10 spellen die ik vroeger speelde op de pc, hallo nostalgie

Dit heeft helemaal niks met dit artikel te maken maar ik wilde toch even de vermelding maken dat dit mijn 1,500 artikel is die vandaag online komt. Wauw, ik heb een hoop afgeschreven en schrijf nog steeds door met heel veel plezier. Ik wil jullie bedanken, oprecht en uit de grond van mijn hart voor jullie leuke reacties, interactie en gezelligheid. Ja ik blog voor mezelf maar jullie maken het bloggen tig keer zo leuk als dat het álleen maar voor mezelf zou zijn. Bedankt.

Vroeger zat ik heel wat achter de computer. Niet om te bloggen maar met een spel in de CDrom-speler (voor degene die dat nog kennen haha). Ik had een hele uitgebreide spellen collectie en nou leek het me leuk mijn 10 meest gespeelde spellen met jullie te delen. Spellen waar ik echt úren vermaak van had.

10 spellen die ik vroeger speelde op de pc, hallo nostalgie

Freddi Fish

 photo 57013-freddi-fish-2-the-case-of-the-haunted-schoolhouse-windows-screenshot_zpsshiei5u6.png

Freddi Fish is een gele vis die de strijd aan gaat met andere soorten vissen die in de zee verkeerde dingen doen. Ze heeft een vriend, het kleine groene visje Loebas en hij gaat altijd met Freddi mee. De spelletjes zijn een zogeheten Point-and-click adventure, wat ik altijd super leuke spellen vond (er komen er zeker hieronder nog meer aanbod, ook van dezelfde maker).

 photo 95968-Putt-Putt_Travels_Through_Time_CD_DOS-6_zpsfbkpuyyv.jpg

Putt Putt

Vroeger speelde ik dus dagen achter elkaar Putt-Putt redt de Zoo. Putt-Putt is een klein paars autootje dat in ieder spel voorwerpen o.i.d. verzamelt om iets voor elkaar te krijgen, bijvoorbeeld om aan een race mee te kunnen doen. Ook een Point-and-click adventure. Je kon ook foto’s maken en deze later uitdraaien. Bij mijn opa speelde ik dit spel al talloze keren.

Pajama Sam

 photo 136096-pajama-sam-no-need-to-hide-when-it-s-dark-outside-windows_zpstxn6hau6.gif

In het dagelijks leven is hij gewoon Sam en bang voor alle mogelijke dingen. Op bepaalde dagen gaat hij de confrontatie aan met één van zijn angsten en gaat hij, vermomd in een rode cape, als Pajama Sam op avontuur. Tijdens zijn avonturen imiteert hij zijn favoriete stripfiguur Pajama Man. Heel verrassend ook een Point-and-click adventure.

Spy Fox

 photo 96000-Spy_Fox_1_Dry_Cereal_CD_Windows-6_zpsgkn2vdxt.png

Ik speelde altijd Operatie Melk Weg.. Geniaal spel, wederom een Point-and-click adventure van dezelfde makers als de spellen hierboven. SPY Fox, de aalgladde geheimagent die zich met zijn sluwe vossenstreken een weg baant door de moeilijkste opdrachten van SpionKop NV. Eigenlijk voor wat oudere kinderen dan hierboven met zeker een stuk moeilijkere opdrachten.

Catz

 photo catz_screen1_big_zpstyjb55xj.jpg

Een cat maken en deze verzorgen. Super leuk om mee bezig te zijn. Train en speel met je huisdieren, zorg ervoor dat ze genoeg en gezond eten krijgen en oefen totdat ze volwassen zijn.

The Sims I

 photo The-sims-free-download-games_zpssvxy0fn8.jpg

Wie kent het spel niet? Karakters maken, huizen bouwen en een leven opbouwen. Super leuk en heb er echt úren achter gezeten. Uiteraard gaf je de naam van je crush aan het mannelijke poppetje waarna je ze verliefd maakte. 😉 Zo heb ik daar ook ooit een keer M. aangemaakt haha. Je had cheat codes en kon huizen in brand steken. Erg leuk vermaak.

Roller Coaster Tycoon

 photo rollercoaster-tycoon_zpsj15apqxn.jpg

Ik denk dat dit wel het spel is wat ik het meeste heb gespeeld: pretparken bouwen. Super tof om te doen. Ontwerp nieuwe achtbanen, laat poppetjes verdrinken, laat een achtbaan crashen en behaald al je certificaten. heel jammer dat dit spel (in deze uitvoering, de nieuwe vind ik toch veel minder leuk, jammer genoeg niet meer te spelen op mijn laptop. Het opslaan lukt niet meer. Waarschijnlijk een té nieuw systeem voor dit oude spel.)

Zoo Tycoon

 photo 06Zootycoon_zps28e4kyf0.jpg

Het zelfde concept als hierboven alleen met een dierentuin.

TKKG

 photo screenshot5_zpsiwo2i4x2.jpg

Schat Van De Maya’s, heb ik echt duizenden keren gespeeld. Een soort detective spel dat je door middel van ook weer Point-and-click adventure moet behalen. De letters staan voor eerste letters van de karakters.

Groep 1 t/m 8

 photo 1003004000004584_zps0jjxpuz5.jpg

Deze leerzame game speelde ik altijd om mijn taal & rekenen te oefenen. Een leuke manier van bezig zijn met school.

Welke spellen speelde jij altijd vroeger?

Alle plaatjes zijn via Google gevonden (zoeknaam van het spel) en delen van de uitleg komen van Wikipedia

About the Author

45 Comments

Kir

Die junior detectives ommg ik zocht die naam van t spel zo lang al. Ik heb ook freddi fish, spy fox, zoo&rollarcoaster tycoon, catz en dogz, sims etc allemaal zovaak gespeeld !!

Reply
Nicky

Ahhh, Freddie Fish! Die was zó leuk! Die speelde dochterlief altijd. En ik speelde een tijdje Tetris in 3D. Verder hadden we allebei niet zoveel met computerspelletjes. Nog steeds niet eigenlijk. Ik heb zelfs nog nooit gecandycrushed. 😉

Reply
Charlotte

Wat een toeval, mijn vriend en ik hadden het hier onlangs nog over met mijn broer. Nostalgie ten top! Ik speelde voora Putt Putt, Pajama Sam en Freddy Fish. De andere spelletjes ken ik niet. (The Sims natuurlijk wel, maar niet de I.)

Wij hadden eigenlijk vooral educatief verantwoorde spelletjes voor op de computer. Spelletjes waarbij je moest rekenen of lezen om opdrachten te vervullen. Of spelletjes waarbij je iets leerde, zoals Oscar en de reizende ballon (over dieren in verschillende seizoenen) of Mimi in de buik van de reus (over de spijsvertering). Klinkt saaier dan het was hoor. Ik heb zelfs leren schaken door zo’n spel!

Ik ga binnenkort ook eens een lijstje maken van mijn top 10 spelletjes op mijn blog. Ik zal jou er zeker in vermelden! 🙂

Reply
Lies

Ik had het er laatst toevallig met mijn oma over! Pajama sam, ik was verslaafd aan dat spel! Oh en Freddy fish, hartstikke leuk! Zoo tycoon heb ik ook echt uren gespeeld, samen met rollercoaster tycoon,. Putt putt vond ik volgens mijn oma niet zo heel leuk. Wel speelde ik nog een ander spelletje, net zoiets als pajama sam, maar kom er even niet op.. Geweldig dit!

Reply
Bibiane

OMG Spy fox!! Pure nostalgie (“Stapel, waarde heer vet zwijn”, DE zin die ik nooit zal vergeten!)

Reply
lieke

Wauw ja wat een herinneringen. Ik ken lang niet al je spellen hoor!
Als ik aan vroeger aan de CDroms denk dan denk ik vooral aan REDCAT! Dat rode katertje die je leerde rekenen en schrijven met zijn avonturen.
Ook was er altijd een spelletje van een muisje, maar daar weet ik zo de naam niet meer van haha!

Reply
Dina

Dit is zo leuk om te zien, heel veel van deze spelletjes speelde ik vroeger ook. Spy Fox, Freddy Fish, Rollercoaster en Sims waren denk ik mijn favorieten.

Reply
Ilse

Haa, toffe post! Altijd leuk om die oude spelletjes terug te zien! Sims is toch ook wel het spel dat ik het meeste heb gespeeld. Maar ook Freddi Fish, Put Put en Pyama Sam! En jezus, CATZ! Ik speelde altijd Dogz. Maar wauw, wat zien die beesten er eigenlijk creepy uit zeg! Niet te zuinig! xD

Reply
sammie

The sims en de tycoon spellen heb ik ook vaak en veel gedaan 🙂 Spelletjes waar je in kon bouwen waren bij mij favoriet en nog steeds speel ik de sims op mijn iphone 🙂

Reply
Miriam

Wat leuk om te lezen en te zien zeg! Ik heb daar echt geen één van gespeeld haha. Ik was vooral dol op Superfrog ;p

Reply
Tea

Jaaa freddi the fish, sims en alle tycoon spelletjes. Dat waren echt mijn verslavingen haha. Net als allerlei paarden spelletjes. Volgens mij heb ik die groep spelletjes zelfs ook gespeld.

Reply
annouska

Oeh spelletjes van vroeger, wat leuk! Ik heb van dit rijtje alleen Rollercoaster Tycoon en de Sims gespeeld. Freddie en Put put, zijn meer uit de tijd van mijn zusje 😛 Ik heb wel nog een hele lange tijd, theme hospital gespeeld. 😀

Reply
Rosa

Ohhhh Pajama Sam!! die heb ik wel 10000x gespeeld. Echt geweldig en eerlijk gezegd ook nog best moeilijk voor kleine kinderen haha!

Reply
Lilian

Wij speelden Casino Tycoon & Simcity, nét de andere versies van jouw spellen 😉 De Sims durfde ik nooit te spelen, omdat ik bang was dat ik er verslaafd aan zou raken 😉

Reply
Ysanne

Hahah dit is echt hilarisch om te zien, ik herken heeel veel. Was echt gek op dit soort spelletjes.

Reply
Angelique

Wat leuk om weer eens te zien zeg! Ik ken de meeste wel, ik heb vooral zoo tycoon en de sims gespeeld. Dat kon ik echt uren doen haha. Ik speelde ook andere spelletjes, maar daar weet ik helaas de namen niet meer van..

Reply
Morgaine

Whahahahaha ik zei zoo tycoon, en jij dacht… 😛

Die eerste drie, zijn ook de spellen die mijn dochter dus veel heeft gespeeld, hahaha zo is zij gestart op de pc van oma met name en daarna gewoon thuis, geweldig, ik vond ze ook leuk om te spelen, als zij al op bed lag 😉

Roller coaster heb ik overgeslagen ik ben echt verslaafd geweest aan zoo tycoon, maar we hadden ook alle codes en cheets zoals we dat noemden om alles open te krijgen je geld op te hogen dus we speelden het ook uit, alleen de laatste was natuurlijk best lastig, als je die Panda baby moet zien te krijgen voordat de maanden of jaren voorbij waren 😉 En dat kon je niet cheeten natuurlijk. Ik heb hem nog, maar durf ik hem wel in mijn nieuwe laptop te doen om te zien of het nog werkt. Zo ja, ben ik bang dat je mij ook weer even kwijt bent, hahahaha

X

Reply
Sofie

Freddi Fish en Putt Putt speelde ik met mijn zus haar zoon (die ondertussen 18 is)

Ik speelde op een oude Atari en ook op een NES (nintendo) en tetris en mario bros op de gameboy.

Reply
Godelieve

Gefeliciteerd met je 1500ste artikel 🙂 Dat is een indrukwekkend aantal posts!
Veel van de spellen die je hierboven noemt daar hebben mijn kinderen ook nog ooit mee gespeeld. Alleen de laatste twee ken ik echt niet.

Zelf heb ik uren gespeeld met de Sims 1. Later ook met Sims 2&3. Ook heb ik jaren Ragnarok Online gespeeld samen met mijn zoons.
Ik speel nog steeds graag games en heb inmiddels een flinke verzameling aan games op Steam en op schijf.
Je bent nooit te oud om plezier te hebben, toch?

Reply
Jenn

Leuk! The Sims en Rollercoaster heb ik ook veel gespeeld. Verder waren Rayman en Jazz Jackrabbit wel echt favoriet. En Redcat, zowel de leerzame als het platformspelletje.

Reply
Jinn

Jaaaa hier zit echt heel veel tussen wat ik ook heb gespeeld!
Eigenlijk alles wel behalve Spy Fox en TKKG, die ken ik niet,
maar vooral Catz vond ik echt een geweldig spel. Ik had toen de cd-rom van Catz 4,
en hoewel ik de computer er vaak mee deed vastlopen speelde ik dit nonstop,
tot ik wel honderden katten had geadopteerd en gefokt ;’)

Reply
sunny mama

Alleen de Rollercoaster Tycoon komt me bekend voor van mijn dochter destijds.
Ik ben nog van de Pacman generatie 😉

Reply
Jantine

Ik ken lang niet al deze spellen, maar ik heb ook nog wel point-and-clickspellen gespeeld 🙂
Broken Sword vond ik erg leuk, en dan die van de Maya’s. Mijn broertje had die gekocht, en vervolgens ook heel lief op mijn computer gezet … 😉 ik heb echt lang zitten spelen haha. Net als de Sims.

Reply
Michelle

Heerlijk. Ik heb dit een tijd terug ook gedaan en het zelfs in drie delen verdeeld haha. Ik heb toen echt úren op internet gedwaald en bijna alle spellen gevonden! TKKG, die was ik helemaal vergeten. Volgens mij heb ik dat zelf nooit gehad, maar speelde ik het bij anderen thuis ofzo. En oooeh, ik wil weer Rollercoaster doen 😀 . Ik vind het hoog tijd voor een splinternieuw prachtig mooi Rollercoaster spel.

Reply
SAS

Ik had ook een nieuwe versie ervan maar die kan niet tegen de old skool versie op. En de laatst genoemde is dus te oud voor m’n laptop, echt zo balen 🙁

Reply
debby

Haha ik krijg hier een echte blij nostalgie gevoelens bij. De sims 1 en zoo tycoon, hier heb ik uren achter gezeten zeg.

Reply
Bente

Jaa Freddi Fish! En uiteraard de Sims (1 en 2), en rollercoaster tycoon heb ik ook wel gespeeld. Met mijn broer speelde ik ook nog een ander spel: Heroes of might and magic 3, waarschijnlijk niet heel bekend maar man, wat heb ik dat vaak gespeeld!

Reply
Simone

Ooh, Puttputt en Freddy Fish! Daar was ik zo’n fan van, haha. En later ook Sims en Rollercoaster 🙂 De rest van de spellen ken ik niet.

Reply
Tamarah

Sims 1, Rollercoaster Tycoon en Zoo Tycoon!! Die drie heb ik echt kapot gespeeld. The Sims nog steeds trouwens, ik heb gister nog even Sims 4 gespeeld haha. Verder speelde ik ook vaak een spel dat heette Creatures, met een soort vage gremlin die je kon ‘uitbroeden’, woordjes leren, verliefd kon laten worden op een andere gremlin-achtig figuur en dan konden ze samen kindjes krijgen.

Reply
Annagreet

Putt putt, fredsi fish en zoo tycoon stonden hier ook op de computer. Maar roller coaster tycoon heb ik het meest van allemaal gespeeld! Geweldig spel!!

Gefeliciteerd met zoveel blogposts!

Reply
Lesley

Leuk artikel! Ik speelde ook vaak Freddie Fish en later Pink Panter die vond ik eigenlijk nog leuker 😉

Reply
maroussia

Gefeliciteerd met je 1,500 blogpost! Op naar de 2,000 dan maar ^^ Ik speelde altijd roller coaster en zoo tycoon haha. Volgens mij heb ik ze nog steeds ergens in de kast liggen haha

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *