Oh Baby | Maand 5 (week 18 t/m 22)

Hallo, we zitten alweer in maand 5 van mijn zwangerschap! Cliché maar de tijd gaat zo hard. Voor je het weet heb ik een kleine in mijn armen liggen… Ik neem jullie mee in de week van 18 t/m 22 van mijn zwangerschap. Ik voelde de baby voor het eerst en we weten wat het gaat worden…. De helft zit erop!

Hoeveelste maand: Als dit artikel online komt ben ik 22 weken zwanger van baby peanut. We zijn alweer over de helft, gaat echt heel erg snel!Hoe groot is de baby (bv. in groente/fruit):
Week 18: de baby is zo groot als een  tomaat
Week 19: de baby is zo groot als een rode biet
Week 20: de baby is zo groot als een granaatappel
Week 21: de baby is zo groot als een banaan
Week 22: de baby is zo groot als een mango


Hoeveel aangekomen: Zo’n 7 á 8 kilo ongeveer.

Zwangerschapskleding: Yay! Steeds meer en meer schaf ik aan. Nog niet eens ‘echte’ zwangerschapskleding maar gewoon wat los zittend of een maatje groter met rek erin. Ik heb wat nieuwe truitjes en ben vooral erg blij met m’n nieuwe BH’s.

Striae? Niet gezien gelukkig. Wel wordt mijn buik steeds meer zichtbaar maar blijft bescheiden. Maar wat niet is….

Slapen: Nog steeds heel erg irritant. Ik word soms ook wakker van pijn in mijn banden en slaap nog steeds maar op 1 kant, want vaak erg naar ligt na een tijdje. Alles voor een goed doel zeggen ze. Daarbij slaap ik nu weer wat vaker met mijn zijslaap kussen.

Beste moment van de maand: 
★ Dat was toch wel 19-2: de 20 weken echo! Ik ben zó blij dat alles helemaal goed was, daar had ik toch best wel wat zenuwen over. Daarbij weten we nu ook het geslacht van onze kleine.★ 13-2: De baby steeds vaker voelen & hartje voor de 2de keer geluisterd bij de Verloskundige. Heel bijzonder.
★ 03-03: M. voelde de baby heel lichtjes voor het eerst schoppen
★ 04-03: Wederom een fijne checkup bij de verloskundige en het hartje weer gehoord.

★ Daarbij hebben we eindelijk in Maart de 2D/3D/4D echo gepland! Zo super benieuwd naar hoe dat gaat zijn. Ook waren we wat meer bezig met het oriënteren en bedenken voor alles met de babykamer, aangezien het nu zo goed als leeg is. Zo leuk!


Wat mis ik: Ik voel me niet helemaal mezelf. Erg vervelend soms al die lichamelijke maar vooral emotionele ongemakken. Ook is het fijn goed in bed/op de bank kunnen liggen en energie hebben voor 10. Dingen die ik nu totaal niet heb.

Cravings
: Beschuitjes met jam, muntthee, Milkbreak koeken en chocolade.

Geslacht: WIJ WETEN HET! Maar zoals we al hebben aangegeven gaan we dit voor ons zelf houden totdat de kleine geboren is. #teamroze #teamblauw

Aversies: 
Nog steeds luchtverfrissers, dus die komen er voorlopig niet in. Verder weinig in veranderd.Symptomen:
Veel plassen, harde buiken, soms bij vlagen in de avond nog misselijk. Moeheid en tsja.. Maar ik heb niets te klagen want verder gaat het prima met mij & de baby.

Voel je al iets? 
Ja ik voelde de nacht van Valentijnsdag een aantal keren de baby schoppen. Echt heel gek en bijzonder. Daarna voelde ik de baby steeds meer in de ochtenden en avonden. Heel erg fijn, aangezien dit toch een soort geruststelling is. Alleen wat minder als peanut om 03:00 het idee heeft om lekker wakker te worden en mama alvast wakker te houden 😉

Humeur: Dat wisselt nogal haha. Door mijn hormonen kan dit zo in een paar minuten omslaan, heel erg irritant.

Waar kijk ik naar uit: Wat vrije dagen die in het verschiet staan, de 3D echo die we gaan laten maken en een nieuwe echo krijgen/hartje luisteren. Ook zijn we bezig met brainstormen voor de babykamer, super leuk! Maar ook zeker naar de naam voor #babypeanut…

Aankopen:
Ik heb heel wat leuke aankoopjes gedaan de laatste tijd. Zowel voor de baby als voor mezelf. Zo hebben we wat leuke hydrofiel doeken gekocht, een blauw of roze pakje voor een foto samen te maken toen we wisten wat het werd… Ik kocht een shirt met Duurt Lang… erop voor als ik wat verder ben en wat hele fijne BH’s. Ook gingen wij naar de IKEA en namen daar ook wat kleine babykamerspulletjes mee. Super leuk om mee bezig te zijn.

Daarbij waren we uiteraard eind feburari en begin maart jarig. Ik wilde een heel speciaal cadeautje geven aan M, aangezien dit de laatste verjaardag is met babypeanut in mijn buik. Bij de 20 weken echo kregen wij een foto met ook het hartslagje erbij. Deze heb ik laten maken op een armband met in de binnenkant een inscriptie (via Etsy). Hij was er super blij mee en vind het echt een heel bijzonder cadeau om te geven.

Voor mijn verjaardag heb ik heel wat fijne bonnen gevraagd, waarbij ik ook voor peanut dingen kan gaan aanschaffen. Super leuk om hiermee bezig te zijn.

7 reacties op “Oh Baby | Maand 5 (week 18 t/m 22)

  1. Wat een bijzonder cadeau, die armband! Fijn dat alles zo goed gaat. Zo’n controle bij de verloskundige of zo’n echo is toch altijd weer fijn als bevestiging daar van.

  2. Leuk om te lezen hoe afgelopen weken voor je waren. Zo bijzonder om het geslacht te weten van de klein he en vooral om een goede 20 weken echo achter de rug te mogen hebben. Leuk dat jullie begonnen zijn met spulletjes verzamelen, IKEA is er inderdaad erg fijn voor. Grappig om te lezen dat je buikje is begonnen met groeien, toen ik in mijn 25 a 26e week zat, dachten mensen al dat ik moest bevallen of in ieder geval zwanger was van een tweeling haha 😛 Zo grappig dat dit bij iedere vrouw verschillend is.

    1. Ik heb dus gisteren (ben nu precies 23 weken) nog felicitaties gehad omdat ouders niet wisten dat ik zwanger was haha :’) Heel gek zo in het midden van je zwangerschap. Is indd bij iedereen anders. En ach, wat niet is kan nog komen…

  3. Wat leuk, deze baby-update! En dat armbandje is prachtig. Wat een mooi idee, zeg! Zo leuk dat jullie inmiddels het geslacht weten. Ik ben stiekem héél benieuwd. Hopelijk kun je snel wat beter slapen en nemen de schommelingen in je humeur dan ook af. Lijkt me best gek om te ervaren wat de zwangerschapshormonen allemaal met je lichaam doen!

  4. Wat een leuke update weer! Fijn dat het goed gaat met je buiten wat zwangerschapskwaaltjes. Doe rustig aan en denk aan baby peanut en jezelf <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *