6 keuzes waar ik zeker geen spijt van heb

February 4, 2016

Al eerder schreef ik het artikel spijt en dat ik oprecht kan zeggen nergens spijt van te hebben. Alle keuzes die je ooit hebt gemaakt, goed of fout hebben je geleid naar de persoon die je nu bent. Naar dit moment. Er zijn 6 dingen waar ik sowieso 100% achter sta. Hoewel dit op het moment soms best moeilijke keuzes waren.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Nee zeggen en kiezen voor mezelf

Iets wat ik de afgelopen jaren steeds vaker heb gedaan. ‘Nee ik kan niet’ of ‘Nee, nu even niet’ zijn zinnen die ik vaker heb gezegd. Rust pakken voor mezelf en even relativeren. Ik vind altijd alles zo leuk om te doen, maar alle leuke dingen breken je op een gegeven moment ook op. Het is in 2016 mijn doel om hier balans in te vinden: leuke dingen doen en rust pakken voor mezelf. Soms sla ik in 1 van de 2 door waardoor het alsnog niet zo werkt als ik zou willen voor mijzelf en lichaam. Kies dus altijd voor je eigen geluk ♥

Het verbreken van vriendschappen

Sommige mensen blijven heel je leven, anderen maar even. Een uitspraak die zeker, in mijn geval waar is. Ik heb de afgelopen jaren heel wat vriendschappen vaarwel gezegd, met een positieve uitkomst. Negatieve mensen die energie uit je trekken wil ik gewoon liever niet om me heen. Ik heb nu dus nog maar 5, hele fijne en goede vriendinnen over. Mensen die het beste uit me halen en waar ik ontzettende lol mee kan hebben. Al die jaren zijn ze er voor me geweest en daar ben ik ze zeker dankbaar voor.

1 vriendschap heb ik best wel moeite mee gehad om deze af te sluiten. Maar als dingen van 1 kant komen en het meer moeite kost dan is het beste er toch een streep onder te zetten. Nooit meer wat van gehoord, dus blijkbaar een goede beslissing van me geweest.

Stoppen met mijn 3de (vervolg)opleiding

Ik had 2 opleidingen afgerond op pedagogisch gebied en besloot om nog een opleiding marketing te gaan doen. Ik was tenslotte nog jong en wilde wel eens iets anders. Super blij achteraf dat ik ermee ben gestopt. Mijn stage was super saai en heb het eerste jaar met 2 vingers in mijn neus gehaald (ook wel eens fijn aangezien ik voor elk schooljaar wel heb moeten knokken) Het enige positieve eraan is dat ik lief vriendinnetje Laura anders niet had gekend<3

Weggaan bij die ene baan waar ik niet van hield

Ja ik had een baan, ik was niet werkeloos. Maar blij ermee? Nee totaal niet. Ik heb niet altijd in de kinderopvang gewerkt en had tussendoor een baan in de kraamzorg. Niet als kraamhulp maar andere werkzaamheden. Een leuke uitdaging, dacht ik. Echter was mij niet alles verteld toen ik deze baan had aangenomen. De weekenddiensten, programma uitleg en nachtdiensten waren niet mijn ding en ook was ik hier niet op voorbereid. Ik heb een half jaar daar gewerkt met buikpijn en stress als ik erheen moest. Het was gewoon geen baan voor mij en ben erg blij geen nachtdiensten meer te draaien, never meer. Een half jaar erna kwam mijn huidige baan op mijn pad. Een baan waar ik veel passie voor heb en ondanks de lange werkdagen met heel erg veel plezier heen ga. Dat is toch voor mij iets dierbaars, aangezien je je hele leven dit werk nog moet doen.

‘Jong’ samenwonen/trouwen

Iedereen zie ik altijd verbaast kijken als ik vertel dat ik op mijn 20ste al samenwoonde en op mijn 24ste al ben getrouwd. ‘Wat jong’ en ‘Denk je niet dat je wat mist?’ zijn antwoorden die ik vaak daarop krijg. Nee ik mis zeker niets, als het goed zit is het toch totaal geen probleem? Ja we waren jong maar als je elkaar al jaren kent gaat het allemaal even wat sneller. We zijn super gelukkig samen en daar gaat het ten slotte om.

Mojo naar een ander huisje

Een hele moeilijke keuze die we maakte was in Juni 2010 Mojo wegdoen. Mojo was onze witte, dove kater voor de nieuwe lezers onder ons. We hebben hem tegelijk met Yara gekregen en deze 2 gingen totaal niet samen. Tevens door zijn hoor probleem hadden we veel strijd met hem en had hij geen idee dat hij Yara pijn deed. Ik ging met hartzeer richting werk als ik de deur dichttrok en Yara hoorde kermen dat ze iets niet wilde. Ik heb nog nooit zo’n moeilijke beslissing moeten nemen want verder was het echt een lieverd<3 Uiteindelijk hebben we Ayla erbij gekregen en gaat het super met deze 2. Beste maatjes zullen het nooit worden, Yara is altijd een beetje eigenwijs en alles moet op háár manier of niet. Maar ze zijn lief voor elkaar, je kan ze makkelijk corrigeren en er is een stukje rust wedergekeerd in huis nadat Mojo vertrokken was. Zover ik weet leeft hij nog en heeft het prima naar zijn zin.

Zijn er keuzes die jij moeilijk vond maar achteraf juist heel fijn waren?

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat / squirrel lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: ‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

Previous Post Next Post

36 comments

 • Marcella

  09/02/2016 at 20:17

  Ik volg je al een tijdje, maar kende het verhaal van Mojo niet. Klinkt als een bewuste en goede keuze!

 • gea

  08/02/2016 at 19:14

  Wat een goede keuzes zitten er zeker tussen, altijd doen waar je jezelf goed bij voelt. Zoals het stukje over echte vriendschap, dat herken ik wel. Heb zelf ook een paar meiden gedag gezegd, het trok teveel energie.

 • annouska

  06/02/2016 at 20:29

  Het leven gaat met vallen en opstaan. Dat is ook in dit blogje te lezen.

  Ik herken veel van de pijn van het verbreken van vriendschappen en een kat die noodgedwongen weg moest. Maar uit situaties waar je valt komen altijd mooie dingen en veel leermomenten probeer ik mezelf altijd te vertellen.

 • Joyce rdt

  06/02/2016 at 16:48

  Mooi overzicht!
  Ik heb onlangs nog wat moeilijke keuzes moeten maken, maar ook absoluut geen spijt van :) !.

  Liefs.x

 • Michelle

  05/02/2016 at 13:36

  Sommige beslissingen nemen zijn zo moeilijk, soms pakken ze goed uit en soms ook niet. Zo heb ik nooit echt spijt gehad dat ik met mijn bloemsierkunst opleiding ben gestopt, het paste gewoon niet bij mij. De bloemen wel, maar het wereldje erom heen niet. Ook heb ik geen spijt gehad dat ik vaker voor mijzelf koos in mijn voortgaande opleiding, wel heb ik spijt ervan dat ik dit niet veel eerder deed. Maarja hier leren we dan maar weer van he. Hopelijk was de beslissing van manlief om van baan te veranderen ook een goede, maar dit weten we natuurlijk pas over een tijdje.

 • Anneleen

  05/02/2016 at 10:48

  Ik denk dat je inderdaad in het leven de dingen moet doen die je graag doet! :) Knap dat je weg bent gaan van die ene job, lijkt me niet zo gemakkelijk. Ik ben ondertussen wat gewend aan de nachtdiensten, maar is zeker niet voor iedereen zo evident. Ben blij voor je dat je nu een goede job hebt in de kinderopvang! :)

 • Tamarah

  05/02/2016 at 07:55

  Ik vind het ook altijd zo gek als mensen ons ‘super’jong vonden toen we gingen samenwonen (22) en trouwen (25). Ik vind het wel meevallen eigenlijk. En de dingen die ik nu zogenaamd zou missen (“Meer vissen in de zee”, “Leg je niet vast”) snap ik zelfs dan weer niks van. Waarom zou ik al die ‘vissen’ willen proberen? Ik heb mijn maatje al gevonden.

 • Renske

  05/02/2016 at 07:17

  Oef, het verbreken van vriendschappen, herken ik. Ongeveer 1,5 jaar geleden heb ik een hele vriendengroep vaarwel gezegd. Ik heb er ontzettend veel verdriet van gehad, omdat ik dacht dat het échte vrienden waren, maar achteraf ben ik enorm opgelucht. Die vriendengroep voelde als een blok aan mijn been!

  Het leek mij juist altijd heerlijk om jong samen te wonen en jong getrouwd te zijn. :-) Als ik met mijn jeugdliefde was samengebleven (na 5,5 jaar strandde onze relatie), kon ik met je meepraten, denk ik. Ik vind het helemaal niet gek en jong, maar misschien dat het komt doordat ik meerdere mensen ken die al jaren samenwonen en getrouwd zijn. ;-)

 • Mieke

  04/02/2016 at 21:09

  Ja, sommige keuzes zijn zeker niet makkelijk. Het beëindigen van een vriendschap vind ik echt altijd heftig. Maar soms moet je gewoon echt voor jezelf kiezen.
  Ik moet vaker nee zeggen. Een stapje terug doen zou voor mij eigelijk echt wel even goed zijn…

 • Ilse van Kreanimo

  04/02/2016 at 19:51

  * Toch voor kinderen kiezen (want ik heb heel lang geen kinderen gewild en nu heb ik er drie).

  * Vechten voor mijn relatie toen die op springen stond

  * Meer dan 16 maand thuisblijf mama zijn voor mijn kindjes.

 • Vivian

  04/02/2016 at 19:26

  Mooi om te lezen! Dat van Mojo wist ik helemaal niet joh. Goed dat je dat hebt gedaan!

 • Els

  04/02/2016 at 19:16

  Ik zeg een leuk lijstje! Benoemen waar je geen spijt van hebt, is heel goed :-) . De eerste is helemaal waar! Verbreken van vriendschappen is idd soms ook nodig helaas. Daar moet je ook echt geen spijt van hebben. Ik hoorde van iemand dat je leven een trein is, soms stappen mensen op en soms verlaten mensen de trein :-) .

 • heidi

  04/02/2016 at 19:06

  Wat een leuke artikel is het.

 • Anne

  04/02/2016 at 17:27

  Ik vind het zo goed dat je je niets van anderen aantrekt, en gewoon je eigen leventje lijdt. ‘Vroeg’ trouwen, je eigen keuzes maken, en 100% achter die keuzes staan. Dat is toch super knap Sas?

 • Tessa | 52druppels.nl

  04/02/2016 at 17:21

  mooi geschreven. een gemaakte beslissing zou je eigenlijk altijd op de waarde moeten schatten van het moment waarop die genomen is. dan veel minder vaak spijt

 • Linda

  04/02/2016 at 16:57

  Fijn dat je van zulke belangrijke beslissingen geen spijt hebt gekregen! :)
  Ik herken vooral het op jonge leeftijd samenwonen en trouwen; ik was nog jonger dan jij – 20 toen ik officieel ging samenwonen en 22 toen ik ging trouwen. :)

 • Anita

  04/02/2016 at 16:37

  Wat fijn dat je van al deze keuzes kan zeggen dat je er blij mee bent ondanks dat ze niet allemaal gemakkelijk zijn geweest! Een fijne beslissing die nog niet zo lang geleden is geweest, is een stap terug doen op het werk en minder verantwoordelijkheden hebben,

 • Amy

  04/02/2016 at 15:08

  Wat een mooie voorbeelden Saskia. Vooral het verbreken van de vriendschappen herken ik goed, ik heb maar een heel klein kringetje mensen om me heen. Soms is dat jammer, maar ik merk ook dat ik me niet op heel veel dingen tegelijk kan focussen dus het is goed zo :)

 • Zo simpel is dan geluk

  04/02/2016 at 14:51

  Je geeft hier mooie voorbeelden van beslissingen die je hebt moeten nemen. Wat vriendschappen betreft ben ik er inmiddels ook wel achter dat je voor jezelf moet kiezen.

 • jackie

  04/02/2016 at 14:21

  Mooi om dit te kunnen zeggen..
  Ook al heb ik van elke keus geleerd, sterker en wijzer geworden..
  en zijn keuzes die nu nog mijn levenshouding beïnvloeden, dat zijn keuzes geweest waar ik spijt van heb..
  Gelukkig zijn het er niet veel, en ik heb mezelf vergeven dat is al heel wat

  Steeds vaker nee zeggen en voor mezelf kiezen begin ik ook steeds meer te doen, super om eens nee te kunnen zeggen

 • Regina

  04/02/2016 at 14:09

  Ondanks dat er gezegd word dat je nooit iets fout kunt doen, dat je overal van leert, zijn er zeker wel dingen waar ik spijt van heb en achteraf gezien graag anders had willen doen.
  Fijn dat je bepaalde keuzes in je leven hebt gemaakt die je uiteindelijk veel goed brachten. Soms moet je een knoop gewoon doorhakken. De uitkomst is nooit zeker, daarom is het fijn wanneer het achteraf een juiste keuze bleek.

 • Sofie

  04/02/2016 at 14:01

  Beslissingen nemen is niet gemakkelijk, kiezen is verliezen zeggen ze bij ons. Ik ben een eeuwige twijfelaar. Die vriendschappen dat is herkenbaar, ik heb dat één keer moeten doen en ik vond dat vreselijk. Ik hou ook niet van mensen die me leegzuigen met hun negativiteit.

  Nee zeggen en voor mezelf kiezen vind ik een hele moeilijke en vaak wordt dit niet in dank genomen als ik voor mezelf kies. Wat het extra moeilijk maakt.

 • Yvonne Schotpoort

  04/02/2016 at 13:37

  wauw ik vind het knap dat je nee kan zeggen en voor jezelf kiezen hoor, dat is iets waar ik ook heel graag aan wil werken en t ook wel probeer, maar t lukt nog niet altijd even goed.

  Die vriendschappen afsluiten herken ik ook wel, heel moeilijk soms, maar sommige mensen houden jou tegen om te ontwikkelen zoals je wil.. bij mij was dat in ieder geval het geval. Sommige keuzes lijken vooraf heel moeilijk, maar blijken toch echt nodig te zijn geweest.

  Onze kat heet ook mojo hihi, maar een kat weg doen is nooit leuk, maar een andere kat in zijn of haar schulp zien kruipen omdat die geterroriseerd word ook niet. Ik heb ook ooit een kat om die reden een anders hiusje gegeven en ondanks dat t gemis best lang bleef was t wel de beste beslissing en gizmo had het heel prima naar zijn zin in zijn nieuwe huis!

 • Jenn

  04/02/2016 at 12:30

  Mooi geschreven. De vriendschappen herken ik wel, en jee, wat lijkt die laatste keus me ook moeilijk!

 • Mariska

  04/02/2016 at 12:01

  Mooi artikel weer heb je geschreven. Het afsluiten van vriendschappen is soms echt niet leuk, maar je moet echt aan jezelf denken dat is inderdaad het belangrijkste. Sommige mensen zijn de vriendschap ook niet waard. Ik spreek daarmee ook wel uit ervaring eigenlijk en ook ik heb nooit spijt gehad van het beëindigen van bepaalde vriendschappen.

 • Johan

  04/02/2016 at 11:53

  Tja, ik ben altijd bang dát ik spijt zal gaan krijgen. Voorbeeld: Ik baal al tijden van mijn huidige baan (waar ik morgen precies 3 jaar werk). Maar zomaar m’n baan opzeggen? De banen liggen nou niet echt voor het oprapen. Hiervoor ben ik ook een ruim jaar werkloos geweest en als ik deze baan niet had gekregen zou ik de huur hebben moeten opzeggen. Die stress, daar zit ik echt niet nog een keer op te wachten…

 • Esra

  04/02/2016 at 11:13

  Van dit soort keuzes heb ik ook nooit spijt gehad. De moeilijkste keuze waar ik voor kwam te staan was doorgaan met mijn vriend of niet, toen ik er achter was gekomen dat de vork niet helemaal goed in de steel zat, om het zo maar even te zeggen :P Ik heb geprobeerd altijd te blijven geloven in het goede gevoel dat ik vanaf het begin had bij hem, het gevoel dat hij diep van binnen wel een eerlijk en oprecht persoon was. En dat is hij ook, dus geen spijt dat ik bij hem ben gebleven!

  Helaas heb ik als puber wel eens domme dingen gedaan waar ik nog wel een beetje spijt van heb, omdat ik bang ben mensen ermee te hebben beschadigd.

  1. SAS

   05/02/2016 at 17:11

   Wat mooi om te horen dat je nog steeds achter deze beslissing staat. Lijkt me erg moeilijk!

 • sammie

  04/02/2016 at 11:09

  Het verbreken van vriendschappen is zo’n herkenbaar stukje! Voor mij een beetje maar vooral voor mijn vriend. Zijn 2 ‘vrienden’ die hij al jaren kende maakte vooral gebruik van hem maar het duurde heel lang voordat hij dit wilde zien en er achter kwam dat voornamelijk alles van zijn kant kwam. Inmiddels hebben we al ruim een jaar niks meer van ze gehoord sinds Tommy zelf geen contact meer maakt en we missen er niks aan :)

 • Noelle

  04/02/2016 at 10:57

  Allemaal hele goede keuzes die je gemaakt hebt!! Zolang je er beter van wordt is het toch alleen maar goed? En ook al is het achteraf een fout geweest, je leert er altijd van! Kiezen voor jezelf is één van de beste keuzes die een mens kan maken. Natuurlijk is het belangrijk ook aan de medemens te denken maar als je niet voor jezelf kiest, zal je ook geen fijn mens voor anderen zijn.

 • Catherine

  04/02/2016 at 10:41

  Sommige keuzes zijn lastig, maar als je merkt dat het niet zo langer kan, moet je toch echt iets veranderen. Ik vind dat altijd zó moeilijk on te doen, dan blijf ik te lang bij een baantje waar ik erg gestrest van word of blijf ik in een relatie die niet goed loopt. Knap dat je al die keuzes gemaakt hebt en meestal voel je zelf ook aan wat je moet doen!

 • Melle

  04/02/2016 at 10:38

  Wauw wat knap en zo inspirerend dat je het met ons deelt. Ik heb je post direct even opgeslagen, mocht ik later – ik voorzie dat het handig is ;) – nog wat extra inspiratie/motivatie/enthousiasme kunnen gebruiken.

 • Darina

  04/02/2016 at 10:03

  Je hebt goede keuzes gemaakt. Ik heb ook een aantal keuzes gemaakt waar ik achteraf heel positief op terug kan kijken. Nieuwe baan, minder uren werken, bepaalde vriendschappen…het is goed zo :)

 • Daenelia

  04/02/2016 at 09:47

  Als het de juiste keuze was, was het vaak niet moeilijk :S Dus nee, ik heb niet het idee dat ik moeilijke keuzes gemaakt heb. Spannende keuzes, avontuurlijk, doordachte keuzes; ja dat wel. Maar vaak was het niet eens een keuze. Snap je? Je gaat jezelf niet de vernieling in helpen omdat je iets moet kiezen wat niet goed is voor je is.
  Dat heb je vast ook wel door :)

 • Bente

  04/02/2016 at 09:20

  Hmm het enige wat in me op komt (en wat heel erg lijkt op één van jouw punten) is dat ik heeeel erg blij ben met de beslissing om met Michael te gaan samen wonen. Ik was net 21 en we waren nog maar een jaartje bij elkaar maar ik zou niet anders willen!

  Mensen die de opmerkingen maken van: maar je bent nog zo jong, wil je niet nog van het leven genieten (??) kan ik niet uitstaan. Wat denk je dat ik doe? Genieten van het leven!

 • Rosanne

  04/02/2016 at 08:53

  Wat goed dat je zulke keuzes hebt gemaakt en er achteraf positief op terug kan kijken! Ik herken dat stukje over vriendschap wel, dat je steeds moeite doet om af te spreken en diegene alleen over zichzelf praat en nooit initiatief neemt. Uiteindelijk nam ik het initiatief niet meer en is de vriendschap dood gebloed. Maar het scheelde eigenlijk alleen maar kostbare energie die ik weer kan steken in dierbare vriendschappen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *