5 doelen voor de laatste maanden van 2018

Menschen, het is alweer Oktober. Nog 3 maandjes en we zitten alweer in 2019(!) Ik ben erg benieuwd of deze maanden net zo snel gaan als de rest van het jaar. Elk jaar lijkt het steeds sneller en sneller voorbij te vliegen. Stop de tijd. Maar wel tijd om de balans op te maken, want er zijn een aantal dingen waar ik mee bezig ben geweest. Als een jojo. Voor mij om de schouders eronder te zetten de laatste maandjes van 2018. Ik deel dan ook graag 5 doelen waar ik de aankomende tijd aan wil gaan werken…



1. GEZONDERE KEUZES MAKEN QUA VOEDING Iets waar ik al tijden mee bezig ging en wat de laatste weken erg is achter gebleven. Ik wil weer goed gaan letten op een gezondere keuze. Nee, ik ga niet lijnen & nee ik ben niet dik. Maar ik wil wel voor mezelf bezig blijven en goed voor mijn lichaam zorgen. Daarbij wil ik nog maar 1 dag in de week chocolade eten (ik eet dat téveel, té lekker haha) Welke dag maakt niet uit, maar zodra ik mijn chocolade heb gehad, no more de hele week! Ik ben al goed op weg moet ik zeggen.

2. WORKOUT YAYS. Nu het skate seizoen ten einde valt wil ik weer andere dingen gaan oppakken. Rennen op de loopband, wandelingen maken in de natuur, mediteren, yoga.. Ik heb alle benodigdheden ervoor, nu nog even het ritme erin vinden. Ik heb verschillende alarmen staan op mijn telefoon, iets wat mij zeker wel helpt als reminder. Ik wil dit de laatste maanden doorzetten, en hoewel ik zeker weet dat ik het skaten ga missen wil ik toch op deze manier lekker bezig blijven.

3. BALANS In alles houden en vinden. Vooral de positieve vibe houden op werk, met alle rompslomp van van alles. Alle ballen in de lucht houden met mijn 4 verschillende werksoorten, privé, blog.. Drukke werkweek? Plan een rustig weekend in. Op tijd wat vrije dagen aanvragen tussendoor of proberen mijn rust te bewaren als ik daadwerkelijk vrije uurtjes heb. Even een pas op de plaats. Alles wat rustiger ondernemen en echt even zijn in het moment.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

4. MINIMALISME Opruimen, opruimen en nog meer opruimen. We zijn al in onze vorige vakantie een eind gekomen, maar ik zal blij zijn als alles een plekje heeft. Ik wil veel meer dingen weg doen die niet meer nodig zijn. Extra prullaria weggeven of doneren aan de kringloop. Minder = meer (rust). Alles krijgt langzaam aan een plekje, en we hebben daarbij nog een nieuwe stellingkast gekocht ter organiseren. Ik ben al een heel eind met wegdoen, maar er kan zeker nog meer gebeuren. Iets waar ik met deze donkere dagen wel eventjes een weekendje voor wil gaan zitten.

5. MIJN RUST GOED PAKKEN Iets wat steeds vaker prioriteit nummer 1 voor me is: Rust. Ik ben steeds vaker offline te vinden, genieten van een mok met een serie, film of een goed boek. Steeds meer ben ik lekker aan het genieten van de natuur, wandelingen buiten of lekker sporten. Ik krijg er energie van en erg veel rust in mijn lichaam. Het gaat de goede kant op, maar de laatste maanden van 2018 wil ik hier zeker nóg meer aandacht aan besteden en vaker kiezen voor mijzelf. ‘Maak dat als je ja zegt tegen een ander, je geen nee zegt tegen jezelf.’

(Bron artikel idee)

About the Author

15 Comments

Marcella

Ik heb dezelfde doelen! Vooral zwemmen en gezond eten zijn voor mij heel waardevol, al vind ik balans en rust ook zeer relevant. Daar wil ik meer mee doen!

Reply
Michelle

Ik zeg: uitstekende doelen om 2018 mee af te sluiten, maar ook om mee verder te gaan in het nieuwe jaar straks. Altijd fijn om de rust en balans weer op te maken en vaker voor jezelf te kiezen. Soms erg lastig, maar over de tijd heen heb ik ook wel geleerd dat het (soms) gewoon nodig is.

Reply
Nicky

De tijd vliegt inderdaad! Dat opruimen herken ik wel. Ben ik ook mee bezig. En alsjedaar eenmaal mee begint, gaat het steeds makkelijker. Maar eigenlijk is dat met alle doelen zo.

Reply
Simone

Wat een goede doelen voor de laatste maanden. Maar hey, wat vliegt de tijd he… Echt absurd zo snel. Mijn doel is om 30 te worden dit jaar en ons huis te koop te zetten. Misschien dat ik daar nog eens een artikel over ga schrijven.

Reply
Wanda

Goed dat je hier zo bewust mee bezig bent! Komt ongetwijfeld helemaal goed! Ik zou inderdaad ook wat vaker offline moeten zijn en ook bewust mijn rust moeten pakken maar dat blijf ik toch ontzettend lastig vinden.

Reply
Rianne

Niks mis met die doelen van jou. Ze lijken op die van mij.
Daarnaast wil ik ander, leuker, werk vinden. Da’s eigenlijk ook wel een doet.

Reply
Louise

Mooie doelen! Chocola is ook mijn numero 1 zwakte. En taart :’). Dat van balans vinden en op tijd rust inplannen is ook voor mij heel herkenbaar en een werkpunt.

Reply
Mevrouw Marloes

Ik wil weer meer hardlopen. Voor de zomervakantie deed ik dit zo’n drie keer per week, nu nog maar één keer per week. En een goede rust pakken, is voor mij ook wel slim 🙂

Liefs,

Marloes

Reply
Johanne

Fijne doelen! Een paar zou ik zo van je kunnen overnemen. Ik wil ook heel graag gezondere keuzes maken en iets meer balans vinden. Heel veel succes. Komt vast goed.

Reply
saskia

Mooie doelen! Ik ben zo druk met van alles momenteel dat ik ook écht moet zorgen voor mijn rust momentjes. Deze plan ik dan ook bewust ik. Even helemaal niks en gewoon lekker genieten van de rust en vrije tijd.

tipje voor het opruimen (ben ik ook druk mee), marketplace van facebook, dat is wat vriendelijker als het vreselijke marktplaats, gebruiken om spulletjes eventueel te verkopen.

Reply
Romy

Wat een mooie doelen heb je op de planning staan om aan te werken! Want waarom zou je ook eigenlijk alleen op 1 januari doelen opstellen?! 🙂 De doelen balans en rust zijn voor mij zeker herkenbaar. Daar hoop ik de komende maanden ook meer aan te werken. Wel lastig, maar het kan je heel wat opleveren.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *