Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: 6 keuzes waar ik zeker geen spijt van heb

This content is password protected. To view it please enter your password below:

0
Lifestyle, Terugblik
Previous Story
Next Story

36 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Marcella
  09/02/2016 at 20:17

  Ik volg je al een tijdje, maar kende het verhaal van Mojo niet. Klinkt als een bewuste en goede keuze!

 • Reply
  gea
  08/02/2016 at 19:14

  Wat een goede keuzes zitten er zeker tussen, altijd doen waar je jezelf goed bij voelt. Zoals het stukje over echte vriendschap, dat herken ik wel. Heb zelf ook een paar meiden gedag gezegd, het trok teveel energie.

 • Reply
  annouska
  06/02/2016 at 20:29

  Het leven gaat met vallen en opstaan. Dat is ook in dit blogje te lezen.

  Ik herken veel van de pijn van het verbreken van vriendschappen en een kat die noodgedwongen weg moest. Maar uit situaties waar je valt komen altijd mooie dingen en veel leermomenten probeer ik mezelf altijd te vertellen.

 • Reply
  Joyce rdt
  06/02/2016 at 16:48

  Mooi overzicht!
  Ik heb onlangs nog wat moeilijke keuzes moeten maken, maar ook absoluut geen spijt van 🙂 !.

  Liefs.x

 • Reply
  Michelle
  05/02/2016 at 13:36

  Sommige beslissingen nemen zijn zo moeilijk, soms pakken ze goed uit en soms ook niet. Zo heb ik nooit echt spijt gehad dat ik met mijn bloemsierkunst opleiding ben gestopt, het paste gewoon niet bij mij. De bloemen wel, maar het wereldje erom heen niet. Ook heb ik geen spijt gehad dat ik vaker voor mijzelf koos in mijn voortgaande opleiding, wel heb ik spijt ervan dat ik dit niet veel eerder deed. Maarja hier leren we dan maar weer van he. Hopelijk was de beslissing van manlief om van baan te veranderen ook een goede, maar dit weten we natuurlijk pas over een tijdje.

 • Reply
  Anneleen
  05/02/2016 at 10:48

  Ik denk dat je inderdaad in het leven de dingen moet doen die je graag doet! 🙂 Knap dat je weg bent gaan van die ene job, lijkt me niet zo gemakkelijk. Ik ben ondertussen wat gewend aan de nachtdiensten, maar is zeker niet voor iedereen zo evident. Ben blij voor je dat je nu een goede job hebt in de kinderopvang! 🙂

 • Reply
  Tamarah
  05/02/2016 at 07:55

  Ik vind het ook altijd zo gek als mensen ons ‘super’jong vonden toen we gingen samenwonen (22) en trouwen (25). Ik vind het wel meevallen eigenlijk. En de dingen die ik nu zogenaamd zou missen (“Meer vissen in de zee”, “Leg je niet vast”) snap ik zelfs dan weer niks van. Waarom zou ik al die ‘vissen’ willen proberen? Ik heb mijn maatje al gevonden.

 • Reply
  Renske
  05/02/2016 at 07:17

  Oef, het verbreken van vriendschappen, herken ik. Ongeveer 1,5 jaar geleden heb ik een hele vriendengroep vaarwel gezegd. Ik heb er ontzettend veel verdriet van gehad, omdat ik dacht dat het échte vrienden waren, maar achteraf ben ik enorm opgelucht. Die vriendengroep voelde als een blok aan mijn been!

  Het leek mij juist altijd heerlijk om jong samen te wonen en jong getrouwd te zijn. 🙂 Als ik met mijn jeugdliefde was samengebleven (na 5,5 jaar strandde onze relatie), kon ik met je meepraten, denk ik. Ik vind het helemaal niet gek en jong, maar misschien dat het komt doordat ik meerdere mensen ken die al jaren samenwonen en getrouwd zijn. 😉

 • Reply
  Mieke
  04/02/2016 at 21:09

  Ja, sommige keuzes zijn zeker niet makkelijk. Het beëindigen van een vriendschap vind ik echt altijd heftig. Maar soms moet je gewoon echt voor jezelf kiezen.
  Ik moet vaker nee zeggen. Een stapje terug doen zou voor mij eigelijk echt wel even goed zijn…

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  04/02/2016 at 19:51

  * Toch voor kinderen kiezen (want ik heb heel lang geen kinderen gewild en nu heb ik er drie).

  * Vechten voor mijn relatie toen die op springen stond

  * Meer dan 16 maand thuisblijf mama zijn voor mijn kindjes.

 • Reply
  Vivian
  04/02/2016 at 19:26

  Mooi om te lezen! Dat van Mojo wist ik helemaal niet joh. Goed dat je dat hebt gedaan!

 • Reply
  Els
  04/02/2016 at 19:16

  Ik zeg een leuk lijstje! Benoemen waar je geen spijt van hebt, is heel goed 🙂 . De eerste is helemaal waar! Verbreken van vriendschappen is idd soms ook nodig helaas. Daar moet je ook echt geen spijt van hebben. Ik hoorde van iemand dat je leven een trein is, soms stappen mensen op en soms verlaten mensen de trein 🙂 .

 • Reply
  heidi
  04/02/2016 at 19:06

  Wat een leuke artikel is het.

 • Reply
  Anne
  04/02/2016 at 17:27

  Ik vind het zo goed dat je je niets van anderen aantrekt, en gewoon je eigen leventje lijdt. ‘Vroeg’ trouwen, je eigen keuzes maken, en 100% achter die keuzes staan. Dat is toch super knap Sas?

 • Reply
  Tessa | 52druppels.nl
  04/02/2016 at 17:21

  mooi geschreven. een gemaakte beslissing zou je eigenlijk altijd op de waarde moeten schatten van het moment waarop die genomen is. dan veel minder vaak spijt

 • Reply
  Linda
  04/02/2016 at 16:57

  Fijn dat je van zulke belangrijke beslissingen geen spijt hebt gekregen! 🙂
  Ik herken vooral het op jonge leeftijd samenwonen en trouwen; ik was nog jonger dan jij – 20 toen ik officieel ging samenwonen en 22 toen ik ging trouwen. 🙂

 • Reply
  Anita
  04/02/2016 at 16:37

  Wat fijn dat je van al deze keuzes kan zeggen dat je er blij mee bent ondanks dat ze niet allemaal gemakkelijk zijn geweest! Een fijne beslissing die nog niet zo lang geleden is geweest, is een stap terug doen op het werk en minder verantwoordelijkheden hebben,

 • Reply
  Amy
  04/02/2016 at 15:08

  Wat een mooie voorbeelden Saskia. Vooral het verbreken van de vriendschappen herken ik goed, ik heb maar een heel klein kringetje mensen om me heen. Soms is dat jammer, maar ik merk ook dat ik me niet op heel veel dingen tegelijk kan focussen dus het is goed zo 🙂

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  04/02/2016 at 14:51

  Je geeft hier mooie voorbeelden van beslissingen die je hebt moeten nemen. Wat vriendschappen betreft ben ik er inmiddels ook wel achter dat je voor jezelf moet kiezen.

 • Reply
  jackie
  04/02/2016 at 14:21

  Mooi om dit te kunnen zeggen..
  Ook al heb ik van elke keus geleerd, sterker en wijzer geworden..
  en zijn keuzes die nu nog mijn levenshouding beïnvloeden, dat zijn keuzes geweest waar ik spijt van heb..
  Gelukkig zijn het er niet veel, en ik heb mezelf vergeven dat is al heel wat

  Steeds vaker nee zeggen en voor mezelf kiezen begin ik ook steeds meer te doen, super om eens nee te kunnen zeggen

 • Reply
  Regina
  04/02/2016 at 14:09

  Ondanks dat er gezegd word dat je nooit iets fout kunt doen, dat je overal van leert, zijn er zeker wel dingen waar ik spijt van heb en achteraf gezien graag anders had willen doen.
  Fijn dat je bepaalde keuzes in je leven hebt gemaakt die je uiteindelijk veel goed brachten. Soms moet je een knoop gewoon doorhakken. De uitkomst is nooit zeker, daarom is het fijn wanneer het achteraf een juiste keuze bleek.

 • Reply
  Sofie
  04/02/2016 at 14:01

  Beslissingen nemen is niet gemakkelijk, kiezen is verliezen zeggen ze bij ons. Ik ben een eeuwige twijfelaar. Die vriendschappen dat is herkenbaar, ik heb dat één keer moeten doen en ik vond dat vreselijk. Ik hou ook niet van mensen die me leegzuigen met hun negativiteit.

  Nee zeggen en voor mezelf kiezen vind ik een hele moeilijke en vaak wordt dit niet in dank genomen als ik voor mezelf kies. Wat het extra moeilijk maakt.

 • Reply
  Yvonne Schotpoort
  04/02/2016 at 13:37

  wauw ik vind het knap dat je nee kan zeggen en voor jezelf kiezen hoor, dat is iets waar ik ook heel graag aan wil werken en t ook wel probeer, maar t lukt nog niet altijd even goed.

  Die vriendschappen afsluiten herken ik ook wel, heel moeilijk soms, maar sommige mensen houden jou tegen om te ontwikkelen zoals je wil.. bij mij was dat in ieder geval het geval. Sommige keuzes lijken vooraf heel moeilijk, maar blijken toch echt nodig te zijn geweest.

  Onze kat heet ook mojo hihi, maar een kat weg doen is nooit leuk, maar een andere kat in zijn of haar schulp zien kruipen omdat die geterroriseerd word ook niet. Ik heb ook ooit een kat om die reden een anders hiusje gegeven en ondanks dat t gemis best lang bleef was t wel de beste beslissing en gizmo had het heel prima naar zijn zin in zijn nieuwe huis!

 • Reply
  Jenn
  04/02/2016 at 12:30

  Mooi geschreven. De vriendschappen herken ik wel, en jee, wat lijkt die laatste keus me ook moeilijk!

 • Reply
  Mariska
  04/02/2016 at 12:01

  Mooi artikel weer heb je geschreven. Het afsluiten van vriendschappen is soms echt niet leuk, maar je moet echt aan jezelf denken dat is inderdaad het belangrijkste. Sommige mensen zijn de vriendschap ook niet waard. Ik spreek daarmee ook wel uit ervaring eigenlijk en ook ik heb nooit spijt gehad van het beëindigen van bepaalde vriendschappen.

 • Reply
  Johan
  04/02/2016 at 11:53

  Tja, ik ben altijd bang dát ik spijt zal gaan krijgen. Voorbeeld: Ik baal al tijden van mijn huidige baan (waar ik morgen precies 3 jaar werk). Maar zomaar m’n baan opzeggen? De banen liggen nou niet echt voor het oprapen. Hiervoor ben ik ook een ruim jaar werkloos geweest en als ik deze baan niet had gekregen zou ik de huur hebben moeten opzeggen. Die stress, daar zit ik echt niet nog een keer op te wachten…

 • Reply
  Esra
  04/02/2016 at 11:13

  Van dit soort keuzes heb ik ook nooit spijt gehad. De moeilijkste keuze waar ik voor kwam te staan was doorgaan met mijn vriend of niet, toen ik er achter was gekomen dat de vork niet helemaal goed in de steel zat, om het zo maar even te zeggen 😛 Ik heb geprobeerd altijd te blijven geloven in het goede gevoel dat ik vanaf het begin had bij hem, het gevoel dat hij diep van binnen wel een eerlijk en oprecht persoon was. En dat is hij ook, dus geen spijt dat ik bij hem ben gebleven!

  Helaas heb ik als puber wel eens domme dingen gedaan waar ik nog wel een beetje spijt van heb, omdat ik bang ben mensen ermee te hebben beschadigd.

  • Reply
   SAS
   05/02/2016 at 17:11

   Wat mooi om te horen dat je nog steeds achter deze beslissing staat. Lijkt me erg moeilijk!

 • Reply
  sammie
  04/02/2016 at 11:09

  Het verbreken van vriendschappen is zo’n herkenbaar stukje! Voor mij een beetje maar vooral voor mijn vriend. Zijn 2 ‘vrienden’ die hij al jaren kende maakte vooral gebruik van hem maar het duurde heel lang voordat hij dit wilde zien en er achter kwam dat voornamelijk alles van zijn kant kwam. Inmiddels hebben we al ruim een jaar niks meer van ze gehoord sinds Tommy zelf geen contact meer maakt en we missen er niks aan 🙂

 • Reply
  Noelle
  04/02/2016 at 10:57

  Allemaal hele goede keuzes die je gemaakt hebt!! Zolang je er beter van wordt is het toch alleen maar goed? En ook al is het achteraf een fout geweest, je leert er altijd van! Kiezen voor jezelf is één van de beste keuzes die een mens kan maken. Natuurlijk is het belangrijk ook aan de medemens te denken maar als je niet voor jezelf kiest, zal je ook geen fijn mens voor anderen zijn.

 • Reply
  Catherine
  04/02/2016 at 10:41

  Sommige keuzes zijn lastig, maar als je merkt dat het niet zo langer kan, moet je toch echt iets veranderen. Ik vind dat altijd zó moeilijk on te doen, dan blijf ik te lang bij een baantje waar ik erg gestrest van word of blijf ik in een relatie die niet goed loopt. Knap dat je al die keuzes gemaakt hebt en meestal voel je zelf ook aan wat je moet doen!

 • Reply
  Melle
  04/02/2016 at 10:38

  Wauw wat knap en zo inspirerend dat je het met ons deelt. Ik heb je post direct even opgeslagen, mocht ik later – ik voorzie dat het handig is 😉 – nog wat extra inspiratie/motivatie/enthousiasme kunnen gebruiken.

 • Reply
  Darina
  04/02/2016 at 10:03

  Je hebt goede keuzes gemaakt. Ik heb ook een aantal keuzes gemaakt waar ik achteraf heel positief op terug kan kijken. Nieuwe baan, minder uren werken, bepaalde vriendschappen…het is goed zo 🙂

 • Reply
  Daenelia
  04/02/2016 at 09:47

  Als het de juiste keuze was, was het vaak niet moeilijk :S Dus nee, ik heb niet het idee dat ik moeilijke keuzes gemaakt heb. Spannende keuzes, avontuurlijk, doordachte keuzes; ja dat wel. Maar vaak was het niet eens een keuze. Snap je? Je gaat jezelf niet de vernieling in helpen omdat je iets moet kiezen wat niet goed is voor je is.
  Dat heb je vast ook wel door 🙂

 • Reply
  Bente
  04/02/2016 at 09:20

  Hmm het enige wat in me op komt (en wat heel erg lijkt op één van jouw punten) is dat ik heeeel erg blij ben met de beslissing om met Michael te gaan samen wonen. Ik was net 21 en we waren nog maar een jaartje bij elkaar maar ik zou niet anders willen!

  Mensen die de opmerkingen maken van: maar je bent nog zo jong, wil je niet nog van het leven genieten (??) kan ik niet uitstaan. Wat denk je dat ik doe? Genieten van het leven!

 • Reply
  Rosanne
  04/02/2016 at 08:53

  Wat goed dat je zulke keuzes hebt gemaakt en er achteraf positief op terug kan kijken! Ik herken dat stukje over vriendschap wel, dat je steeds moeite doet om af te spreken en diegene alleen over zichzelf praat en nooit initiatief neemt. Uiteindelijk nam ik het initiatief niet meer en is de vriendschap dood gebloed. Maar het scheelde eigenlijk alleen maar kostbare energie die ik weer kan steken in dierbare vriendschappen.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png