Over 2 kettingen met een bijzondere betekenis

2 jaar geleden plaatste ik mijn aller eerste AliExpress bestelling. Sindsdien zijn er heel wat bestellingen doorheen gegaan en ben ik zeker een beetje verslaafd aan deze webshop. Zowel voor M, als voor mezelf en voor baby peanut schafte ik heel wat leuke, goedkope items aan. Ik kocht bij deze eerste bestelling een ketting voor de voortgang van onze zwangerschapswens, die langere tijd op zich liet wachten. Tijdens mijn zwangerschap, toen nog niet iedereen dit wist plaatste we toevallig een nieuwe bestelling waarbij ik nogmaals een ketting aanschafte voor dit moment.

Ik kwam hier weer op via Timehop, die me liet weten dat het alweer 2 jaar geleden was. 2 jaar geleden dat we net een soort van begonnen waren aan deze reis, want dat is het zeker geweest. De eerste ketting kocht ik toen we zwanger probeerde te worden. ‘Make a wish and put on your necklace’… Deze wens is dus jaren later in vervulling gegaan en ik zit dit te typen met een shoppende baby in mijn buik.

Daarbij kwam ik een lotusbloem tegen met de tekst over ‘New beginnings’ Onze reis ging na een positieve zwangerschapstest écht beginnen. Ik heb deze ketting weken om gehad toen alleen wij nog wisten dat we zwanger waren. Erg dierbaar om dit te hebben kunnen dragen en dit stukje bij me te hebben, zonder erover te kunnen praten nog.

Beide kettingen waren onder de 1 euro en zijn nog in goede staat. Hoewel ik ze niet meer om heb (aangezien ik liever mijn verlovings/trouwring om mijn nek heb die niet meer goed past om mijn vinger haha) zijn dit zeker 2 kettingen die me erg dierbaar zijn. Zoals jullie weten wil ik wat leuke DIY’s maken voor baby peanut zoals bijvoorbeeld een wissellijst met he geboorte pakje, geboortekaartje en andere dergelijke dingen erin om op te hangen. Ik denk dat deze 2 kettingen daarin zeker een plekje gaan krijgen.

Sieraden met een prachtige betekenis is sowieso iets wat ik erg belangrijk vind. Zo draag ik dagelijks met veel plezier mijn Joie de vivre armband die ik samen kocht met mijn vriendinnetje (deze had ook zeker een betekenis toen met onze kinderwens – grappig feitje: mijn verloskundige praktijk heet Vivre), draag ik nog steeds de armband van Buddha to Buddha die nu nóg meer betekenis heeft doordat Yara is overleden en we deze kregen tijdens haar opname en is mijn verlovings/trouwring uiteraard ook heel speciaal.

Heb jij sieraden met een bepaalde herinnering?

9 reacties op “Over 2 kettingen met een bijzondere betekenis

  1. Mooie sieraden met mooie betekenissen! Ik draag momenteel iedere dag een Mosagaat hangertje om mij beter te aarden en ook heb ik nog een ring met Eleanor’s naam om. Helaas krijg ik sinds kort uitslag van mijn verlovings ring dus die kan ik niet meer dragen. Mijn trouwring viel tekens af ( na al 2x verkleind te hebben) dus daar zou ik eigenlijk nog eens mee terug moeten. Verder weinig sieraden met betekenis. Daarvoor heb ik mijn tattoos denk ik 😉

  2. Ik heb een armbandje dat ik van mijn oma kreeg maar durf het niet vaak aan te doen uit schrik om het kwijt te spelen. Ook van mijn man kreeg ik een aantal jaren terug een mooie halsketting cadeau. Ik merk echter dat ik meestal sneller een halsketting draag wanneer die heel subtiel is. Zo ben ik heel blij met mijn bliksemschicht-halsketting die ik zelf ook bij Ali vond. DIe heb ik de voorbije weken al heel vaak aangehad.

    1. Kan me voorstellen dat het soms wel schrik is om dingen kwijt te raken. Dat heb ik ook zeker met mijn trouwring en alle armbandjes met betekenis. Ik zou gaan huilen als ik ze kwijt ben. Maargoed, ik draag ze met veel plezier en tot nu toe nog niets kwijt geraakt. Daarbij straks natuurlijk een prachtige armband voor onze frummel die veel voor me gaan betekenen. Can’t wait!

  3. Wat een mooie kettinkjes! Ik hou wel van die fijne sieraden <3 Ik heb ook wel wat sieraden die bijzonder zijn. Natuurlijk mijn verlovings- en trouwring zijn speciaal. En voor mijn 21ste verjaardag kreeg ik van mijn ouders ook mijn eerste ring met een diamantje.

  4. Wat een leuke kettinkjes! Jouw verhaal en herinnering erbij is wat het misschien nog wel mooier maakt. Ik houd zelf ook van sieraden met een herinnering en draag zelf nooit echt veel sieraden. De sieraden die ik wel heb draag ik al jaren: een armbandje dat ik kreeg bij mijn afstuderen en een kettinkje dat mijn zusje voor me kocht toen ze studeerde in New York.

  5. Wat een prachtige kettinkjes, zeker met het mooie verhaal erachter. Heel bijzonder toch wel om je nu te bedenken dat de wens die je bij het aanschaffen van de ketting deed nu echt in vervulling aan het gaan is 🙂

  6. Wat een schattige kettinkjes. Zeker omdat er een verhaal achter zit. Ik heb eigenlijk alleen maar sieraden met een betekenis. Dat maakt het net even iets mooier, vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *