Hallo laatste loodjes – Zwangerschapstag

De laatste tijd komen er uiteraard steeds meer zwangerschapsgerelateerde artikelen online. We zitten inmiddels in het laatste trimester en de laatste weken van het zwanger zijn zijn aangebroken. Super spannend! Ik had jullie al meegenomen in een trip down memory lane, met alle mooie mijlpalen van onze zwangerschap. Deze keer kwam ik een zwangerschapstag tegen die ik zeker wil invullen. Willen wij nog meer kinderen en wat vind ik het leukste aan zwanger zijn?

Hoe ben je erachter gekomen dat je zwanger was en waar was dat? / Hoe heb je het je partner verteld?
Door middel van een zwangerschapstest. Ik deed deze omdat ik over tijd was en dacht dat ik niet zwanger zou zijn, waarna we zouden gaan overleggen bij de huisarts na al lang bezig te zijn. Ik stond me dus al letterlijk uit te kleden om onder de douche te stappen toen er ineens 2 streepjes verschenen. Ik schrok me echt wezenloos en heb gelijk M. erbij geroepen (en diezelfde dag en dag erna nog een aantal testen gedaan ter check of het écht wel klopte haha).

Eerste echo & de foto van onze zwangerschapsaankondiging

Hoe voel je je tijdens de zwangerschap? 
Like crap. Het eerste trimester heb ik last gehad van erge misselijkheid en spugen. Het middelste gedeelte van m’n zwangerschap was het fijnste, waarna het laatste trimester ik allerlei andere kwaaltjes kreeg. Misselijkheid, opgezette voeten, jeuk, harde buiken… Daarbij ben ik de gehele zwangerschap ontzettend moe geweest. Echter vind ik zeker dat ik niet mag klagen, aangezien mijn buik bescheiden is gebleven en ik zeker ook heel wat fijnere momenten heb gekend met mijn zwangerschap.

Hoe oud was je toen je zwanger werd?
30 en werd een aantal maanden later 31.

Heb je 12 weken gewacht voordat je het vertelde aan mensen?
Mijn ouders en schoonouders hoorde het al toen wij 6 weken zwanger waren en we net onze eerste echo hadden gehad. Mijn schoonfamilie en beste vriendinnetjes in de weken erna. Bij het bekend maken op werk en op social media wachten wij tot na 13 weken. Ik plaatste ook een artikel over hoe wij iedereen het nieuws vertelde, aangezien we dit op verschillende creatieve manier hebben gedaan. Overal heb ik nog foto’s en filmpjes van, super tof als mooie herinnering.

Wil je meer dan 1 kind?
Hallo. Zullen we eerst even deze eruit laten komen? 😅😜 Ik krijg soms nu al vragen over een 2de. En dat terwijl ik nooit kids heb gewild. Deze eerste is voor mij dus al iets onwerkelijks wat ik een aantal jaren nooit had gedacht te gaan doen. Maar met het oog op het verleden: zeg nooit nooit.

Wat is je grootste foodcraving?
Ik ben echt verzot op de chocola van Tony Chocolonely. Heerlijke chocolade. Daarbij ben ik ineens verzot op mandarijnen en sinds kort ook kiwi’s, 2 fruitsoorten die ik voor mijn zwangerschap helemaal niet lekker vond. In het eerste trimester was ik gek van beschuitjes met jam en eiersalade.

Wat is het beste van je zwangerschap?
Het fijne nieuws om telkens na een echo of controle te horen dat alles goed gaat met zowel mij als de kleine. Ik heb de echo’s en het hartje luisteren als prachtige dingen ervaren.

Wat is het minst leuke aan je zwangerschap?
Alle kwaaltjes, het slecht slapen en vooral de moeheid en niet alles kunnen doen wat ik graag zou willen. Voor een bezige bij is rust houden best lastig en ben dat nog steeds onder de knie aan het krijgen.

Wilde je het geslacht weten? Waarom?
Ik had het niet zo nodig hoeven weten, M. daarin tegen wel. Dus we hebben een middenweg gekozen: wij weten beide wat het wordt maar hebben dit met niemand verder gedeeld. Aan de ene kant ben ik blij met de praktische dingen dat we weten wat het wordt: qua naam en toch wat andere handigheden. Sowieso zijn we van het unisex en niet echt van blauw/roze maar sommige aankopen zijn toch wel fijn te weten welke andere kleuren er meer bij een jongen/meisje passen.

Ik vond het een hele bijzondere echo en vond het fijn te horen dat er bij alle gezondheids dingen een check kon worden gezet. Aangezien we lang bezig waren voor ons wondertje was ik toch wel wat angstig dat er wat mis zou zijn. ‘…wat als…?’ Gelukkig was dit nergens voor nodig.

20 weken echo

Had je al snel een naam?
Voordat we wisten wat het werd waren we al aardig over de namen uit die we zouden willen. Daarna uiteindelijk wel een gepuzzel welke het nou zou gaan worden. Een aantal weken na de 20 weken echo hebben we de knoop doorgehakt. Inmiddels staat de naam op zowel het bedje als op de muur.

Wil/wilde je borstvoeding geven?
Nee, wij kiezen bewust voor flesvoeding.

Waar kijk je het meest naar uit?
Een gezonde baby op de wereld zetten. Ik ben super benieuwd op wie het gaat lijken en welke karakter eigenschappen er zichtbaar zijn van ons. Ik kijk erg uit naar het moment dat ik onze frummel in mijn armen kan houden en het hele ‘zwangerschapsgebeuren’ over is. De laatste loodjes wegen namelijk zeker heel cliché het zwaarste.

Update via Instagram: Gisteren onverwacht middagje ziekenhuis. Voelde #babypeanut2019 niet meer zo goed dus extra check bij verloskundige en daarna wat extra hartmetingen in het ziekenhuis. Toen ik aangesloten lag in het ziekenhuis begon het grote feest in mijn buik uiteraard gewoon weer 🎉 Alles was verder gelukkig goed. Toch fijn het zekere voor het onzekere te nemen en te weten dat alles goed is. Blij ook net m’n lieve hubby aan m’n zijde 👩‍❤️‍👨👫 Was zeker dus wel even schrikken en vooral een mentaal uitputtend dagje.

Hoeveel kinderen heb/wil je?

About the Author

14 Comments

Michelle

Hoewel een zwangerschap mooi en bijzonder is het ook zeker vermoeiend en niet altijd makkelijk door alle kwaaltjes. Veel mensen staan hier niet bij stil denk ik. En ondanks dat het relatief een korte periode van je leven is, is het wel een middelpunt in je leven. Nog eventjes volhouden en dan kunnen jullie straks van je kleintje genieten. Wij hebben nu één dochtertje van 2.5 jaar en zijn er nog niet uit of wij het bij één kind willen laten of dat wij over een tijdje voor een tweede willen gaan. De tijd zal het leren..

Reply
Nicky

Och, jee. Wat een schrik is dat! En wat een grapjas, die kleine van jullie. Fijn dat alles goed gaat. Leuk dat je die zwangerschapstag ingevuld hebt. Het is zó bijzonder dat je denkt dat je het allemaal wel onthoudt. Maar gek genoeg is dat niet zo. Hoop dat je een beetje kunt slapen met deze hitte. En anders gewoon lekker overdag siësta houden!

Reply
Sheila

Leuk om te lezen. Ook bijzonder hoe je het niet verwachtte (maar wel hoopte) en je toch zwanger was. Slim dat je naar het ziekenhuis bent gegaan voor een check. Dat heb ik ook één keer gedaan. En ik snap heel goed dat het nog onwerkelijk voelt, omdat ik mezelf vroeger ook nooit als moeder zag. Nog steeds heb ik dat, hoor. Zo van: zijn die twee van mij? Wow, echt?

Ik ben nu ‘klaar’. Heeft ook met mijn leeftijd te maken, maar ook dat 2 genoeg vind voor onze reis levensstijl. 1 ook, hoor. Als het bij 1 was gebleven 🙂

Oh, vergeet je straks mijn tag niet? Over ontzwangeren? Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoorden.

Reply
SAS

Precies dat gevoel. Denk als de frummel eenmaal is geboren ik dat gevoel ook echt heb: IS DAT VAN MIJ/ONS?! Ben zo ontzettend benieuwd, ook hoe alles gaat zijn als de kleine er eenmaal is. Ik vergeet zeker je tag niet! Die staat al in de planning een aantal weken na mijn ‘uitgerekende datum’ om niet te vergeten 😉

Reply
Amy

Jeetje, wat schrikken Sas! Hopelijk verloopt het einde van je zwangerschap rustig en kun je snel jullie kleine in de armen nemen. Ik ben heel benieuwd naar de naam die jullie uiteindelijk gekozen hebben!

Reply
Evelyne

Ik duim met je mee dat je de kleine peanut gezond en wel, straks in je armen kan nemen. Wat zal dit moment bijzonder zijn!

Reply
Nikita

Het moment komt echt dichterbij! Ik hoop voor jullie mee dat het een goede bevalling mag zijn en alles in orde komt met baby peanut! Sterkte met de laatste loodjes!

Reply
Audrey

Oe, dat zal echt even flink schrikken zijn geweest! Gelukkig was alles goed. Maarre: op die beschuitjes zat dan toch hopelijk geen jam en eiersalade bij elkaar, toch? 😉

Reply
SAS

HAHAHA oh gatver. Nee hoor 😉
Eiersalade op broodjes, toostjes of stokbrood en de jam gewoon op een beschuitje.
Ach, je hoort wel eens gekkere dingen tijdens een zwangerschap 😉

Reply
Romy

Wat bijzonder hoe jullie achter de zwangerschap zijn gekomen! Een wel heel mooie verrassing! <3 Hopelijk duurt het niet heel lang meer voordat je jullie kindje in de armen kunt sluiten (én van de zwangerschapskwalen verlost bent). Zo spannend allemaal!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *