Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Boeken, film/tv & youtube,  Terugblik

Mijn jeugd in een paar filmpjes

Jeugdsentiment. Iets waar ik steeds vaker mee bezig ben. Lekker snuffelen op Youtube, doorklikken en nog meer klikken. Ik kan zo uren doorbrengen met het luisteren van oude liedjes of wat afleveringen van oude series bekijken. Nou schreef ik al eerder over spullen en bands ik me mee bezig hield (in 2014) en leek het me leuk (naar aanleiding van de post van Everyday-life die ik tegenkwam) een lijstje met allemaaal filmpjes te maken. Filmpjes van tv, muziek en computerspellen die mij terug nemen naar mijn jeugd. Mijn ultieme jeugdsentiment. Kijken jullie mee?

TV series


Muziek

Computerspellen


Verdere uitleg is niet nodig toch? 😉
En ik had dit artikel nog veel & véél langer kunnen maken maar dit zijn in een notendop toch wel de favorieten.

Wat doet jou denken aan je jeugd?

1

37 reacties

 • Nicky

  Ahhh! Freddie Fish! Dat speelde Michelle altijd! Ik keek vroeger naar Ren je rot en Stuif ‘s in. Ben ook ietsjes ouder dan jij 😉

 • Tamarah

  Leuk om weer even terug te zwijmelen bij de dingen van vroeger. Even terug in de (onbezorgde)tijd. Heerlijk. Vooral Dawson’s Creek heb ik veel gekeken! Ook heb ik de Sims en RollerCoaster Tycoon gespeeld, zeer verslavend ik zat soms uren achter de pc zonder dat het ook maar verveelde 🙂 .

 • annouska

  Oh wat heerlijk om terug te lezen, ik hou van blogjes die over “onze” goede oude tijd gaan. Alleen qua muziek luisterde ik toch meer five en oude nummers uit de 80’s. Maar de tv series van toen zou ik nu nog kunnen kijken (Dawsons Creek heb ik helemaal op dvd hier liggen 😛 )

 • Nina

  Ja, de Backstreet Boys! Ik ben twee jaar terug nog naar het concert in de HMH geweest. Was vroeger smoorverliefd op Nick. En Seabert kijk ik tegenwoordig met mijn neef van vijf.

 • Sanne

  Je bent five vergeten. Daar moest ik ook aan denken. OH ja die spelletjes waren leuk. Ik heb uren de sims 1 gespeeld. Altijd maar ze laten werken omdat ene grootte kasteel te kopen haha. Oh en die tekenfilms herkenbaar. Dawson creek heb ik onlangs nog eens opnieuw gezien. 🙂

  • SAS

   Five ken ik een aantal nummers van, maar fan was ik zeker niet. Hoort voor mij dus niet in dit rijtje thuis 😉 Leuk te zien hoe smaken kunnen verschillen!

 • Inge

  OMG die TV-series, zalig, echt Dommel, dat vond ik zo mooi! En Ovide, dat liedje zit voor de rest van de dag in mijn hoofd vast…
  Qua muziek schelen we weer wat in leeftijd 😉

 • Sheila

  Oh, dit is leuk!! IK ben van de jaren 70, dus was wel ouder bij bovenstaande dingen. Maar natuurlijk herken ik ze wel. Saved by the Bell keek ik ook altijd. Seabert vond ik geweldig. En ik mis een programma zoals Telekids. Ik dacht nog.. wat een gemis dat de generatie van nu dat niet heeft.

 • Neelke

  Feest der herkenning! Dawson’s creek, Saved by the bell, telekids, backstreet boys en nog veel meer. Leuk om even te bekijken 😀 .

 • Inge

  Ik herken best een aantal dingen! Op andere vlakken hebben wij duidelijk een andere smaak, haha maar wel leuk om te zien dat wij allemaal uit hetzelfde tijdperk komen 😉

 • Els

  Je kunt duidelijk zien dat we samen uit dezelfde periode komen 😉 . Wat vond ik Telekids leuk! En Westlife… ik luister het nog steeds 🙂 .

  • SAS

   Hier nog een Westlife fan. Al die jaren nog steeds heerlijke muziek (zelfs ons trouwnummer was ervan – wel de verkeerde afgespeeld maar toch…) En BSB blijft ook heerlijke muziek<3

 • Letitia

  Oh the memories! Wat mij aan mijn jeugd doet denken is Sesamstraat, buurman en buurman, boes boes, Bassie en Adriaan, The Sims 1 (The Sims speel ik nog steeds wel, maar dan nu The Sims 3 met uitbreidingen haha), de kinderdisco (groep 8), waar we dan allemaal dansten op nummers als The Ketchup Song en voor het eerst met elkaar gingen schuifelen haha. Oh en ook gewoon het met leeftijdsgenoten door het dorp fietsen en spelen/rondhangen in de speeltuintjes. Heerlijk, zo’n trip down memory lane!

 • Anne

  Oh wat leuk! Ik herken heel veel dingen, PuttPutt en SPY Fox, maar ik heb echt geen idee meer wat ik me daarbij ook alweer moest voorstellen. Kan me niet meer herinneren waar/wanneer ik dat allemaal deed, maar de beelden zijn super herkenbaar! Echt vreemd 🙂

 • Evelyne

  Mijn lijstje zou er zowat ‘t zelfde uitzien, met Dawsons Creek & Dommel. Qua muziek heb jij helemaal mijn smaak, hihi. Computerspellen mocht ‘k toen nog zo niet spelen, al speelde ‘k wel Tetris toen.

 • Kim

  Al die spelletjes!!! Freddi Fish! Sims 1! Rollercoaster Tycoon 1! Putt-Putt! Ahhhh, jeugdsentiment, hahaha. Qua muziek en tv series etc. ben ik denk ik net iets na jou gekomen, want daarvan herken ik minder.

 • Sandra

  Vooral die computerspellen. Echt ge-wel-dig!! Ik vond die spellen vroeger zó leuk. Kon dat wel uren doen! Haha, ik moest wel lachen toen ik Telekids voorbij zag komen. Mijn zus heeft daar toen een keer aan meegedaan en die aflevering was zó grappig. :’)

 • Demi

  Wat een feest der herkenning, vooral bij de computerspellen! Heel erg leuk om al die dingen weer ‘s terug te zien 🙂

 • Puck

  Ik herken alles behalve de spellen. De rest staat allemaal in mijn geheugen gegrift. Alleen al de titel van die liedjes en de deuntjes komen meteen weer op. Zo grappig hoe het geheugen ook werkt!

 • Morgaine

  en ik zie hier de jeugd van mijn nicht voorbij komen en die van mijn dochter, Freddy Vis, hahahahaha en Put Put, jaaaaaaaaaaa dat waren haar learning moments op de computer, wat hebben we dat vaak gespeeld, op het laatst wist je gewoon waar alle sokken lagen, maar de eerste keer, wat hebben we in een deuk gelegen om het verhaal en het zoeken van de sokken….

  Wat mij aan mijn jeugd doet denken. Paulus de boskabouter.

  De Poppenkraam met Jaap Stobbe

  Beertje Collagol, hier had ik zelfs een lp van, hahaha en een boek 😀

  Nog heel vaag weet ik nog.. echt heel vaag, het stopte ook in mijn tijd… Pipo de Clown. mama Loe was trouwens de vrouw van Rob de Mijs, Belinda Meuldijk zie je.

  De berenboot, hoor hoe netjes men het intro zingt, hahhaha

  Maya de Bij, maar dan de oude versie alleen getekend:

  Niels Holgerson

  Ik zie dat Heidi nu ook in 3D is, ja dat kon toen nog niet, dus de eerste versie.. intro, hahaha

  Natuurlijk Remi…. maar dit vond ik niet zoveel aan…

  De film Oli B. Bommel met Zwelgje, als je begrijpt wat ik bedoel.. dat was zo nieuw!

  Piep, Piep, hallo! Calimero, natuurlijk, hahahaha

  Ahoi, ahoi, ahoi HOI… heb je nu een idee? hahahaha

  X

  • SAS

   Ohhh de Fabeltjes Krant heb ik ook gekeken. Net als de Berenboot (ik ken het liedje nog helemaal uit mijn hoofd net als van de fabeltjes Krant haha) En maya de Bij, Niels Hogerson… Beetje Collagol.. Ja hoor, die waren ook zeker favoriet om te kijken. Net als nog véle andere series, maar dan zou de lijst ellende lang worden ^^

 • Mylene

  Oh wowww, geweldig dit. Dit is ook mijn jeugd, haha. Telekids stond ik iedere zaterdag speciaal vroeg voor op. Soms zelfs te vroeg, omdat ik nog niet zo goed was in klokkijken, haha. Maar ook al die liedjes, wow. S Club 7, Westlifeeee!!

 • Simone

  Ohh zoveel herkenbare dingen! Freddi Fish heb ik echt zooooveel gespeeld. Net als RollerCoaster Tycoon en PuttPutt. Super leuk om terug te zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *