellen. Ook omdat ik best bang was dat het misschien nog mis zou gaan met de kleine. Op verschillende originele manieren hebben wij het iedereen verteld en heb alles vastgelegd op foto, film e.d. Super leuk om nog te hebben. Daarna was het na mijn vakantie het vertellen op werk in Januari en daarna het delen op social media en HET blogartikel erover.

Eerste keer hartje luisteren
1 Februari luisterde wij voor het eerst naar het hartje van onze baby. Wauw.

20 weken echo , gezondheid & geslacht
Lang op gewacht, de 20 weken echo. Ik denk dat ik dit wel de meest speciale echo vond van allemaal. Je kon alles zien werken en was super blij dat bij alle gezondheids-dingen een check kon worden gedaan. Het was gezond, meer kon ik me niet wensen. Je zit daar toch met zenuwen van ‘Wat nou als…’ Gelukkig was dat niet nodig. Daarna hoorde we eindelijk wat het geslacht zou zijn van onze baby. 1 van de mooiste momenten was dus op 19 Februari.

Mijn babyshower
De maand erna, op 19 Maart werd ik verrast met een babyshower. Eentje die ik totaal niet heb zien aankomen, wat een super toffe dag was met al mijn dierbare en waar ik super fijne herinneringen aan heb. Lees hier alles inclusief fotoverslag over mijn babyshower

2D/3D/4D echo’s
We besloten ook zeker een toffe 3D echo te laten maken, een dagje later dan mijn babyshower op 20 Maart. Heel bijzonder wat ze tegenwoordig allemaal al kunnen zien en maken op de foto. Met een paar klikken heb je een echt gezichtje en mensje wat je ziet. Heel erg blij met de mooie foto’s, die zeker wat moeite hebben gekost. Lees: een draaiende baby die het ruggetje wel wilde laten zien, handjes voor de ogen en erg bewegelijk waardoor een aantal foto’s gewoonweg onscherp waren. Gelukkig een uur(!) later een sessie met heel wat prachtige foto’s van ons kleintje.

Zwangerschapsshoot met Simone
Lief (blog)vriendinnetje Simone kwam gezellig langs op 20 April en nam haar camera mee. Een prachtige fotoshoot is het resultaat. Super blij met deze mooie herinnering van onze zwangerschap. Ook erg fijn dat de foto’s door een bekende zijn gemaakt, dat maakt het toch wel wat meer speciaal. Wil je een shoot bij haar boeken? Neem dan een kijkje op haar website.

Echo samen met mijn familie
Hoewel wij niet vertellen over het geslacht van babypeanut hebben we wel mijn ouders & schoonouders meegenomen naar een extra echo. Met daarbij natuurlijk de noot niet bij de beentjes in de zoemen 😉 Het was heel fijn om zoiets samen met familie te mogen doen op 25 April.

De babykamer is AF!
Ik vond dit toch wel een dingetje hoor, *slik* Op 5 Mei was de babykamer dus echt af-AF. De muren waren geverfd, de meubeltjes stonden in elkaar, de kleertjes lagen in de kasten… Er staat zelfs al een naam op de muur van onze peanut. Ik vind het super fijn om elke dag eventjes in de kamer te zitten. Over een aantal weken….

Meer lezen over baby peanut? Check de categorie #babypeanut met alle updates, voortgangen en foto’s.

12 reacties op “Oh Baby | Mijlpalen: Bijzondere momenten van mijn zwangerschap

 1. Oh ja, wat is een zwangerschap toch een prachtig iets!! Echt, ik heb er zo van genoten. Ik vond het heerlijk om zwanger te zijn en zo onwerkelijk tegelijk. En straks mag je het allemaal samen gaan delen met de peanut erbij. Hoe mooi is dat!

 2. Wat een mooie mijlpalen! Leuk om over een tijdje nog eens terug te lezen. Ben zo benieuwd naar de uiteindelijke gekozen naam en baby kamertje! Nog eventjes geduld..

 3. Serieus, op mijn verjaardag heb jij de eerste echo laten doen om zeker te zijn dat… geweldig!

  Een mooi verzamelblogje zo en voor later verslag voor als de kleine peanut straks kan lezen en kan zien wat mama allemaal online uitspookt en uitgespookt heeft 😉

  Nog even volhouden Sas! Ik stel mij er alvast op in, dat je even weg zult zijn als het er eenmaal is 😀 Iets wat heel normaal is overigens 😀

  X

  1. Oh wat grappig dat het precies op je verjaardag was <3 Speciaal was het zeker.
   Uiteraard ben ik de eerste weken lekker aan het genieten van onze frummel, maar mijn blog zal zeker doorlopen, aangezien ik nu al een aantal weken wat artikelen heb gepland en dit rond de uitgerekende datum ook zeker ga doen 🙂

 4. Super lief dat je de fotoshoot ook nog even benoemd en tof om te lezen dat je er nog steeds heel blij mee bent❤
  Zo bijzonder ook om het via deze weg volgen en de tijd vliegt ook echt voorbij, wat mij betreft.

 5. Wat een prachtig lijstje met mooie mijlpalen! Heel mooi om zo terug te blikken! En mooi om te weten dat er nog veel meer mooie mijlpalen gaan aankomen over een paar weken. Wat bijzonder ook dat jullie samen met familie naar de echo zijn geweest! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *