Het delen van ons nieuws | Hoe vertelde wij iedereen over #babypeanut?

December 2018 en Januari 2019 stonden in het teken van onze familie, vrienden en andere dierbare vertellen dat wij in verwachting waren van #babypeanut. Er zijn verschillende manieren op op een originele en leuke manier te vertellen dat je zwanger bent. Ik ben dan ook gaan brainstormen om iedereen op een andere manier te verrassen. Graag vertel ik hieronder hoe we iedereen het hebben verteld, aangezien dit een erg bijzondere herinnering blijft.

Ouders/schoonouders

Ik begin met mijn ouders en schoonouders, aangezien zij de eerste waren die we het na de echo hebben verteld. Met mijn ouders vieren we altijd Sinterklaas en deze hebben we onder het mom van een smoesje een week verzet (i.v.m. de echo, die ik wel graag wilde laten kunnen zien)

Het ging om het laatste cadeautje van Sinterklaas die we hadden ingepakt. Het was een puzzel met een foto van ons erop met de test in onze handen. De 3 stukjes van de test hadden we wel apart verpakt in cadeaupapier, aangezien ze anders misschien gelijk deze stukjes ingelegd hadden.

De puzzel (onze gezichten niet herkenbaar i.v.m. bewust bloggen)


Mijn ouders zijn namelijk puzzelaars en hadden dus totaal niets door. Ze waren fanatiek aan het puzzelen en hadden hem rap in elkaar. We hebben daarbij alles gefilmd wat een prachtige reactie overleverde. Verbaasder en ontroerder heb ik mijn ouders nog nooit gezien.

Mijn schoonouders en zwager verraste we diezelfde avond met het trekken van lootjes. Erop stond opa,oma, oom en wederom waren ze uiteraard super verbaast.

Schoonfamilie

De schoonfamilie hebben we het verteld met Kerst, aangezien iedereen daar aanwezig was (wat de voorgaande jaren anders was, dus dit kwam mooi uit) We gingen het onderstaande spel spelen: speak out.

Bron

Het is de bedoeling dat je het bitje in doet en zinnen zegt die andere moeten raden. Wederom hebben we dit moment gefilmd en werd het snel geraden wat er werd gezegd. Het werd eerst als grapje afgedaan, aangezien we deden alsof het vanaf het kaartje werd gelezen.

Vriendinnen/familie

Mijn nicht heb ik het tijdens een bakkie thee bij haar thuis verteld, inclusief echo met de mededeling dat ik nog een nieuwtje had. Met mijn liefste vriendinnetjes had ik wat anders gepland. Dit was in 2 delen, aangezien vriendinnetje Laura niet kon. Laura verraste ik door een shirt aan te trekken met erop: Guess What? Met 2 baby voetjes op mijn buik. Toen we gingen zitten had ze het niet eens door haha.

Mijn andere 3 vriendinnen waren een aantal dagen erna aan de beurt. M. was ook mee, want die wilde er graag bij zijn. Onder het mom van: ‘ik kom een foto van jullie maken en ga daarna weer weg’ was hij er eventjes. Toen de foto werd genomen was hij aan het filmen en riep: ‘I.p.v. wat we altijd zeggen say cheese zeg eens Saskia is zwanger!! ‘ De verbaasde gezichten waren echt geweldig om te zien en wederom koester ik dit filmpje ervan.

Op werk

Na mijn vakantie was het tijd om het op werk te vertellen bij al mijn werksoorten. Ik ben iemand die na een vakantie of iets dergelijks wel eens wat meeneemt om uit te delen dus dit was de uitgelezen kans. Voordat we gaan werken hebben we bij de naschoolse altijd een overlegje om de dag te bespreken. Ik had een taartdoos om geknutseld tot Donut doos met een tekst erin en lekkere donuts. Ik deed dan dus ook tijdens het overleg de doos open. Fantastisch om de reacties te zien!

Ook zeker de reacties bij de peuterspeelzaal waren leuk en mijn laatste collegaatje die zelf ook zwanger is te verrassen. Daarbij ook super fijn dat iedereen het nu wist. De week erna vertelde ik het de kinderen op mijn werk bij de naschoolse en peuterspeelzaal. Ik kreeg de leukste reacties die ik allemaal heb opgeschreven. Deze komen binnenkort aan de orde in een apart artikel.

Social media

Met veel plezier, enthousiasme en een berg trots gaan wij de wereld een beetje mooier maken.. #andsotheadventurebegins

Toen we iedereen persoonlijk op de hoogte hadden gesteld met wie we dit wilden delen was het moment daar: via Twitter, Instagram en Facebook het nieuws de wijde wereld insturen. Wederom kregen we super leuke reacties en was het fijn dat nu iedereen ervan op de hoogte was.

Op mijn blog deelde ik het nieuws nog een weekje later via Lievelingsvooruitzicht 2019. Super tof om het nu geheel te hebben gedeeld met iedereen, echt een last van mijn schouders die eraf viel. En toch ook erg spannend.

Voor de mama’s onder ons: hoe hebben jullie het nieuws van jullie kleintje verteld? En voor de niet mama’s: Welke van de bovenstaande vind je het leukste/origineelste?

0
14 reacties

14 thoughts on “Het delen van ons nieuws | Hoe vertelde wij iedereen over #babypeanut?

 1. Nicky schreef:

  Jeetje, wat een enorm originele manier hebben jullie bedacht. Ook leuk om de reacties te filmen. Geweldig! Die puzzel vind ik echt geweldig!

  Ik heb het nieuws er destijds gewoon te pas en te onpas uitgegooid. Dat was toen gewoon nog zo (ohhhh, ik word oud). Ik weet nog wel dat ik het niet aan mijn vader durfde te vertellen (geen idéé waarom niet, die man was zo’n schat). Dat heeft mijn moeder gedaan 🙂

 2. Mevrouw Marloes schreef:

  Wauw, zoveel leuke en originele manieren om het te vertellen dat je zwanger bent. Heel leuk! 🙂 Vooral die puzzel is echt leuk verzonnen.

  Liefs,
  Marloes

 3. Michelle schreef:

  Wat een boel leuke en originele manieren hebben jullie gebruikt om het te vertellen! Wij vertelden het mijn ouders in de variant van een klein doosje met zelfgehaakte baby slofjes en een echo foto. Andere familie leden hebben wij het op moederdag ( was toen bijna 12 weken) verteld. En de dag erna verscheen ook het berichtje op Facebook en op blog met : Happy motherdays to me, cause i’m a mommy to be,’ Vriendinnen vertelde ik het ‘gewoon’ als nieuwtje, aangezien hun al wel wisten dat wij het ook een hele tijd probeerden, dus kreeg regelmatig al de vraag of het zover was hihi 😛

  1. SAS schreef:

   Wat super leuk zeg!<3

 4. Simone schreef:

  Oh wat hebben jullie het op geweldig leuke manieren verteld zeg! Toen ik het hoorde was ik ook echt enorm verbaasd. Misschien had ik toen ook even een selfie voor je moeten maken haha!😜

  1. SAS schreef:

   Haha dat had leuk geweest! Of beeld bellen haha 😛

 5. Romy schreef:

  Wat prachtig om te horen hoe jullie iedereen over dit leuke nieuws hebben verteld! Ik vind die puzzel zo’n leuk idee. En de donuts zijn ook te schattig. Ik kan me voorstellen hoe mooi en emotioneel het moet zijn geweest om je meest dierbaren van het nieuws op de hoogte te brengen <3 Je eigen vreugde als aanstaande mama spat gewoon van het scherm af.

 6. Wanda schreef:

  Wat een originele manieren om het iedereen te vertellen! Vooral die puzzel en die donuts vind ik erg leuk bedacht!

 7. Mrs. T. schreef:

  Wat een originele manieren zeg! Superleuk gedaan.

 8. Oooh super leuk gedaan zo! Ook omdat jullie iedereen anders hebben verrast. Die puzzel is echt heel erg leuk en ook je shirtje! 🙂

 9. Evelyne schreef:

  Hoe leuk om te lezen hoe jullie dit hebben aangepakt. Heel origineel trouwens.

 10. Nicole schreef:

  Aaah wat een heerlijke manieren! Ik voel de emotie bijna van het scherm afspatten, zo tof!

 11. Louise schreef:

  Wat een superleuke manieren om het aan mensen te vertellen zeg! En wat mooi dat er zoveel beeldmateriaal van is, leuk voor later 🙂

 12. Jenn schreef:

  Wat een leuke, originele manieren om zoiets te vertellen! En zo mooi dat je blijdschap zelfs door je geschreven tekst heen straalt ♥ Ik krijg er bijna zin van om zelf zwanger te worden 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *