5x Wijze lessen die we vroeger leerde van Pippi Langkous

Wie kent Pippi Langkous niet? (voluit Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemunta Efraïmsdochter – en ja dit heb ik via Wiki haha) Met haar aapje (die ik ZO tof vond) meneer Nilsson en haar paard Kleine Witje in Villa Kakelbont. Een groot huis die Pippi kan betalen omdat ze ontzettend rijk is. Dat laatste trekt natuurlijk behoorlijk wat schurken aan die graag al haar goudstukken willen hebben. Ze beleefd de grootste avonturen samen met haar vriendjes Tommy en Annika en is zo sterk dat ze haar paard en huis kan optillen.

Het is gebaseerd op een roman, en werd uitgebracht als musical en uiteraard als televisie serie. Die laatste heb ik erg vaak in de weekenden toen ik klein was gekeken. Heerlijk! Ik wilde ook wel zo’n aapje. In deze serie zaten zeker wel wat lessen waarvan we veel konden leren…


Bron: photo_time_traveling – Pippi toen en nu (klik op de link om nog meer celebs te zien)

Denk outside the box
Alles kon.. Alles mocht en alles kunnen we waar maken! Ze had altijd super gekke ideeën maar alles was altijd mogelijk. Wees niet bang om fouten te maken: doe het gewoon.

Alles kan leuk zijn
Ze maakte altijd overal een feestje van. Schaatsend de vloer schrobben, op potten en pannen slaan om muziek te maken.. Maak je geen zorgen, leef in het nu en maak er zelf een feestje van.

Denk in oplossingen en mogelijkheden, niet in problemen
Pippi at spaghetti met een schaar, kon op het plafon lopen en ging in een zelfgebouwde vliegmachine naar Taka-Tukaland om haar vader op te zoeken. Ze tilde een paard op en zo kon ze nog wel meer dingen. Denken in mogelijkheden, want alles wás mogelijk.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’
Een van de bekendste uitspraken en eentje die echt wel een wijze les is. Gewoon DOEN. Als je het nooit hebt gedaan, weet je ook niet of je het kan. Ga die uitdaging aan, probeer iets wat je al heel lang wilt.. Just do it. Misschien verbaas je jezelf nooit eens..

Wees altijd jezelf
Ze werd altijd door de dorpelingen gezien als vreemd, toch bleef ze altijd zichzelf. En dat was juist zo leuk, het anders (en uniek) zijn dan anders.

Intro Pippi Langkous serie

Graag gedaan! Nu heb je vast het liedje in je hoofd 😉

Keek jij vroeger naar Pippi Langkous?

(idee artikel)

15 reacties op “5x Wijze lessen die we vroeger leerde van Pippi Langkous

  1. Ik hou zo van haar verhalen! Straks de leesboekjes maar eens van zolder halen! Ik werd door een vriendin op de belangrijkste uitspraak gewezen (zie boven). Haar citaten, die toepasbaar zijn op mensen van alle leeftijden, moeten worden opgenomen op de website citaten.net. Heb ik net gepromoot 😉

  2. Pippi! Ik vond het altijd leuke films! Ze blijven ook leuk trouwens 🙂 ik kan me vooral van Pippi herinneren dat ze alles positief zag en overal een oplossing voor had.

  3. Ahhh! Pippi! Ik (en Vriendjelief ook) vonden meneer Nilsson altijd zo leuk. We waren ook enorm teleurgesteld toen we in een interview hoorden dat hij helemaal niet lief was.

  4. Ik keek zeker naar Pipi! Pipi was (en is) gewoon super leuk! Ik gebruik haar uitspraak ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ regelmatig. Alleen manlief kijkt me altijd scheef aan. Die kent het dus niet. -_-

  5. Ja ik heb Pippi ook ontzettend vaak gekeken en dat liedje zal ik nooit meer vergeten. Leuk die koppeling die je hebt gemaakt met Pippi, er zitten inderdaad een hele hoop mooie lessen tussen! “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” is iets wat ik steeds meer probeer toe te passen 🙂

  6. Wat een leuk artikel! Ik vond en vind Pippi zo leuk, mede omdat ik als kind vaak Pippi werd genoemd vanwege mijn twee rode paardenstaartjes 😉 En de lessen zijn zeker waar. Vooral “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan” vind ik mooi.

  7. Wat een leuk artikel! Ik vond en vind Pippi zo leuk, mede omdat ik als kind vaak Pippi werd genoemd vanwege mijn twee rode paardenstaartjes 😉 En de lessen zijn zeker waar. Vooral “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan” vind ik mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *