Dit was mijn 2023

Dit jaar is bijna ten einde. Dat betekend dus weer tijd voor het artikel dat elk jaar terugkeert: Dit was mijn 2023. De welbekende vragenlijst over hoe het jaar is geweest. Ik vind deze altijd zo leuk om te lezen bij anderen (heb je hem dus geplaatst, laat het me weten hieronder!) en maak hem ook zelf elk jaar met plezier. Lees hier over 2022

Noa heeft deze tekening gemaakt op M. zijn mobiel

Wat heb je in 2023 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?
Ik bracht voor het eerst Noa naar school en beleefde het schoolritme. Tassen klaar maken, brengen, ophalen, gesprekken helpen in de klas.. Er gaat een wereld voor je open moet ik zeggen 😉 Hetzelfde geldt voor zwemles. Ook dit jaar voor het eerst en super leuk om te zien hoe hij deze 2 dingen vol overgave oppakt. Hoewel het zwemmen soms nog wel spannend is.

Zoveel series gekeken, dit had ik de voorgaande jaren nooit eerder gedaan. Ik keek Elementary eindelijk af en daar was S15 van Criminal Minds mijn favoriete serie. Zo tof weer na zoveel jaren nieuwe afleveringen te kunnen kijken en het stelde niet teleur! Ik keek Lie To Me, The Missing en Perception. Het eerste seizoen van Wednesday viel ook zeker in de smaak (ondanks dat dit niet mijn genre is) en ben ik bezig met The Mentalist. Ik keek nog nooit zóveel series in 1 jaar en ik genoot er echt ontzettend van. Bekijk hier welke boeken is las, series en films ik keek in 2023

Welke landen heb je bezocht?
Wij gingen dit jaar op vakantie in Nederland: Centerparcs Limburgse Peel. We hadden veel Centerparcs de afgelopen jaren bezocht maar dit was de eerste keer in dit park. Wat hebben we genoten! We hadden lekker weer en het was echt een vakantie van bijkomen, na een hele hectische periode. Lees hier het gehele verslag van deze fijne vakantie

Wat zou je in 2024 willen dat je in 2023 niet had?
Een betere nachtrust. Maar soms had ik er door Noa, muggen of andere dingen niet zoveel over te zeggen. Wat ik nog meer zou willen hebben dit jaar? Wat minder piekermomenten, vooral als moederzijde. Ik heb zeker wat grijze haren en rimpels erbij na vorig jaar. Ik hoop dat wat meer los te kunnen laten want ik kreeg er ook zeker lichamelijke klachten van.

Wat zijn je favoriete momenten van 2023?
♥ Nieuwe series ontdekken en muziekjes ontdekken op Spotify (en nieuwe CD’s van mijn favoriete artiesten)
♥ Leuke aankoopjes via Vinted
♥ Leuke dates met vriendinnen en fijn app contact
♥ De date met mijn 2 vriendinnetjes + kids naar Afivauna
♥ Leuke playdates voor zowel mijzelf als Noa
♥ Me-time momentjes met een theetje erbij
♥ Het echt even een aantal maanden offline leven
♥ Onze fijne vakantie & vrije dagen samen
♥ Extra genieten van de schoolvakanties die ik vrij was 🩷

Mijlpalen ‘eerste keren’ met Noa:
Eerste grote mensen bed, de aller eerste keer naar school. Het beginnen met zwemles en de eerste keer echt zelf fietsen. Hij is 4 en god wat wordt hij groot. Daarbij vierde hij natuurlijk zijn 4de verjaardag en ook het afscheid op het kinderdagverblijf. Dit jaar waren er veel eerste en laatste momenten.

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?
Wisselen van werkgever en deze trustfall wagen. Na 9.5 jaar bij mijn oude werkgever toch de sprong gewaagd naar een nieuwe. Ondanks dat dit super spannend was en echt een gokje is deze ontzettend goed uitgepakt. Ik zit helemaal op mijn plek en ben erg blij met mijn nieuwe baan. Lees hier het artikel – een half jaar bij mijn nieuwe baan

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld?
Noa & M. <3

Ben je verliefd geworden?
Ja. Op ons gezin en hoe we alles doen. Op ons huis die steeds meer vorm gaat krijgen met alle verbouwingen. Op het feit dat ik steeds lekkerder in mijn vel ga zitten, iets wat ik hoop dat in 2024 doorgezet gaat worden.

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?
Onze 2 dakkappellen & alle verbouwingen ervan. Punt. Ik denk dat ik er geen woorden meer aan vuil moet maken maar er is een hoop geld doorheen gegaan maar het resultaat mag er straks zijn.

Waar heb je het minste geld aan uitgegeven? Een eigen toegevoegde vraag
Ik heb veel geshopt voor mezelf en voor Noa via Vinted en in kringloopwinkels. Ook keek ik kritischer of ik echt dingen nodig had en liep vaker door dan dat ik het direct meenam. Scheelde ook zeker in de portemonnee.

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht? #nospon
Ik kocht een leuke borrelplank voor onze datenights (maakt het net even wat extra cozy), we kochten voor Noa zijn 4de verjaardag een trampoline en ben ik nog steeds erg blij met mijn Nutribullet voor smoothies en onze nieuwe salontafeltjes. Maar ook mijn nieuwe (ik doopte hem tot Hector) Heetwaterdispenser die ik kreeg voor kerst ben ik erg blij mee.

Wat is het leukste dat je hebt gekregen? #sponEen eigen toegevoegde vraag
Ik had heel wat leuke samenwerkingen maar ik deel hier de aller leukste. Ik maakte via Goedgemerkt gepersonaliseerde broodtrommel & drinkfles. Zo leuk voor Noa op school en ben er nog steeds erg fan van. Ook gebruik ik nog regelmatig mijn fijne ECO Pranamat en Purpuz planner voor de wekelijkse lijstjes en overzichten.

Wat deed je op je verjaardag?
We vierde het voor familie & ik ging een aantal weken later met mijn liefste vriendinnetjes lekker Bagelen bij Bagels & Beans. Het was super gezellig, kreeg veel lieve cadeautjes en kreeg ook zeker heel wat kaartjes opgestuurd.

Waar werd je erg verdrietig van?
8 Juni 2023. Ik zal het nooit vergeten. De dag dat Noa zijn 3 tanden verloor. Lees hier het gehele verhaal.

Waar werd je heel erg blij van?
De vakanties om samen te vieren als gezin, maar ook een aantal met Noa samen. Ik werd blij van het feit dat Noa het zo ontzettend goed doet op school. Hij gaat met heel erg veel plezier en ook wij als ouders voelen ons fijn bij deze school. Ook heb ik dit jaar ervaren hoe het is als hulpmoeder en te helpen met verschillende activiteiten op school. Het was leuk hem te zien in zijn klas en hoe hij lekker zichzelf is.

Wat stond er op de uitjeskalender?
Er stonden er zeker heel wat op de planning. We gingen naar Avifauna, bowlen en naar Ballorig en de Bubbel Jungle. Ik had fijne etentjes met vriendinnen, Bagel-dates en ik bezocht veel speeltuinen en we zochten paaseieren zoals elk jaar. Noa had wat leuke playdates en ik had wat meer gepland met vriendinnen. Winkelen. Eten. Bakkie thee doen. Even quality time met leuk gezelschap.

Leukste dat je hebt gemaakt? Een eigen toegevoegde vraag
Ik was dit jaar weer wat creatiever bezig. Ik maakte wat voor het afscheid van het kinderdagverblijf van Noa en ook een afscheidscadeau voor mijn oude werk. Ook mijn nieuwe collega’s kregen een persoonlijke sleutelhanger en ik maakte er ook een aantal voor de juffen van Noa met de dag van de leerkracht. Uiteraard was denk ik wel het leukste om te doen de verjaardagstaart van Noa. In Spiderman thema en dit keer bijna geheel met hem zelf versierd. Ik maakte koekjes, nam elke dag een smoothie mee naar werk en nam het voornemen meer creatief bezig te gaan zijn, want leuk!

Wat heb je vaker gedaan dan voorheen?
Mijn rust gepakt, echt 100% offline besteed. Ik merkte dat ik meer & meer behoefte had om even echt offline te zijn en heb dit zeker soms weken achter elkaar gedaan. Andere prioriteiten, hoewel ik het schrijven en loeren op Instagram & Facebook wel miste. Het gaf me rust. Het gaf me even een adempauze. Het maakte dat ik oplaadde en écht zin had online te zijn als ik er was. Vol energie, vol ideeën voor artikelen hier.

Ik keek 800 series, terwijl ik normaal meer las dan tv keek. Ik ging vaker een lange douche nemen om even tot mezelf te komen inclusief fijn Rituals zeep. Ik heb vaker gekozen om eerder naar bed te gaan (en soms reels te kijken en hardop te lachen in bed). Ik koos meer voor mezelf, mijn lichaam en wat ik écht op dat moment nodig had.

Wat zou je meer hebben willen doen?
Skaten/Sporten. Dit heb ik weinig tot niet gedaan, soms ook door lichamelijke klachten. Ik had me minder zorgen willen maken maken en wat meer hebben willen lezen! Voorgaande jaren las ik heel veel, dit jaar echt amper maar koos ik eerder voor een fijne serie. Ook fijn maar ik hoop straks met mijn leeshoekje op zolder wat vaker de tijd te maken voor wat fijne boeken.

Wat had je minder willen doen?
Tegen dingen opkijken (waar je soms geen controle over hebt)

Heb je iemand gemist?
Ja en heb besloten hier een punt achter te zetten.

Wat is het belangrijkste dat je in 2023 geleerd hebt?
Je leven kan veranderen in ‘a blink of an eye’
‘Keep in mind that the childhood you’re creating for them is also your motherhood’

Liedjes van dit jaar:
Ed Sheeran – Celestial
Chris Stapleton – Cold
Ed Sheeran – Eyes closed Acoustic
Cory Asbury- These Are The Days
P!NK – Trustfall

Sowieso genoot ik van de nieuwe albums van P!NK (Trustfall) en Ed Sheeran (Subtract)

2025. Het jaar waarin we 18 jaar samen zijn & 12 jaar getrouwd. Het jaar waarin Noa 5 gaat worden, naar de volgende groep op school gaat en de verbouwingen (hopelijk) geheel zijn afgerond. 2025 gaat het genieten zijn van alle dingen die nog komen gaan.

Waar kijk jij naar uit aankomend jaar?

12 reacties op “Dit was mijn 2023

  1. Lieve Sas, ik hoop dat dit jaar jullie meer rust mag brengen. Plus hopelijk heel wat lichtpuntjes om je aan op te trekken tijdens moeilijkere dagen. Want tijdens zo’n momenten kunnen kleine of grote geluksmomenten een heel groot verschil maken.

  2. Fijn om te lezen dat je naast alle heftige en zware dingen ook veel leuke dingen hebt meegemaakt in 2023. En een jaar vol mijlpalen voor Noa met school en zwemmen en zo. Gelukkig dat het zijn melktanden waren (mijn zoon is door een vervelende val ook ooit een voortand kwijtgeraakt op zijn vierde, dus ik ken het wel) maar je schrikt je rot als het je kind overkomt, zeker als het zo erg is dat er drie tanden uit waren. Maar mooi motto: altijd blijven lachen. En ik wens jullie alle drie dan ook een nieuw jaar toe met heel veel gelach, geluk, gezelligheid en ontspanning! <3

    1. Dat was zeker even heftig, maar uiteindelijk alles wel goed gekomen. En gelukkig blijft hij altijd lachen ♥

  3. Nou, dat was me het jaartje wel. Wel veel mooie dingen om op terug te kijken. En die niet leuke dingen moet je achter laten in 2023. Ik hoop dat je volgend jaar wat minder piekermomenten hebt. Piekeren lost niks op namelijk. Maar dat wist je vast al 😉

  4. Die piekermomenten vind ik erg herkenbaar. Zeker als je kind naar de basisschool gaat en dus de wereld in gaat is dat best spannend vond ik.

    Hopelijk krijg je dit jaar inderdaad meer nachtrust : )

  5. Poeh, wat een druk jaar heb je gehad. Het is nogal wat. Ik hoop dat 2024 in die zin wat rustiger mag zijn, dat je meer tijd hebt voor jezelf en met minder tegenslagen. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *