MOMlife | Back To School TAG – Noa 1 maand op school

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door GoedGemerkt

Het is een omschakelperiode geweest, niet alleen voor Noa maar ook zeker voor mij. Een ander ritme, een andere structuur… Nieuw,nieuw,nieuw. En ik ben daar niet zo van he 😉 Ik keek er dus naar uit voor hem maar voor mezelf wat tegenop. Viel het mee? Deels. Noa ging sinds dag 1 met een lach naar & van school. Ook hebben we inmiddels zijn eerste, positieve 10 minuten gesprek gehad met zijn juf. Ik moest zelf best nog wel even een goed ritme vinden en ben daar pas nu een beetje in geslaagd.

Ik vul graag deze Back to school TAG in, hoewel dat natuurlijk niet ‘helemaal’ klopt. Want hij gaat niet back, hij gaat starten. Maar toch fijn deze lijst in te vullen nu Noa precies 1 maand naar school gaat.

Foto van Noa zijn eerste wendag op school in Juni

Naar welke groep gaat Noa?
Och mijn moederhart. Hij ging starten in groep 1 vorige maand. Waar is mijn baby gebleven? Hij gaat naar een school die we met zorg hebben gekozen & tot nu toe heeft hij daar sinds dag 1 zijn plek gelijk gevonden. Ik ben ook dat zeker plaatsvervangend trots op hem. Alleen het einde van de week wat moe van de hele week maar verder helemaal naar zijn zin. Elke dag gaat hij met een grote glimlach naar school en halen we hem lachend op. ‘Mama. Ik hou wel een beetje van school’ ‘Ik wil dit vaker doen’ Nou kind. De aankomende 8 jaar kan je je lol op 😉

Wat gaat er voor Noa veranderen in het nieuwe schooljaar?
Alles! Van 1 dag naar de opvang & verder opa’s en oma’s die oppassen naar 5 dagen naar school. Ik ben ontzettend benieuwd hoe dit gaat verlopen, ook nu hij bijna gaat starten met zwemlessen de weekenden. Tot nu toe houdt hij het aardig vol de eerste maand. Gelukkig kan ik hem bij vermoeidheid een dagje thuis houden als dit noodzakelijk is. Hij krijgt meer ritme en structuur. En Noa is een kind van zijn moeder, wij houden er beide van. 😉 Hij komt altijd thuis met hele verhalen wat hij op school heeft gedaan, heeft veel vriendjes en zingt alle liedjes van school mee.

Wat zit er in zijn schooltas?
Ik ga eens even beginnen met natuurlijk die coole Spidey 3D rugtas die hij kreeg voor zijn verjaardag. Gelukkig ook nét groot genoeg om alles in te krijgen wat meegaat. En dan nu. Het allerleukste. Ik ben al jaren bekend met GoedGemerkt. Ik bestel er altijd naamlabels of andere gepersonaliseerde items. Altijd snel geleverd en van goede kwaliteit. Nieuwe spullen voor Noa naar school konden dan ook zeker niet ontbreken. Hij heeft nu een prachtige drinkfles en broodtrommel mét naam en thema. Ik koos voor de leeuw, deze gebruikte ik ook voor zijn tassenhanger met naam (ook van GoedGemerkt) die aan zijn tas hangt en wilde in dit thema blijven. Een setje naamstickers (in hetzelfde thema uiteraard) kon niet ontbreken. Noa (en mama) konden dan ook niet wachten om dit pakketje uit te pakken.

I.v.m. bewust bloggen is de achternaam van Noa niet zichtbaar op de producten

Ik ben ZO ontzettend blij met deze handige producten. De fles is van een hele fijne kwaliteit, kan in de vaatwasser (tot 40 graden) en is goed sluit baar. Hij heeft een antilekdop en je drinkt uit een rietje (siliconen, BPA vrij) die in een handige hoek van 45 graden staat. De dop sluit goed maar wel makkelijk hanteerbaar voor kinderhandjes. Ook de broodtrommel ben ik erg enthousiast over. Het is een stevige trommel met een uitneembaar bakje. Zo kan je dit bakje alleen in de vaatwasser doen, of even afspoelen en klaar. De gehele broodtrommel hoeft dus niet telkens schoongemaakt te worden. Er zijn verschillende bakjes zodat ik het fruit en groente (waarvoor ik de trommel gebruik – eerste eetmoment om 10:00) kan sorteren. Ook zou je het grote bakje kunnen gebruiken voor brood of iets anders.

I.v.m. bewust bloggen is de achternaam van Noa niet zichtbaar op de producten

Wat zijn de regels betreft voeding op de basisschool van Noa?
Zij hebben een zo gezond mogelijk voedingsbeleid, niet anders dan ik gewend ben van de opvang. Ik ben wel benieuwd wat ik allemaal ‘mag’ meegeven, aangezien er wel strikte regels zijn. Tegenwoordig vind ik dat we een beetje doorslaan met het ‘gezond’ Op Woensdag, Donderdag en Vrijdag heeft hij fruit/groente dagen en Maandag & Dinsdag mag hij er een koekje bij. Zonder chocolade. Ik moet nog even gaan bekijken wat ik allemaal mee ga geven en probeer te variëren. Tot nu toe is Noa tevreden met wat ik meegeef aan koekjes, fruit/groente en brood. Ik heb in ieder geval genoeg trommels gelabeld met zijn naam om mee te geven 😉

Wat geef je hem mee naar school?
Uiteraard zijn Spidey rugtak met alle prodcuten van GoedGemerkt. Nog een broodtrommel (ook met naam) en een extra drinkfles. Ook zijn puffer (voor zijn benauwdheid) zit in zijn tas. En dan is hij al aardig vol. Gelukkig heeft hij een locker op school waar zijn laarzen, extra kleding en gymtas in ligt. Dan hoeft dit niet telkens heen en weer gesjouwd te worden.

I.v.m. bewust bloggen is de achternaam van Noa niet zichtbaar op de producten


Houd je rekening met gezonde voeding bij het maken van traktaties?
Gelukkig is zijn volgende traktatie pas eind van het schooljaar en we beginnen net. Bij de vorige traktaties op de opvang hield ik er ook altijd rekening mee, dus dat zal niet anders zijn. Ligt er ook altijd een beetje aan wat hij zelf wil trakteren, daar bouw ik altijd iets feestelijks omheen. Maar deze mama zou geen Saskia heetten als ik eigenlijk al een idee heeft voor zijn 5de verjaardag 😉

Zijn er bij jullie regels over het afspreken met vriendjes en vriendinnetjes en wat Noa dan eet en drinkt?
Die playdates gaan we nu voor het eerst krijgen voor Noa. Hoewel we ook met zijn beste vriend van de opvang (L.) een aantal dates hebben gehad. Ik ben zelf niet zo moeilijk als hij bij andere is wat hij dan eet/drinkt. Thuis krijg hij weer wat gezondere voeding eventueel. Hier thuis is het de ene dag ook ongezonder dan andere dagen. So be it. Hij wordt er niet minder om en we zijn zelf ook met ‘ ongezonder’ eten groot geworden denk ik dan maar.

Hebben jullie ook gepersonaliseerde items? Zowel voor je kind en/of voor jezelf?

TAG idee *aangepast

3 reacties op “MOMlife | Back To School TAG – Noa 1 maand op school

  1. Fijn dat het zo goed gaat en dat Noa zoveel plezier heeft op school. Altijd leuk om mooie spulletjes mee te kunnen geven. Dat maakt het extra leuk op school.

  2. Wat fijn dat hij zich zo goed voelt en graag naar school gaat.
    Leuke stickers ook op al zijn toffe spulletjes.

    Voor onszelf hebben we geen gepersonaliseerde items.
    Maar ik ben momenteel wel bezig om labels in de kleding van mijn schoonvader aan te brengen want hij verhuist naar het woonzorgcentrum komende week. Dusja, dat zijn natuurlijk minder vrolijke merkjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *