Bewust bezig zijn met selfcare

Al meerdere keren deelde ik met jullie dat ik meer en meer bezig ben om rust, selfcare en me-time toe te passen in mijn levensstijl. (lees die artikelen hier, hier, hier & hier) Nu met babypeanut onderweg ben ik gedwongen hiermee bezig te zijn, hoewel ik het al maanden wilden toepassen. Elk voordeel heeft zijn nadeel 😉

Rust, selfcare en me-time. Leuk, maar wat doe je dan precies?

Ga naar een koffie/theeleut tent en neem daar even tijd voor jezelf.
Als ik tussendoor tijd heb met werken, neem ik even een momentje voor mezelf. Ik eet wat lekker, neem een kopje thee en neem vaak een boek mee of wat anders te doen. Steeds vaker neem ik even een momentje voor mezelf, zowel tussen werk door als thuis. Lekker de bank op met een dekentje en bewust rust pakken. Met daarbij de schoppende babypeanut voelen 💞

Ga heerlijk BEWUST wandelen
Ik schreef al eerder dat ik mezelf wat vaker op de eerste plaats zetten. Wandelen deed ik altijd al, nu wat minder met mijn energie level op het 0-punt door mijn zwangerschap. Ik wandelde vroeger hup-hup lekker snel door. Nu neem ik bewust de tijd, loop rustig en geniet van de natuur. Ik wandel bewust. Probeer mijn gedachten op 0 te zetten en geniet van de natuur, de dieren die ik zie & hoor en neem hierdoor even een momentje voor mezelf.

Neem een uitgebreide douche of ga in bad
Een bad hebben we niet (foto hieronder is van Centerparcs haha) maar ik neem tegenwoordig de tijd om te douchen. Vooral met de heerlijke schuim van Nivea geniet ik van het insmeren van mijn buik. Ik neem wat meer tijd voor mezelf onder de douche, maar ook als ik eronder uit kom. Het gaat namelijk allemaal niet meer zo soepel dat aankleden enzo 😅

Doe jezelf eens wat kleins cadeau
Ook wel eens fijn om te doen: jezelf even een klein cadeautje doen. Koop dat ene boek wat je al tijden graag wilt, of koop dat ene theetje die je al tijden wil proberen. Het zijn de kleine dingen die het doen, maar maakt wel dat je bewust een geluksmomentje hebt.

Plan een middag helemaal vrij, voor jezelf
Zoals jullie weten heb ik nu de Woensdagen voor mezelf. Maar ook wat middagen of ochtenden dat ik niet werk neem ik tijd voor mezelf. Was ik eerst altijd van alles aan het regelen en doen, kies ik nu bewust voor een stapje terug. Iets leuks. Of gewoon even helemaal niets. Ook wil ik zeker gaan zwemmen ter ontspanning en beweging, wat ik nu zeker wel mis met mijn zwangerschap.

Regel een uitgebreid ontbijt
Steeds vaker zie je ze ook voorbij komen op Instagram, in de weekenden ontbijten wij uitgebreider. Héérlijk kan ik dat vinden zeg. Lekker vers geperste sinaasappelsap, thee en heerlijke croissants erbij. De dagen dat ik werk eet ik altijd 2 crackers met een heerlijk theetje. Op vrije dagen vergeet ik nog wel eens fijn te ontbijten. Iets wat ik eigenlijk elke dag wel wil gaan doen: stevig en goed ontbijten. Dat is immers de start van je dag.

Slow down
Douwe Bob had een punt 😉 Alles rustiger aan doen is gewoon een stuk fijner. Het maakt dat ik wat relaxter ben en meer kan genieten. Ook van de hectische dagen waar ik tegen op zie… Iets met altijd een silver lining

Maak een leuke DIY
Ik kan zo genieten van knutselen. Vooral nu ik i.p.v. een doos boven een prachtige kast heb met bakken. Door de verbouwingen in huis kwam dit op ons pad. Ik maakte al heel wat DIY’s en ben er ook zeker nog met een aantal bezig. Super leuk om mee te kunnen knutselen. Daarbij hebben we nu op zolder een fijne tafel staan (die van M. is) waarop ik mijn projectjes kan gaan doen. Zin in! Vooral straks in mijn verlof wil ik lekker gaan freubelen.

Wat doe jij aan self care of zou je graag willen toepassen?

12 reacties op “Bewust bezig zijn met selfcare

 1. Wat een fijne lijst! Voor mij is dit ook een aandachtspunt – ik wil echt beter voor mezelf leren zorgen én liever daarin zijn. Zulke dingen die jij noemt, zoals echt even rustig aan doen, helpen met zo erg.

 2. Goeie punten! Is zo belangrijk om de tijd te nemen voor jezelf en je rust te (her)vinden.
  Ik maak op zo’n self care moment een heerlijke lunch voor mijzelf klaar, of ik ga extra vroeg naar bed om lekker lang in bed te lezen.

 3. Ik probeer dus heel veel zorgen en ‘moet’ los te laten als ik met de kinderen ben. Dus in plaats van te denken ‘goh, best onhandig dat jullie nu net de hele vloer onder zitten kruimelen als ik net de stofzuiger weer heb opgeruimd’, denk ik ‘ach, maak er eerst maar weer een rommel van en dan zien we straks wel weer’.

 4. Knutselen kan echt ontspannend zijn hé. Vorige week heb ik nog enkele verjaardagskaarten gemaakt en het was heel fijn om weer een aantal ideetjes te kunnen uitwerken. Ik begin er steeds beter in te worden om mezelf af en toe te verwennen of troosten met iets leuks. Zo bestelde ik toen ik ziek was en me slecht voelde een boek dat al een tijdje op mijn wenslijst stond.

 5. Oh ik doe ook veel aan selfcare, daar hebben alle andere aspecten van je leven uiteindelijk weer profijt van. Zo ontbijten wij al jarenlang op zondag uitgebreid en toen ik zwanger was, was ik uitgerekend op zondag en lazen we dan elke week hoe ze was gegroeid in mijn buik. En aan het einde van de zwangerschap vroegen we ons altijd af of dit het laatste ontbijtje zou zijn met z’n tweeën. Maar uiteindelijk kwam ze twee zondagsontbijtjes te laat haha. Maar nu is ze er gelukkig al bijna acht jaar elke zondag bij 😉

 6. Heel goed om zo bewust om te gaan met self care. Ik probeer zo veel mogelijk rustmomentjes in te lassen en dan lekker te wandelen, lezen of echt even niets doen.

 7. Wat een fijn lijstje met goede punten om écht tot rust te komen. Heel goed dat je deze rust voor jezelf neemt en jezelf wat vaker op de eerste plaats zet! DIY’en, fotograferen en wandelen zijn voor mij fijne manieren om tot rust te komen. Helaas komt dat er met het verhuizen en klussen nu wat minder van, maar hopelijk komt daar over een paar weken weer verandering in 🙂

 8. Ik ben daar de laatste tijd ook mee bezig. Ik ben vier uur minder gaan werken (ben tenslotte ook nog steeds mantelzorger) en die tijd besteed ik alleen aan leuke dingen doen. Geen huishouden, geen afspraken, geen administratie. Wel leuke uitjes, wandelingen, iets bakken, lezen of een tukkie doen. Bevalt prima! En ik ben niet eens zwanger 😉

 9. Goed om te lezen dat je hier bewust mee bezig bent! Ik vind het best lastig om echt een moment voor mezelf te pakken en hier helemaal bewust van te genieten. Voor mijn gevoel moet ik altijd nog wat doen en dan lukt het niet om te ontspannen. Iets waar ik ook zeker aan werk! Mijn selfcare momenten vul ik graag met een lange douche, goede serie, creatief bezig zijn of een fijn gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *