Persoonlijk | Balanceren tussen werk & privé

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Purpuz

Altijd ben ik al fan geweest van plannen en regelmaat. Het is super fijn om de weekplanning te hebben hangen en overzicht te hebben voor de aankomende week. Ik ben altijd van een goede voorbereiding is het halve werk. En het is in mijn geval dan ook echt waar. Maar ook schrijfbare planners zijn erg fijn om zo overzicht te houden, vooral als gezin met alle ballen omhoog houden. 🤹🏼‍♀️

Balanceren. Tussen Werk – Privé
Was Nog Nooit Zo Makkelijk.

Vooral nu ik mama ben is het soms echt even balanceren tussen alles. Afspraken, mijn werk, vriendinnen, huishouden, partner zijn… Noa zijn tas inpakken voor de volgende dag, het klaar maken van alles voor hem. Ik kan nog wel even doorgaan met alles. Straks gaat het helemaal anders worden als Noa naar school gaat over een weekje. Fijn om dit ritme te hebben hangen waardoor het duidelijk is hoe de week gaat verlopen. Ook merk ik dat Noa dat trekje van mij heeft, hij weet graag waar hij aan toe is. Ik heb dus voor hem ook een eigen dagplanner 😉

De planner 2023 maakt het me hierbij makkelijker. Er staan weekdoelen, maanddoelen en inspirerende quotes in tussen de weekbladen door. Het motiveert om dingen op te schrijven en dingen vooruit te plannen. Dit maakt dat mijn hoofd leeg is en mijn agenda vol.

Maar vooral werd ik erg blij van de familieplanner. Wat een fijne, overzichtelijke planner die ik wekelijks op de koelkast hang. Zo heb ik overzicht en wat ik er vooral fijn aan vind is de hoeveelheid ruimte om alles op te schrijven. In 1 oogopslag heb ik een totaal overzicht van aankomende week. Elke Zondag maak ik de nieuwe voor de week erna en het geeft rust. Veel rust. Daarbij werk ik nu met een kleurcode waardoor het duidelijk wordt van wie wat is. Lekker gestructureerd 😉

We hebben wekelijks heel wat afspraken en het is fijn deze goed kwijt te kunnen op de planner. Hij is niet te groot maar heeft tóch ontzettend veel ruimte. Ook op de achterkant staat een handige checklist voor huishoudelijke klusjes, boodschappen, to-do’s en notities. Ik heb veel planners gehad door de jaren heen maar ik ben hier echt positief door verrast.

Het geeft me een inzcith in de week. Het even doornemen op Zondag wat er komende week allemaal gaat gebeuren. Rust. Regelmaat en ook vooral een stukje doelbewust plannen is fijn. Ik plan soms drukke weken in met rustige weekenden. Zo heb ik de eerste weken van Noa zijn school periode nagenoeg leeg staan, om hem de ruimte te geven als het even te veel is. Het is straks wat; 5 dagen naar school. Ook met mijn nieuwe werk geeft het veel inzicht en rust om op deze manier te plannen maar toch ook los te laten. Voor mij is het een fijne manier om zo week per week door te komen zonder te stressen of dat het me opslokt. ‘Het staat op de kalender’ en LOS.

Hoe houden jullie het overzicht?

6 reacties op “Persoonlijk | Balanceren tussen werk & privé

  1. Mooi dit soort overzichtelijke planners. Zeker wanneer je van meerdere gezinsleden een agenda bij moet houden haha. Zelf maak ik nog steeds gebruik van mijn papieren agenda.

    1. Bedankt voor de tip! Die had ik járen geleden ook en was heel fijn. Die ga ik dus eens bekijken voor werk…

  2. Ik ben nog op zoek naar een papieren planner! Ik ga die Purpuz planner eens bekijken, maar hij ziet er wel groot uit.
    Die familieplanner ziet er ook super handig uit zeg. Wij doen nu zoiets op whiteboard en zitten ook elke zondag even samen om de komende week te bespreken. Al is het nu in de vakantie wel wat verwaterd :p

  3. Ik zet gewoon alles in mijn papieren agenda. Met elke week een to do list en de extra dingetjes. Mijn agenda is daar ook super geschikt voor dus heel blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *