Oh Baby | Maand 6 (week 23 t/m 27) – Einde tweede trimester

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door OpEnTopZwanger

Hoeveelste maand: Op het moment van online komen ben ik precies 27 weken zwanger alweer. Het 2de trimester zit er alweer op & we gaan beginnen aan het laatste trimester. Thank god! Dat zwanger zijn is namelijk niet echt mijn ding haha.


Hoe groot is de baby (bv. in groente/fruit):

Week 23: de baby is zo groot als een bospeen
Week 24: de baby is zo groot als een grapefruit
Week 25: de baby is zo groot als een venkel
Week 26: de baby is zo groot als een kokosnoot
Week 27: de baby is zo groot als een meloenHoeveel aangekomen:
Ik hou het express niet echt bij. Wel bij elke controle moet ik op de weegschaal staan bij de verloskundige. Tot nu toe ben ik ongeveer 10 kilo aangekomen met mijn normale gewicht.. 🀐

Zwangerschapskleding:
Deze producten zijn ter beschikking gesteld door OpEnTopZwanger

Naast dat ik nog wat items kocht kreeg ik ook 2 super toffe zwangerschapsgerelateerde outfits. Een longsleeve met vlinders op mijn buik en een echte zwangerschapstankini. Echt super blij mee, het shirt zit echt heel erg fijn omgesloten en de tankini zit ook als gegoten. Met het laatste ben ik ook erg blij, aangezien ik wat vaker wil gaan zwemmen, vooral op mijn vrije dagen. Zo ging ik gisteren weer voor het eerst even een ochtendje zwemmen na jaren. Even wennen maar het beviel zeker. Maar ook met de NSO tijdens vakantietijd maken we regelmatig een uitstapje naar het zwembad. Wel fijn als ik een passende tankini heb waarin ik me prettig voel.

Neem dus zeker even een kijkje bij de leuke items bij OpEnTopZwanger. Ze hebben erg diverse dingen zowel als badmode, nachtmode, lingerie en andere zwangerschapsmode. Ik ben in ieder geval erg blij met de items en ben ook erg te spreken over de goede kwaliteit ervan. Tevens heb ik heel wat fijne complimenten gekregen over het shirt en hoe leuk iedereen hem vond (staan).


Striae?
Nog niet gezien…

Slapen: Nog steeds niet erg fijn. Ik lig in bed gewoonweg niet lekker. Wel slaap ik wat meer door en moet ik er wat minder vaak uit in de nacht.

Beste moment van de maand: 
16 Maart: het kopen van onze babykamer, kinderwagen e.d. bij Babydump.
19 Maart was mijn surprise babyshower!
Op 20 Maart hadden wij de 2D/3D/4D echo
29 Maart hadden wij een extra proef echo
Weekend van 6 & 7 Maart: het verven van de babykamer, het is klaar!Wat mis ik: Mijn energie. Het gewoon kunnen doen wat ik altijd doe. Ik vind dat als bezig bij zΓ³ ontzettend lastig. Rust, rust en nog meer rust. Zelfs een vaatwasser in & uitruimen is teveel werk en moet ik in fases doen.

Cravings : Chocolade paaseieren. πŸ₯šπŸ₯šπŸ₯š & chocolade in het algemeen haha.

Geslacht: Nog steeds hetzelfde op 3 verschillende echo’s en bekend voor ons πŸ˜‰

Aversies: Geen nieuwe dingen zijn erbij gekomen.

Symptomen:
Ik heb steeds meer last van zuurheid door de hele dag, ineens een vlaag. Daarbij steeds meer harde buiken en ook nog vaak last rond mijn navel. Wel is dit de laatste weken wat minder geworden en heb ik nu juist meer last van bandenpijn aan de zijkanten van mijn buik. Mijn buik gaat uiteraard steeds meer in de weg zitten. Blij als het straks slipper-weer is, dan hoef ik geen sokken en schoenen aan te trekken πŸ˜…

Voel je al iets?
Zeer zeker wel! Ik voel babypeanut steeds meer & meer πŸ’– en hoewel het soms wel eens irritant is, omdat je graag wilt slapen en je bont en blauw voelt van binnen is het toch eerder fijn. Een geruststelling van ‘HΓ©, ik ben er nog ‘. Daarbij voel ik de hele dag door de baby, maar vooral in de ochtend en avond als het wakker aan het worden is.

Ook heeft M. al een aantal keren goed de baby kunnen voelen <3Humeur:
Mijn humeur gaat op zich wel iets beter. Ik heb er alleen meer en meer moeite mee dat ik dingen niet kan. Me erbij neerleggen vind ik soms lastig. Ook zijn de waterlanders af en toe nog aanwezig, vooral als ik moe ben van een lange dag. Ik merk wel dat ik iets meer energie heb, ook sinds ik deze week een dagje minder werk en goed mijn nieuwe vitamines slik.

Waar kijk ik naar uit: Er komen nog wat fijne controles en echo’s aan aankomende weken. Daarbij komt mijn verlof ook steeds dichterbij.. En morgen wordt al ons babyspul geleverd, yay!

Aankopen:
Wij kochten in Maart de gehele babyuitzet! Van babykamer (zo blij mee😍), tot maxi-cosi, onze kinderwagen & box. Alle grote aankopen, en ook zeker een aantal kleine zijn helemaal rond. Morgen gaat alles geleverd worden<3 Dat wordt de aankomende tijd dus alles in elkaar zetten en de babykamer in orde maken.

Ook kreeg ik heel wat leuke dingen voor mijn babyshower, kocht zelf nog wat leuke kleertjes en kreeg nog wat cadeau van collega’s en vrienden die langs kwamen. Zo hebben we nu ook een babybadje op standaard, kruiken, meer slaapzakken en dergelijke.


8 reacties op “Oh Baby | Maand 6 (week 23 t/m 27) – Einde tweede trimester

 1. Tankini, vraagje, broek, zit dat over je buik? Of blijft die onder je buik hangen πŸ˜‰ Ik wil een tankini over de buik, en je snapt het al, al ben ik niet zwanger, maar ik kan dus zwangerschapskleding dragen πŸ˜€

  Leuk om te lezen allemaal, en ja, met een glimlach vooral, omdat ik hier natuurlijk inmiddels alweer oma ben, 1 jaar ook alweer, het gaat zo snel, dus waar je ook last van hebt? GENIET!

  X

 2. Leuk om weer een update te lezen en wat een toffe tankini!
  Ik had ook een speciale voor mijn zwangerschappen en dat was zo fijn.
  In het water zijn met je buik voelt echt prettig aan…

 3. Leuk weer zo’n update! Jammer dat je het zwanger-zijn ansich niet geweldig vind. Maar dat vind de een het wel en de ander niet natuurlijk. Met alle klachten kan ik me voorstellen dat je er gewoon niet zo blij van wordt. Ik ben zo benieuwd naar de kleine, maar kijk nu al uit naar om je nog even zwanger te kunnen zien over een paar weken <3

 4. Dat shirt met vlinders is echt heel mooi! En leuk dat de spullen voor de babykamer binnen zijn. Veel plezier met inrichten! Dan wordt het wel heel echt; als er zo’n wiegje in je huis staat <3

 5. Wat staat dat shirt met vlinders je mooi! En ik vind de quote die je eronder hebt gezet, stiekem ook prachtig. Fijn om te horen dat het goed gaat met de kleine! Wel balen dat je niet zo goed slaapt! Het lijkt me ook best lastig om met een babybuik een fijne houding te vinden.
  Jullie babykamer ziet er (in ieder geval in zwart-wit ;)) al heel leuk uit. Ik ben heel benieuwd en ben stiekem ook heel benieuwd wat het geslacht van jullie kindje zal zijn πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *