Dingen die ik leuk vind van bloggen

Al heel wat jaar blog ik op dit domein, en nog steeds ben ik er super blij mee. Bloggen is een deel geworden van mijn leven, iets wat ik niet had kunnen bedenken toen mijn eerste post online kwam. Schreef ik eerst over ‘ik heb dit gedaan en dat gedaan’ nu hebben mijn artikelen meer inhoud. Maar wat maakt bloggen nou eigenlijk zo leuk?

 • Uitdaging voor mezelf qua schrijven
 • Wat ik al aangeef: mijn schrijfstijl is in de loop der jaren zeker ontwikkeld. Wist ik eerst niet wat ik moest bloggen en kwakte ik maar wat tekst neer: nu verzin ik blog onderwerpen en schrijf deze wat meer uit. Ik laat meer van mezelf zien en ontwikkel steeds meer. Bloggen is een uitdaging. Een artikel neerzetten die het waard is om te lezen en lezers trekt. Iets waar ik wel altijd bij stil sta, ook al blog ik wel wat ik zelf graag zie/wil.

 • Jullie reacties en interactie
 • Hoewel ik telkens roep dat ik voor mezelf blog zijn jullie reacties toch echt wel super leuk! Elke reactie maakt dat er een glimlach op mijn gezicht ontstaat en maakt me dankbaar. Dankbaar dat blijkbaar mijn blog (en ikzelf) de moeite waard zijn. Ik vind het super leuk dat het afgelopen jaar ik steeds meer vragen e.d. krijg in de comments waarbij ik dan kan reageren en soms zelf een blogje maak op verzoek. Inhoudelijk zijn de reacties ook steeds leuker en langer, tof om te zien!

 • Mensen inspireren
 • Het is super leuk te horen dat mensen enthousiast worden van je blog, blog artikelen overnemen of complimenten geven over je artikelen/layout. Mensen die door jou ook willen gaan bloggen of door jou artikelen zelf op een onderwerp komen. Jullie bloggers die ik niet als concurrenten maar als inspirerende mensen. Leuk ook om steeds vaker genoemd te worden in artikelen als blog die dagelijks wordt bezocht of inspirerend is.

 • Bloggers ontmoeten
 • Ik heb de loop der jaren wel wat leuke bloggers ontmoet. Jaren terug had ik een dag/nachtje met een groepje meiden, waarvan alleen Diana nog blogt. Daarnaast heb ik mijn trouwfotografe leren kennen via mijn blog, Joyce van Mamakletst. In November van dit jaar had ik ook nog een super leuke meeting met Simone van SimoneBlogt, al met al super leuke ervaringen met mensen die dezelfde passie hebben als ikzelf. Ook heb ik veel contact met Barbara, een super lieve meid waarvan ik blij ben dat ik haar heb leren kennen.

  Sommige bloggers heb ik nog nooit in RL gezien, maar het voelt of ik ze al ken, dit doordat ik sommige blogs al jΓ‘ren lees. Doordat 90% van de blogs die ik volg persoonlijke blogs zijn wordt je een deel van het leven van diegene.

 • Samenwerkingen met bedrijven
 • Sinds 2012 zijn er al heel wat samenwerkingen tot stand gekomen. Van reviews van producten tot betaalde opdrachten. Super mooi dat dit zo is ontstaan. Een tijdje terug deelde ik al een Tips & Trucs blogje over samenwerkingen met bedrijven Hoewel dit niet de insteek is van mijn blog (en ik alleen maar een samenwerking aanneem die ik leuk vind/of bij mijn blog past), is het toch zeker een leuke bijkomstigheid. Zo ontvang ik super leuke spulletjes of heb shoptegoed om dit te kopen.

 • Een stukje van mijn leven delen
 • Wat ik al eerder zei: bloggen is een stukje van mijn leven. Als persoonlijk blogger ben ik wel bewust van wat ik met jullie deel, maar desniettemin deel ik toch een heel stuk van mijn persoonlijk leven met jullie. Hoe ik over dingen denk of wat ik allemaal meemaak.

 • Het is een fijne hobby
 • Bloggen kost tijd. Zelf verdeel ik dit over de week maar 9 van de 10 keer blog ik in het weekend. Doordeweeks verzin ik de blogposten en werk deze naderhand uit. Je kan hier lezen hoe ik op mijn blog te werk ga.Hoewel het tijd kost, deel ik het wel zo in dat het mijn sociale leventje niet in de weg staat. Ik kan zeker naast het werk en bloggen nog leuke dingen doen.

  En wat vind jij het leukste aan bloggen?

  47 reacties op “Dingen die ik leuk vind van bloggen

  1. Leuk lijstje, heel herkenbaar! Ik vind het ook zo’n leuke uitdaging om elke keer weer een fijne blog in elkaar te zetten. Jouw happy-project vond ik ook echt een goede positieve toevoeging op vele blogs die ik volg.

  2. Ik vind het heel leuk dat ik met mijn blog meerdere hobby’s kan combineren: fotograferen, schrijven, ontwerpen, creatief bezig zijn etc. Reacties krijgen is inderdaad ontzettend leuk! Ondanks dat ik niet blog voor de bezoekers of voor geld.

  3. Ik hou ervan om mensen te ontdekken die van dezelfde dingen houden als ik, maar tegelijkertijd ook om mensen te ontmoeten die net helemaal andere interesses hebben. Het contact met hen, het feit dat ze de tijd nemen om mijn blogposts te lezen en er ook nog eens op te reageren. Beide zijn zeker pluspunten al is de hoofdreden nog steeds het feit dat ik mijn liefde voor boeken en creatief zijn niet onder de stoel moet schuiven op mijn blog. Hier kan ik het volop over mijn geliefde boeken hebben.

  4. Het is ook een leuke hobby. Voor mij is mijn weblog meer een soort dagboek. En de reacties van lezers maken het extra leuk! Ik zit zelf vaak terug te lezen in mijn eigen archief en ik laat van elk jaar een boek maken. Dat is ook zo leuk! Ik heb al een hele stapel!

  5. Het leukste aan bloggen vind ik de dingen die ik beleef en belangrijk vind delen! Dat er dan reacties op komen vind ik helemaal super!

  6. Leuk hΓ¨, bloggen? Sinds twee jaar is het mijn fulltime job, al ben ik nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik zal altijd blijven bloggen, het is zo’n passie!

  7. Veel herkenbare dingen!
   Ik vind het ook een heerlijke uitlaatklep en de interactie met sommige mensen is super leuk.

  8. Ik vind de interactie zelf ook zo leuk! En dat je zoveel verschillende soorten mensen leert kennen. Leuk lijstje!

  9. Herkenbaar! Ik vind het leukste aan bloggen dat het zo’n fijne hobby is. Ik vind het heel leuk om artikelen te schrijven, foto’s te maken… het is gewoon een fijne manier om mezelf te vermaken! πŸ™‚

  10. Veel dingen zijn zo herkenbaar. Ik vind bloggen ook echt heerlijk. Het bedenken, het schrijven, het na lezen, de reacties en voor de interactie vind ik heel leuk.

  11. Wat je zelf al zegt, dat je echt hele leuke contacten op kunt doen, elkaar zelfs kunt ontmoeten, vriendschappen opbouwt zelf en dat heb ik dus ook. Ik heb vriendinnen die ooit ook blogten maar gestopt zijn, maar ze zijn er nog πŸ˜‰ En dat is eigenlijk heel mooi, morgen ontmoet ik een blogster gewoon bij mij thuis en we hebben er allebei zin in! In aug. komt een andere blogster bij mij thuis en ook zij heeft er net als ik heel veel zin in. Waarom in dit geval bij mij thuis, omdat we mini workshops gaan doen van allerlei aard, waarover vast en zeker later meer, hahaha

   Daarnaast, dat ikzelf mijn dingen kwijt kan die ik leuk vind en soms ook minder leuk, steun van jullie mede blogsters te mogen ontvangen en net als jij, sommige lees je dan en blijf je en ga je meeleven. Een tic die ik dan zelfs heb, van een heleboel blogsters, als ik onderweg ben en ik zie iets, springen jullie namen in mijn hoofd, hahaha is dat gek? πŸ˜‰

   het is gewoon leuk!

   X

  12. Mooi stukje, waar ik me absoluut in kan vinden! Vind het fijn om ideeΓ«n van me af te kunnen schrijven en me daarin te kunnen ontwikkelen, maar ook om te laten zien wat ik leuk vind, en anderen inspireren vind ik ook heel tof.

  13. Ja, bloggen is echt een leuke hobby. Hoewel ik zelf op dit moment een beetje weinig tijd en inspiratie heb, weet ik zeker dat het wel weer komt. Inderdaad de interactie met medebloggers vind ik ook erg leuk.

  14. Dat wat jij schrijft over bloggers die je nooit irl hebt ontmoet, maar waarbij het wel lijkt alsof je ze gewoon persoonlijk kent, is heel herkenbaar. Ik praat regelmatig over medebloggers alsof het mijn vriendinnen zijn. Dat je bijvoorbeeld het ergens met je real life vriendinnen ergens over hebt en ik dan zeg: Ow ja, dat heeft -die en die- ook wel eens gehad! Dat mijn vriendinnen me dan aankijken van “Who the f*** is dat?”

  15. HEel herkenbaar inderdaad. Je gaat helemaal meeleven met iemand leven (lifestyle blogs) en ik heb het idee dat ik een groepje vrienden erbij heb. Ik vind vooral de interactie en reacties leuk πŸ™‚

  16. Och ja, wat is het toch leuk he? dat bloggen! Ik ben nog niet zo lang bezig dus kan me nog niet echt in alle punten herkennen maar de punten die ik wΓ©l herken, herken ik wel HEEL erg! πŸ™‚ Leuk lijstje!

  17. Je hebt al veel opgenoemd dat ik zelf ook leuk vind. Andere mensen ontmoeten met de zelfde passie, is altijd fijn. Daarnaast de reacties van andere bezoekers, vind ik altijd zo spannend.

  18. Hoewel ik nog maar heel kort blog, kan ik mij wel in dit stukje vinden. Ik ben nog erg zoekende naar een bepaalde stijl (zowel schrijfstijl als lay-out πŸ™‚ ) Vooral het “moeten schrijven” dus mijn warboel aan gedachtes op papier (ahem, het net) uitwerken, vind ik een heuse uitdaging. Nu zit ik nog wel heel erg in de ontdekkersfase en ik kan ook superblij worden als ik nieuwe toffe bloggers ontdek πŸ™‚

  19. Leuk artikel en herkenbaar πŸ™‚ Ik ben sinds eind januari aan het bloggen en heb er nog geen moment spijt van gehad. Het is mijn open online dagboek, mijn uitlaatklep, mijn plek waar ik alles kwijt kan. Ik kan er zo van genieten als ik een reactie krijg van iemand, ook al is het geen vraag of ellenlange reactie, het doet je toch goed om te zien dat je teksten effectief gelezen worden. Bloggen is een fantastische hobby en ik geniet er met volle teugen van πŸ™‚ Liefs! x

  20. Jouw artikelen zijn heel herkenbaar, dat is de reden dat ik jouw blog graag lees. πŸ™‚ Ga vooral zo door!
   Ik blog nog niet zo lang, maar ik vind het heel fijn om mijn hart te luchten, mijn gedachten op een rijtje te zetten of om een deel van mijn leven te delen op het internet. En ik herken het stukje van het lezen van reacties op mijn stukjes. Leuk dat iemand de tijd neemt om mijn schrijfsels te lezen en dan ook nog een reactie achter te laten. Doet mij goed πŸ™‚

  21. Eigenlijk je hele lijstje klopt! Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met mijn blog echt even een rust momentje. En eigenlijk ben ik er constant mee bezig

  22. Het is zeker een vast onderdeel van mijn dagelijkse leventje geworden, een leuke uitlaatklep om mijn kronkels de vrije loop te laten en tegelijkertijd om een soort van naslag voor mezelf op te stellen en natuurlijk de interactie met andere bloggers…

  23. Mee eens. Het leukste vind ik dingen van me afschrijven, ik deel graag mijn belevenissen/ervaringen met anderen, om te inspireren of te informeren. Reacties zijn dan vooral een leuke bijkomstigheid!

  24. Heel herkenbaar! Ik vind het fijn dat het me voldoening geeft. En het contact met andere bloggers/lezers vind ik heel heel heel erg leuk. Statistieken vind ik ook leuk (ga het niet ontkennen), maar vooral dat contact, waardering, inspiratie op doen of juist anderen die ik inspireer. Dat is echt, wauw. Ik ben daar nog niet ver of ervaren in, maar toch merk ik dat al.

  25. Dit allemaal eigenlijk, haha! Ik vind het heel erg leuk om te doen, het is ook zo leuk om terug te lezen zo nu en dan πŸ™‚
   Ik volg jouw blog inmiddels al een hele tijd en het is ook zo leuk dat je dan met iemand ‘meegroeit’ als het ware en de ontwikkeling van de blogger ziet en deel bent van het leven van diegene.

  26. Allemaal herkenbare punten, leuk om te lezen! Zelf vind ik het bloggen vooral leuk omdat ik daar door al veel leuke en vooral lieve meiden heb leren kennen x

  27. Ik kan me wel vinden in jouw lijstje. Het gevoel hebben dat je iets deelt waar een ander wat mee kan is fijn. De interactie is denk ik wel het mooiste. Maar eigenlijk is het gewoon een leuk totaalplaatje. En zo lang dit zo blijft, zal ik blijven bloggen πŸ™‚

  28. Ik kan er gewoon lekker mijn ei in kwijt. Dat is de basis. Schrijven heb ik altijd leuk gevonden en het was destijds een uitdaging om te kijken hoe lang ik zou blijven bloggen, en dat is nu al sinds januari 2004

  29. Eigenlijk alles wat jij noemt! Dat zijn voor mij ook de dingen die ik leuk vind aan bloggen. Voor mij is het heel fijn dat ik op deze manier een klein beetje mensen kan helpen (dmv herkenning bieden?) waar dat ‘in het echt’ nog niet lukt!
   Liefs

  30. Het is inderdaad een heerlijke hobby! Je kunt er ook zoveel creativiteit in kwijt πŸ™‚ De reacties onderling vind ik nog wel het leukst denk ik, het is zo gezellig πŸ™‚

  31. Ik denk dat jij het heel mooi hebt opgesomd! Maar wat ik ook erg leuk vind is dat het een soort van dagboek is. Ik kan gewoon in mijn geschiedenis terug gaan en kijken wat ik een jaar of twee jaar geleden uit spookte πŸ™‚ Dat vind ik ook erg leuk!

  32. Mooi lijstje πŸ™‚ Ik vind het ook altijd om je artikelen te lezen. Je schrijft echt persoonlijk en geordend, kan niet uitleggen precies. In ieder geval ik leer er altijd wat van! Het leukste wat ik aan het bloggen vind is dat ik lekker mijn ei erin kwijt kan πŸ™‚

  33. Ik sluit me helemaal aan bij jouw lijstje. Maar ook dingen teruglezen. Mijn blog is toch een soort van online dagboekje geworden. Ik vind het dan ook erg leuk om nog eens terug te bladeren om te kijken wat ik een tijd geleden deed, waar ik me mee bezig hield, wat mijn gedachtes waren etc.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *