10 mooie dingen die het bloggen mij heeft gebracht

april 30 2016

Bloggen, een fijne hobby die ik nu al heel wat jaartjes met veel plezier doe. In al die jaren zijn er best wat mooie dingen uit voort gekomen en het leek me heel erg fijn deze mooie, dankbare dingen eens op een rijtje te zetten.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

 • Eigen projecten
  In 2015 bedacht ik 2 eigen projecten #InspirerendGeluk & #PlukhetGeluk. 2 projecten waar ik heel erg veel voldoening heb uitgehaald en waar heel wat bloggers aan mee hebben gedaan. De creativiteit van de blogposten en de diversiteit van het invullen hebben me erg geïnspireerd.
 • Bloggers ontmoeten
  Hoewel ik niet zo van het ‘ontmoeten’ ben heb ik zeker wel wat lieve meiden in het echt leren kennen. Zo sprak ik al 2 keer af met (blog)vriendinnetje Simone en zag ik heel wat jaren geleden Diana. Daarnaast ken ik ook onze trouwfotografe via mijn blog, Joyce. Nog steeds echt super blij met deze mooie foto’s.
 • HTML/CSS kennis
  Doordat ik zoveel heb lopen sleutelen aan alle verschillende layouts van de afgelopen jaren, heb ik zeker wel wat basis kennis van html/css gekregen. Ik kan een bestaande layout geheel omtoveren tot iets anders. Het heeft veel bloed, zweet & vloeken gekost (als ik weer eens iets veranderde en een ERROR in beeld kwam, zucht) maar uiteindelijk ben ik erg blij met deze kennis. Zo kan ik mijn stijl nét even wat meer Saskia maken. Iets wat ik toch wel belangrijk vind voor mijn blog.
 • Rust in mijn hoofd
  Bloggen is voor mij een hele fijne uitlaatklep. Ik kan alles erin kwijt op mijn manier. Super fijn om een soort online dagboek te hebben waar ik dingen kan delen, anderen kan inspireren en mijn foto’s kwijt kan. Het maakt dat ik een stukje kan loslaten, terug reflecteren en dus rust vind.
 • Mooie samenwerkingen
  Ik heb door mijn (groeiende) blog heel wat toffe samenwerkingen mogen doen. Samenwerkingen waar ik zeker trots op ben en items die ik ook zeker vaak gebuik. Door de jaren heen ben ik gegroeid in het maken van artikelen en de eisen die ik stel. Alle samenwerkingen zijn in de categorie ‘blog’ te vinden.
 • Een nieuwe hobby
  Naast lezen, skaten, series kijken en met vriendinnen/M. wat ondernemen is bloggen ook zeker 1 van mijn grootste hobby’s geworden. Ik vind het zo fijn de laptop op te starten, lekker bezig te zijn met artikelen/layouts en reacties te lezen. Bloggen is eigenlijk niet weg meer te denken uit mijn dagelijks leven. Dit had ik heel wat jaren geleden, toen ik mijn eerste blog online gooide zeker niet durven bedenken.
 • Beter worden in schrijven, creativiteit en mooiere foto’s maken
  Schrijven kon ik altijd al, maar door bloggen is dit zeker heel wat verbeterd. Ik ben kritischer, blog inhoudelijk en lees mijn artikelen altijd even na voordat ik op inplannen druk. Ook ben ik gaan spelen met de kwaliteit en omgeving van foto’s die ik gebruik op mijn blog. Postte ik vroeger een foto van een boek, doe ik dit nu met een mooie quote in een lijstje erbij of zet een vaas met mooie tulpen ernaast. Spelen met de filters van VSCO Cam of die bij IG gebruikt worden maakt dat de foto in mijn ogen wat gezelliger oogt bij een blogpost. Ook wordt je steeds creatiever van schrijven, ik probeer uit mijn comfort zone te stappen en denk na over uiteenlopende artikelen.
 • Interactie met andere bloggers
  Een van de leukste dingen is toch wel de interactie. Jullie fijne, lieve reacties of tips geven mij altijd weer een boost. Hetzelfde geldt voor jullie artikelen, deze inspireren me of zetten me aan het denken. Elke keer groeien mijn volgers weer, iets waar ik erg dankbaar voor ben! Dank dat jullie al deze jaren al trouw meelezen, of als nieuwe volger hier blijven hangen.
 • (Blog)discipline
  Ik ben van nature altijd al een planner geweest, maar bloggen heeft me zeker geholpen dit in perspectief te zien. Ja, ik plan artikelen altijd vooruit, maar als ik geen inspiratie heb dan heb ik geen inspiratie. Het is geen must voor mij om dagelijks iets online te hebben of te kijken naar de statistieken. Bloggen heeft me geleerd dat je het lekker moet doen waar JIJ je goed bij voelt. Tevens merk ik dat plannen voor mij het beste werkt. En heb ik geen zin in het schrijven van artikelen dan reageer ik op andere blogs of ben ik aan het knutselen met mijn layout. Niets hoeft, alles mag. En dat is een les die ik ook zeker in het dagelijks leven meeneem.
 • Online vs Offline
  Door het bloggen heb ik balans gekregen. Wilde ik vroeger altijd online zijn elke minuut van de dag, geniet ik nu fijn van de offline tijd. Maakt dat ik zeker weer opgeladen ‘online’ kan zijn en bergen inspiratie krijg voor artikelen. Heel erg fijn dat ik dit heb ingezien en eigenlijk nog dagelijks gebruik. Ik ben zeker niet elke dag online en probeer te genieten van al het andere moois, naast bloggen.
 • Welke mooie dingen bracht bloggen jou?

  34 comments

  • Nicky

   19/05/2016 at 22:42

   Grappig dat het zoveel leuks brengt, hè? Op mijn werk hield ik onze website bij omdat ik er (een beetje) verstand van heb door mijn weblog. Nu krijgen we een nieuwe site en doe ik het overleg met de webdesigner enzo. Vind ik erg leuk!

  • jackie

   02/05/2016 at 14:45

   leuk om dit te lezen…
   achter de schermen ben ik nog steeds een noop, er is dus nog hoop..
   Het contact vind ik leuk, en de creativiteit er van ook…

  • sammie

   02/05/2016 at 11:57

   Vooral de interactie met andere bloggers vind ik erg leuk 🙂

  • Marcella

   01/05/2016 at 21:57

   Leuk om te lezen Sas! Best herkenbaar ook, want bloggen heeft ook mij veel gebracht. Mooie samenwerkingen, maar ook mijn schrijfstijl is erg verbeterd. Wat jij zegt over de compilatie van je foto’s is ook herkenbaar. Ga je ook dit jaar weer zo’n tof project doen?

   1. SAS

    03/05/2016 at 15:58

    Misschien wel, moet nog wel even brainstormen (en daar de tijd voor hebben haha) voor iets nieuws.

  • Angelique

   01/05/2016 at 21:35

   Alsof je de woorden uit mijn mond haalt. Mooi lijstje!

  • Sheila

   01/05/2016 at 18:51

   Wat leuk dat je dit op een rijtje hebt gezet. Mooi om te lezen wat bloggen je heeft gebracht. Ik vind vooral het laatste erg mooi. Ik vind dat soms nog een uitdaging. Voorheen ging dat prima. Maar nu ik ook moeder ben, moet ik mijn grenzen beter bewaken.

   Het mooiste wat het mij heeft gebracht zijn de contacten. Een samenwerking is leuk, maar contacten zijn pas echt dierbaar. Vooral als ze ook meer betekenis krijgen en die persoon een rol speelt in je dagelijkse leven. Dan doel ik natuurlijk vooral op mijn goede vriendin en blogmaatje Puck. We hebben elkaar tenslotte leren kennen via het bloggen 🙂

  • Simone

   01/05/2016 at 15:33

   Ik heb natuurlijk jou leren kennen door het Blogger. Jij volgt mij al vanaf het prille begin (dat is echt lang geleden!). Ook heb ik al aardig wat toffe samenwerkingen gehad.
   En het bloggen heeft mij ook aangezet tot het beginnen van mijn eigen bedrijf.

  • Tessa

   01/05/2016 at 12:43

   Niet zozeer het bloggen heeft mij echt iets gebracht, al vind ik dat ook heel erg leuk. Maar vooral de reden waarom ik mijn huidige blog startte heeft me heel veel energie gegeven. Mijn challenge, hierdoor zoveel mooie mensen leren kennen, waaronder heel veel bloggers. Dat dan weer wel!

  • Renske

   01/05/2016 at 12:14

   Heerlijk lijstje! De interactie met andere bloggers en bezoekers vind ik ook ontzettend leuk (en inspirerend). Mijn fotografiekunsten zijn ook met sprongen vooruit gegaan sinds ik blog, hoewel dat natuurlijk altijd beter kan. Dat komt vast met de tijd. 😉

  • Sabine

   01/05/2016 at 02:05

   Mooi lijstje zeg! Ik sluit me bij de meeste punten ook helemaal aan! Ik ben pas een jaar bezig en heb nu al zoveel kennis opgedaan over css en html. Ik heb een gratis thema maar die heb ik zelf helemaal naar mijn hand weten te zetten. De kleur oranje bijvoorbeeld heb ik zelf erin gemaakt. Het is soms frustrerend, maar vooral gewoon ontzettend leuk en leerzaam. Ik hoop in de loop van de tijd nog veel meer te leren hierover. Verder vind ik de contacten echt enorm leuk, daar geniet ik echt van. Zowel op Facebook als op de blogs als op andere social media. Heerlijk gewoon!

  • Melle

   30/04/2016 at 22:19

   Wat een mooie lijst en wat tof ook om daar eens bij stil te staan – in de vluchtige wereld van bloggen. Heel herkenbaar ook!

  • Anneleen

   30/04/2016 at 20:41

   Wat een mooi lijstje en ik kan me in vele dingen vinden! 🙂 vooral de interactie met andere bloggers (ook via instagram enzo) vind ik erg fijn en gezellig!!

  • Amélie Cammaert

   30/04/2016 at 21:36

   Tof lijstje! Ik herken me ook in sommige punten!

  • Jenn

   30/04/2016 at 21:26

   Mooi lijstje! Ik kan me er helemaal in vinden.

  • Janneke | Crafty Time

   30/04/2016 at 19:38

   Heel erg leuk om te lezen! Ik vind het ook super leuk om nieuwe mensen te leren kennen via het bloggen. Ook ben ik mij aan het verdiepen in de css en html, ik vind het super leuk! xx

  • Rilana

   30/04/2016 at 19:35

   Wat een leuk lijstje! Ik ben al een tijdje bezig met bloggen, en was ook een tijdje heel erg druk waardoor ik wat minder blogde. Ik ben nu weer helemaal terug, en ik vind het echt leuk om anderen hun blogs te lezen en natuurlijk weer nieuwe contacten op te doen! 🙂 Super leuk altijd om allerlei leuke, creatieve artikelen te lezen.

  • Fleur

   30/04/2016 at 19:34

   Ja! Wat een fijn en leuk lijstje!
   Bloggen brengt zoveel meer dan alleen het schrijven en op de publiceer of plan in knop te drukken! Zo veel moois!

  • Vivian

   30/04/2016 at 16:59

   Supermooi lijstje, ik herken me ook in veel punten!

  • Diana

   30/04/2016 at 14:48

   Hihi, wat leuk dat ik een plaatsje hebt op je blog! Spreek je de andere 2 meiden nog weleens eigenlijk? Ik niet. Heb er wel 1 op FB en 1 op instagram.

   1. SAS

    01/05/2016 at 20:08

    Nee ik spreek ze beide niet meer. Had er wel 1 op IG maar die is volgens mij niet meer zo actief?!

  • Evelyne

   30/04/2016 at 15:39

   Leuk om te lezen 🙂 Ik vond ’t zeer fijn om aan één van je projectjes te mogen meewerken 😉 Ik blog al een hele tijd (steeds op andere sites die ondertussen allemaal verdwenen zijn omdat de site niet meer bestaat) & toen ‘k begon te bloggen leerde ‘k m’n bff’s Sarah & Bea van blog tot in ’t echt kennen 🙂 Dat is voor mij ’t mooiste blogkado 🙂

  • Nesrin

   30/04/2016 at 14:25

   Met plezier gelezen. Fijn dat je bloggen nog altijd leuk vindt en dat je er ook veel moois mee hebt bereikt.

  • Mariska

   30/04/2016 at 14:04

   Wat een mooi artikel dit 🙂 je hebt er zeker veel van geleerd en het heeft je verder gebracht. Leuk om te lezen!

  • Anne

   30/04/2016 at 12:08

   Ik denk dat ik door bloggen wat meer ben gaan ontdekken wat ik leuk vind om te doen en waar ik als het ware een beetje voor sta. Ik merk snel wat ik leuk of juist stom vind om te schrijven, en daardoor kom je steeds een beetje meer achter je interesses. Super leerzaam voor mij.

  • jeapiebel

   30/04/2016 at 11:31

   Blog discipline en balans, dat is wat iedere blogger mee worstelt denk ik. Wat fijn voor jou dat blog zoveel moois hebt gebracht, maar je blogt ook al lang. Ik zelf moet nog steeds zoeken en aan het leren. 🙂

  • Anita

   30/04/2016 at 10:29

   Leuk om zo terug te kijken op je blogperiode tot nu toe. Vooral een nieuwe hobby erbij hebben met alles wat erbij komt kijken is voor mij de reden waarom ik ermee gestart ben. En inderdaad de lieve mensen die je erdoor leert kennen 🙂

  • annouska

   30/04/2016 at 09:56

   Ik herken mijzelf zo goed in dit lijstje. Vanaf het begin dat ik ben gaan bloggen is mijn leven toch wel veranderd, op sommige vlakken zonder dat ik het door heb.

   En na al die jaren ben ik nog steeds aan het groeien met mijn blog!

  • Deisy

   30/04/2016 at 09:47

   Dit artikel maakt mij nou heel erg blij hihi. Zulke mooie dingen heb je mogen doen door het bloggen: ik vind dat echt prachtig om te zien. De projecten kan ik mij nog goed herinneren en vind ik tot op de dag van vandaag nog steeds inspierend. Echt heel gaaf om op deze manier even terug te kijken.

  • Amy

   30/04/2016 at 09:37

   Heel leuk artikel om te lezen, bloggen is echt zo’n fijne bezigheid! Ik ben vooral blij dat ik me dankzij het bloggen nooit meer verveel omdat er altijd wel iets bloggerelateerd is om te doen.

  • Leonie van Mil

   30/04/2016 at 09:31

   Leuk om te lezen! Voor mij is het ook een leuke hobby erbij die voor een uitlaatklep zorgt. Ik kan mijn ei kwijt en de reacties zorgen voor herkenning of zijn juist een eye opener. Iedere dag ller je weer bij.

  • Ines

   30/04/2016 at 08:22

   Voor mij is het contact met andere bloggers héél belangrijk en het leukste dat ik uit bloggen haal. Ook het feit dat ik met mijn blog mensen dingen kan doen ontdekken vind ik héél erg fijn 😀

  • Darina

   30/04/2016 at 08:50

   Ik ben nog niet zo heel lang aan het bloggen maar ik kan al zeggen dat ik wat technische kennis eigen heb gemaakt. Ik ben van Blogger naar WordPress overgestapt en dat bevalt prima! Samenwerkingen heb ik (nog) niet maar ik haal heel veel voldoening uit het schrijven, contact met lezers en fotograferen. En ik hoop dat nog heel lang te doen!

  • Morgaine

   30/04/2016 at 08:18

   Ik zit mij nu af te vragen of ik nog bij de nieuwe generatie mee lezers behoor of dat ik al wat meer in de oude kern terecht ga komen nu, hahahaha

   Wat bloggen mij gebracht heeft, vriendschappen vooral, echte vriendschappen die al meer dan 10 jaar bestaan, daarmee, huwelijken, scheidingen ook, geboorten, maar voor huwelijken bij mogen wonen, feestjes en nog zoveel meer, en helaas… ondertussen ook een sterfgeval van een blogster…. Het hoort erbijen toch, te jong, maar goed, dat is een ander verhaal.

   Verder? Ja, jeetje, zoveel, bij blijven is het ook, door te lezen, nieuwe dingen leren die bestaan, en oude dingen weer herontdekken, fotografie, hobby’s en noem het maar op, inspiratie opdoen en geven naar ik hoop, zoals jij ook al zegt, en als het even slechter gaat, hartverwarmende reacties of een mailtje bla, je weet het zelf wel, je bent niet nieuw in de blogwereld 😉

   X

  Leave a comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *