Internationale Dag van het Kinderboek | Favoriete boek vroeger & nu

Hallo. Vandaag is het de Internationale Dag van het Kinderboek! Ik hou, zoals jullie weten ontzettend van lezen. Maar vroeger was dit zeker wel anders. Ik had er eigenlijk zelfs een hekel aan. Om het onder de knie te krijgen werd er vroeger bij mij thuis veel voorgelezen of moest ik zelf lezen. Op deze speciale kinderboeken dag leek het me leuk jullie te vertellen over mijn favoriete kinderboek van vroeger & van nu. Beide met ontzettend mooie illustraties erin. Want hoewel ik er tientallen op kan noemen, steken er toch wel 2 met kop en schouder bovenuit.

In de kinderboekenweek vorig jaar, schreef ik al een artikel over mijn favoriete kinderboeken en in 2014 ook over mijn favoriete boeken toen ik klein was.


Vroeger: Mijn favoriete kinderboek

Als ik daaruit 1 boek mocht kiezen weet ik meteen welke dit zou zijn: Hummeltje. Een dik boek over een kaboutertje met vriendendieren in het bos. het waren korte verhaaltjes wat dan een lang verhaal aan elkaar is. Daarbij had Hummeltje een belletje aan zijn must die kon praten. Ik vond het echt geweldig en zag het levendig voor me. Daarbij las mijn moeder elke avond hieruit en heb ik hem daarna ook ooit nog zelf gelezen.

Het boek zelf heb ik nog steeds in bezit en wil ik zeker eens gaan lezen op mijn werk.

 photo kinderboeken_zps9918614a.jpg
Bron: niet meer te vinden – via Google gevonden jaren terug

Waar gaat Hummeltje over
Kabouterverhaaltjes voor het slapen gaan: Hummeltje, de grappige boskabouter met het sprekende belletje aan zijn puntmuts, beleeft samen met Hansje Bosmuis, de broertjes Konijn, Snebbeltje Eend en alle andere vriendjes uit het Sprookjesbos elke dag weer nieuwe avonturen.

Nu: Mijn favoriete kinderboek

Waar gaat Het vogeltje dat te ver vloog over?
Mees krijgt zijn eerste vliegles. Het gaat heel goed; zo goed zelfs, dat hij verder vliegt dan hij van plan was. Hij zoekt een plekje om uit te rusten, maar dat is moeilijker te vinden dan Mees had gedacht…

Het vogeltje dat te ver vloog van Henri Drent. Een prachtig prentenboek met een tof verhaal erachter. Tevens een eigen herinnering voor mij, aangezien ik vroeger tijdens tekenles heel wat platen hiervan heb overgetekend. Het verhaaltje was ook echt sprekend maar vooral de mooie illustraties en de tot leven gewekte emoties in dit boek vond ik echt prachtig.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Bron: Bol.com

Ik heb dit boek (nog) niet in mijn bezit. Bij bol.com is hij telkens uitverkocht en via kringloop winkels ben ik hem ook nog niet tegen gekomen helaas. Maar ik blijf zeker zoeken, want wil deze vast en zeker aan mijn collectie toevoegen.

Bij deze de plaat (die naast mijn boekenkast hangt) en ik over heb getekend en ingekleurd heb met aquarel:

Bronnen uitleg boeken: Bol.com

Wat was vroeger jou favoriete kinderboek en waarom? En heb je ook een boek dat je juist nu tof vind?

9 reacties op “Internationale Dag van het Kinderboek | Favoriete boek vroeger & nu

  1. Leuk die plaat die je hangen hebt! Kinderboeken zijn zo leuk. Ik heb er ook veel gekocht toen ik al lang geen kinderboeken meer hoorde te lezen, maar ze zijn zooo mooi!
    Aan mijn dochter lees ik nu ook graag prentenboeken voor ?

  2. Ik was als kind al dol op lezen. Ik las álles. De Dolle Tweeling, De Vijf, Pim Pandoer (jongensboeken, nou en?), Pitty op kostschool, Marjoleintje van het pleintje (noem mijn collega no nog wel eens zo), Saskia en Jeroen (die woonden bij/in de dierentuin! Gaaf!), Kleine huis op de prairie, Madieke van het rode huis en… Favoriet toen ik nét kon lezen: Wipneus en Pim. Oeh! Dat was vaak spannend! <3 De boeken die jij noemt, ken ik niet. Ze zien er wel mooi uit.

    1. Al de bovenstaande boeken ken ik en heb er erg veel van gelezen. Zoals de Dolle Tweeling, Pitty en uiteraard Saskia & Jeroen.

  3. Bah, dat is nu al de tweede keer vandaag dat het niet lukt. Ik kreeg melding dat de som niet correct is maar bij mijn weten is 7 + 14 wel echt 21Nu ja, dan maar opnieuw proberen. Zowel Matilda als Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl heb ik heel graag gelezen als kind. Ook Ronja de roversdochter, Pipi Langkous, de boeken van Thea Beckman, Marc de Bel en vele andere vond ik heel fijn.

  4. Wat leuk om jouw twee favoriete kinderboeken te zien! Ik ken ze allebei niet, maar zo te horen zijn het heel mooie boeken. Hopelijk lukt het je om het tweede boek binnenkort ergens te scoren. Misschien op Marktplaats?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *