Persoonlijk | Een half jaar bij mijn nieuwe baan

Vandaag is het dag dag dat ik van de daken schreeuwen mag… ๐Ÿ˜‰ Ik ben een half jaar aan het werk bij mijn nieuwe werkgever & heb sinds vandaag officieel een vast contract. ๐Ÿฅณ Wat is een half jaar voorbij gevlogen, ondanks dat ik mijn eerste werkdag nog goed herinner. Ik vertel jullie graag wat mijn werk nou precies inhoudt en hoe het me tot nu toe bevalt.

Ik deel in dit artikel niet alles, aangezien ik bewust blog en graag een stukje privacy behoudt.

Wat doe ik nou eigenlijk voor werk?

Zoals jullie weten ben ik al ruim 15 jaar werkzaam in de kinderopvang. Ik ben na 9.5 jaar afgelopen Februari gewisseld van werkgever. Een hele stap, maar eentje die voor mij positief heeft uitpakt. Ik werk op een VE peuterspeelzaal. Voorschoolse Educatie (VE) is met name gericht op kinderen die extra ondersteuning nodig hebben in hun ontwikkeling en vaak een taalachterstand hebben. Wij werken met een programma waarbij het taalaanbod wordt verbreedt en ze ondersteuning krijgen in allerlei ontwikkelingsgebieden. Jaren geleden heb ik al op een VE gewerkt bij mijn oude werkgever, met veel plezier. Toen kwam Noa en waren helaas de dagen die ik wilde niet meer beschikbaar. Hoewel ik alle werksoorten heb gedaan die er zijn in de kinderopvang & alles zijn charmes heeft, ligt VE mij het meeste. Ik was dan ook erg blij dat dit werk op mijn pad kwam.

Overige artikelen over mijn werk:
2 maanden bij mijn nieuwe baan
Hoe beviel mijn eerste werkweek

Ik heb een contract van 20 uur, 3 dagen en maak taakuren voor de schoolvakanties die ik vrij ben. Dit geeft mij ook een vrije dag voor mezelf en een middag met Noa. Ook heb ik de andere dagen de mogelijkheid Noa te brengen & halen naar school. De dagen dat ik dit niet kan doen ligt dit bij mijn schoonouders.

Hoe gaat het op mijn werk?

Ik ben super tevreden op mijn nieuwe werkplek. Het was natuurlijk even schakelen: nieuwe werkgever (met toch hun eigen dingetjes) en nieuwe werkdagen & tijden. Nu helemaal even een omschakelperiode aangezien Noa nu naar school gaat en alles weer anders loopt. Ik ben erg blij met mijn lieve collega’s, ga elke dag met plezier en de werksoort is echt voor mij weggelegd. Zo zie je maar… niet elke verandering is slecht.

Wat doe jij voor werk en hoelang?


12 reacties op “Persoonlijk | Een half jaar bij mijn nieuwe baan

  1. Beetje een late reactie (ik loop een tikkeltje achter met blogs lezen en reageren…), maar wat fijn dat je werk zo goed bevalt! En wat onwijs leuk om te lezen dat je op een VE peuterspeelzaal werkt, dat ik heb ik jaren geleden, na tien jaar op een gewone peuterspeelzaal gewerkt te hebben ook drie jaar gedaan. Ik vond het denk ik nog leuker (uitdagender) dan een gewone peuterspeelzaal en ook het werken met een methode (wij hadden Puk & Ko) vond ik een mooie toevoeging.

  2. Oh, veel te laat natuurlijk maar toch nog een super dikke proficiat met je vaste contract. Al helemaal omdat je hier terug datgene kan doen wat jou het beste ligt en meeste aanspreekt. Heel blij voor jou. Ik ben jammer genoeg niet aan het werken. Mocht mijn gezondheid wat meer hebben willen meewerken dan had ik nu waarschijnlijk in een bibliotheek gewerkt. Daar heb ik immers mijn diploma voor behaald al wilde ik toen ik jonger was lange tijd kleuterjuf worden. Of leerkracht in het lager onderwijs.

  3. Gefeliciteerd met je vaste contract! En wat fijn dat je het zo naar je zin hebt bij je nieuwe werkgever. Ik werk volgende maand alweer 23 jaar bij mijn huidige werkgever en ben werkzaam als senior medewerker op de zakelijke polisadministratie bij een verzekeringskantoor. De laatste tijd merk ik wel dat alle veranderingen op kantoor mij aan het denken hebben gezet of het nog wel de juiste plek voor mij is.

  4. Gefeliciteerd met je vaste contract!
    En wat fijn dat je er zo op je plaats zit. Hopelijk komt de routine met het naar school gaan van Noa ook snel. Maar zo te horen heb je wel alles goed geregeld ๐Ÿ™‚

  5. Fijn dat het je zo goed bevalt! Gefeliciteerd met je vaste contract; dat is dan extra fijn!
    Ik ben professioneel bonnen uitzoeker geworden ๐Ÿ˜‰ Maar voor een prima salaris. Dat dan weer wel.

  6. Wat fijn zeg dat je zo op je plek zit. Dan is dat vaste contract een mooie kers op de taart! Ik werk nu een jaar bij een gemeente en ondersteun de communicatie afdeling. Mijn werkzaamheden lopen erg uiteen. Van de website tot de wijkkranten. Ik ben vooral bezig met spelling en het communiceren van ontwikkelingen in wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *