Mijn blog: toch wel bijzonder

Alweer ruim 10 jaar ben ik aan het bloggen. 10(!) .. (eigenlijk 11 met mijn oude domein meegerekend) En nog steeds doe ik dit met heel erg veel plezier. Ik had zeker niet gedacht, toen ik na een jaar bij web-log bloggen een eigen domein begon dat ik na zoveel jaren nog steeds hiermee bezig zou zijn.

Ik kan me mijn leven dan ook niet meer voorstellen zónder blog. Het is namelijk toch wel bijzonder wat ik al die jaren hier heb gedeeld. Toen ik mijn blog begon was ik nét 21 geworden. Ik nam jullie de afgelopen jaren mee vanuit een flatje, met 2 poezen en richting onze trouwerij. Naar de koop van onze droomwoning, helaas 1 poes minder en nu zwanger van baby nummer 1. Ik ben nét 31 geworden en we zijn alweer 10 jaar verder. 10 jaar vol met ups & downs die ik allemaal deelde.

Eerlijk? Door al die jaren bloggen en een schare vaste bezoekers voelt dit als 1 grote familie. Ik lees al jaren mee met dezelfde bloggers en leef ook mee in huis wereld en veranderingen. Ik vind het mooi, juist omdat het de laatste jaren steeds commerciëler aan het worden is, dat deze mensen tot mijn blog familie behoren. Bloggers die ook hun leven delen, dan al niet op hun eigen manier. Je maakt dingen, op een afstandje met elkaar mee.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoezeer ik het waardeer. Het verlies van onze lieve Yara en alle lieve berichtjes, het begrip van de niet gemakkelijkste weg naar #babypeanut… Het feit dat we toen ons droomhuis kochten na lang wachten en al jullie lieve reacties. DAT is waar ik voor blog. Voor mezelf en voor de fijne interactie met jullie.

Ik ben meer en meer offline en toch heb ik het gevoel dat mijn blog nu een fijnere groei maakt dan daarvoor. De inspiratie is er nog na al die jaren maar ook zeker 100% plezier. Ik open met plezier mijn blog om artikelen te schrijven, jullie reacties te lezen of mijn feed bij te lezen.

In een notendop waarom ik zo blij ben met mijn blog:
Ik hou van het opschrijven en delen met jullie.
Vaak denk ik in de trant van: ‘Dit zou leuk zijn voor een artikel voor mijn blog’
Uiteraard de interactie met jullie <3
Ik raak van jullie ook geïnspireerd en gemotiveerd te bloggen
Het is mijn uitlaatklep en ik deel hier mijn levens fases met jullie (wel bewust)
Het plezier wat ik eruit haal is nog steeds erg groot
(ik schreef hier al uitgebreider over in het artikel: Dingen die ik leuk vind van bloggen )

Lees ook over: Mijn blogwerkzaamheden
10 mooie dingen die het bloggen mij heeft gebracht

Hoelang blog jij al en wat vind jij het leukste aan bloggen? Ik stop er in ieder geval nog láng niet mee…

Idee artikel23 reacties op “Mijn blog: toch wel bijzonder

 1. Leuk is dat, he? Ik heb ook een klein groepje vast lezers en inderdaad; het voelt alsof je hen écht kent. Ik blog alweer ehhhh… 14 jaar en ik vind het ook heel leuk om zelf terug te lezen. Het is toch een soort dagboek. Toen ik begon met bloggen was ik alleenstaand moeder en had mijn dochter nog twee staartjes in haar haar. En moet je nou kijken!

 2. In augustus van dit jaar bestaat mijn blog 13 jaar. Gelukkig ben ik niet bijgelovig en heb ik in al die jaren vooral veel fijne zaken ontdekt via het bloggen. Zo leerde ik heel wat vriendinnen kennen die ik anders waarschijnlijk nooit was tegengekomen. Sommige van hen zie ik enkel online, andere ontmoet ik ook wel eens offline. Ik vind het ook heel fijn om een uitlaatklep te hebben via mijn blog, om allerlei ideetjes te kunnen uitwerken (de ene keer vrij ernstig, een andere keer net humoristisch), maar het is ook heel heel leuk om het via mijn blog ongestoord over mijn favoriete onderwerp te kunnen hebben zonder dat er iemand gaat zuchten omdat ik het alweer over boeken heb. 🙂 Het bloggen heeft me echt heel wat mooie zaken gebracht.

 3. Wauw wat een lange tijd, dat is zeker heel bijzonder! Het is leuk om te lezen dat je er nog steeds zoveel plezier aan beleefd. Dat familiegevoel, en dat iedereen natuurlijk ook gegroeid is en daarover gedeeld heeft lijkt me ook heel bijzonder. p.s wat leuk dat er een baby op komst is!!

 4. Gefeliciteerd!

  Ik blog nu een jaartje of 8. Wat ik zo leuk vind aan bloggen is het onder woorden brengen van wat je bezig houdt. Maakt dat je dingen vaak ineens anders gaat zien.
  Mijn uitdrukking is, ik voel een blog opkomen..

 5. Fijn dat je er nog steeds zoveel plezier in hebt! Ik blog sinds 2006 op en af… steeds op verschillende sites. Ik denk dat ik het delen het leukst vind. En ook dat ik met schrijven dingen veel beter kan verwoorden dan in een gesprek 🙂

 6. Wat fijn dat je er zoveel plezier nog steeds aan hebt. Ik blogte vijftien jaar geleden en heb daardoor mijn man leren kennen (die toen ook blogte), maar nu is het op een iets lager pitje. Maar ik vind het vooral leuk om nog wat te doen met m’n schrijfhobby.

 7. Je blogt al een hele lange tijd, leuk! Mooi om bij stil te staan en te lezen waarom je zo van bloggen houdt. Mijn blog bestaat straks 5 jaar. Ik blogde eerst in het Engels en ben twee jaar geleden op Nederlands overgegaan. Beste keuze ooit 🙂

 8. Wow, wat een tijd! Ik vind je blog altijd heel goed 🙂 . Een mooie mix, waarbij het heel persoonlijk is. Pff, ik heb geen idee hoelang ik blog, ik denk bijna 5 jaar ofzo.

 9. Wat een mooi artikel en prachtig dat je hier zo bij stilstaat! Ik vind het andersom ook heel bijzonder dat ik een deel van jouw persoonlijke belevenissen via je blog van een afstandje heb kunnen meebeleven. Het voelt toch een beetje alsof ik je daardoor ken 🙂 Zelf vind ik het ook heel bijzonder dat mijn blog met mij mee is gegroeid in de 2,5 jaar dat ik nu blog. Ik begon mijn blog als pas afgestudeerde zonder werk en zit inmiddels op een fijne werkplek, heb een eigen werkplek, ben een aantal onzekerheden armer en heb net mijn huisje gekocht. Ook voor jezelf is het volgens mij heel bijzonder dat je veel van dat soort mijlpalen nog altijd via je eigen blog kunt herbeleven 🙂

 10. Bloggen kan echt heel mooi zijn ja! En ook heel waardevol. Als wij allebei niet geblogd hadden, dan had ik je ook nooit ontmoet en er niet zo leuke (blog)vriendin bij gehad. Hoewel ik nu de laatste tijd niet meer zoveel blog als ik zou willen (gebrek aan inspiratie, druk en nu weer ziek…) lees ik je artikelen nog steeds elke keer weer!

 11. Ik herken wel wat je zegt! Ik blog nu zo’n 4 jaar en ik denk dat ik het bloggen eigenlijk nu pas heb gevonden met hernieuwde focus en dichter bij mijzelf dan ooit. <3 Het voelt inderdaad alsof we één grote familie zijn, erg gezellig vind ik dat!

 12. Ik blog ondertussen al 3,5j op mijn eigen domein, maar voorheen blogde ik al elders. Het was MSN-Spaces en plots was die verdwenen samen met mijn blog. Door mijn bff die ik via het bloggen op MSN-spaces had leren kennen begon ik op een ander platform en zo ben ik alweer 3,5j bezig (met vele ups en downs). Jij was één van de eerste die ik volgde en ik vond het zo fijn dat ik aan enkele gastblogs mocht deelnemen bij jou. Nog heel veel bloggenot en uiteraard blijf ik een trouwe lezer 😉

 13. Heel veel hartjes voor jou Sas <3 ik volg je ook al een tijdje en vind het nog steeds heel fijn om je stukjes te lezen en te zien hoe jij in het bloggen en de online wereld staat. Heb veel bewondering voor je en wens je alle liefde en geluk en sterkte toe na de rollercoaster van de laatste tijd!

 14. Zoals je weet blog ik al erg lang, op diverse domeinen ook. Maar nu dus al vijf jaar op dit huidig domein.
  Ik stop er ook echt niet mee en ben juist weer meer en meer back to basic aan het gaan.

 15. Wat mooi, zo’n terugblik en realisatiemoment! Ik kan me toch behoorlijk wat momenten die je noemt herinneren. De blijdschap toen het appartement eindelijk verkocht was en jullie konden gaan verhuizen! Ik blog nu 5 jaar, met het oude domein meegerekend, en ben nog altijd erg blij met de switch die ik heb gemaakt. Dat past veel beter bij me dan de oude weg die ik bewandelde… waar ik altijd zoveel twijfels en onrust over had.

  1. Dat is ook het leuke als je elkaar al zolang volgt<3 Je leeft met elkaar mee en maakt allerlei levensfases mee, zo ook bij jou op je blog al jaren aan het meelezen. Fijn te lezen dat je blij bent met je switch van je blog, dat is het aller belangrijkste!

 16. Mooi om te lezen! Mijn blog bestond in december ook alweer tien jaar`, en daarvoor heb ik nog een paar jaar op een ander domein geblogd.

 17. Wat een mooi jubileum. Ook leuk om te zien hoe je blog met je meegroeit. Op naar de volgende tien jaar. Mijn huidige blog bestaat denk ik vier jaar. Daarvoor heb ik een paar andere blogs gehad en vroeger had ik ‘gesloten’ online dagboeken. Schrijven vind ik het leukst en dat zat er altijd al in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *