18 dingen over mij als boekenwurm

Zoals jullie vast wel weten ben ik een enorme boekenwurm. Ik hou van lezen, ondanks dat ik vorig jaar de lees flow eventjes kwijt was. Hier deel ik graag 20 weetjes van mij al boekenwurm. Lees ik meerdere boeken tegelijk? Wat is mijn favoriete boek? Heb ik een e-reader en waar lees ik het liefste? Je komt het hieronder allemaal te weten.

Mijn favoriete schrijfster is toch wel Nora Roberts (en ik heb ze allemaal al meerdere malen gelezen)
Sommige boekjes vallen uit elkaar van ellende en ouderdom en ik heb ze bijna allemaal. Van pockets tot de grotere spannende boeken. Nora schrijft geen thrillers (mijn favo geren) maar juist romannetjes en wat boeken die spannend zijn. Het is juist fijn even mijn verstand op 0 te zetten en deze boeken te (her)lezen. Ik vind het altijd knap hoe ze de personages uit het boek zo levendig kan schetsen.

Ik zoek nog een aantal oude pocket boekjes van haar… hele oude. Ik struin soms Marktplaats af op zoek naar deze pareltjes, aangezien ik maar een stuk of 6/7 boeken van haar collectie mis. Inclusief de nieuwe reeks trilogie ‘De Bron’ aangezien het verhaal me niet aanspreekt. Deze zal ik dan ook niet zo snel aanschaffen.

Maar ook….
Sebastian Fitzek, Camilla Läckberg, Simon Beckett, Lars Kepler, Karin Slaughter, Jo Nesbo… Juist allemaal thriller schrijvers. Ik hou van deze boeken: spanning, onverwachte dingen en echt psychologisch nadenken. Boeken waar je je hoofd bij moet houden met een ontknoping van ‘Wauw’ en waar je dagen lang nog over na kan denken.

Ik lees maar 1 boek per keer
Ik lees nooit meerdere boeken door elkaar heen. Graag duik ik in het verhaal en het zou me afleiden als ik er 2 door elkaar lees.

Het liefste lees ik ’s avonds in bed
Dit was niet altijd zo, juist met de spannende boeken niet. Dan was het zó spannend dat ik tot 00:00 in bed lag te lezen. ‘Nog 1 bladzijde…’ Nu lees ik de romans van Nora heerlijk in bed, genieten voor het slapen gaan en even een ontkoppel momentje van de dag voor mezelf. Verder lekker overdag in mijn hoekje op de bank met een mok thee.

Ik heb geen e-reader
..en ga er ook echt niet aan beginnen. Het heeft voor mij wat om een écht boek in handen te hebben. Via een tablet of e-reader lijkt me helemaal niets. Ik wil een bladzijde omslaan. Ik wil iets vasthouden en het boek bewijze van kunnen ruiken. Ook vind ik het tof de boeken te hebben staan in mijn boekenkast.

De meeste boeken koop ik
Jup. Ik koop eigenlijk al mijn boeken. Of haal ze uit zo’n boekenzolder/boekenkast. Ik gebruik bonnen van mijn verjaardag, ging langs kringlopen (nu even niet corona technisch) of koop ze op een andere manier tweedehands. Ik vind het heerlijk te struinen en voor weinig wat boeken op de kop te tikken. Ook is een bon inleveren ook altijd een feestje. Tevens voor kerst kreeg ik wat toffe boeken van mijn verlanglijstje.

Op vakantie neem ik altijd een aantal boeken mee
Mijn tas zit vol met kleding en eigenlijk boeken. Ik neem er altijd een aantal mee aangezien ik niet weet ik welke ‘mood’ ik ben. Eigenlijk altijd wat oude boeken maar ook wat nieuwe. Ik lees dus eigenlijk altijd op vakantie, wat nu wel lastiger is geworden nu Noa er is. Meestal als hij op bed ligt lees ik dan wat hoofdstukken.

Mijn favoriete boeken waren vroeger…
Pinkeltje, Pippo’s (die lees ik nu ook samen met Noa) en Hummeltje. Ik schreef al eerder een artikel over mijn favoriete kinderboeken. & ook deze boeken vond ik tof. Toen ik groter werd waren het de boeken van Nancy Drew, die ik allemaal nog in bezit heb.

Vroeger had ik eigenlijk een hekel aan lezen(!)
Je leest het goed. Toen ik op de basisschool zat vond ik lezen helemaal niks aan. Was ook allemaal verplicht dat AVI lezen en was er helemaal niet goed in. Pas op een latere leeftijd (in mijn tienerjaren) ben ik echt gaan lezen als hobby.

Audioboeken heb ik nooit geluisterd
Nope. Net als e-books spreekt het me ergens gewoon niet aan.

Ik heb een prachtige boekenkast op zolder (die vol is)
Zo’n kast van Belle & het Beest he, is toch wel een droom. Deze is zeker uitgekomen met de mooie boekenkast die ik heb op zolder. Groot maar al bijna helemaal vol, oeps. Daarbij staan er ook veel herinneringen in deze kast, wat het extra bijzonder maakt.

Ik lees wel eens boeken in 1 dag uit
Het is me vaker gelukt; nieuw boek. Zitten. Thee. Dekentje en non-stop lezen. Uit. Zoals bijvoorbeeld De Passagier van Fitzek. Nu uiteraard wat minder aangezien m’n leestijd schaars is. Heerlijk om een aantal uurtjes volledig in een boek te zitten, alleen een anti climax als hij zo snel weer uit is.

Als ik lees ben ik geheel in het verhaal *vandewereld
Je kan een bom laten ontploffen. Ik hoor niets. Je kan me in een ruimte op werk zetten met alle kinderen die herrie maken. Ik hoor niets. Vaak ben ik geheel in een boek en van de wereld. Een goed teken want dat betekend dat ik het boek tof vind. Het is fijn om even te kunnen afzonderen van het dagelijks leven op deze manier.

Ik hou niet van fantasy boeken
Ik lees romannetjes en thrillers. Fantasy boeken zijn niet aan mij besteed. Het moet wel een beetje ‘echt’ aanvoelen het verhaal. Ik heb zeker wel eens boeken van mijn favo schrijvers gelezen die een tikje richting dit genre gaan, vind het toch minder om te lezen over draken, hekserij etc. Ieder zijn ding, maar het is niet de mijne.

Pocket boekjes vind ik het fijnste om te lezen (nog steeds blij met m’n bookseat)
Het is toch super fijn om een klein boekje in je handen te houden dan een grote dikke pil. Ik ben dan ook erg blij met alle pocketboekjes die ik heb en met mijn Bookseat die ik kreeg voor het lezen.

Mijn boeken hou ik bij via Hebban & eigen film/boeken lijstje
Al jaren hou ik mijn gelezen boeken bij via Hebban, een erg fijne site die me net wat meer aanspreekt dan GoodReads. Klik hier om mijn account te bekijken. Elk jaar stel ik ook een reading challenge in. Dit jaar op 25, wat minder dan de jaren ervoor. Ik ben de leesflow goed kwijt geweest in 2020 dus ik wil langzaam weer het lezen opbouwen. Tevens kan ik de challenge nog bijstellen. Maar ook op mijn blog hou ik elk jaar bij welke films & boeken ik dat jaar lees. Het einde van elk jaar maak ik hier dan ook een artikel over.

Ik gebruik altijd een toffe boekenlegger
Vroeger was dit een bonnetje of net even iets wat ik voorhanden hand. Nu heb ik inmiddels een hele collectie aan fijne boekenleggers die ik gebruik. Altijd leuk om er eentje uit te kiezen als ik ga lezen.

Ik heb een aantal handtekeningen van schrijvers en meet & greet
Van Camilla Läckberg en Jo Nesbo heb ik handtekeningen op een toffe fotokaart. Maar met de 2 favoriete boeken van Fitzek ging ik wat verder. Ik stuurde ze op naar Duitsland (mega spannend of ik ze nog terug kreeg haha) en gesigneerd en wel kreeg ik ze terug. Met nog een extra boekenlegger en ’ticket’ van zijn nieuwe boek toen, Stoel 7A. Ik ben er echt MEGA trots op. Ook ging ik een tijd terug naar een meet & greet in de Bruna, waar ik Karin Slaughter zag en ze haar nieuwste en mijn favoriete boek signeerde. Tof om dit zo te hebben als thriller-fan!

Artikel idee

Hou jij van lezen en wat is een leuk weetje over jou?

19 reacties op “18 dingen over mij als boekenwurm

 1. Leuk om te lezen! Ik riep ook altijd dat ik geen e-reader wilde, maar inmiddels heb ik er toch één en vind ik het wel fijn. Maar ik zal altijd wel een zwak voor fysieke boeken blijven houden hoor.

 2. • Wat leuk te lezen..
  Hier lees ik steeds als ik me aan het vervelen ben, en een half uurtje voor ik ga slapen. Soms zelf neem ik een boek mee, als ik ergens naar toe moet gaan. Ik heb nog zeker 18 boeken die ik nog moet lezen. Haha, vooral als ik in een boekenwinkel loop koop ik me der steeds bij. Hier ga het vooral over Romantiek en over fantasie vind ik super fijne boeken. Nog veel lees plezier zou ik zeggen.

 3. Zo leuk om jouw leesgewoonten te ontdekken. Ik heb eigenlijk altijd al graag gelezen en vond het heerlijk om als kind wekelijks naar de bibliotheek te gaan en daar weer nieuw leesvoer te mogen uitkiezen. Maar de boeken die we in het Middelbaar moesten lezen op school spraken mij ook minder aan. Daar was het soms echt ‘moeten’ lezen. Ik heb op mijn gsm nog steeds de titels staan van de Nora Roberts pockets die je nog zoekt. Hopelijk kan ik je een keer een berichtje sturen omdat ik ze ergens ben tegengekomen.

  1. Zo lief! Inmiddels via Marktplaats al een aantal gevonden (zie maandoverzichtje) en waarschijnlijk de Sterren trilogie ook al 2 boeken van gevonden… Zo fijn Marktplaats 😉
   Ik hou je op de hoogte mocht ik boeken al hebben gevonden.

 4. Ik lees wel altijd in meer dan een boek tegelijk. Vaak een fysiek boek en een boek op mijn e-reader. Het fysieke boek is voor in de woonkamer en het e-readerboek voor ’s avonds in bed. Vroeger was ik echt zot van thrillers maar ik vind het nu te eng geworden ofzo. Super raar. Ik lees ze nog wel maar dan niet meer net voor ik ga slapen 😛 Ik moest nooit weten van historische romans maar ik heb er nu een paar uit en ik vind het toch ook wel fijn.
  Las je al eens een thriller van Henning Mankell? Hij heeft een reeks rond politieman Kurt Wallander. Die vond ik super goed!

 5. Leuk om te lezen! En om je boekenkast zien! Gone girl is goed, hè? Weetjes? Ik wilde ook geen ereader maar ik ben om. Ik heb via mijn weblog een hele grote doos boeken gekocht van een lezeres. Voor een prikkie! En…. tromgeroffel… ik heb een minibieb! Maar dat wist je al.

  1. Haha juist wel, vanaf begin af aan. Nora is de enige waar ik romans van lees verder alles zo bloederig en gedetailleerd mogelijk haha.

 6. Oh ja, absoluut hou ik van lezen, als kind meer dan later als tiener toen ik moest, de boekenlijsten en literatuur, pffffffffffffff, dat stukje heft mij zelfs doen stoppen juist met lezen.

  Verder ben ik meer van fictie met waargebeurde feiten zullen we maar zeggen, neem Simome van der Vlugt, Rode sneeuw in december, of Jacoba, of het schaduwspel, of nu De Kaasfabriek die ik nu aan het lezen ben of Susan Smit, en haar romans, Giselle, Elena’s vlucht, en nog zoveel meer trouwens… En ook hier, in de kast, echte boeken. Paulo Coehlo is ook een favoriet, maar lang niet alles, wel veel!

  X

 7. Wauw zo’n mooie boekenkast!! Ik doe ook niet aan e-readers want ik denk altijd dat een jongere versie van mezelf “zéér teleurgesteld!” zou zijn dat er niet meer gebladerd zou worden en dat er geen boekenrekken meer gevuld worden. Ik ben ook totaal geen fantasyfan, dat is begonnen toen ik als kind bang was van Harry Potterdingen en daar rebels tegen was. Nooit begrepen. Boeken uitlezen in één dag is zo, zo leuk.

 8. Leuke feitjes om te lezen en wat een mooie boekenkast heb je! Grappig ook dat je vroeger niet zo’n lezer was en dat dat pas later kwam. Ik kan me nog herinneren dat ik als kind altijd een boek (of twee, drie) onder mijn hoofdkussen had liggen om te lezen voor het slapen.

 9. Hele leuke feitjes om te lezen. En wat een prachtige boekencollectie heb je! Ik was vroeger niet uit de bieb weg te slaan en ik lees nu nog steeds heel graag, al ben ik soms mijn leesflow eventjes kwijt.

 10. Wat grappig dat je vroeger niet van lezen hield en nu juist zo’n boekenwurm bent! Mijn zus en ik verslonden vroeger echt alle boeken die we maar konden vinden. De bieb was echt top dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *