Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Waarom wij toch uiteindelijk voor een andere makelaar hebben gekozen..

Eind Juni hebben we dan toch, na veel wikken en wegen besloten om van makelaar over te stappen. Ik schreef een tijdje terug al een artikel over toen we dit appartement kochten en over de verkoop van nu. Het artikel over de overstap van makelaar stond heel erg lang in mijn concepten, maar ik ga proberen er toch wat van te maken. Omdat ik snap dat er veel vragen over zijn probeer ik het hier zo goed mogelijk uit te leggen. Uiteraard zonder namen van de ex-makelaar en zo globaal mogelijk. Mocht je nog vragen hebben na het lezen van dit artikel kan je ze in de comments zetten of mij mailen.

Dit artikel is puur gebaseerd op ons gevoel en onze beleving.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


10 maanden verder

Ja je leest het goed. We zijn alweer 10 maanden verder, wat is de tijd snel gegaan. Eigenlijk nu 11, bijna 12 echter 10 maanden bij onze ex-makelaar. Ons appartement ging eind September 2015 in de verkoop. Tig bezichtigingen verder maar desondanks geen stap verder gekomen, ondanks een bulk aan ervaring over de verkoop van je woning. Hadden we verwacht hem binnen een aantal weken te verkopen? Nee. Binnen een paar maanden? Ja dat zeker. Uiteraard kan het nu nog, binnen een jaar maar we hadden verwacht dat het sneller zou gaan. Aangezien onze buurt erg gewild is en ons appartement geheel opgeknapt is en echt in-stap-klaar.

Maar alles gebeurd met een reden. Het heeft een reden dat ons appartement niet verkocht wordt. Ons droomhuis staat vast nog niet op de markt en we kunnen nu extra sparen. Wij zien de afgelopen maanden als een leerschool en juist iets positiefs.

Niet tevreden over de ex makelaar

Het was vooral een gevoel. En een aantal dingen hebben we meegemaakt die ons tegen stonden. Ik wil niet teveel in detail treden maar 1 van de dingen was dat we na een open huis (elke eerste maandag van de maand), hem zelf moesten bellen aan het einde van de week of er nou nog wat uitkwam. Er werd veel gezegd ‘Ik kreeg degene niet te pakken’ en wij hadden het gevoel dat daarmee de kous af was qua er achter aan bellen.

Ook hebben we veel gehoord: Ze waren enthousiast maar nog oriënterend. Uiteraard kan dit, aangezien iedereen (denk ik dan) oriënterend is. Je gaat, net als ons toen der tijd meerdere huizen bekijken. Echter al die enthousiaste kijkers en geen 2de bezichtiging, eventueel bod of dergelijke.. Al de kleine dingen die ons tegen stonden en het onprettige gevoel heeft ons toch doen besluiten over te stappen. Wij verwachten dat er 100% in de verkoop wordt geïnvesteerd en dit gevoel hadden wij bij onze ex-makelaar totaal niet meer.

Voordelen die wij zien

De nieuwe makelaar werd ik direct blij van. Uiteraard, het is en blijft een verkoper maar als hij op deze manier ons appartement weet te verkopen, prima! Alles is wat beter geregeld qua betalingen, contact via email/whatsapp, dingen doorgeven.. Wij zagen zeker veel plus punten vergeleken met de andere makelaar. Ze zijn erg actief met social media, iets wat vandaag de dag toch wel belangrijk is. Ook zijn de gesprekken na een bezichtiging concreter en heb ik niet het gevoel dat hij even snel wat wilt mededelen en dan gauw weer door wilt. Hij neemt de tijd, wat erg fijn is.

Tevens hebben we nu géén open avond elke eerste Maandag van de maand. Een opluchting, aangezien dit ons (lees: mij) erg ging tegenstaan. Alle bezichtigingen en open dagen (m.u.v. de NVM Open Huizen Dag) doet onze makelaar. Een professional die misschien toch net even iemand over de drempel weet te praten. Wij hebben daar natuurlijk geen verstand van. Hoewel we na al die open huizen avonden ons appartement van binnen tot buiten kunnen aanprijzen 😉

Ook zeker een pluspunt.. Ons appartement staat weer als nieuw op de markt. En zo staan we er ook maar weer in. Opnieuw.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Het gevoel

Nogmaals, van de oude makelaar is een sterk gevoel die wij hadden. Misschien heeft hij zich helemaal rot gebeld achter de bezichtigen aan. Misschien heeft hij zich wel 100% ingezet maar dit voelde niet zo. Resultaten bleven ook uit en we hadden op z’n minst tussen al die kijkers wel iemand verwacht die een 2de keer zou komen kijken. Vooral omdat ze allemaal enthousiast schenen te zijn. Maar voor ons staat er nu even een dikke streep onder de ex-makelaar en beginnen we weer met frisse moed (wat ik soms wel lastig vind moet ik eerlijk bekennen) met de verkoop van ons appartement.

Een nieuwe start

De afgelopen weken hebben we heel wat ‘advies’, kritiek en opmerkingen gekregen over de overstap van makelaar. Die bespaar ik jullie, aangezien ik niet graag met een negatieve noot dit artikel eindig. Wij zijn namelijk nu, na 5 weken al ontzettend blij met deze stap. Uiteindelijk is dit onze beslissing, ook al blijft het altijd een gok. Was hij misschien verkocht via onze oude makelaar? Het zou zo maar kunnen. Kan het zijn dat hij bij de nieuwe makelaar nog lang te koop gaat staan? Die kans is aanwezig.. Maar we gaan van het positieve uit! Het is een nieuwe start. Tevens hebben we al weer wat bezichtigingen gehad en blijven ze zich ontwikkelen. Zolang er geen VOV of Verkocht bord op ons appartement staat plaats ik er niets over op mijn blog of social media.

Wij gaan er weer vol goede moed tegenaan met een positief gevoel!

1
Home sweet home
Previous Story
Next Story

16 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  27/09/2016 at 23:08

  Als jullie je er beter bij voelen is het goed, toch? (maar ik zag, geloof ik, ergens iets voorbij komen…)

 • Reply
  Marcella
  03/09/2016 at 16:42

  Goed als een goeie keuze. Jullie is zo belangrijk. Als het niet goed voelt, dan moet je er iets mee doen. Fijn dat de nieuwe makelaar veel prettiger voelt! Ik hoop dat er snel een bod mag komen!

 • Reply
  Sanne
  30/08/2016 at 18:04

  Ik hoop dat het snel in orde komt en dat je dan rustig kan zoeken naar je droomhuisje. Hopelijk vind je oude appartement nieuwe eigenaars. Ik duim alvast mee.

 • Reply
  Michelle
  30/08/2016 at 11:37

  Een fijn gevoel hebben bij een Makelaar is toch wel erg belangrijk! Als je je niet serieus genomen voelt of afgewimpeld voelt is dat zeker niet fijn. Goed van jullie dat jullie de stap hebt gezet om een andere makelaar te zoeken. Hopelijk levert het snel een mooi verkocht bordje op!

 • Reply
  Paul
  30/08/2016 at 05:46

  Ik hoop van harte dat dit leidt tot de verkoop van jullie huisje! Want als ik de foto’s van jullie huis zag, dan is het inderdaad gewoon een kwestie van intrekken voor de nieuwe bewoners.

  • Reply
   SAS
   30/08/2016 at 16:49

   Dank lieve Paul. Het is inderdaad allemaal net opgeknapt (we zouden eigenlijk niet gaan verhuizen, maar dingen liepen toch anders haha) en de kopers kunnen er (na een likje verf of smaak) zo in. We wachten weer af!

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  29/08/2016 at 19:21

  Ik blijf gewoon heel hard duimen dat het snel verkocht wordt!

 • Reply
  Madeleine
  29/08/2016 at 09:32

  Luisteren naar je hart is heel belangrijk. Goed van jullie! En idd niets gebeurd zomaar, altijd met een reden. Komt goed Sassie. Als ‘t jullie tijd is wordt jullie mooie appartement verkocht 🙂

 • Reply
  Els
  28/08/2016 at 20:26

  Het gevoel is gewoon heel belangrijk. Fijn dat je nu een beter gevoel hebt bij je makelaar. Ik wens jullie weer heel veel succes! Ik zal blijven duimen (ik weet hoe het voelde).

 • Reply
  Tamarah
  28/08/2016 at 12:45

  Goed dat je de stap hebt gezet! Helemaal niet vreemd vind ik. Als je huisje een langere tijd te koop hebt staan dan kan ik me voorstellen dat je van makelaar verandert. Want wie weet brengt deze verandering wel iets heel moois met zich mee! Ik ga voor jullie duimen en hoop met deze nieuwe frisse start er een mooi resultaat mag volgen!

 • Reply
  DQ
  28/08/2016 at 12:33

  Ik denk dat het een goede keus is om over te stappen op het moment dat je er geen goed gevoel bij hebt, anders gaat het alleen maar aan je knagen! En het gaat in dit geval gewoon om iemands belangrijks! Xx

 • Reply
  Demi
  28/08/2016 at 11:36

  Wat een goed artikel! Als je een negatief gevoel bij iemand hebt moet je dat niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Een huis verkopen is een belangrijke stap, daar wil je dan een beter gevoel bij hebben! Erg goed dat jullie van makelaar zijn gewisseld 🙂

 • Reply
  Morgaine
  28/08/2016 at 11:33

  kritiek omdat je overstapt? Normaal hoor je iedereen juist zegge, je moet overstappen, van abbo, instantie, leveringsbedrijf en hier krijg je kritiek op?

  Uhhhh, dat is aan jou of jullie, als iets niet goed voelt, moet je verder kijken, well done!

  het gaat jullie lukken!

  X

 • Reply
  Lydia
  28/08/2016 at 10:25

  Wat vervelend dat de makelaar zo weinig van zich liet horen. Ik vind wat dat betreft je gevoel helemaal gegrond. Ik heb vaker verhalen gehoord zoals de jouwe, over makelaars die weinig moeite (lijken te) doen om een huis te verkopen. Zonde van je geld en tijd. 🙁 Maar met de nieuwe makelaar gaat het vast beter. Hopelijk kunnen jullie nu snel verkopen!

 • Reply
  Melike
  28/08/2016 at 09:24

  Ik hoop dat het voor jullie allemaal goed uitwerkt, wel fijn dat jullie zijn gewisseld.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png