Oh Baby | Maand 7 (week 28 t/m 32) Hallo 3de trimester!

Dit product is ter beschikking gesteld door Klein&Hip

Hoeveelste maand: Als dit artikel online komt zit ik in week 32 van mijn zwangerschap, hallo 3de trimester. Wauw, wat is het eigenlijk snel gegaan, gelukkig. De laatste loodjes breken aan en zijn heel cliché het zwaarste. Hierna komen nog 1 of 2 updates online en dan is babypeanut er al… Can’t wait to meet you little one... ♥

Oh Baby | Maand 7 (week 28 t/m 32) Hallo 3de trimester!


Hoe groot is de baby (bv. in groente/fruit): 

Week 28: de baby is zo groot als een bloemkool
Week 29: de baby is zo groot als een krop sla
Week 30: de baby is zo groot als een aubergine
Week 31: de baby is zo groot als een maiskolf
Week 32: de baby is zo groot als een courgette (40 cm)

Foto gemaakt door Simone Haneveer Fotografie / Foto: 28 weken en 2 dagen zwanger – / Door bewust bloggen gezicht niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)Hoeveel aangekomen:
Gisteren had ik controle bij de verloskundige. Ik ben nu rond de 13.5 kilo aangekomen in totaal.

Zwangerschapskleding:
Ik kocht nog wat zomer zwangerschapskleding zoals een jurkje, legging en een korte broek. Daarbij ben ik nog steeds erg blij met alle fijne t-shirtjes en shirts die ik heb. Vooral die ik aan heb tijdens de shoot met vlinders <3 Daarbij kocht ik wat basic shirtjes voor de zwangerschap die nét even wat lekkerder zitten dan mijn eigen truitjes.

Sandra vroeg op Instagram wat ik vind van mijn zwangerschapskleding. Ik heb niet heel erg veel (iets met het zonde vinden om aan te schaffen) maar wat ik heb ben ik wel erg blij mee. Vooral mijn joggingbroek, waar ik waarschijnlijk de aankomende weken in ga wonen.

Striae?
Nope

Slapen:
is stom. Is het niet van muggen waarvan ik wakker lig, is het wel de kleine die aan het schoppen is en vind dat het tijd is wakker te worden. Daarbij lig ik vervelend in bed en draai 1800 keer per nacht van rug naar zij en weer terug. Wel moet ik minder uit bed om naar de wc te gaan, wat erg fijn is. Als ik namelijk ben geweest besluit de kleine er een feestje van te maken en heb ik dus plafon dienst.

Beste moment van de maand: 

★ Geen beste moment maar wel noodzakelijk: 18 April de kinkhoestvaccinatie gehaald voor babypeanut
20 April kwam Simone gezellig langs en kreeg ik een zwangerschapsshoot <3
22 April ons traditionele paasontbijtje thuis: voor de laatste keer met baby in m’n buik
★ 25 April was ik 29 weken zwanger en hadden we een echo, samen met mijn ouders & schoonmoeder.

Foto’s van de 29 weken echo samen met mijn ouders & schoonfamilie


5 Mei: De puntjes op de i van de babykamer: het is AF! Er zit een naamsticker op de muur en de deur is beplakt met een toffe print
12 Mei was het Moederdag en kreeg ik van M, wat lieve boeken voor mijn eerste mommy-to-be dag. Super lief!
15 Mei hadden we een controle afspraak, alles wat goed met ons.
★ En ik werk uiteraard toe naar mijn verlof, die al over 2 weken(!) ingaat. #aftellen Daarbij ga ik vanaf deze week minder werken tot mijn verlof.


Wat mis ik:
Normaal kunnen liggen in bed, alles ‘gewoon’ kunnen doen, en mijn eigen energielevel.

Shanti vroeg via Twitter dat ze benieuwd was wat mij het meest is “tegen” gevallen? Wat had ik van te voren niet verwacht maar ervaar je wel als “vervelend” bv? En wat is mij juist heel erg meegevallen tot nu toe? Een mooie vraag. Eigenlijk had ik de zwangerschap van te voren al zwaar verwacht en dat is zeker wel uitgekomen. Zwanger zijn is niets voor mij en de kwaaltjes zijn super irritant. Wat me mee is gevallen is qua eten, eigenlijk lus ik alles nog wel (behalve die normaal zo lekkere kinderchocolade) en eet ik ook gewoon goed.

Cravings
: Ik hou nog steeds erg van beschuitjes met jam, (Tony’s) chocolade en kan niet van mandarijntjes afblijven. Heel gek, aangezien ik dat voor mijn zwangerschap niet lekker vond. Maar ik eet nu ook wat vaker wilde perziken en fruit.

Geslacht: Na de vorige echo gelukkig nog steeds hetzelfde 😅😉 Tevens kocht ik een prachtige armband voor onze dochter of zoon… Deze ga ik uiteraard pas dragen nadat het is geboren. Die gaat mee naar het ziekenhuis zodat ik hem direct om kan doen.


Aversies:
Deze zijn hetzelfde gebleven en zijn er erg weinig. Nog steeds de luchtverfrissers en sommige andere geurtjes en kinderchocolade.

Symptomen:
Ik heb steeds meer last van harde buiken en het feit dat m’n buik steeds meer groeit. Het trekt soms aan alle kanten en baby peanut zit voor mijn gevoel óveral in mijn buik haha. Verder heb ik af en toe vlagen van misselijkheid en heb ik nog steeds heel erg te kampen met moeheid. Extra rust houden dus maar…

Update: Daarbij kreeg ik ineens in week 31 van mijn zwangerschap erge last van harde, pijnlijke buiken. Nog meer rust houden en dus in gesprek gegaan op werk over een nieuwe indeling (aangezien ik nog steeds 4 lange dagen werk) waardoor ik een stuk minder ga werken. Jammer, maar erg noodzakelijk. Benieuwd of ik het vol hou tot mijn daadwerkelijke verlofdatum, zo niet stop ik eerder met werken.

Voel je al iets?
Ik voel de hele dag door van alles, overal in mijn buik. We hebben een druk en bewegelijk kind. Soms denk ik dat ik van binnen helemaal blauw ben. Ook daalt baby peanut steeds meer naar mijn idee. Schoppen kan het in ieder geval als de beste. Ben erg blij om telkens de bewegingen te voelen, hoewel het natuurlijk tijdens het slapen wel vervelend kan zijn. Daarbij kan je soms de gehele ligging zien in mijn buik, waar het hoofd ligt en de beentjes als het opgekruld ligt. Erg gek.


Foto gemaakt door Simone Haneveer Fotografie / Foto: 28 weken en 2 dagen zwanger / Door bewust bloggen gezicht niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)Humeur: 
Nog steeds met ups and downs. Vooral met de harde, pijnlijke buiken af en aan en het feit dat ik toch minder moet gaan werken maakte dat mijn humeur soms naar het 0 punt daalde. Ook nog eens sommige vooroordelen over zwanger zijn of mensen die totaal geen inlevingsvermogen hebben. Daarbij toch vervelend als je lichaam en geest 2 andere dingen willen. Daarbij had ik soms slechtere nachten en merkte dat dit zeker wel effect had op mijn humeur.

Waar kijk ik naar uit:
Zwangerschapsverlof! Over 2 weken(!) is het officieel zover. Ik ben er heel erg naar toe aan het werken geweest & eindelijk is het daar. Vooral nu met de extra rust en harde buiken ben ik benieuwd of ik het ga halen of dat ik eerder met verlof ga. Eindelijk échte rust nemen en heb ook zeker wat leuke plannen voor tijdens mijn verlof.. Denk aan boeken lezen, DIY’en en er staan nog heel wat leuke series op me te wachten. Er komt op de dag dat mijn verlof ingaat een uitgebreid artikel over online.


Aankopen: 
Dit product is ter beschikking gesteld door Klein&Hip

Super leuk is deze unisex babymobiel van Klein & Hip , die ik zowel aan de box, maxi cosi of het bedje kan bevestigen. Voor nu hangt hij even aan de box, maar ik wil hem zeker als afleiding bevestigen aan de kinderwagen of maxi cosi in de auto. Hij is heel eenvoudig door 2 touwtjes te bevestigen en maakt geluid als eraan gezeten wordt. Hij kan gebruikt worden tot 3 jaar en is op elke kinderwagen te bevestigen.


Ik ben er erg blij en voor nu hangt hij mooi te wezen in de woonkamer aan de box. Erg benieuwd wat kleine peanut ervan gaat vinden… Wat ik ook fijn vind is dat hij redelijk klein is en waardoor het fijn minimalistisch ergens aan kan hangen. Daarbij passen de kleuren overal bij en zijn het kleuren die ik zelf erg mooi vind.

Via Klein & Hip krijg je 15% korting via de code: ilivemydreams15% over je gehele bestelling en is 1 maand geldig (tot 16 juni 2019) Er is geen bepaald bedrag wat je hiervoor moet besteden: de kortingscode geldt op alles wat je koopt en is eenmalig te gebruiken per klant. Neem dus zeker even een kijkje op de website naar alle leuke babygerelateerde spulletjes.

Wat is het snel gegaan zeg, we zitten alweer in het 3de trimester. Het kan mij niet snel genoeg gaan dat ik me weer 100% mezelf voel, mijn lichaam weer van mij is en ik een kleine peanut in mijn armen heb ♡

About the Author

12 Comments

Morgaine

Oh lieverd… jouw laatste zin… dat je lichaam weer van jou is… uhm.. misschien is dat wel voor altijd anders dan je gewend was, van voor de zwangerschap…. Hou daar rekening mee 😉 Echt serieus.

Het kan heel simpel zijn hoor, ik lees dat je nu bijv. mandarijnen eet, en nog iets… dat had ik met sinaasappels en peren… maar nu, als ik dat nu eet, sinds ik zwanger af ben… kan ik daar niet meer zo goed tegen, krijg het zuur ervan… dus liever niet of echt heel soms… met mate… jus d ‘orange drink ik steevast niet meer.

Of jouw menstruaties… worden meer intens, je voelt het beter aan, ik word elke maand echt zwanger bijv… tot een grote opgeblazen buik aan toe die hard is… een paar dagen maar, en dan is het weer zacht en gewoon. Just sayin….

Misschien, bij jou… alles weer zoals je gewend bent? Maar meestal… hou je er wel iets aan over, hoe klein ook 😉

En respect! Dat je nog steeds werkt, dat had ik met Eliza trouwens ook, nog zolang werken… nu had ik wel werk, maar te zwaar til werk, dus ik moest accuut stoppen met mijn uitzendbaantje van toen, en het hele 3de trimester ben ik thuis geweest, nou ja, eigenlijk ben ik dat nog steeds 😉

Sterkte met de harde buiken, en toch.. echt hoor… laat ze maar lullen, die vrouwen die nooit zwanger zijn geweest… laat echt lullen…. en zorg goed voor jezelf, verwen jezelf ook vooral!

X

Reply
SAS

Oh maar mijn lichaam zal vast niet meer geheel terug komen hoe hij was, daar ben ik wel soort van op ingesteld. Of wel, how knows. Ik bedoelde meer dat ik geen getrap meer voel en dat mijn buik een ander formaatje gaat krijgen 😉 Dat ik ‘gewoon’ weer alles kan eten, doen en laten wat ik wil en lekker op mijn manier in bed kan liggen. Daar kijk ik toch wel echt naar uit. En ik kies zeker voor mezelf en de baby en laat de rest lullen, maar lastig is het soms toch echt wel. Maar nog een aantal daagjes en dan gaan lekker de beentjes omhoog 🙂

Reply
Darina

Leuk om weer een update te lezen hoe het met jou en baby peanut gaat. Ik kan mij voorstellen dat je erg naar je verlof uitkijkt.

Reply
Nicky

Wat gaat het snel, zeg! Kan me voorstellen dat je heel, heel, heel erg uitkijkt naar je zwangerschapsverlof! Nog even doorbikkelen!

Reply
Nicky

Leuk om jouw updates te lezen en wat gaat het hard he… Fijn dat de babykamer af is en wat een prachtig armband heb je gekocht. Dat tig keren in bed moeten draaien vond ik ook echt lastig, ben blij dat ik daar weer van af ben 🙂 Succes met de laatste trimester

Reply
SAS

Denk ook echt dat dit 1 van de dingen gaat zijn waar ik zó blij mee ga zijn: gewoon liggen in bed hoe IK LEKKER LIG haha.

Reply
Simone

Leuk om weer een update te lezen. Ook al hebben we genoeg contact, toch fijn om even te lezen hoe het allemaal gaat in de uitgebreide vorm😁
Ik kijk zo uit naar de kleine! Ben erg benieuwd of ik gelijk ga hebben in het geslacht haha!

Reply
Nicole

Zwanger zijn vond ik zelf ook erg dubbel. Had veel last van kwalen maar ook van harde buiken. Bij Fay al vanaf 24 weken en deze waren zo erg samen met de bekkeninstabiliteit dat ik verplicht rust moest houden en niet meer mocht werken. En de trapjes waren soms erg vervelend, maar ik vond het ook wel weer mooi om de baby’s te voelen. En miste de schopjes naderhand nog het meest. Gek he haha. En heel dubbel ook. Gelukkig hoef je niet zo lang meer en houd je binnen no time je kleine in de armen.

Reply
Louise

Wat leuk dat je het zo open deelt! Bijzonder wel, dat zwanger zijn… al zou het slaapgebrek mij echt nekken :’)

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *