Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Mijn jeugd in een paar boeken

Het is kinderboekenweek (4 t/m 15 Oktober)! Met het thema Gruwelijk eng. De kinderen op mijn werk zijn er al tijden mee bezig geweest in de vorm van veel lezen, maar ook dansjes op Kinderen Voor Kinderen (op het liedje Gruwelijk Eng, en ja ik kan hem dus mee dansen) Tijd om even stil te staan bij 1 van mijn favoriete hobby’s, namelijk lezen. Een hobby waar ik de laatste tijd juist meer tijd voorneem dan voorheen. Want hoewel ik vroeger lezen helemaal niet leuk vond, is het nu iets waar ik erg van kan genieten.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)

Ik deelde al eerder wat favoriete boeken, echter zijn dit boeken toen ik nog erg jong was. De onderstaande boeken las ik veel in mijn vroege tienerjaren.Saskia & Jeroen – Hier kwam ik niet onderuit: ik was Saskia en ik had een klasgenootje die Jeroen heette. 😉 Ik las de boeken altijd met veel plezier. De verhalen gaan over de tweeling Saskia en Jeroen, die allerlei voor kinderen herkenbare avonturen beleven.

Floortje (Bellefleur) – Vrolijk kinderboek over de belevenissen van een ondernemend meisje.

Flippa Flodderhoed– Flippa heeft een praathoedje. Daarmee kan ze met dieren praten. Als haar hond Vlek wordt gestolen, komt haar hoedje goed van pas. Ik vond het echt geweldig dat ze met dieren kon praatte, dat wilde ik ook!

Maaike & Kwispel – In de kamer van Maaike is het altijd een rommeltje. Maaike maakt zich daar helemaal niet druk om. Gewoon alles in de kast proppen, vlug de deur dicht en…het is weer netjes! Maar Maaikes moeder wordt er wanhopig van. Zij wil graag dat Maaike haar kamer netjes houdt. Daarom maken Maaike en haar moeder een afspraak….

De Olijke tweeling – De serie gaat over twee zusjes, de tweeling Ellis en Thelma Bongers, die allerlei avonturen beleven. Ze hebben twee broertjes, Lex en Leo (ook een tweeling) die door hun oudere zussen Loe-Loe genoemd worden. De hond Spikkel en hun kat Bengeltje komen in vele verhalen voor. De natuurlijke moeder van Ellis en Thelma is overleden. Hun vader heeft gezocht naar kinderjuffrouwen, maar Ellis en Thelma zorgden ervoor dat ze weer vertrokken.

Chantal en Inge – (zelfde schrijver als Maaike en Kwispel) Chantal en Inge gaat over 2 vriendinnetjes en een zus (Anneloes) die samen allerlei avonturen beleven.

Nancy Drew – Mijn favoriete reeks en ik heb alle boeken nog boven op zolder liggen. Ik heb ze tevens nog eens herlezen toen ik een stuk ouder was. Nancy Drew is de jonge mooie privé-detective die samen met haar vrienden zaken oplost.

De bovenstaande boeken gingen altijd nérgens over, heerlijk om weg te lezen dus! Als ik ze nu terug lees denk ik: Vond ik dat nou zo leuk? Haha maar toen der tijd vond het ik heerlijke en soms ook wel spannende boeken om te lezen.

Welke boeken las jij vroeger?

0
Boeken, film/tv & youtube
Previous Story
Next Story

21 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Sam - singlereadytomingleblog
  19/10/2017 at 22:05

  Haha wow ken ik echt niets van! Ik las veel Annie M.G. Schmidt, Marc De Bel, Carry Slee, Dirk Bracke… Op Pippi Langkous was ik ook gek haha!

 • Reply
  zwartraafje
  17/10/2017 at 15:25

  Goh, ik las vrij veel verschillende auteurs en boeken. Jip en Janneke, Puk van de Petteflet, Tiny-boekjes, De olijke tweeling, Marijke, de verhalen van Marc de Bel en Roald Dahl, …

 • Reply
  Floor Daasvand
  16/10/2017 at 16:18

  Floortje, De Olijke Tweeling en Maaike & Kwispel las ik vroeger ook! Daarnaast ook De Zwaantjes, De Glitterclub en De Bleshof

 • Reply
  Jenn
  12/10/2017 at 22:26

  Flippa Flodderhoed ken ik niet, maar van de rest was ik ook fan!

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  12/10/2017 at 18:29

  Floortje Bellefleur en de Olijke Tweeling heb ik zo vaak gelezen! Ook las ik boeken over de Computerheks en alle Hoe overleef ik-boeken 🙂

 • Reply
  Olga // Daar Was Eens
  10/10/2017 at 21:18

  Ik las dit ook bijna allemaal en heb bijna al m’n boeken nog bewaard 🙂

 • Reply
  Fleur
  10/10/2017 at 19:45

  Jaaaa ohmygod! Floortje en de Olijke tweeling oh echt die heb ik PLAT gelezen. Tot er geen bladzijdes meer van over waren, geweldig!
  Back in the time!

 • Reply
  Sofie
  10/10/2017 at 19:44

  Grappig, ik las geen van allen. Ik las vooral Tiny en Jommeke. En de boeken van Dirk Bracke

 • Reply
  Evelyne
  10/10/2017 at 18:24

  Ik heb Saskia en Jeroen ook gelezen, al herinner ik mij alleen de titel nog. Hoe het verhaal net in mekaar zat moet ik even terug gaan lezen, haha

 • Reply
  Simone
  10/10/2017 at 16:51

  Oh ik heb ook een boekje van Maaike & Kwispel gehad! Dat vond ik leuk. Al was ik vroeger – net als nu – niet echt een boekenwurm. Denk ook niet dat dat ooit echt zal veranderen.

 • Reply
  Danielle
  10/10/2017 at 14:27

  Ohhh deze series, zo leuk! Ik vond al mijn boeken laatst terug op zolder. Floortje Bellefleur was ook zeker favoriet, wist jij dat er ondertussen nog meer verhalen bij zijn gekomen? Mijn serie is dus allang niet meer compleet!

  • Reply
   SAS
   14/10/2017 at 12:09

   Nog meer verhalen joh? Haha. Ben benieuwd of die ‘nieuwere’ boeken net zo leuk zijn.

 • Reply
  Darina
  10/10/2017 at 14:02

  Ja Fleurtje was echt mijn favoriet!

 • Reply
  patriciaKleijn
  10/10/2017 at 13:49

  wat herkenbaar die boeken zeg haha, ik las ook de kippenvel reeks 😉

 • Reply
  Saskia
  10/10/2017 at 12:33

  De Olijke Tweeling en Floortje las ik ook, en van Floortje spaarde ik zelfs ook wat boeken. Als beginnend lezer was ik ook helemaal verzot op de Zwaantjes, boekjes over een balletgroepje, waar ik zelf ook aan deed. Ook de ‘Op zoek naar dolfijnen’ reeks heb ik als kind helemaal gespaard (en verslonden).

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  10/10/2017 at 11:31

  Ik las heel erg veel. Het eerste wat me nu te binnen schiet en waar ik helemaal weg van was is de Kippenvel serie. En alle boeken van Carry Slee!

 • Reply
  Amy
  10/10/2017 at 10:40

  Ohhh de herkenbaarheid! Floortje Bellefleur en De Olijke Tweeling las ik ook! Ook had ik een ‘De Drieling omnibus’ van mijn moeder, over de drieling Janneke, Marieke en Ineke. Wat wilde ik dan graag groot zijn! Maar ook de verhalen over de stoere jongens van de Kameleon las ik graag. En Pinkeltje.

  Ook las ik veel van Carry Slee en Thea Beckman toen ik ietsjes ouder werd. In groep 7 begon ik langzaam ook boeken van mijn moeder te lezen, toen was ik de kinderboeken al wel wat ontgroeid.

 • Reply
  Madelon
  10/10/2017 at 10:13

  Wat een leuk artikel! De boeken van Floortje en de Olijke Tweeling heb ik ook nog gelezen, zo leuk! Verder was ik dol op Roald Dahl en nog een hoop andere kinderboeken.

 • Reply
  Lies
  10/10/2017 at 09:51

  Ik ken echt geen enkel boek uit je reeks. Zouden Vlaamse kinderboeken dan toch anders zijn dan Nederlandse?
  Ik las als kind ook al graag. Ik herinner me vooral nog de Tiny boeken 🙂

 • Reply
  Morgaine
  10/10/2017 at 09:15

  Saskia en Jeroen heb ik ook nog staan, en de Olijke Tweeling van mijn moeder!!! Heb ik ook gehad nog, hahahaha

  Verder: Tonke Dragt: Brief voor de Koning/Geheimen van het Wilde Woud.
  Mark en Mieke, zie ik nergens meer, heb ze nog staan, lol…

  Otje, Pluk vd Petteflet, Ot en sien, Afke’s Tiental, Madelief reeks van Guus Kuijer kwam uit in mijn tijd, Krassen in het tafelblad en zo.

  Evert Hartman: Oorlog zonder vrienden, Jan Terlouw, en nog zoveel meer, sommigen nog steeds in roulatie, anderen zie ik minder 😉

  X

 • Reply
  Romy
  10/10/2017 at 08:41

  Wat leuk! Echt jeugdsentiment dit 🙂 De Olijke Tweeling en Maaike en Kwispel heb ik ook nog gelezen als klein meisje. Verder was ik dol op Annie M.G. Schmidt. Vooral Ibbeltje heb ik volgens mij bijna stuk gelezen 🙂

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png