Selfcare | 4 dingen waar ik een dagelijkse gewoonte van heb gemaakt…

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Pranamat ECO

De kop is eraf. Een aantal weken zitten er alweer op na onze XXL vakantie. Noa is nu een aantal weken op school & ik ben weer aan het werk. Het ritme is nog steeds een beetje zoekende maar gaandeweg komen we er wel. Noa is al helemaal gewend, deze mama moet nog een beetje routine krijgen in al het geregel wat erbij komt kijken, zo’n schoolgaand kind. Dit is dan ook waarom ik steeds vaker momentjes voor mezelf inplan. Nieuwe dagelijkse gewoontes. Zodat ik mezelf niet vergeet, want dat gaat af en toe nog al gemakkelijk merk ik…

Dit zijn de 4 dagelijkse gewoontes waar ik extra van geniet 🌷

Wandelen, sporten, fietsen👟 (vooral wandelen)
Ik ben meer buiten te vinden. Zoals jullie weten heb ik regelmatig wandel-dates met mijn vriendinnetje of wandel ik zelf veel buiten op mijn vrije momentjes. Het skaten moet ik nog gaan oppakken, echter komt het herfst seizoen er al weer aan. Wel breng ik Noa nu regelmatig met de fiets naar school. Iets wat ik zeker niet had durven dromen aangezien ik jaren niet kón fietsen (hier komt nog een persoonlijk artikel van online) Ik ben dus lekker bezig met bewegen en vooral het genieten in de natuur.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is collage-2023-09-04-T201244-090.jpg

Pranamat ECO momentje 🧘🏼
Mijn nieuwe, vaste momentje aan het einde van de dag is mijn Pranamat ECO. Ik mocht deze uitproberen, en hoewel ik eerst sceptisch was (moet ik nou écht op een soort spijkerbed gaan liggen?) is het echt ontzettend hulpzaam gebleken. Ik kwam het meerdere keren tegen en was er toch wel erg nieuwsgierig naar. Mijn hoofd zit ALTIJD vol en nu met een schoolgaand kind als werkende moeder helemaal. Ik las alle voordelen en wilde dit graag uitproberen voor mijn structurele hoofdpijnen, pijntjes in mijn rug en ook gewoon als ontspanningstechniek.

Mijn ervaring

Ik koos voor de Pranamat massage set in een limited edition heidepaars met lichtroze. Tevens zat er een riem bij om op je rug te gebruiken. Deze heb ik zeker meerdere malen om achter de computer (en tijdens het typen van dit artikel) Ik vond het even wennen deze pijnprikkel. Als je erop gaat liggen is het nou niet bepaald fijn en comfortabel. Ik moest dit dus echt opbouwen en lag er steeds langer en langer op. Met een boek. Met een muziekje. Met mijn earloops. Voor mij werkte dit om de pinprikkel te verminderen en echt als fijn te ervaren.

Ik moest ontzettend lachen om Noa die mijn kussen op bed zag liggen. ‘Is dit voor mama? Gaat ze daarop liggen? Dat doet toch zeer? AU. *toen hij met zijn vingers eraan zat. ‘Dat is echt een gek kussen’

Ik gebruik hem bijna dagelijks, vooral als ik merk dat mijn hoofdpijn opkomt. Ik merk dat ik veel minder last heb van hoofdpijn, mijn hoofdpijn wordt verlicht na het liggen op de mat en dat ik een betere, rustigere nachtrust heb sinds ik hem gebruik. Ik ben echt positief verrast of het effect wat deze Pranamat me geeft. Minder moe. Minder gespannen spieren en vooral fijn dat mijn hoofdpijnen zo goed als weg zijn of voor 90% worden verminderd.

Nog meer informatie

De mat bestaat uit 221 massagelotussen met 25 bloemblaadjes, het bijgeleverde kussen uit 95 massagelotussen met 25 bloemblaadjes. Alles is gemaakt met milieuvriendelijke-materialen zoals natuurlijk katoen, kokosvezel, natuurlijk linnen en HIPS Plastic. Alle Pranamat ECO-producten worden handgemaakt in de EU, zijn klinisch getest en hebben een bewezen efficiëntie. De mat ziet er echt kwalitatief goed uit. De lotusmassage-elementen worden bevestigd met behulp van de gepatenteerde heetlasmethode (zonder gebruik van giftige lijm). Ook kan het worden gerecycled en wordt gebruikt voor medische hulpmiddelen en speelgoed voor kinderen.

Ben je nieuwsgierig? Bestel dan direct jou Pranamat hier met korting! Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en je kan het 30 dagen uitproberen. Bij aanschaf heb je 5 jaar garantie. Je kan op de site ontzettend veel informatie vinden (Lees deze FAQ), dus neem zeker een kijkje mocht je (net als ik had) nog twijfelen, of bekijk de reviews als je nog niet overtuigd bent. Ik kan het in ieder geval iedereen echt aanraden!

Telefoon loze dagen/avonden 📴
Ik heb een alarm gezet zodat ik na deze tijd mijn Wifi eruit gooi, elke.dag. Geen berichtjes, niet online. De avonden gewoon even voor mezelf. Om te lezen. Om even thee te drinken. Om even bij te praten met M. en bij te komen van de hectiek van die dag/week. Tevens las ik soms telefoon loze dagen in, bewust de middagen dat Noa vrij is. Even met elkaar, in het midden van de schoolweek. Echt samen doorbrengen i.p.v. dat ik doelloos loop te scrollen. Ik doe het steeds vaker en het bevalt me nog steeds. In deze digitale tijd vind ik digiminderen toch echt heel erg fijn & levert me veel op. Misschien dat ik daar nog eens een artikeltje aan wijd.

Lezen 📖
Elke avond voor het slapen gaan probeer ik wat te lezen. Even mijn verstand op 0 en duiken in een boek. Ultieme zen, samen met mijn Pranamat ECO waar ik dan heerlijk op lig. Even ontspannen de dag af sluiten. met een boek of met muziek op mijn oren.

Welke dagelijkse dingen doe jij om te ontspannen?

5 reacties op “Selfcare | 4 dingen waar ik een dagelijkse gewoonte van heb gemaakt…

  1. Ah, ik vroeg me al af waarom ik deze editie Pranamat nog niet eerder had gezien. Dat het een gelimiteerde editie is verklaard dat uiteraard. Net als jij heb ik het al meermaals online zien passeren en was ik benieuwd naar het effect. Zo fijn om te lezen dat je er zoveel aan hebt. Dat hij er ook nog eens mooi uitziet is uiteraard goed meegenomen.

    Ik zit door de aanhoudende uitputting nu in een fase waardoor veel van de goede gewoonten lijken weg te vallen. Mijn dagelijkse kine oefeningen doen, 5x per weer Tai Chi, … alles lijkt energie te vragen en die is jammer genoeg vaker niet dan wel aanwezig. Binnenkort toch maar weer eens een poging doen om het weer opgestart te krijgen in de hoop dat ik daardoor net wat extra energie krijg.

  2. Het spijkerbed laat ik even aan me voorbij gaan (gelukkig nog klachtenvrij op mijn oude dag) maar wel fijn dat je iets gevonden hebt wat werkt. Die reactie van Noa! Hahaha, zo leuk!

  3. Heerlijk he, zo’n spijker kussen. Ik heb een matje met kussen trouwens. Heb er een lange periode heel beel gebruik van gemaakt, maar momenteel even niet. Wie weet pak ik hem binnenkort wel weer!

  4. Fijne dingen en allemaal dingen die ik ook zoveel mogelijk doe! Ik ben ook echt content met mijn Pranamat. Soms vergeet ik even dat ik ‘m heb en dan ontdek ik de mat weer en merk ik toch hoeveel verschil het maakt voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *