Even over self-care & het belang daarvan

Dit product is ter beschikking gesteld door Superyoga

‘Hoe gaat het met je?’
Druk.

Ik betrap mij er zelf ook wel eens op dat ik dit antwoord geef. Tegenwoordig zijn we altijd maar druk. We houden alle ballen omhoog en verliezen onze focus en zijn bezig met tig dingen te gelijk. De laatste tijd ben ik heel bewust bezig met offline tijd maar ook met de balans vinden. Werk vs. vrije tijd. Het is soms lastig om je verstand op 0 te zetten, maar ik probeer dit wel altijd.

Hieronder deel ik graag 10 kleine tips om bewust bezig te zijn met self care. Deze kleine tips hebben mij echt geholpen even de rust te ervaren, vooral in stressvolle weken. Even dat momentje voor jezelf pakken, JUIST in de drukke periodes. Tevens kreeg ik een super fijne legging, waarmee ik gelijk aan de slag ben gegaan m.b.t. self care.

Maak als je JA zegt tegen een ander, je geen NEE zegt tegen jezelf

10x dingen om te doen voor self-care

Lees even 30 minuten een boek elke dag
Lezen, 1 van mijn favoriete hobby’s om te doen. Eentje waar ik niet altijd tijd voor maak. De afgelopen weken heb ik dus elke dag even gelezen en het gaf zo’n fijn stukje rust. Iets wat ik zeker elke dag wil doorzetten, even verdrinken in een heerlijk spannende thriller.

Doe aan mediteren voordat je gaat slapen
Sinds kort heb ik een alarm staan om elke avond voor het slapen gaan even te mediteren. Ik gebruik daarvoor de app Stop, Breath, Think wat ik zelf een hele fijne app vind. Zo maak ik even dat mijn lichaam (en ook vooral mijn hoofd) tot rust komt voordat ik ga slapen.

Beoefen Verschillende soorten yoga
Yoga, iets waar ik al meerdere jaren mee aan de gang wil gaan. Dan start ik er een aantal weken mee, om daarna het weer te laten verstoffen. Waarom? Geen idee! Maar ik heb yoga zeker weer opgepakt en me er dit keer wat meer in verdiept. Ik ben nu begonnen met Kundalini yoga (lichaamsoefeningen worden gecombineerd met krachtige ademhalingstechnieken) en Yin yoga (oefeningen voor de gewrichten en het bindweefsel, geeft rust) Dit zijn 2 soorten yoga die het beste bij me passen met de doelen die ik voor ogen heb. Daarbij heb ik nu fijne sportkleding om het te beoefenen, wat mij zeker altijd stimuleert ?

Maak een (avond)wandeling
Wandelen. Zijn in de natuur. Heerlijk vind ik dat. Steeds vaker maak ik een doelloze wandeling of ga even op pad. Tussen mijn werksoorten door loop ik ook erg veel en geniet dan ook vol op van de natuur. Bewust bezig zijn met je omgeving en even een stapje zachter lopen, geen haast om gewoon even te genieten. Ik wil in mijn vrije weekenden ook zeker een keertje naar het bos.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Wees een dag of een avond offline
Meer offline tijd, ik heb er al vaker over geschreven en vind het ook echt een self care dingetje. Wij staan tegenwoordig namelijk altijd AAN. Ik vind het heerlijk in het weekend alle groepsappen op stil te zetten, mijn Wifi eens uit te laten of mijn telefoon gewoon links (of rechts) te laten liggen. Gewoon even andere leuke, offline dingen doen en ondernemen.

Begin de dag positief
‘Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach, want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag’
Ik denk dat veel deze uitspraak wel kennen en deze is zeker wel waar! Sta met een positief gevoel op en sluit met een dankbaar gevoel de dag af. Dit maakt dat je een fijner gevoel hebt en maakt zeker dat ik de week of dag vol nieuwe energie tegemoet ga.

Plan tijd in voor jezelf
Ik ben een echte planner en plan dan ook tijd voor mezelf in. Dit zal ik wel moeten doen, aangezien ik het anders gewoonweg vergéét. Drukke week? Proberen zoveel mogelijk mijn vrije uren en weekenden in te plannen voor mezelf. Vaker nee zeggen, net als de quote die onder de foto bovenaan dit artikel staat: Ja zeggen tegen mezelf.

Doe iets wat je leuk vind, en focus 100%
Een les die ik pas geleden heb gelezen ergens en die ik vaak toepas: focus 100% Hoevaak ben ik niet een serie aan het kijken en ondertussen met mijn blog, mobiel of iets anders bezig? Ik leg het nu bewust weg en ben echt bezig met de film, tv serie of het boek wat ik aan het kijken/lezen ben. Even het multitask-en uitzetten en de focus op aan.


(bron)

Nou deelde ik afgelopen week de volgende tweets:

Ik zat met smart te wachten op mijn nieuwe legging, eentje waarvan ik echt hoge verwachtingen had… Hieronder een stukje over de fijne legging en of het alle verwachtingen waar maakte.

Over mijn nieuwe Manduka legging

Via SuperYoga kreeg ik een fijne Yoga legging, eentje die ook voor meditatie en workouts geschikt was. Ideaal! Aangezien ik met alle bovenstaande dingen bezig ben. Toen ik de legging uitpakte was ik dan ook blij verrast: wat een fijne, dikke stof. Echt ideaal om te sporten… Ik was wel een beetje huiverig of hij niet te klein zou zijn, maar na het aantrekken zat hij als gegoten! De broek is van 87% nylon, 13% lycra, iets wat je zeker bij deze broek voelt. Ik ben weg van de print en de fijne tailleband, die naast het fijn zitten ervan ook de praktische functie heeft om de legging op zijn plek te houden. Heel fijn, aangezien ik vaak leggings heb die als ik aan het sporten ben gaan zakken.

Nou las ik later ook dat Manduka materialen gebruikt die uitsluitend vervaardigt uit biologisch katoen zijn en overige natuurlijke materialen. Had ik geen weet van, maar naast een fijn zittende legging aan hebben is het ook fijn dat je bijdraagt aan het milieu.

Waarom ik van deze legging hou: in een notendop
De stof • Het is echt een fijne stof die heerlijk stretch is. Nog nooit had ik zo’n fijne sportlegging die zó perfect om mijn lichaam sloot. Heerlijk om in te sporten en hoef me niet druk te maken om een afzakkende kruis.

Het design • Ik was eerst bang dat het een te lichte print zou zijn, maar het fijne grijze stofje met print erop is erg leuk! Hij past erg bij mij en vooral ook bij mijn overige workout kleding.

De pasvormIf it fits, it fits, gelukkig! Ondanks dat ik huiverig was dat hij misschien wel niet zou passen en te strak zou zijn: zit hij echt perfect.

Kwaliteit • De kwaliteit van de stof is echt geweldig! Het is een dikke legging en gelukkig niet doorschijnend. Hier heb ik met andere leggings namelijk wel eens last van, heel irritant. Ondanks het lichte kleurtje, dus geen last van.

Een handig voorzakje • Zeker fijn aan een sportbroek in het algemeen is een zakje voor een (huis)sleutel of iets. In deze broek zit hij aan de voorkant.

Wat ik nog meer zou willen hebben voor mijn meditatie/yoga sessies? Een nieuw Yogamatje of een meditatiekussen lijkt me ideaal. Dit om zoveel mogelijk rust te creëren middels yoga, sporten en mijn meditatieapp.

Maar nu tijd om hem aan te trekken en uit te proberen….

Mijn eerste skate rit

Toen ik de legging binnen had ben ik de dag erna direct een skate rit gaan maken. Even de nieuwe legging testen & even mijn hoofd leegmaken. En ik was zeker super blij met deze fijne, goed passende legging. Tijdens het skaten zat hij fijn, ik hoefde niet mijn broek telkens op te hijsen (wat ik met sommige andere leggings wel eens heb) Hij bleef goed op zijn plaats zitten en was erg fijn en elastisch tijdens het sporten. En wie had dat gedacht? In Oktober in het zonnetje nog een fijne rit maken van 6 km. ☀ Straks is het definitief gedaan met het skate seizoen. Dan ga ik actief yoga oppakken, mediteren en lopen op onze loopband boven.

Ook weer fijn bezig met mijn meditaties, sport oefeningen, meer en meer skaten en yoga oppakken. Om terug te komen op de vraag over de verwachting… Deze legging voldeed boven de verwachting die ik had! Ik kan je vertellen dat ik een nieuwe all time favoriete legging heb.

Kortingscode

Zelf ook zo’n fijne legging aanschaffen via Superyoga.nl? Of iets anders qua yoga/meditatie? Met de code ILFMD10 krijg je nu tot december 2018 10% korting op je aankopen, geldig op het gehele assortiment. Mocht je dus nog een leuk cadeautje willen kopen voor iemand of inspiratie nodig hebben voor de feestdagen, neem dan zeker even een kijkje!

Wat doe jij bewust om voor jezelf te zorgen?

13 reacties op “Even over self-care & het belang daarvan

 1. Hoewel ik geen baan heb, gaan er toch heel wat uurtjes in ons kleine meisje zitten. Iedere dag, ook in de weekenden. Ook in het huishouden, koken, verzorging van de dieren etc dus ik probeer zeker ook tijd voor mijzelf in te plannen! Want vaak overlapt elkaar dit. Bijv als manlief even met Eleanor op pad gaat ben ik al snel geneigd om even in de huishouding bezig te gaan omdat dit gewoon handiger is en sneller gaat maar eigenlijk maak ik dan nog geen tijd voor mijzelf. Vaak pas in de avond als dochterlief op bed ligt, maarja hoeveel doe je dan echt nog?? Wel fijn is, is dat ik altijd kan borduren. En dit zorgt ook voor ontspanning.

 2. Mooie legging! Je ziet gewoon dat hij lekker zit 🙂

  En dat offline gedoe, iets waar ik zelf ook vaker bewust voor kies. Voor de fase waar ik nu door ga (starten van een eigen business), ik heb soms het gevoel door zeven sloten tegelijk te lopen. Ik zet dan ook soms echt bewust mijn telefoon op stil en mijn laptop uit en ga even lekker suf tv kijken of lekker sporten.
  En op de camping heb ik zo’n slecht internet bereik dat ik daar vanzelf ‘offline’ ben, misschien dat ik het daarom daar zo heerlijk vind.

 3. Nou, wat grappig! Al die dingen die je noemt, doe ik gewoon omdat het zo uit komt of omdat het mijn hobby’s zijn. Zo lees ik elke dag 50 minuten (25 in de trein heen en 25 in de trein terug), wandel ik elke dag een half uur (in mijn pauze), doe ik 1x in de week pilates én ben ik best vaak offline. Vandaag dat ik zo zen ben! 🙂

 4. Dat offline zijn is een moeilijke, ik kan het niet goed. Ik probeer maar ik herval telkens. Vaker nee zeggen helpt wel, ook al wordt het me soms kwalijk genomen. Lezen is ook iets wat ik elke dag probeer te doen.

 5. Lijkt mij een heerlijke, fijnzittende legging! Tijd vrijmaken voor mijzelf doe ik steeds meer en ik merk dat ik mij er écht beter door voel. Ik heb de leesflow weer te pakken, ik ben weer begonnen met handwerken en zelfs het bloggen lijkt weer te lukken. 🙂

 6. Tijd inplannen voor jezelf, daar heb ik het de laatste tijd moeilijk mee gehad. Maar nu lukt dat beter. Gelukkig! Ik voel mij mentaal een stuk beter dan enkele maanden geleden, dus hoera voor me-time 😉 Dan lees/schrijf ik blog, tv, een koffie gaan drinken met vrienden, .. Meer moet dat soms voor mij niet zijn, just the small little things 😉

 7. Heerlijk hè, als iets zo aan je verwachtingen voldoet. En leuk, zo’n ritje in het late oktoberzonnetje!
  Selfcare, inderdaad behoorlijk belangrijk. Op tijd gaan slapen, die moet op mijn lijstje. Verder is het een beetje gelijklopend met wat jij hier schrijft 🙂

 8. Wat een mooie legging! Hij ziet er in elk geval lekker comfy uit. Op het moment is bewust goed voor mezelf zorgen een beetje minder, zo druk (ja slap excuus) met van alles en nog wat, waardoor het er gewoon bij inschiet. Ik plan nu wel regelmatig een netflixavondje in om toch even te relaxen.

 9. Wat fijn dat de yogabroek zo goed bevalt! Dat maakt skaten vast nog fijner 🙂 Heel fijn lijstje ook! Vooral je laatste punt kan ik me helemaal in vinden. Stoppen met multitasken en je focussen op één ding waar je echt blij van wordt, is eigenlijk heel waardevol. Dat is voor mij weleens een valkuil en daar zou ik eigenlijk soms wat meer bewuste aandacht voor moeten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *