Wereld Dierendag | An animal’s eyes have the power to speak a great and loving language

Hallo dierendag! Vandaag wat extra aandacht voor dieren, álle dieren. Een prachtig initiatief vind ik om even stil te staan bij al het leed. Zo kan je een dier adopteren via WNF, iets wat ik een aantal jaren geleden al eens deed. Maar dit jaar besloot ik te doneren aan de dierenbescherming. Want wat een prachtig werk moet dat zijn om te zorgen voor verwaarloosde, gedumpte en/of mishandelde dieren. Om ze liefde en zorg te geven, die ieder dier (en eigenlijk ook mens) nodig heeft. Zwaar, te zwaar werk zou dat voor mij zijn maar mooi om zo iets te kunnen betekenen voor dieren.

‘Dierendag (ook: Werelddierendag) is een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan de dieren. Dierendag valt jaarlijks op 4 oktober.’ aldus Wiki

??????????????????????????????Nou moet ik heel eerlijk bekennen: sinds jongs af aan ben ik al een echte dierenvriend. Vooral met poezen, maar ik kan ook echt ontzettend genieten van de natuur. Denk aan eenden, koeien, schapen/geiten, vogels tijdens het skaten. Maar ook eekhoorntjes in Centerpacs / Londen, egels, otters in de dierentuin en reptielen op werk. Maar wat ik al zei: vooral katten. Ik heb altijd vroeger ook al katten gehad en het was dan ook geen grote overstap toen ik samen ging wonen een kat te nemen. Of 2.

Zo haalde we in 2009 Yara 1.5 uur rijden hiervandaan. We woonde net een jaartje samen en namen daarbij ook Mojo in huis, die we helaas na een aantal jaren naar omstandigheden hebben weggedaan. In 2012 haalde we Ayla op, die uit een nestje kwam bij mijn schoonzus. Sindsdien hebben we deze 2 katten met heel erg veel plezier.

Daarbij ben ik super blij dat het zo goed gaat met Yara na de opname in de kliniek en de extra check erna waarbij ALLES goed was. Maar ook Ayla doet het zeer goed & beide katten zijn erg blij met ons grotere huis inclusief fijne tuin voor ze. ??

Het leek me dan ook zeker toepasselijk om wat foto’s uit de oude doos te delen van onze 2 schatten. De foto’s bovenaan dit artikel zijn foto’s die zijn genomen de afgelopen weken. Iets wat ‘nu’ & ’toen’

YARA

AYLA

Zo deed ik dus van de week een donatie aan de dierenbescherming. Klik hier om een maandelijkse donateur te worden of om eenmalig wat over te maken.

Heb jij huisdieren? Ik hoor er graag wat leuke verhalen over in de comments…

13 reacties op “Wereld Dierendag | An animal’s eyes have the power to speak a great and loving language

 1. Wat een prachtige dieren die Ayla wat een markante kop heeft die! Ik slaap met 4 katten en m’n vriend binnen. ! slaapt in de schuur en Job komt steeds meer buurten maar slaapt nog ergens anders.

 2. Katten zijn zo fotogeniek hè! Prachtige foto’s van je twee lieverds.
  Wij hebben twee honden: Wolf is door mijn Lief geadopteerd uit het dierenasiel. Zo heeft hij een al iets oudere hond (hij was bijna een jaar, dus zeker geen pup meer) een thuis kunnen bieden. Wolf was er voor ik kwam, dus ik moest niet alleen het hart van mijn Lief veroveren, maar ook dat van de hond 😀
  Toen we al een tijdje samen woonden hebben we dan nog een pup in huis gehaald. Dat is Luna, een border collie. Ik heb jaren met haar getraind en veel gewandeld, maar met de komst van Amélie is dat allemaal een beetje in het slop geraakt. Eigenlijk voel ik me er nog steeds behoorlijk schuldig over…

 3. Ik ben meer van de konijnen… Sinds Gremmie anderhalf jaar geleden is gestorven geen dier meer in huis gehad. In de maanden erna mij gerealiseerd dat ik toch wel enigszins allergisch ben voor konijnen.. 😉 (om over katten nog maar te zwijgen).
  Voorlopig blijf ik dierloos.

 4. Oooh wat leuk! Ik hou ook vooral van katten, ik heb twee oudere katjes, Loesje is 12 jaar en Pebbles is er 16. Daarnaast heb ik ook 3 windhonden. Ik ben niet zo’n hondenmens maar windhonden zijn de katten onder de honden. Ze houden er van om in de zon te liggen, ze wissen zichzelf, ze liggen vaak op een bolletje gedraaid, ze spelen en jagen zoals een kat.

 5. Mooie foto’s! Als je dieren hebt, blijf je foto’s maken. Wij hebben er ook zo ongelooflijk veel van onze Spike. Wist je trouwens dat Vriendje-lief Spike gekocht heeft toen hij nog getrouwd was met zijn ex? En ook toen al voor Spike zorgde en helemaal gek op hem was. Toen ex en hij gingen scheiden, wilde Vriendje-lief de kat meenemen maar dat wilde ex niet. Vriendjelief heeft toen een aparte rechtszaak aangespannen om Spike mee te krijgen. Hij verloor de rechtszaak en Spike bleef bij ex (puur en alleen omdat ex in het huis bleef). Na 6 jaar deed ze Spike weg en kwam-ie bij alsnog ons wonen. Eind goed, al goed <3

 6. Wat een schatjes! En zulke lieve foto’s ook! Ik moest vooral lachen om Yara als inhoud van de tijdschriftenmand 😛 Ik zou zelf ook echt niet zonder onze twee katten kunnen. Eerder dit jaar moesten wij onze lieve Beertje laten inslapen. Zo sneu! Ik ben echt blij dat we nu sinds kort Lily hebben en daardoor weer gezellig twee katten in huis hebben 🙂

 7. Haha die foto van Ayla in haar ‘hangmatje’ is geweldig! Mijn hondje ken je natuurlijk al en helaas is mijn hamster, Elmo, een weekje geleden overleden 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *