De Throwback Tag | Alles over vroegâh

Ik kwam deze Throwback tag tegen bij Mommyhood en besloot hem over te nemen. Want wat is nou leuker dan terugblikken naar mijn jeugd? Ik heb deze tag dan ook echt met heel erg veel plezier gemaakt en was weer eventjes jong 😉

1. In welk jaar ben je geboren?
Ik ben geboren in de jaren ’80 en opgegroeid in de jaren ’90. Een heerlijke tijd om op te groeien met nog maar weinig (opkomst) van technologie.

2. Heb je foto’s van jezelf van toen je jonger was? Zo ja, laat eens zien.
Bij deze wat foto’s van mij toen ik wat jonger was. Een echte blondine, waar nu weinig meer van over is. Ik heb heel wat fotoboeken met foto’s van mijzelf erin, een super leuke herinnering wat ik altijd erg leuk vind om terug te kijken.

3. Welke TV shows keek je als kind?
Dit zijn wel de eerste die in me opkomen en die ik grijs heb gekeken. Ik vond echt een hoop leuk op tv en keek dan ook heel wat tv programma’s.

Bekijk hier en hier nog meer TV shows die ik keek als kind.
Weetje: ik kan alle intro’s van deze tv programma’s nog mee zingen woord voor woord haha.

4. Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? En wil je dat nog steeds worden?
Ik wilde graag werken in een dierentuin, kraamverzorgster worden of iets met kinderen doen. Het laatste is het dus ook uiteindelijk geworden. (toen ik ook hoorde wat er allemaal bij kraamzorg kwam kijken) Daarbij ben ik wel nog steeds gefascineerd door dierentuinen en hoe dit achter de schermen gaat.

5. Laat een filmpje zien van jezelf toen je jonger was.
Door het bewust bloggen kan ik geen filmpjes van mezelf laten zien. Wel heb ik er een hoop van vroeger thuis liggen. Super leuk om te hebben en terug te kunnen kijken. Met ons eigen kleintje gaan we dat ook vast en zeker doen.

6. Wat was je favoriete speelgoed toen je een kind was?
Ik was echt dol op alles uit de jaren ’90, zoveel leuk speelgoed. Ik speelde veel spelletjes (vooral deze op de computer) en deze struggles ken je ook vast nog wel als je uit de jaren ’90 komt. Daarbij speelde ik veel met barbies, lego, duplo en uiteraard later met bijvoorbeeld een Furby, Tamagotchi en ik hield ook erg van knutselen.

Collage van computerspelletjes die ik vaak speelde

7. Wat is het meest gênante dat je ooit gedaan hebt als kind?
Hm. ik heb over deze vraag erg lang nagedacht maar weet helaas geen antwoord hierop. Gênant is niet het juist woord maar vond het altijd vervelend grotere rollen te krijgen in toneelstukjes inclusief een eigen liedje. Op de voorgrond staan was niet echt zo mijn ding en dat gebeurde wel regelmatig.

8. Lees iets voor dat je geschreven hebt toen je een kleuter was?
Ik heb boven in een doos zeker nog wel wat spulletjes liggen die ik heb gemaakt/geschreven. Echter, nu met mijn zwangerschap is het even lastig zo op te duikelen tussen alle dozen. Deze houden jullie dus zeker van me toegoet!

9. Drie liedjes die je als kind geweldig vond.
3 maar? Oef. Oke hieronder heb ik 3 random liedjes gekozen die ik echt super leuk vond. Maar ik luisterde ook veel naar Samson & Gert, Bassie & Adriaan en uiteraard ook gewoon de Top 40/Hitzones.

10. Wat was het grappigste waar je je ooit als verkleed hebt met Carnaval/Halloween?
Volgens mij heb ik me hier nooit voor verkleed, kan het me in ieder geval niet herinneren. Wel verkleedde ik me altijd thuis om een show te geven voor mijn ouders of tijdens een optreden op school.

11. Vertel iets grappigs wat je hebt meegemaakt als kind.
Niet echt iets grappigs maar wel iets wat me altijd bijblijft: onze kat Blacky. Als enig kind zijnde was dit echt een maatje voor mij en had ik er zeker een speciale band mee. Ze zat dan ook altijd op mijn schoot (zelfs als ik herrie maakte met een blikfluit), lag bij me in de tuin of ging midden tussen de barbies erbij liggen als ik aan het spelen was. Ik kon alles met haar doen en ze heeft zeker een groot plekje in mijn jeugd.

12. Zijn er speciale dingen die je bewaard hebt van toen je een kind was?
Ik heb een paar dozen staan met spullen van mij van vroeger. Deze kunnen straks zeker gebruikt worden als ons kindje groter is. Zo leuk om te hebben! Ook M. heeft nog wat speelgoed van vroeger. #nostalgie

13. Wat is iets geks dat je altijd deed als kind?
Ik was altijd gek aan het doen met mijn vader. In het park, pretparken of gewoon thuis.

14. Wat is het engste dat je je kan herinneren wat je meegemaakt hebt als kind?
Ik was ooit op de kermis een keer mijn moeder kwijt toen ik erg jong was. Als de dag van vandaag herinner ik me nog hoe in paniek ik was dat ik haar kwijt was. Ik ben toen door 2 agenten weer naar mijn moeder gebracht. Ben daarna ook nooit meer mijn ouders uit het oog verloren als we ergens waren.

15. In welke opzichten is de wereld nu anders dan toen je een kind was?
Oh dat contrast is heel groot, dit weet ik ook mede door mijn werk op scholen/BSO. Tegenwoordig mag er een hoop meer en is er door technologie ook een hoop meer mogelijk. Dit heeft zijn voor en nadelen vind ik zelf. En in deze ‘nieuwe’ wereld wil ik mijn kind zeker ook een stukje meegeven van mijn eigen fijne jeugd. Lekker buiten spelen en waardering hebben voor wat je al hebt.

Wat was jou favoriete speelgoed toen je kind was en waarom?

16 reacties op “De Throwback Tag | Alles over vroegâh

 1. Hmmmm speelgoed… boeken vallen daar niet onder he? hahahaha maar dat dus… boeken zo klein als ik was…

  Speelgoed, elke rage van de seventies kreeg ik al mee… en wat was dan favoriet, pfffffff dingen die ik graag wilde, ook had, maar niet goed in was, en zelfs een litteken van heb nog altijd.. rollerskaten…. knie open omdat ik op glas terecht kwam… wat je niet zag, dat lag dus op straat…

  Binnen speelgoed, eigenlijk van alles.. van poppen tot blokken, auto’s lego en mijn thee servies weet ik ook nog… maar eigenlijk, spelletjes doen met mijn oma… familie… wonnen het altijd wel. Barbies, had ik ook natuurlijk…

  X

 2. Zo tof om die foto’s van jonge Sas nog eens te zien verschijnen. Als klein kind had ik rosse krulletjes. Ik vind het eigenlijk nog steeds jammer dat je daar nu vrijwel niets meer van kan zien vermits de kleur donkerder werd toen ik opgroeide. Goh, qua speelgoed … ik was eigenlijk al vrij snel fan van lezen. Het eerste speelgoed dat me nu te binnen schiet zijn Duplo (ik kreeg ooit van de Sint een slaapkamer en dan later met de feestdagen ook de keuken, badkamer en woonkamer. Het huis maakten we zelf met de losse blokken die we hadden).

  1. Ik vond lezen vroeger dus echt verschrikkelijk haha. Tot ik het beter kon en doorhad dat het ook leuk kon zijn naast school het te móeten doen. Nu kan ik mijn leven niet meer zonder boeken voorstellen. Gek hoe dat gaat.

 3. Leuk om te lezen. Veel van de dingen die je noemt, waren bij mijn dochter ook favoriet. Ariël is trouwens mijn favoriet. Ik zing dat liedje nog steeds heel graag.

  Ik had vroeger een boomhuis, een soort poppenhuis. Als je op de kruin drukte, ging die omhoog. In de boom zaten kamertjes. Er woonden een papa, mama en twee kindjes in de boom. Ze hadden ook een hond. En een auto. En een lift in huis. Wauw!

 4. Wat een leuke tag, en heel herkenbaar! Ik speelde vroeger veel met lego en playmobiel, en polly pocket, die kleine huisjes met iniminie poppetjes en beestjes vond ik ook fantastisch

 5. Oh wat een leuke tag! Hier nog eentje van de jaren 80 🙂 Ik speelde liefst met Playmobile en My Little Pony 😀 Geen idee waarom precies, ik heb altijd graag dieren gezien. En ik hield niet zo van poppen en barbies.

 6. Wat een leuke tag, zeg! Die ga ik onthouden. Mooi om zo herinneringen op te halen en inderdaad heel bizar wat er in een paar decennia allemaal is veranderd qua technologie. Ik ben zelf ook heel blij dat ik (nu 26) ben opgegroeid in een tijd waarin het nog normaal was alleen in het weekend een halfuurtje achter de computer te zitten. Daardoor heb ik voor mijn gevoel veel meer geleerd om me te vermaken met andere dingen dan alleen elektronica 😉
  Schattige foto’s trouwens! En volgens mij lijk je best wel op je moeder zoals ze er op de foto uitziet!

  1. Ik ben ook zeker blij in een tijd te zijn opgegroeid dat technologie nog niet zo ‘hot’ en makkelijk was. Dat wil ik ons kindje ook zeker gaan meegeven<3
   PS: Ik lijk inderdaad wel op foto’s van mijn moeder toen we jonger waren maar ben nog meer sprekend mijn vader (uiterlijk maar vooral ook innerlijk)

 7. Leuke dag is dit! Je was echt een superschattig kindje. Grappig dat je zo blond was.

  Mijn favoriete speelgoed… Ik weet nog wel dat ik geen Tamagotchi mocht, zo stom. Mijn zus en ik speelden altijd heel veel met Duplo en later van die meisjes-Lego. Daar zaten we dan echt uren verhalen mee te verzinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *