Ontplannen. Moeilijk doen als het makkelijk kan

Dit product is ter beschikking gesteld door Superyoga

Hallo vakantie! Hallo ontspanning. Dat ‘niets moeten, alles mag’ is de aankomende weken zeker van toepassing. Even lekker bijtanken van de afgelopen hectische maanden. De ochtenden zijn nu dus ook heel wat relaxter en anders dan op mijn werkdagen..

Mijn ochtendroutine als ik moet werken

Die heb ik dus eigenlijk niet. Slecht he? Ik lees op andere blogs over hele fijne, rustige ochtend rituelen echter is dit bij mij niet haalbaar met de werktijd dat ik begin. Natuurlijk, ik zou nóg eerder kunnen opstaan maar door de lange dagen die ik maak is mijn bed me daar te lief voor. 😉 Wat ik zoal doe als ik opsta? In een kleine notendop mijn ochtendroutine.

• De wekker gaat door de weeks 05:30
• Ik stap direct uit bed en kleed me aan
• Ik ga mijn haar & make-up doen
• Verschoon de kattenbak en geef nieuw water/eten
• Eet een cracker
• Poets mijn tanden
• En GOOOOO

Het ontbijten is erg weinig, maar dit heeft meer te maken met het feit dat ik om 07:30 op mijn werk nogmaals ontbijt samen met de kinderen. Lees hier meer over mijn baan & werktijden (NOTE: Het is iets veranderd door mijn nieuwe interne baan)

Juist door deze vlugge ochtend probeer ik nu wat meer te genieten en stil te staan bij alles. Hoe ik eerst richting werk ging:

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Hoe ik nu naar werk rij:

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik geniet meer, ben meer bezig in het heden. Zo rij ik rustig richting werk en geniet van de fijne weilanden waar ik langs rij. Ik zie een prachtige zonsopgang en een grote haas in het veld huppelen. Dingen die ik anders niet zie, omdat ik mezelf de haast opleg.

Bewust genieten en even een stapje terug nemen. Het helpt. Het maakt dat ik een soort rust over me heen heb en meer geniet van de dagelijkse dingen. Daarbij nu het skate seizoen is geëindigd ben ik meer bezig met yoga en meditatie. Maar waar is dit nou eigenlijk goed voor?

Wat levert mediteren je op?
• Geeft rust en balans, even in het hier en nu
• Het helpt mij om even mijn gedachten te verzetten
• Een nieuwe manier om op te laden: hernieuwde energie
• Bewustwording van je eigen lichaam (met eventueel een oogkussentje op)


Londenlijst: Kwantum – Schilderij: zelf gemaakt – Lampje: kerstpakket jaren geleden – Ophoging plantje: Action

Zo ben ik erg blij met mijn fijne meditatie kussen. Elke dag probeer ik een momentje voor mezelf te nemen. Ik vind het fijn om elke dag even een aantal minuten voor mezelf te hebben. Dit kan mediteren zijn, maar ook een fijn boek of gewoon even helemaal niets. Zitten op de bank en genieten van onze woning. Genieten van een fijn kopje thee. Of lekker onder een (yoga) deken vooral in dit winterse weer. Dankbaarheid écht voelen. Er de tijd voor nemen in deze toch al drukke maatschappij.

Bewustwording en vooral het ontplannen. Want waarom doe ik zo moeilijk als het makkelijk kan? Waarom leg ik mezelf druk op die er helemaal niet hoef te zijn? Even lekker relaxen met een Yoga towel, ook al is het maar 5 minuutjes. Tijd om het roer om te gooien, wat nu in een aantal weken als zijn vruchten afwerpt. Iets wat ik in 2019 nog meer wil gaan doorzetten in mijn dagelijks routine. Want elke dag even genieten van een momentje voor jezelf, beter kan het toch eigenlijk niet? En die momentjes pak ik in mijn vakantie juist lekker extra.

Doe jij ook aan ontplannen?

10 reacties op “Ontplannen. Moeilijk doen als het makkelijk kan

 1. Dat meditatiekussen lijkt mij ook wel wat! Ik vind een rustige ochtendroutine ook erg fijn, mooi om te lezen dat jij er ook meer rust in gevonden hebt. Het is zo’n prettige manier om je dag te beginnen.

 2. Fijn dat je meer rust heb gevonden. Als je de ochtend al gehaast begint, doet het afbreuk van je dag vind ik altijd.
  Nu moet ik zeggen dat mijn routine wordt bepaald door de kleine peuter in hier huis. Dus de ene keer sta ik om 06.30 uur naast mijn bed en andere dagen om 07.15 etc.. Ontbijten doe ik ook altijd het liefste in alle rust, samen met mijn mobiel ( instagram) dus vaak krijgt Eleanor haar tablet, zodat ik even goed wakker kan worden en dan drinken we samen thee, Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog wel moet wennen aan het vroege opstaan, omdat je ook gelijk een peuter moet vermaken.
  Dus ik zou eigenlijk ook weer meer moeten gaan mediteren om te ontspannen en de rust te bewaren..

 3. Poe…ontplannen? Nou ehhh nee, denk ik. Ik sta nooit zo stil bij wat ik doe. Ik doe gewoon mijn ding. Moet wel zeggen dat ik erg stressbestendig ben (ik word vaak een koele kikker genoemd) dus ik ben altijd wel erg relaxt. Ik ben ook een kei in dingen van me afzetten en tijd voor mezelf nemen. Maar als je het wel nodig hebt, is het wel heel verstandig om dat te doen.

 4. Ik ben een echte ontplanner, maar als single zou ik meer moeten plannen om es buiten te komen. Maar goed 🙂 wow elke dag om 5h30 opstaan!!!
  En mediteren heb ik al zo vaak geprobeerd maar ik verval telkens weer in mijn oude patroon van niet-mediteren. Ik vind het al gauw saai worden, ik heb graag steeds nieuwe meditaties met begeleiding.

  1. Dat is zeker ook een struggle waar ik tegenaan loop, in je oude routine vervallen. Ik gebruik wel zelf Stop, Breath, Think als meditatie app, die is echt super fijn<3

 5. Fijn he, zo’n relaxte ochtendroutine? Ik doe áltijd rustig aan in de ochtend. Als ik dat niet doe ben ik de hele dag moe. Dat is gewoon niet fijn. Dus eigenlijk noodgedwongen hou ik hier al rekening mee. Ik sta dus ongeveer 1,5 van te voren op, zodat ik alles op mijn gemak kan doen.

  1. Ik sta korter van te voren op, klinkt wel fijn zeg zo’n rustige ochtend. Zou het zelf ook wel willen, eerder opstaan maar dan zijn de dagen wel érg vroeg en lang.

 6. Oeh zo mooi dat meditatiekussen! Ik ben sinds kort ook weer begonnen om dat in mijn avondroutine te integreren. Of ja, avondroutine. Ik heb dat nu ook niet echt maar ik luister sinds kort terug meditaties via Headspace voor ik in slaap val. ZA-LIG! Een ochtendroutine heb ik ook niet echt, ook omdat ik in shiften werk en de ene week moet ik ook vroeg op en snel weg en de andere week heb ik meer tijd. Maar ik ben van mezelf wel rustig hierin 🙂 Fijn dat jij dat nu ook wat gevonden hebt! Het is zoveel fijner om je ochtend wat kalmer te starten. Dat zet de toon voor de rest van de dag vind ik!

 7. Knap dat je meer rust hebt gevonden in je ochtendroutine! Het lijkt me best lastig om al zo vroeg de deur uit te moeten. Complimenten voor hoe je dat voor elkaar krijgt! Dat meditatiekussen is ook echt mooi. Fijn dat dat ook helpt om te ontplannen en tot rust te komen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *