Vakantiedagboek | Bye bye vakantie ✨

september 9 2018

****** Lettertype under construction

HUILEN. Onze laatste vakantiedag is aangebroken. Zo is het de eerste dag, en zo ben je de laatste uren aan het aftellen tot je weer aan de slag moet. Om 07:00 sharp sta ik er morgen weer. Hoewel ik een super leuke job heb en de kindjes echt wel mis, is de eerste week toch altijd weer even inkomen. M. had 3 weken vakantie, ik helaas maar 2 aangezien ik de enige vaste kracht was @ work. Maar niet getreurd, wij hebben de laatste 2 weken echt genoten. Benieuwd wat wij allemaal deze (over)volle vakantie hebben gedaan?Operatie schuur indelen en zolder opruimen van start!
Deze vakantie hebben wij zeker niet stil gezeten.. M. is gestart met de herindeling en verbouwing van de schuur. Ideaal, aangezien ik daardoor ook heel wat dozen van zolder daarheen kon doen. Ik ben zo super blij met alle ruimte die we zowel in de schuur als op zolder hebben. Nog niet alles staat op z’n plek, maar daar had ik deze vakantie even geen zin meer in. Dat gaat wel goed komen de aankomende (winter)maanden. Tevens nu nog wat nieuwe kasten kopen maar ben nu al erg blij met het resultaat. Van de week komt er een uitgebreid (foto)artikel online.

Uitnodigingen maken vriendinnen high tea’en / Uit eten date
Ik verraste mijn vriendinnen met een zelf geknutselde uitnodiging (de kaart was al zo) voor een high tea bij mij thuis, om zo het jaar af te sluiten. Ze kregen een toffe hig tea kaart, inclusief confetti, met postpapier geschreven uitnodiging & dergelijke. Deze meiden ken ik allemaal al dik 10 jaar dus extra bijzonder. Leek me leuk dit jaar het op deze manier af te sluiten met elkaar. De datum moet nog geprikt worden maar heb er nu al erg veel zin in! Tevens staat er eind Oktober een eet-date gepland inclusief aanhang.


Bruiloft Simone & DIY
Toen onze vakantie net was begonnen hadden we de bruiloft van lieve Simone. Nogmaals super gaaf om bij deze speciale dag te mogen zijn met al haar dierbare. Het was een fijne dag, veel gelachen en het was een zeer geslaagde dag/avond. Tevens kon ik EINDELIJK het DIY bord geven wat ik al tijden aan het maken was. Super leuk om te geven maar ook zeker een plezier geweest zoiets te maken. Voor een collegaatje ga ik er ook nog eentje maken zodra ze haar nieuwe huisje heeft. Daarbij komen er vast nog wel wat toffe momenten voorbij in mijn vriendenkring/familie zodat ik een leuke collage en/of bord kan maken. Volg mijn creaties via Instagram: #sasdiy – Binnenkort weer een artikeltje over wat creaties online, aangezien ik er de afgelopen maanden weer heel wat heb gemaakt.

Mini vakantie Centerparcs! ?
Wij genoten een weekendje in Centerparcs de Eemhof, zie hier het gehele fotoverslag. Even samen ertussen uit was super fijn! Helaas geen eekhoorntjes gezien (of gevoerd) maar wel super genoten van de natuur en de vogels. Quality time voor ons samen maar ik heb zeker ook wat rust voor mezelf gehad. Toch vielen er wat dingen tegen, maar al met al hebben we zeker een fijne vakantie gehad.

Reading
Deze vakantie weer heel wat fijne boeken gelezen. Ik startte in Centerparcs en las álle delen uit in mijn vakantie. Ik las eindelijk de De MacGregor Clan van Nora Roberts. Dit zijn 15 verhalen in pocketboekjes verwerkt, waarvan ik de 6 bundels las. Zie hier de boeken die ik las. Deze reeks had ik al heel erg lang liggen aangezien ik deel 4 miste. Deze kwam ik in mijn vakantie online tegen en bestelde ik. Zo kon ik de gehele reeks achter elkaar lezen. Via mijn Hebban account kan je zien wat ik van de boekjes vond. Deel I heb ik niet uitgelezen, aangezien dit veel met geschiedenis te maken had.

Netflix & CHILL – Bingewatchen Elementary
Zoals ik al meerderen keren aangaf ben ik weg van de serie Elementary, en ben dan ook heel wat afleveringen gaan bekijken tijdens onze vakantie. Via de tablet of gewoon via tv. Gewoon even verstand op 0 en even iets anders dan dat ik normaliteit kijk. Ook wel crime, maar deze serie is toch op een andere manier. Sherlock wordt echt uitmuntend goed gespeeld met al zijn eigenaardigheden. Ik ben nu alweer door S1 heen & ben gestart met S2.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Fotochallenge #abouthoutphotochallenge2018
Op Instagram doe ik mee met een foto challenge, die ik tegen kwam via Instagram bij Michelle. Elke dag een woord, waarbij je een foto kan plaatsen. Super leuk om op deze manier creatief bezig te zijn. Misschien als hij af is dat ik er een artikel over maak inclusief alle foto’s & tekst erbij.

Nieuwe koelkast + vensterbanken
Yay voor onze nieuwe inbouwkoelkast! Een hoop gedoe geweest (de eerste was namelijk niet goed) maar hij staat. Erg blij mee, zo komt onze woning steeds meer af. Daarnaast zijn nu alle vensterbanken in huis vervangen voor grotere, kunststof vensterbanken. Geen vensterbanken meer met kleine houten, wit geverfde met opstaand randje. Heel fijn! De katten zijn er ook erg blij mee en kunnen er nu gewoon op zitten.

Skateritten ?
Ik maakte in mijn vakantie heel wat skateritten, zowel gewoon naast de deur als in Centerparcs. Heerlijk om eventjes een aantal kilometertjes op skates door te brengen, vooral aangezien het niet altijd te doen was qua weer. Zodra de regen verdwenen was nam ik het er dan ook van. Was vooral tof om in de paden te rijden van Centerparcs, ook al was het asfalt niet altijd even goed (werd dus ook een kleinere rit dan normaal).

Vervolgafspraak dierenarts
De vervolg afspraak van Yara stond op de planning en daarbij gelijk de entingen van beide katten. Zoals jullie weten was Yara een tijdje geleden opgenomen bij een kliniek en ik deelde eerder al een fijne update. Uit deze check kwam dat haar fosfaat te hoog was en ze moest aankomen. Aangekomen is ze zeker, aangezien ze het nierdieet ook echt heerlijk vind. Super fijn te horen dat elke check ze weer wat zwaarder is geworden dan daarvoor.

2 dagen later werden wij gebeld over haar bloeduitslag qua fosfaat. Ik was reuze benieuwd en hoopte op een goede uitslag, met misschien nog een iets verhoogde fosfaat. Eigenlijk was de uitslag meer dan goed. ALLES WAS GOED! Nou blijft ze uiteraard altijd last houden van nierfalen maar al haar waardes zijn op het juiste pijl. Met haar nierdieet en het poeder wat ze krijgt gaat het dus eigenlijk gewoon fantastisch. Dit belletje was zeker een super fijne afsluiting van onze vakantie. ?

Het was super fijn te horen dat beide katten gewoon goed eruit zien en gezond zijn. Dat ze dit eigenlijk ook niet verwachten bij een nierpatiënt en dat Ayla het ook gewoon prima doet.

Tandarts bezoek
We gingen naar de tandarts en gelukkig was alles geheel goed! Sinds mijn vervelende ervaring ben ik toch altijd een beetje zenuwachtig. Daarna reden we richting de Praxis en kochten 2 nieuwe kasten voor de zolder te kunnen herindelen. Ze staan klaar voor de wintermaanden, om er dan lekker mee aan de slag te kunnen.

Quality time / Offline
Er kwamen weinig blogjes online in mijn vakantie en ik genoot van het offline zijn. Ik las wat boeken (nieuwe reeks van Nora, waarvan ik ook 1 boek nog in de bus kreeg van de serie), was lekker aan het rommelen in huis en keek gezellig films met lief. Gewoonweg fijn om even unplugged te zijn.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

17 comments

 • zwartraafje

  20/09/2018 at 16:44

  Wat een goedgevulde vakantie. Ik heb zelf net ook weer mijn tandarts-controle achter de rug. Dus daar ben ik weer een tijdje van af. Telkens ik hier jouw Centerparcs-foto’s zie krijg ik nog meer zin om er weer naar terug te keren. Die High Tea klinkt trouwens heerlijk. Echt een perfecte manier om eens rustig te kunnen bijpraten met je vriendinnen.

 • Nicky

  14/09/2018 at 23:51

  Zo! Veel gedaan, zeg! En wat fijn dat het zo goed gaat met Yara!

 • Marcella

  11/09/2018 at 11:00

  Jeeej, wat een fijn nieuws over je kat! Fijn dat het dieet goed aanslaat en de dierenarts tevreden is. Top! Met Nutz lijkt het ook wat beter te gaan. En dat zonder medicatie. Ik hoop dat het zo blijft… Duimduimduim!

  1. SAS

   16/09/2018 at 10:20

   Ik duim voor je mee<3

 • Wanda

  10/09/2018 at 20:17

  Een heerlijke vakantie zo te lezen dus! Jammer dat er in Center Parcs ook wat dingen tegenvielen maar ondanks dat kun je toch terugkijken op een mooie tijd samen!

 • Louise

  10/09/2018 at 13:38

  Wauw, wat een productieve, heerlijke vakantie!! Wat een goed nieuws van Yara ook. Ik vind het trouwens echt heel tof om te lezen dat je nog steeds skate, na al die jaren 🙂 En de Sherlock uit Elementary vind ik ook heel erg goed <3

  1. SAS

   11/09/2018 at 10:19

   Nog steeds heerlijk om te doen, dat skaten. Ben nu bij S2, heerlijke serie.

 • Dionne

  10/09/2018 at 11:17

  Zo zo herkenbaar. Ik moest vanmorgen weer werken en heb er heel veel moeite mee. Ik wek voor allemaal klanten en daar heb ik tijdens de vakantie de controle over los gelaten, dus die moet ik nu weer terugpakken. Plus allemaal veranderingen etc. Ik moet weer even wennen..

  1. SAS

   11/09/2018 at 10:19

   Lastig he, om je dan juist weer te connecten. Succes!

 • Sammie

  10/09/2018 at 10:47

  Wat hebben jullie een hoop gedaan! Heerlijk! Fijn ook dat alles goed is met Yara!

 • Michelle

  09/09/2018 at 20:04

  Een heerlijke aanrommel vakantie, zoals bij dat altijd noemen 😉 En wat fijn dat jullie toch nog eventjes naar centrerparks zijn geweest, ben je er echt even helemaal uit he. Een fijne vakantie om op terug te kijken dus!

 • Mrs. T.

  09/09/2018 at 18:48

  Bedankt voor de update en wat fijn dat het met Yara weer helemaal de goede kant op is gegaan.

 • villasappho

  09/09/2018 at 18:00

  Lekkere tijd heb je gehad. Ik ruimde pas ook een stapel kleding weg. Vooral omdat ik geen nieuwe kast wil! Offline zijn is prima toch. Beetje vooruit werken en er even niet naar kijken is wat ik meestal doe.

 • Zo simpel is dan geluk

  09/09/2018 at 12:38

  Je hebt je goed vermaakt zo te lezen!
  Fijn dat het weer zo goed gaat met Yara!

 • Darina

  09/09/2018 at 08:32

  Wat een fijne vakantie heb je gehad! Fijn dat het goed gaat met Yara.

 • Simone

  09/09/2018 at 08:26

  Klinkt als een fijne en ontspannen vakantie lieve Sas. Geniet nog even extra van je laatste dag! <3

 • Romy

  09/09/2018 at 08:16

  Dat klinkt als een héérlijke vakantie gevuld met veel leuke dingen. Fijn dat je er zo van hebt genoten! Superleuk dat je naar de bruiloft van Simone bent geweest en wat goed ook om te horen dat Yara het nu zo goed doet 🙂
  Veel succes op werk alvast weer morgen!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *